1 Αυγ 2022

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να τιμωρήσουν τη Σερβία για την ουδέτερη στάση της, με το δεκανίκι του Κοσσόβου.


Μεγάλη κινητοποίηση στο Κόσοβο στα σύνορα με Σερβία. Σειρήνες ακούγονται στην πόλη Νόβι Παζάρ, ενώ οι ειδικές δυνάμεις των Σέρβων προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες από το αυτοαποκαλούμενο κράτος... :


Παραστρατιωτικοί Κοσοβάροι, αυτοαποκαλούμενοι ως 'αστυνομία' μπαίνουν στα Σερβικά χωριά στην περιοχή του Κοσόβου :


Πυροβολισμοί στο χωριό Μπρίνγιακ, ακριβώς πάνω στα σύνορα Κοσόβου και Σερβίας.Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι, κατηγορεί τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ  Βούτσις πως δήθεν προκάλεσε την αναταραχή και έπρεπε οι Κοσοβάροι να απαντήσουν... :


Πηγή των βίντεο

Δύο μόλις ημέρες πριν τις εχθροπραξίες, ο Σέρβος Υπουργός εσωτερικών Αλεξάνταρ Βούλιν, είχε δηλώσει πως δέχεται αφόρητες πιέσεις και απειλές από μεγάλη... 'υπηρεσία'-εταιρεία γνωστής χώρας, χωρίς να την κατονομάσει.

Ο λόγος; Για να αλλάξει στάση έναντι της Ρωσίας! Οι Σέρβοι δεν επέβαλαν ούτε μισή κύρωση και στο Βελιγράδι διαδήλωσαν κατά χιλιάδες δηλώνοντας τη συμπαράσταση στους Ρώσους.


Ο Βούλιν λέει μάλιστα πως απειλήθηκε πως δεν θα συνεχίσει πλέον να είναι μέλος της κυβέρνησης και πως θα δυσφημιστεί στα ΜΜΕ εάν δεν υπακούσει...

Τους έβγαλε στρατηγικά στη σέντρα λοιπόν (C.I.A.;) και πλέον δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Ίσως σ'αυτό το σημείο να ήταν χρήσιμη μια αναφορά στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τον τρόπο με τον οποίο διαλύθηκε σε μικρά και πολύ διαφορετικά κομμάτια...Περισσότερα ΕΔΩ

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να τιμωρήσουν τη Σερβία για την ουδέτερη στάση της με το δεκανίκι του Κοσσόβου. [πηγή]