28 Φεβ 2024

Τεράστιος κατάλογος όλων των "τροποποιήσεων" στους εμβολιασμένους

 

🫴🏻 6G και πέρα από αυτό: Το μέλλον των ασύρματων επικοινωνιακών συστημάτων




Σύνοψη

Το 6G και μετά θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις ενός πλήρως συνδεδεμένου κόσμου και θα παρέχει πανταχού παρούσα ασύρματη συνδεσιμότητα για όλους. Οι μετασχηματιστικές λύσεις αναμένεται να οδηγήσουν το κύμα για τη φιλοξενία ενός ταχέως αυξανόμενου αριθμού ευφυών συσκευών και υπηρεσιών.

Οι σημαντικότερες τεχνολογικές ανακαλύψεις για την επίτευξη των στόχων συνδεσιμότητας στο πλαίσιο του 6G περιλαμβάνουν :

(i) ένα δίκτυο που λειτουργεί στη ζώνη THz με πολύ ευρύτερους πόρους φάσματος,

(ii) ευφυή περιβάλλοντα επικοινωνίας που επιτρέπουν ένα ασύρματο περιβάλλον διάδοσης με ενεργή μετάδοση και λήψη σήματος,

(iii) διάχυτη τεχνητή νοημοσύνη,

(iv) αυτοματοποίηση δικτύων μεγάλης κλίμακας,

(v) ένα αναδιαμορφώσιμο front-end σε όλο το φάσμα για δυναμική πρόσβαση στο φάσμα,

(vi) επικοινωνίες οπισθοσκέδασης περιβάλλοντος για εξοικονόμηση ενέργειας,

(vii) το Διαδίκτυο των διαστημικών αντικειμένων που ενεργοποιείται από CubeSats και UAVs, και

(viii) μαζικά δίκτυα επικοινωνιών MIMO χωρίς κυψέλες.

Σε αυτό το έγγραφο του χάρτη πορείας, επισημαίνονται περιπτώσεις χρήσης για αυτές τις τεχνικές που επιτρέπουν τη χρήση, καθώς και πρόσφατες εξελίξεις σε συναφή θέματα, και συζητούνται ανοικτά προβλήματα με πιθανές λύσεις, ενώ ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης που περιγράφει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την υλοποίηση του 6G.

Πέρα από το 6G, στο παρόν έγγραφο συζητούνται επίσης εκτενώς υποσχόμενες τεχνολογίες αρχικών σταδίων, όπως το Διαδίκτυο των NanoThings, το Διαδίκτυο των BioNanoThings και οι κβαντικές επικοινωνίες, οι οποίες αναμένεται να έχουν εκτεταμένο αντίκτυπο στις ασύρματες επικοινωνίες.


Διαβάστε περισσότερα»