9 Φεβ 2022

2.- Γνωρίστε τον αχυράνθρωπό σας. - Αντιμετώπιση του "Χρέους".

Αντιμετώπιση του "Χρέους"

Λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού των χρημάτων που αφαιρούνται (μέσω άμεσης & έμμεσης φορολογίας) από όσα κερδίζει ο μέσος άνθρωπος, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να καταλήγουν με κάτι που μοιάζει με "χρέος". Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το χρόνο τους ανησυχώντας για τη δήλωση του τι τους λένε ότι χρωστάνε, κάνοντας ατελείωτους υπολογισμούς για να δουν αν συμφωνούν με τους αριθμούς των ποσών που τους έχουν στείλει. Και πάλι, αυτό είναι το είδος παραπλάνησης που χρησιμοποιούν οι "μάγοι" για να ξεγελάσουν το κοινό, αποσπώντας την προσοχή του από το σημείο όπου βρίσκεται η δράση που πραγματικά λαμβάνει χώρα. Εδώ, το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι πραγματικά "Πόσο είναι" ---> αλλά "Χρωστάται πραγματικά κάτι;".

Θα πρέπει να θυμάστε ότι κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι ένα "νόμιμο" μυθιστόρημα και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα αυτού, μπορεί να συναλλάσσεται μόνο με άλλα νομικά φανταστικά γεγονότα (ουσιαστικά, άλλα χαρτιά) και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με έναν άνδρα ή μια γυναίκα, καθώς δεν είναι νομικές μυθοπλασίες. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τι περνάει ως χρήμα στις μέρες μας.

Ας πούμε ότι ο πιστός μας φίλος Χ ψάχνει για δάνειο και συμπληρώνει μια αίτηση στην οποιαδήποτε τράπεζα για 10.000 νομισματικές μονάδες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το έντυπο το οποίο καλείται να υπογράψει, αναφέρει ότι έχει ήδη λάβει τις 10.000 ν.μ., αν και το δάνειο δεν έχει ακόμη εγκριθεί. -Την επόµενη ηµέρα, το δάνειο εγκρίνεται και στον Χ παραδίδεται µια επιταγή την οποία του ζητείται να να υπογράψει και να καταθέσει στο λογαριασμό του στην τράπεζα. Δεν θα δώσουμε συνέχεια σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία αυτή τη στιγμή, αλλά σας παρακαλώ να θυμάστε ότι τώρα έχει παράσχει δύο υπογραφές για 10.000 ν.μ. στο όνομα του αχυράνθρωπου, και το μόνο που έχει λάβει είναι : ένα 1 με τέσσερα μηδενικά στους λογαριασμούς της τράπεζας.

Όλα πάνε καλά για αρκετούς μήνες, μέχρι που ο Χ χάνει τη δουλειά του και δεν καταφέρει να βρει άλλη. Αυτό είναι ένα οικονομικό πρόβλημα που δεν γνωρίζει πώς να το αντιμετωπίσει. Ο καιρός περνάει και ο Χ δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του. Αρχίζει λοιπόν να λαμβάνει επιστολές από την τράπεζα που του λένε ότι πρέπει να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αμέσως και να συνεχίσει τις πληρωμές στο μέλλον.

Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό, καθώς ο Χ απλά δεν έχει τα χρήματα και... δεν ξέρει τι να κάνει.

Ευτυχώς, ο γείτονας του Χ τυχαίνει να είναι ένας ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος με πολυετή εμπειρία, και ο Χ έχει τη φαεινή ιδέα να ζητήσει τη βοήθειά του. Ο οικονομικός σύμβουλος είναι πρόθυμος να βοηθήσει και έτσι κάθεται και εξετάζει όλη τη γραφειοκρατία. -Στη συνέχεια, λέει στον Χ : "Δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτή την κατάσταση. Γράψε αμέσως και πες ότι συμφωνείς να πληρώσεις κάθε οικονομική επιβάρυνση/υποχρέωση που μπορεί νόμιμα να οφείλεις , (*βλ.εδώ) * υπό τον όρο ότι :  

1.-Θα σου παρέχουν την επικύρωση του χρέους, δηλαδή την πραγματική λογιστική.
2.-Θα επαληθεύσουν την απαίτησής τους εναντίον σου, δηλαδή ένα υπογεγραμμένο τιμολόγιο.
3.-Θα σου παράσχουν αντίγραφο της σύμβασης που δεσμεύει και τα δύο μέρη (εσένα και αυτούς), και στείλε αυτή την επιστολή με συστημένη παράδοση, έτσι ώστε να υπάρχει ένας ανεξάρτητος μάρτυρας που να βεβαιώνει ότι έχει παραδοθεί".


