21 Οκτ 2021

Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΟ DNA ΣΟΥ, Α Λ Λ Α Ζ Ε Ι ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ...


Δεν θα έχετε να παραπονιέστε λένε τα Επιστημονικά σαλόνια.. Η νέα βιοτεχνολογία είναι εδώ. «Bio is the New Digital».(Η βιοτεχνολογία είναι η νέα ψηφιακή τεχνολογία)

Η επιστήμη, είναι πλέον σε θέση να επαναπρογραμματίσει με ακρίβεια τον γενετικό κώδικα των κυττάρων του σώματος, των εμβρύων, των βακτηρίων, των ιών και των φυτών. Με την τεχνολογία CRISPR, είναι δυνατόν να προσαρμοστούν τα χαρακτηριστικά του κάθε οργανισμού στις ανάγκες που κατά περίπτωση θα επιλέγονται. 

Αυτό, από τη μια επιτρέπει στο να αποτρέπουμε  και από την άλλη να εξαπλώνουμε τις ασθένειες. Να βελτιώνουμε ή να επιβαρύνουμε τις συνθήκες του σώματός μας, τις αντιδράσεις μας, τις βιολογικές μας αντιδράσεις, τις βιολογικές μας εξελίξεις και πάει λέγοντας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στα ζώα και στα φυτά. 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας CRISPR είναι ότι είναι σχετικά απλό. Ήδη απο΄το 2018, ο αριθμός των πειραμάτων και των εφαρμογών είχε αυξηθεί. 

Μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι πλέον πιο κοντά στην πραγματικότητά μας από ποτέ.

Με τους: Emmanuelle Charpentier (γενετιστής), John van der Oost (μικροβιολόγος), Andrew Hessel (βιοτεχνολόγος), Niels Geijsen (κυτταρικός βιολόγος), Josiah Zayner (βιοχάκερ) και Ivan van der Meij (ασθενής με FSHD) :

Δεν θα μπορείτε πλέον να κατηγορείτε τη γενετική σας: με το CRISPR, είναι πολύ εύκολο να εισχωρήσετε στο DNA σας. Η τεχνολογία CRISPR είναι το μέλλον μας, και τα πειράματα με το χακάρισμα του DNA γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Η βιοτεχνολογία CRISPR δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία, είναι το πολύ κοντινό μας μέλλον. Θα χακάρατε και θα επαναπρογραμματίζατε το δικό σας DNA με το CRISPR; Σπάζοντας τον κώδικα της ζωής, χακάροντας το DNA στο σπίτι.


Καλώς ήρθατε στον κόσμο μιας νέας φύσης. Μπορούμε πλέον κυριολεκτικά να κόψουμε και να επικολλήσουμε το DNA με τη νέα τεχνολογία CRISPR. Γίνεται μια επαναστατική εξέλιξη που θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ανθρώπους, τα φυτά και τα ζώα.

Η νέα βιοτεχνολογία είναι εδώ.

«Bio is the New Digital»."Η βιοτεχνολογία είναι η νέα ψηφιακή τεχνολογία". Είμαστε σε θέση να επαναπρογραμματίσουμε με ακρίβεια τον γενετικό κώδικα των κυττάρων του σώματός μας, των εμβρύων, των βακτηρίων, των ιών και των φυτών. Με την τεχνολογία CRISPR μπορούμε να προσαρμόσουμε τα χαρακτηριστικά κάθε οργανισμού στις ανάγκες μας. Αυτό μας επιτρέπει να απαγορεύσουμε μόνιμα τις ασθένειες, να βελτιώσουμε τις συνθήκες του σώματός μας και να προσαρμόσουμε τα φυτά στις διατροφικές μας ανάγκες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας CRISPR είναι ότι είναι σχετικά απλή. Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των πειραμάτων και των εφαρμογών έχει εκτοξευθεί. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι πειραματίζονται με το CRISPR: πειραματίζονται στο σπίτι με τα "Do it Yourself CRISPR kits".


Οι επιστήμονες ζητούν νέα ηθικά πλαίσια. Η ζήτηση για τα (μη) επιθυμητά λεγόμενα μωρά σχεδιαστών είναι επικείμενη. Αν και αυτό δεν ισχύει ακόμη, μπορούμε να βάλουμε τέλος στις κληρονομικές ασθένειες βραχυπρόθεσμα. Μπορεί επίσης να θελήσουμε να φτιάξουμε βακτήρια που μπορούν να φάνε πετρέλαιο ή πλαστικό, χοίρους στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν ανθρώπινα όργανα ή να επαναφέρουμε στη ζωή ζώα που έχουν εξαφανιστεί.

Αναδημοσίευση από το 2018_Βίκυ Χαραλάμπους

Πηγή βίντεο - Διαμόρφωση/φώτο : Α.Τ.

📌 CRISPR, Τεχνητή Νοημοσύνη, Διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής. Το μέλλον έρχεται πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε.

📌  ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ DNA Ή ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ.