20 Αυγ 2022

Έχετε τα στοιχειώδη εργαλεία που χρειάζεστε για να κερδίσετε τον πόλεμο για την επιβίωσή σας;

Είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στον κόσμο μας. Η μια κρίση μετά την άλλη μας έρχονται από τα Οργουελικά μέσα μαζικής αποβλάκωσης. Συνήθως πρόκειται για κάτι που βρίσκεται μακριά από το σπίτι μας και είναι πολύ μακριά από τον έλεγχό μας.

Η ιστορία αναλαμβάνεται από όλα τα μεγάλα κανάλια. Εισάγεται στη συνείδησή σας από την οθόνη της τηλεόρασης, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Εκπέμπεται στις οθόνες του αεροδρομίου και τη νοοτροπία του αγαπημένου σας εστιατορίου, εισχωρώντας στη δημόσια ψυχή.

Άλλοι καλοθελητές στο γραφείο το εξωτερικεύουν ως δική τους ανησυχία και διαμορφώνουν 'αξιόπιστα' προβλέψιμες απόψεις γι' αυτό. Άλλοι, παντογνώστες, φορτώνονται και ανοίγουν τα στόματά τους τους στην έξοδό σας και δεν λένε να το βουλώσουν...

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρελαίνονται. Δημιουργούνται μυθοπλασίες. Η ιστορία γίνεται μέρος του zeitgeist και αναμειγνύεται με τη συλλογική μας ιστορία. Άλλο ένα τούβλο στον τοίχο...

Και παρόλο που μπορεί να προσπαθείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι στα πράγματα που έχουν σημασία στη δική σας ζωή, στα πράγματα που σπρώχνουν την περιπέτειά σας με αυτά τα πρόβατα γύρω σας, παρασύρεστε στο τέλμα μαζί τους. Αποφασίζετε πώς νιώθετε

γι' αυτό. Παπαγαλίζετε τους αγαπημένους σας ειδήμονες. Γίνεστε ειδικοί. Αλλά αυτό είναι ανησυχητικό... ανησυχητικό και αποκαρδιωτικό.

Η διάθεσή σας κάνει βουτιά.

Η ήδη πυκνή ενέργεια των καιρών γίνεται ακόμη πιο βαριά. Παρόλο που μπορεί να παλέψετε εναντίον της, αιχμαλωτίζεστε και η κατήφεια της στιγμής επιδεινώνεται. Το συναισθηματικό σας σώμα σας φωνάζει να ξεπεράσετε τη δυσφορία. Το φυσικό σας σώμα νιώθει το επιδεινούμενο στρες.

Η αντίστασή σας στην τρέλα αποδυναμώνεται.

Μαζί με όλα αυτά, το πνεύμα σας παρασύρεται βαθειά κάτω στον λάκκο με τα φίδια. Γλιστράτε ολοένα και πιο ανεπαίσθητα στη χρόνια ανησυχία, την ανασφάλεια, το φόβο, την υπερφόρτωση και το άγχος και έτσι ακριβώς, η ιστορία εξαφανίζεται από τη δημόσια συνείδηση, πετιέται στην τρύπα της μνήμης, έχοντας ήδη κάνει τη ζημιά της, αφήνοντας το σημάδι της πάνω σας.

Τότε μια άλλη, ακόμα μεγαλύτερη κρίση έρχεται πετώντας πάνω σας στον αιθέρα. Οι ειδήμονες και τα τσιράκια στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να βγάζουν αφρούς από το στόμα, ευχαριστημένοι που τρέφονται για άλλη μια φορά από τη γούρνα του αρνητισμού.

Ο κύκλος επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά, με κάθε νέο κύμα να εντείνεται και να ενισχύεται.

Και να 'μαστε δέσμιοι μέσα σε ένα καυτό χάος...

Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να "παραμείνει θετικός" ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι το κάνει. Αλλά με κάθε κύμα που περνάει το πνεύμα σας δέχεται κι άλλο χτύπημα, πριν καν συνέλθει από το προηγούμενο, και οι επιπτώσεις συσσωρεύονται.

Αυτή είναι η τρισδιάστατη πραγματικότητα του πνευματικού πολέμου για τους περισσότερους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σαμάνοι. Δεν είναι σοφοί ή γκουρού ή ασκητές. Δεν είναι δάσκαλοι ή πνευματικοί ηγέτες. Είναι σταθερά οχυρωμένοι στον τρισδιάστατο κόσμο. Πληρώνουν λογαριασμούς, μεγαλώνουν παιδιά, διατηρούν σχέσεις και εργάζονται σαν μηχανές για να τα καταφέρουν όλα.

Ενώ επίσης και για πάντα κρατούν το όνειρο της επιτυχίας.