Κάθε επιστολή που καταρτίζεις θα πρέπει να φέρει την ένδειξη "Χωρίς προκτάληψη", πράγμα που σημαίνει ότι επιφυλάσσεσαι όλα τα νόμιμα δικαιώματά σου και δεν αποδέχεσαι καμία σύμβαση, εκτός εάν αποδειχθεί ότι είναι νόμιμη με την πλήρωση των τεσσάρων βασικών προϋποθέσεων για μια νόμιμη, δεσμευτική σύμβαση, δηλαδή :

1. Πλήρης γνωστοποίηση (δεν σου είπαν ότι στην πραγματικότητα δημιουργείς την πίστωση με το υπογραφή σου),
2. Ισότιμη αντιπαροχή (
δεν έφεραν τίποτα πολύτιμο στο τραπέζι και έτσι δεν έχουν τίποτα να χάσουν),
3. Νόμιμοι όροι και προϋποθέσεις (
οι δικοί σου βασίζονταν στην πραγματικότητα σε απάτη), και
4. Υπογραφές και των δύο μερών (
οι εταιρείες δεν μπορούν να υπογράψουν επειδή δεν έχουν κανένα Δικαίωμα ή μυαλό να συνάψουν σύμβαση, δεδομένου ότι είναι άψυχα νομικά πλασματικά, και κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να υπογράψει μια σύμβαση για λογαριασμό τους).

Στη συνέχεια ο οικονομικός σύμβουλος λέει στον Χ ότι η αποδοχή της πληρωμής, υπό την προϋπόθεση ότι η απόδειξη ενός νόμιμου χρέους μπορεί να προσκομιστεί, τον εμποδίζει να οδηγηθεί στο δικαστήριο επειδή τα δικαστήρια δικάζουν μόνο μεταξύ μερών που βρίσκονται σε διαμάχη, και καθώς ο Χ συμφώνησε να πληρώσει, δεν υπάρχει διαμάχη, οπότε το δικαστήριο δεν θα δεχόταν καμία αίτηση ακρόασης. Αν η τράπεζα ήταν ανόητη αρκετά για να προσπαθήσει, ο Χ πρέπει μόνο να στείλει στο δικαστήριο ένα αντίγραφο της επιστολής του με την οποία συμφωνεί να πληρώσει και η υπόθεση θα απορρίπτονταν αμέσως (και η Τράπεζα θα μπορούσε κάλλιστα να τιμωρηθεί για σπατάλη δικαστικού χρόνου).

Η τράπεζα έχει τώρα πρόβλημα, καθώς έχει διαπράξει απάτη με τον Χ και έτσι δεν μπορεί να προσκομίσει τα έγγραφα που ζήτησε ο οικονομικός σύμβουλός του. Το αίτημα του Χ ήταν λογικό από κάθε άποψη.

Ωστόσο, η δανειακή σύμβαση είναι σύμβαση και, επομένως, πρέπει να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών (κάτι που δεν έγινε), και οι δύο πλευρές πρέπει να παρουσιάσουν κάτι ίσης αξίας (πράγμα που δεν συνέβη) και η σύμβαση πρέπει να υπογραφεί και από τα δύο μέρη (κάτι που δεν μπορεί να κάνει η τράπεζα). Έτσι, η τράπεζα έχει πραγματικό πρόβλημα.

Η τράπεζα θα στείλει πιθανότατα μια Δήλωση για το τι θέλει να πιστέψει ο Χ ότι είναι το οφειλόμενο ποσό. Ο Χ θα πρέπει να το επιστρέψει με ένα ευγενικό σημείωμα λέγοντας ότι η δήλωση δεν είναι τιμολόγιο, οπότε θα μπορούσαν να του δώσουν ένα υπογεγραμμένο τιμολόγιο όπως ζητήθηκε. Πιθανότατα θα στείλουν επίσης φωτοαντίγραφο του εντύπου της αίτησης δανείου, οπότε ο Χ θα πρέπει να απαντήσει και γράφοντας να επισημάνει ευγενικά ότι δεν αποτελεί σύμβαση, καθώς υπογράφεται μόνο από ένα από τα μέρη (ο ίδιος) και ότι ζήτησε αντίγραφο της σύμβασης υπογεγραμμένο και από τα δύο μέρη.

