5 Οκτ 2021

Είμαστε άνθρωποι, είμαστε ελεύθεροι

Για να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες ανάγκες και τα δικαιώματά μας είναι απαραίτητο να μη συνεργαζόμαστε με τις δυνάμεις του φόβου, και αυτό περιλαμβάνει πολλά είδη θαρραλέας και συνειδητής ατομικής και συλλογικής δράσης. Ενώ οι νομικές και πολιτικές προκλήσεις εντός του συστήματος βοηθούν στην ευαισθητοποίηση για την ανθυγιεινή φύση της τυραννίας, πρέπει να εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες όταν τα υπάρχοντα πολιτικά και νομικά συστήματα είναι διεφθαρμένα και αποτυγχάνουν.

Όταν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σύμφωνα με νομικούς ή συμβατικούς πολιτικούς κανόνες, πρέπει να βγούμε έξω από αυτούς τους κανόνες και να στηριχθούμε στις πιο φυσικές και θεμελιώδεις δυνάμεις της ανθρώπινης αλληλεγγύης, της συνείδησης και του θάρρους.


Ορισμένες ισχυρές πράξεις μη βίαιης μη συνεργασίας, όπως τα μποϊκοτάζ, θα παραμείνουν νόμιμες και χωρίς κινδύνους. Όλο και περισσότερο, ωστόσο, η μη συνεργασία θα απαιτεί πολιτική ανυπακοή, καθώς οι δυνάμεις του φόβου προσπαθούν να μας περιορίσουν όλο και πιο σφιχτά.

Η Παγκόσμια Ελίτ και οι πράκτορές της έχουν ήδη χρησιμοποιήσει συλλήψεις, πρόστιμα, φυλακίσεις, ψυχιατρικές μεταγωγές, κατασχέσεις περιουσιών και άμεση βία εναντίον ακτιβιστών υπέρ της ελευθερίας σε διάφορες χώρες για να προσπαθήσουν να μας εκφοβίσουν και να μας κάνουν να παραιτηθούμε. Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν βία εναντίον μας. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι μη βίαιες διαδικασίες και αλληλεπιδράσεις παρέχουν το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό σωματικής και ψυχολογικής/συναισθηματικής ασφάλειας για τους ακτιβιστές και θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων στο αναπτυσσόμενο κίνημά μας.

Αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο του δικαιολογημένου θυμού στην παρακίνηση όλων μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να αναλάβουμε δράση. Αυτός ο θυμός πρέπει να αισθάνεται και να εκφράζεται σε έναν ασφαλή χώρο.

Ωστόσο, η βία και η επιθετικότητα κατά τη διάρκεια των δράσεων εκ μέρους των ακτιβιστών υπέρ της ελευθερίας είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τη βία της απάντησης της Ελίτ, να δικαιολογήσει τη χρήση βίας εναντίον μας στα μάτια του κοινού και να κάνει τους πιθανούς συμμάχους λιγότερο πρόθυμους να συμμετάσχουν.

Συνεπώς, το Είμαστε άνθρωποι, είμαστε ελεύθεροι αναγνωρίζει το δικαίωμα των ανθρώπων να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην καταπίεση χρησιμοποιώντας ατομικές ή οργανωμένες βίαιες μεθόδους, αν αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η μη βίαιη αντίσταση είναι μια πιο περιεκτική, αποτελεσματική και ισχυρή επιλογή για συλλογική αυτοάμυνα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