27 Αυγ 2022

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η Κ Τ Η Ν Ω Δ Ι Α ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΟΡΘΙΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΩ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ...»



19/08/22

Επιστολή προς κάθε υπεύθυνο για την συμμετοχή τους στην απόκοσμη ησυχία στο έγκλημα που συντελείται στα πρόσωπα των υγειονομικών υπαλλήλων σε εσκεμμένη και παράνομη αναστολή εργασίας, των ατομικών ελευθεριών και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και του Συντάγματος, με πρόφαση έναν ιό και την υγειονομική τρομοκρατία.

"Ήταν μοναχικό σαν την κραυγή, και τώρα γίνεται παγκόσμιο με την γνώση.

Σε εποχές πρωτόγονες στις οποίες ο τύραννος εξαφανίζει πόλεις επιδιώκοντας να αποκτήσει μεγαλύτερη δόξα και χρήμα, στις οποίες ο νικητής με τον σκλάβο αλυσοδεμένο στο άρμα του τον περιβάλλει στις πόλεις του, πανηγυρίζοντας τον θρίαμβο και ρίχνοντας τον στα άγρια θηρία μπροστά στα μάτια του συγκεντρωμένου πλήθους, η συνείδηση μπορούσε μπροστά σε τούτα τα τόσο ξεκάθαρα εγκλήματα να παραμείνει σταθερή και η κρίση διαυγής και κρυστάλλινη.

Τα στρατόπεδα όμως των σκλάβων κάτω από το λάβαρο της ελευθερίας και τις "σφαγές" με αιτιολογικό την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την προστασία αυτού προβληματίζουν.

Κατά μία έννοια η κρίση την ημέρα που το έγκλημα δίνεται και μεταμορφώνεται με τον μετατροπέα της αθωότητας τότε η ανθρωπότητα με μία περίεργη αντιστροφή ρόλων που είναι το χαρακτηριστικό της εποχής μας αναγκάζεται να δώσει εξηγήσεις.

Εξηγήσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονται, δεν θέλουν να δουν γιατί πολύ απλά έγιναν μέρος αυτής της παραφροσύνης, του ψεύδους, της εσκεμμένης επιβολής και την περιτομή της ατομικής τους ελευθερίας.

Κάθε αξία δεν συνεπιφέρει και εξέγερση και κάθε κίνημα εξέγερσης επικαλείται σιωπηλά μία άξια αλλά πρόκειται για μία πραγματική αξία.

Κάθε φορά που ακούω έναν πολιτικό λόγο ή διαβάζω αυτούς που μάς διοικούν, εδώ και χρόνια αισθάνομαι τρόμο, γιατί δεν ακούω τίποτα που να ηχεί ανθρώπινα.
Πάντα οι ίδιες λέξεις που λένε τα ίδια ψέματα.

Οι ίδιες μαριονέτες με διαφορετικό προσωπείο.

Καλύτερα να πεθάνω όρθιος πάρα να ζω μια ζωή γονατιστός.

Επαναστατούμε όχι μόνο ενάντια στην καταπίεση μα και ενάντια στο ψέμα που μας επιβάλλουν.

Η εξέγερση έχει ως αρχή να περιορίζεται στην άρνηση της ταπείνωσης, χωρίς να απαιτεί την ταπείνωση των άλλων.

Υπομένει ακόμα και τον πόνο, αρκεί να σέβονται την ακεραιότητα της.

Κανένας δεν μπορεί να είναι εντελώς ελεύθερος, αν δεν είναι όλοι ελεύθεροι. Κανένας δεν μπορεί να είναι εντελώς ηθικός, αν δεν είναι όλοι ηθικοί.

Κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος, αν δεν είναι όλοι ευτυχισμένοι."

Με εκτίμηση Νικόλαος Παντελιός, διασώστης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σε αναστολή εργασίας από 01/09/21.

Εκ του συντονιστικού Π.Ο.Ε.Υ. (Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας)


Ξανακούστε πολύ προσεκτικά :