Η τράπεζα είναι πιθανό να σιωπήσει σε αυτό το σημείο και να σταματήσει να αλληλογραφεί με τον Χ. Θα πρέπει τότε ο Χ να γράψει και πάλι, ζητώντας να του αποσταλούν τα απαραίτητα έγγραφα εντός των επόμενων δεκατεσσάρων (ή ίσως 28) ημερών, και αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα θεωρήσει ότι το χρέος έχει εξοφληθεί πλήρως.

Η τράπεζα είτε θα παραμείνει σιωπηλή είτε χρειάζεται να απαντήσει εγγράφως ότι το χρέος είναι πλήρως εξοφλημένο. Εάν η τράπεζα προσπαθήσει να τηλεφωνήσει, τότε απλά πείτε τους ευγενικά ότι επιθυμείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα μόνο γραπτώς, και κλείστε το τηλέφωνο. Εάν η τράπεζα παραμείνει σιωπηλή για το καθορισμένο χρονικό διάστημα, τότε ο Χ  θα πρέπει να γράψει αναφέροντας ότι λόγω της αποτυχίας της τράπεζας να παράσχει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία μιας νόμιμης οφειλής εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος που προβλέπεται, ο ίδιος θεωρεί τώρα ότι έχει απαλλαγεί πλήρως από το χρέος και να ζητήσει από την τράπεζα να επιβεβαιώσει αυτό εγγράφως. Η τράπεζα κανονικά πρέπει να απαντήσει εγγράφως επιβεβαιώνοντας ότι το χρέος είναι πλήρως εκκαθαρισμένο και ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή (κάτι που δεν κάνει ΠΟΤΕ όσον αφορά τις ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ -και αυτόματα σας δίνει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κινηθείτε επιτυχώς εναντίον της, ΑΝ έχετε κάνει σωστά τις ανωτέρω ενέργειες) και αν δεν το κάνει αυτό, τότε απλά πρέπει να σταματήσει να ζητά περαιτέρω πληρωμές.

Οι λόγοι για το πώς και γιατί αυτό γίνεται, χρειάζονται πολλές εξηγήσεις και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το κατανοήσουν. Γι' αυτό, αναλύεται λεπτομερώς εδώ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία ακούγεται σαν να κλέβετε την τράπεζα, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι έτσι.

Τι είναι το χρήμα; 

Αρχικά στην Αγγλία, η μονάδα του χρήματος ονομαζόταν "μία λίρα στερλίνα".  Αυτό συνέβαινε επειδή ήταν κυριολεκτικά, το ασήμι της στερλίνας που ζύγιζε μία λίβρα.   Καθώς ήταν αρκετά δύσκολο να κουβαλάς μαζί σου αρκετές λίβρες νομίσματος, κανονίστηκε να φυλάσσεται ο πραγματικός άργυρος σε μια τράπεζα και να εκδίδεται ένα γραμμάτιο που ήταν ουσιαστικά μια απόδειξη για την κατάθεση κάθε λίβρας αργύρου.  Ήταν πολύ πιο εύκολο να μεταφέρει κανείς αυτά τα "τραπεζογραμμάτια" και να συναλλάσσεται με αυτά.  Αν το θέλατε, μπορούσατε πάντα να πάτε αυτά τα χαρτονομίσματα σε μια τράπεζα και να ζητήσετε την εξαργύρωσή τους, και αυτό που συνέβαινε τότε ήταν ότι η τράπεζα σας παρέδιδε το αντίστοιχο βάρος αργύρου στερλίνας σε αντάλλαγμα για τα χαρτονομίσματα.
 