Το όνειρο να ζήσουν μια ζωή με σκοπό και νόημα. Το όνειρο να βιώσουν την ελευθερία που βλέπουν να προβάλλεται και να κρέμεται μπροστά στα πεινασμένα μάτια τους στις διαφημίσεις, στα περιοδικά και το Netflix. Κρατιούνται από αυτό που ξέρουν ότι είναι εφικτό, αλλά δεν φαίνεται να μπορούν να το φτάσουν...

Αυτή είναι πραγματικά η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι η πολύ πρακτική και καθημερινή πλευρά του πνευματικού πολέμου. Δεν συμβαίνει στον αιθέρα, συμβαίνει στο καθιστικό μας...

Και τι πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος;

Τι πρέπει να κάνει ένα πνευματικά σκεπτόμενο, ιδιαίτερα συνειδητοποιημένο άτομο; Τι πρέπει να κάνετε, ώστε το πνεύμα σας να μην αποικιστεί και να μην παρασυρθεί στο πλάι από τα ατελείωτα παλιρροϊκά κύματα της μαλακίας;

Υπάρχει σαφής και παρούσα ανάγκη να αναπτύξετε τα εργαλεία και τις δεξιότητες για να απωθήσετε και να θέσετε όρια για τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε έμπειροι στο να μετριάζετε τις επιδράσεις της ορμητικής παραφροσύνης, διατηρώντας το πνεύμα σας ισχυρό και την προσοχή σας εστιασμένη σε ό,τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς. Στα πράγματα που μπορείτε να φτάσετε και να αγγίξετε με τις αισθήσεις σας.

Πρέπει να οχυρώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε όλη η βλακεία, η άγνοια και η καταστροφή να κυλήσει από την πλάτη σας σαν να είστε κάποιο είδος μαγικής φιγούρας από γυαλί. Πρέπει να έχετε όλες τις πνευματικές σας ασπίδες σε λειτουργία και να λειτουργείτε με πλήρη ισχύ, ώστε η πρόστυχη επίθεση στις αισθήσεις σας να σας αφήνει ανεπηρέαστους.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολλές μετασχηματιστικές πρακτικές και πολλές διαφορετικές μέθόδοι προσωπικής ανάπτυξης, αλλά αν όλα τα βιβλία για την προσωπική ανάπτυξη λειτουργούσαν, όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι και ειρηνικοί...

Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η ανάγκη για κάτι διαφορετικό. Κάτι πρακτικό, γειωμένο και αποτελεσματικό.

Σε αυτό το κλίμα χάους και κωμικοτραγωδίας, είναι απαραίτητο να έχετε τα εργαλεία για να ρυθμίζετε τη διάθεσή σας και να ανυψώνετε τη συνείδησή σας σε κάθε στιγμή. Πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε αμέσως πότε σας τραβάει προς τα κάτω η βαρύτητα και η πυκνότητα των μηνυμάτων και της χαμηλότατης ενέργειας που επιβάλλεται στη συλλογικότητα, καθώς και τις δεξιότητες να μετατοπίζεστε από αυτήν, σχεδόν αμέσως, για να αποφύγετε την απελπισία, την απόγνωση και τη σύγχυση, διατηρώντας τον εαυτό σας σε υψηλότερες καταστάσεις ύπαρξης και συνείδησης.

Γνώση, θάρρος, συμμετοχή, προθυμία και ειρήνη.

Χρειάζεται να κινείστε με προσωπική εξουσία και ανάλογη, δημιουργική δραστηριοποίηση, αντιμετωπίζοντας την υπακοή, την στείρα ομαδική σκέψη του όχλου και την πικρία του καθολικού αρνητισμού που ροκανίζουν τη διαύγεια και τη λογική σας.

Χρειάζεται να κυριαρχήσετε στο μυαλό σας, τον μικρόκοσμό σας και στη συναισθηματική σας πραγματικότητα, ως φυσικό εμβόλιο στην πραγματική αποσύνθεση που συμβαίνει παντού γύρω σας.

Πρέπει να είστε σε θέση να ολοκληρώσετε τον σκοπό σας εδώ... όσο είστε ακόμα εδώ.

Περί προσωπικής εξουσίας βλέπετε ΕΔΩ απ'όπου ίσως αποκομίσετε ιδέες και πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε νέες νοοτροπίες και δράσεις ενάντια σε ένα σύστημα και μια διαβρωμένη, υπό διάλυση κοινωνία, που σαν στόχο έχει την απόλυτη υπακοή και την βίαιη κάμψη της ελεύθερης βούλησης.

Τίθεται καθαρά θέμα επιβίωσης και οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν (αρχικά) το μικρόκοσμό τους  είμαστε εμείς οι ίδιοι. Άλλωστε, όπως έχουμε ξανατονίσει η απελευθέρωση των Ανθρώπων είναι καθαρά προσωπική υπόθεση...