4 Απρ 2021

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αύξηση του «αντι-λευκού ρατσισμού»


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Πέμπτη προειδοποίησε ότι ο αντι-λευκός ρατσισμός ενδέχεται να οικοδομείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και είπε ότι η "πολιτική ορθότητα" που φτάνει στο ακραίο "θα έχει θλιβερές συνέπειες", αναφέρει το AFP.

Από το AFP, «Η Ρωσία προειδοποιεί για "επιθετικότητα" κατά των Λευκών στις ΗΠΑ: Σε μια συνέντευξη με πολιτικούς επιστήμονες που μεταδόθηκε στην εθνική τηλεόραση, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Μόσχας είπε ότι η Ρωσία αναγνώρισε εδώ και καιρό μια παγκόσμια τάση ότι «όλοι θέλουν να απαλλαγούν από τον ρατσισμό». «Ήμασταν πρωτοπόροι του κινήματος που προωθούσε τα ίσα δικαιώματα ανθρώπων με οποιοδήποτε χρώμα δέρματος», είπε. Αλλά ο Λάβροφ τόνισε ότι : «ήταν σημαντικό να μην στραφούμε στο άλλο άκρο που είδαμε κατά τη διάρκεια των γεγονότων με τους εξτρεμιστές "BLM" (Black Lives Matter) και της επιθετικότητας εναντίον λευκών πολιτών των ΗΠΑ». […]

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να διαδώσουν αυτό που αποκάλεσε «πολιτιστική επανάσταση» σε όλο τον κόσμο. «Έχουν τεράστιες δυνατότητες για αυτό», είπε στη συνέντευξη. «Το Χόλιγουντ αλλάζει επίσης τους κανόνες του έτσι ώστε όλα να αντανακλούν την ποικιλομορφία της σύγχρονης κοινωνίας», είπε, αποκαλώντας τις αλλαγές αυτές «μια μορφή λογοκρισίας».

«Έχω δει μαύρους να παίζουν στις κωμωδίες του Σαίξπηρ. Μόνο δεν ξέρω πότε θα υπάρξει ένας λευκός Οθέλος», είπε ο Λάβροφ. «Βλέπετε αυτό είναι παράλογο. Η πολιτική ορθότητα που φτάνει στο σημείο του παραλογισμού δεν θα τελειώσει καλά»...


Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanual Macron καταδίκασε πρόσφατα το αντι-Λευκό δόγμα της κριτικής φυλετικής θεωρίας που εισήχθη στη Γαλλία από αμερικανικά πανεπιστήμια για δηλητηρίαση των φυλετικών σχέσεων στη χώρα του.

[ Πηγή ] - Διαμόρφωση/φώτο : Α.Τ.