Σήμερα, το νόμισμα στην Αγγλία εξακολουθεί να είναι τα "τραπεζογραμμάτια", τα οποία είναι ασφαλώς ευκολότερο να τα κουβαλάτε μαζί σας, αλλά υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά.   Τα χαρτονομίσματα αυτά εκδίδονται από την ιδιωτική εταιρεία που ονομάζεται "Τράπεζα της Αγγλίας" (το οποίο είναι τόσο καλό όνομα για μια εταιρεία όσο και οποιοδήποτε άλλο όνομα).   Ωστόσο, αν πήγαινες ένα από τα χαρτονομίσματά τους στις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας και ζητούσες να το εξαργυρώσουν, το μόνο που θα έκαναν είναι να σου δώσουν ένα άλλο χαρτονόμισμα με τον ίδιο αριθμό λιρών γραμμένο πάνω του, ή εναλλακτικά, κάποια άλλα χαρτονομίσματα με μικρότερους αριθμούς τυπωμένους πάνω τους.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα αρχικά χαρτονομίσματα, τα σημερινά χαρτονομίσματα δεν έχουν καμία φυσική αξία - αξίζουν μόνο το φυσικό χαρτί στο οποίο είναι τυπωμένα.

Bλ. ΕΔΩ 👉  Πώς το επίπλαστο (fiat) κρατικό χρήμα αλλοιώνει τον ανθρώπινο πολιτισμό

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει συνήθως στις μέρες μας είναι ότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εκτυπώσουν αυτά τα κομμάτια χαρτιού.   Τώρα, απλώς πληκτρολογούν κάποιους αριθμούς σε ένα αρχείο υπολογιστή, ή αν είναι αρκετά παλιομοδίτες, γράφουν τους αριθμούς σε ένα λογιστικό βιβλίο.   Τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι αριθμοί;   Τίποτα απολύτως - δεν έχουν καμία πραγματική αξία, με άλλα λόγια, ακριβώς την ίδια αξία με αυτή που θα είχατε αν τους πληκτρολογούσατε στον υπολογιστή σας - εντελώς χωρίς νόημα.   Και όμως, μια τράπεζα ή ένα άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα σας "δανείσει" χαρούμενα αυτούς τους αριθμούς σε αντάλλαγμα για χρόνια δουλειάς σας - Δεν είναι αυτό  πραγματικά γενναιόδωρο εκ μέρους τους;
 
Αυτό δεν είναι καθόλου αστείο, γιατί αν δεν συνεχίσετε να τους πληρώνετε τα χρήματα που κερδίσατε με την πολύ πραγματική σας εργασία, τότε θα προσπαθήσουν να σας πάρουν το σπίτι και τα υπάρχοντά σας.  Αυτό δεν θα συμβεί αν καταλάβετε ότι αυτό που σας δάνεισαν ήταν στην πραγματικότητα άνευ αξίας.  

Πάρτε την περίπτωση του Jerome Daly από τη Μινεσότα της Αμερικής.   Στο δικαστήριο, ο Jerome αμφισβήτησε το δικαίωμα της τράπεζας να κατασχέσει το σπίτι του, το οποίο είχε αγοραστεί με δάνειο από την τράπεζα.   Ο Jerome υποστήριξε ότι κάθε σύμβαση υποθήκης απαιτούσε ότι και τα δύο μέρη (δηλαδή ο ίδιος και η τράπεζα), θα έπρεπε να βάλουν μια νόμιμη μορφή ιδιοκτησίας για την ανταλλαγή.   Στη νομική γλώσσα, αυτό ονομάζεται νόμιμη "αντιπαροχή" που υποβάλλουν και τα δύο μέρη της σύμβασης.

Ο Jerome εξήγησε ότι τα "χρήματα" στην πραγματικότητα δεν ήταν ιδιοκτησία της τράπεζας, καθώς είχαν δημιουργηθεί από το τίποτα αμέσως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.   Δηλαδή, τα χρήματα δεν προέρχονται από τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, καθώς η τράπεζα απλώς τα εφευρίσκει και στην πραγματικότητα, δεν βάζει τίποτα δικό της, εκτός από μια θεωρητική υποχρέωση στα χαρτιά.  Καθώς προχωρούσε η δίκη, ο πρόεδρος της τράπεζας, ο κ. Morgan, ανέβηκε στο βήμα και παραδέχθηκε ότι η τράπεζα, σε συνδυασμό με την (ιδιωτική εμπορική εταιρεία με την επωνυμία "The Federal Reserve Bank"), δημιούργησε ολόκληρο το ποσό του δανείου σε πίστωση στα δικά της βιβλία μέσω μιας λογιστικής εγγραφής, τα χρήματα και η πίστωση άρχισαν να υπάρχουν όταν τα δημιούργησαν. 

Περαιτέρω, ο κ. Morgan παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας νόμος ή καταστατικό των Ηνωμένων Πολιτειών που να του δίνει το δικαίωμα να το κάνει αυτό.   Πρέπει να υπάρχει ένα νόμιμο αντάλλαγμα και να προσφέρεται για να στηρίξει τη σύμβαση δανείου.   Οι ένορκοι έκριναν ότι δεν υπήρχε νόμιμο αντάλλαγμα που προσφέρθηκε από την τράπεζα και έτσι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της τράπεζας για κατάσχεση και ο Jerome Daly κράτησε το σπίτι του.
 
Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση με όλες τις υποθήκες.
  Όταν κάποιος υποβάλλει αίτηση για υποθήκη ή οποιοδήποτε άλλο δάνειο, απαιτείται η υπογραφή του αιτούντος στο έντυπο της αίτησης πριν εγκριθεί το δάνειο.  Αυτή η υπογεγραμμένη αίτηση είναι ένα πολύτιμο χαρτί το οποίο η τράπεζα μπορεί να καταθέσει στους λογαριασμούς της ως πίστωση στην ίδια για το ποσό του δανείου.   Η τράπεζα θα μπορούσε απλώς να κρατήσει αυτό το έντυπο αίτησης και να παραμείνει 100.000 λίρες ή οτιδήποτε άλλο, μπροστά, αλλά θέλει περισσότερα, πολύ περισσότερα.  

Θέλουν ο δανειολήπτης να τους ξαναπληρώσει το ίδιο ποσό, χρηματοδοτώντας το με χρόνια δουλειάς, και όχι μόνο το ποσό του υποτιθέμενου "δανείου", αλλά και σημαντικά επιπλέον ποσά σε τόκους.  Γιατί νομίζετε ότι είναι τόσο πρόθυμοι να σας δανείσουν "χρήματα" - είναι πρόθυμοι να δανείσουν ακόμη και ανθρώπους με πολύ κακή πιστοληπτική ικανότητα, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να  η τράπεζα να χάσει από τη συμφωνία, ό,τι κι αν συμβεί.

Γι' αυτό, αν μια εταιρεία αρχίσει να απαιτεί την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, αρχίζετε ζητώντας της να παράσχει τη "λογιστική" της συμφωνίας.   Με άλλα λόγια, τους ζητάτε να αποδείξουν εγγράφως ότι παρείχαν κάτι πραγματικά αξιόλογο ως μέρος της δανειακής σύμβασης.   Καθώς επινόησαν τα χρήματα ως αριθμούς στα βιβλία τους χωρίς καμία πραγματική αξία που να συνδέεται με αυτούς τους αριθμούς, έχουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να συμμορφωθούν με την απαίτησή σας να δουν τη λογιστική τους πλευρά για τη συμφωνία.   Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς η μέση τράπεζα καταφέρνει να βγάζει κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο;   Λοιπόν, βλέπετε ακριβώς από πού προέρχεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του κέρδους.

Η τήρηση βιβλίων


Αυτό το επόμενο μέρος των πληροφοριών μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να κατανοηθεί.  Όταν λειτουργεί οποιαδήποτε επιχείρηση, οι λογαριασμοί καταγράφονται ως εισερχόμενα και εξερχόμενα χρήματα .

Για μια τράπεζα, τα χρήματα που εισέρχονται ονομάζονται "πίστωση" και τα χρήματα που εξέρχονται ονομάζονται "χρέωση".   Ο στόχος είναι τα δύο αυτά ποσά να ταιριάζουν μεταξύ τους για κάθε πελάτη.   Δεν είναι όλα όσα γίνονται στον τραπεζικό τομέα άμεσα προφανή για τον μέσο άνθρωπο και γι' αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς λειτουργούν όλα σε αυτόν τον τομέα.
 
Αν έχετε λογαριασμό σε μια τράπεζα και καταθέσετε 500 χρηματικές μονάδες (χ.μ.) για να ανοίξετε το λογαριασμό, η τράπεζα το καταχωρεί στα βιβλία της ως Πίστωση.   Η Πίστωση του λογαριασμού σας είναι 500 χ.μ. και η Χρέωση είναι 0 χ.μ. και έτσι το υπόλοιπο έχει θετική ή Πιστωτική αξία 500 χ.μ..  
 
Αν κάνατε ανάληψη 600 χ.μ., τότε η τράπεζα θα το καταχωρούσε αυτό ως Χρέωση 600 χ.μ. και καθώς το Πιστωτικό υπόλοιπο του λογαριασμού σας είναι 500 χ.μ., το υπόλοιπο του λογαριασμού σας θα ήταν 100 χ.μ. σε Χρέωση, δηλαδή υπερχρεωμένο κατά 100 χ.μ.
 
Εάν καταθέτατε επιπλέον 100 χ.μ. και στη συνέχεια κλείνατε το λογαριασμό σας, η τράπεζα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, εκτός από το γεγονός ότι θα ήθελε να σας κρατήσει ως πελάτη.  Όσον αφορά τα λογιστικά, ο λογαριασμός σας είναι ισοσκελισμένος και η τράπεζα είναι ικανοποιημένη με την κατάσταση των πραγμάτων. 600  μπήκαν και 600  βγήκαν, τα βιβλία είναι ισοσκελισμένα - η υπόθεση έκλεισε.

Τώρα, αν επρόκειτο να υποβάλετε αίτηση για δάνειο (ενυπόθηκο ή άλλο) 100.000 χ.μ. από την τράπεζα, θα σας έδιναν ένα έντυπο αίτησης το οποίο είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα του αχυράνθρωπου αντί για το δικό σας - ξεχωριστά κουτάκια με το ένα από αυτά να περιέχει το "κύριε" και μπορεί ακόμη και να σας ζητήσουν να συμπληρώσετε το έντυπο χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα.  Μπορεί να νομίζετε ότι τα κεφαλαία γράμματα είναι για να μπορούν να διαβάσουν τα γραπτά σας ή ίσως για να διευκολύνουν την εισαγωγή τους στον υπολογιστή, αλλά το όνομα με αυτά τα κεφαλαία γράμματα ανήκει στον αχυράνθρωπο και όχι σε εσάς.   Στην πραγματικότητα μόλις κάνατε μια αίτηση για λογαριασμό του αχυράνθρωπου και όχι για λογαριασμό του εαυτού σας!

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί να θέλουν να το κάνουν αυτό.   Εξάλλου, τι θα μπορούσαν να πάρουν από τον αχυράνθρωπο;    Λοιπόν, μπορεί να εκπλαγείτε...    Όταν ο αχυράνθρωπος καταγράφηκε/ενσωματώθηκε, του απέδωσαν μια μεγάλη χρηματική αξία, ενδεχομένως 100.000.000 χ.μ., και έκτοτε διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο για λογαριασμό του αχυράνθρωπου, και ξέρετε πόσα χρόνια έχουν περάσει... 

Έτσι, πολύ παραδόξως, κατά τη γνώμη τους, το ανθρωπάκι είναι πραγματικά πολύ πλούσιο, και μόλις τους εξουσιοδοτήσατε να πάρουν το ποσό της αίτησης δανείου σας από τον λογαριασμό του αχυράνθρωπου.   Έτσι, πριν η τράπεζα σας δώσει χρήματα, έχει ήδη πάρει τα χρήματά της από τον αχυράνθρωπο  και τα καταχώρησε στα βιβλία της ως πίστωση 100.000 χ.μ. στο λογαριασμό του δανείου σας.   Στη συνέχεια, τοποθετούν 100.000 χ.μ. στο λογαριασμό του δανείου σας ως χρέωση.  Είναι ενδιαφέρον ότι ο λογαριασμός δανείου είναι τώρα ισοσκελισμένος και θα μπορούσε εύκολα να κλείσει ως ολοκληρωμένη συμφωνία.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το ύπουλο μέρος. 


Για να πάρετε τα χρήματα από το λογαριασμό σας, πρέπει να γράψετε και να υπογράψετε μια επιταγή 100.000 χ.μ. στον εν λόγω λογαριασμό.    Τι κάνει η τράπεζα με τις επιταγές που υπογράφετε;   Τις αποδίδει στο λογαριασμό ως περιουσιακό στοιχείο της τράπεζας, και ξαφνικά, η τράπεζα προηγείται κατά 100.000 χ.μ. επειδή η επιταγή είναι στο όνομα του αχυράνθρωπου που μπορεί να προμηθεύσει την τράπεζα με σχεδόν οποιοδήποτε ποσό χρημάτων.   Αλλά δεν τελειώνει εδώ, καθώς η τράπεζα είναι σίγουρη ότι γνωρίζετε τόσο λίγα για το τι συμβαίνει, ώστε θα τους πληρώσετε οτιδήποτε μέχρι και 100.000 χ.μ. με την πάροδο των ετών, έναντι αυτών που πιστεύετε ότι τους χρωστάτε!   Αν συμβεί αυτό, τότε έχουν βγάλει άλλες 100.000 χ.μ. για την τράπεζα.   Για να κάνουν τα πράγματα ακόμα καλύτερα γι' αυτούς, θέλουν να τους πληρώνετε τόκους για τα χρήματα που (στην πραγματικότητα) δεν τους χρωστάτε.   Συνολικά, βγάζουν πολλά χρήματα όταν δανείζεστε από αυτές, οπότε ίσως καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι τράπεζες βγάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο.
 
Εάν το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για την αγορά ενός ακινήτου, τότε η τράπεζα πιθανότατα επέμεινε ότι καταθέσατε τους τίτλους ιδιοκτησίας σε αυτήν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το ακίνητο.   Εάν στη συνέχεια δεν καταφέρετε να συνεχίσετε να τους πληρώνετε, είναι πιθανό να επιχειρήσουν να κατασχέσουν το "δάνειο" και να πουλήσουν γρήγορα το ακίνητό σας για ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.   Και για να προστεθεί η προσβολή στο κακό, εάν η πώληση του ακινήτου δεν ξεπέρασε το ποσό του "δανείου" συν τα έξοδα για την πώλησή του, τότε είναι πιθανό να ισχυριστούν ότι τους χρωστάτε τη διαφορά!
 
Ίσως μπορείτε τώρα να καταλάβετε γιατί ο Jerome Daly τους είπε να πάνε να πάρουν φόρα και να πηδήξουν τον εαυτό τους... και γιατί το ότι ζητάτε "τον λογιστικό λογαριασμό" (εκκαθαρισμένες οφειλές) για οποιοδήποτε δάνειο σας έχει χορηγηθεί, φέρνει την τράπεζα σε αδύνατη θέση.  

Αν η τράπεζα τότε απλώς γράψει και πει ότι το "χρέος" έχει εξοφληθεί πλήρως, εξακολουθεί να έχει βγάλει τεράστιο κέρδος από την επιχείρηση και ελπίζει επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών δεν θα καταλάβει ότι πληρώνει πάρα πολλά ή ακόμη και ότι πρόκειται για την εμπλοκή του αχυράνθρωπου.
 
Μην αισθάνεστε ότι κλέβετε τις τράπεζες αν δεν τους πληρώσετε αυτά που σας ζητούν να πληρώσετε - έχουν ήδη ανακτήσει όλα όσα έχουν καταβληθεί πριν αρχίσετε να τους πληρώνετε για δεύτερη ή τρίτη φορά.

Όταν πρόκειται για υποθήκη, η όλη διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια. Μια πολύ σαφής περιγραφή της διαδικασίας στον Καναδά δίνεται αμέσως παρακάτω, και η διαδικασία παντού αλλού είναι σχεδόν η ίδια.

Περιγράφεται μια τυπική πώληση ακινήτου και η υποθήκη με τον εξής τρόπο:
 
Ο αγοραστής πηγαίνει στη "Mαγική Τράπεζα", ανταποκρινόμενος στον ισχυρισμό της τράπεζας ότι ασχολείται με τη χορήγηση δανείων σύμφωνα με το εταιρικό της καταστατικό.

Ο αγοραστής πήγε στην τράπεζα πιστεύοντας ότι η Magic Bank είχε το περιουσιακό στοιχείο (χρήματα) για να δανείσει.   Η Magic Bank δεν λέει ποτέ στους πελάτες της την αλήθεια ότι δεν έχει χρήματα για να δανείσει, ούτε ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τα χρήματα των καταθετών της για να δανείζει στους δανειολήπτες της.
 
Παρά το γεγονός ότι η Magic Bank δεν έχει χρήματα για να δανείσει, βάζει τον αγοραστή/δανειολήπτη να υπογράψει ένα έντυπο αίτησης στεγαστικού δανείου το οποίο είναι ουσιαστικά ένα γραμμάτιο που ο αγοραστής/δανειολήπτης υπόσχεται να της πληρώσει για τα χρήματα (ποια χρήματα;) τα οποία υποτίθεται ότι θα λάβει από τη Magic Bank, ακόμη και πριν ο αγοραστής/δανειολήπτης λάβει οποιαδήποτε αξία ή αντάλλαγμα από τη Magic Bank.   Αυτή η συναλλαγματική είναι ένα πολύτιμο αντάλλαγμα, μια απαίτηση και επομένως ένα περιουσιακό στοιχείο που μεταβιβάζεται από τον αγοραστή στην τράπεζα και το οποίο η Magic Bank καταχωρεί στο δικό της λογαριασμό ενεργητικού ως κατάθεση μετρητών.

Αφού βεβαιωθεί ότι ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τις απαιτούμενες μηνιαίες πληρωμές (ο αγοραστής έχει πίστωση), η Magic Bank συμφωνεί να δανείσει στον αγοραστή τα χρήματα (μετρητά) για να πληρώσει τον πωλητή.   Η Magic Bank δεν έχει χρήματα να δανείσει, ωστόσο, έδωσε στον αγοραστή την υπόσχεση να δανείσει χρήματα μέσω επιστολής δέσμευσης, επιστολής έγκρισης δανείου, εξουσιοδότησης δανείου ή επιστολής επιβεβαίωσης δανείου κ.λπ. που υπογράφεται από τραπεζικό υπάλληλο ή υπάλληλο δανείων/υποθηκών που απασχολείται στην Magic Bank.
 
Η αποδοχή της συναλλαγματικής του αγοραστή από τη Magic Bank κατέστησε την τράπεζα υπεύθυνη έναντι του αγοραστή/δανειολήπτη για την πλήρη ονομαστική αξία της συναλλαγματικής, η οποία είναι η συμφωνηθείσα τιμή αγοράς του ακινήτου, μείον τυχόν προκαταβολή σε μετρητά ή προκαταβολή που κατέβαλε ο αγοραστής απευθείας στον πωλητή.   Είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι όλες οι συναλλαγές ακινήτων απαιτούν ότι το ακίνητο που πωλείται πρέπει να μεταβιβαστεί από τον πωλητή στον αγοραστή απαλλαγμένο από όλα τα εμπράγματα βάρη και  δεσμεύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα εμπράγματα βάρη, όπως υφιστάμενες υποθήκες, δικαστικές αποφάσεις κ.λπ. πρέπει να εξοφληθούν πριν το ακίνητο υποθηκευτεί από τον αγοραστή ως εγγύηση για το ενυπόθηκο δάνειο που δεν έχει ακόμη λάβει ο αγοραστής σύμφωνα με την υπόσχεση της Magic Bank.   Πώς μπορεί λοιπόν ο πωλητής να εξοφλήσει την υποθήκη του και να αποκτήσει καθαρό τίτλο ιδιοκτησίας, αν δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα από τον αγοραστή;   Και πώς μπορεί ο αγοραστής να υποθηκεύσει ένα ακίνητο που δεν του ανήκει ακόμη;
 
Το δίλημμα αυτό λύνεται με τα μαγικά κόλπα 🪄 της Μαγικής Τράπεζας!...   Η Μαγική Τράπεζα λοιπόν, σε συνεργασία με άλλους μάγους, τους δικηγόρους της τράπεζας ή τους συμβολαιογράφους, προκαλεί τη μαγική εξαφάνιση όλων των ενεχύρων και των βαρών με τη χρήση μιας επιταγής που εκδίδεται στο όνομα της Magic Bank και υποστηρίζεται από το γραμμάτιο του αγοραστή και τη συμφωνία αγοράς και πώλησης.   Η επιταγή αυτή κατατίθεται στον καταπιστευματικό λογαριασμό του δικηγόρου.    Στην ουσία, η Magic Bank και οι μάγοι της, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι, χρησιμοποίησαν το γραμμάτιο του αγοραστή ως μετρητά για να καταστεί δυνατή η συμφωνία αγοράς.   Ήταν το γραμμάτιο του αγοραστή που έκανε δυνατή τη μεταβίβαση.   Η Magic Bank προκάλεσε τη μεταβίβαση του ακινήτου στον αγοραστή από τον πωλητή με καθαρό τίτλο ιδιοκτησίας, ελεύθερο και απαλλαγμένο από όλα τα εμπράγματα βάρη και τις δεσμεύσεις.   Το ακίνητο ανήκει πλέον στον αγοραστή, γεγονός που καθιστά δυνατό για τον αγοραστή να υποθηκεύσει το ακίνητο στη Magic Bank.   Ο αγοραστής το πλήρωσε χρησιμοποιώντας το δικό του γραμμάτιο.

Σε αυτό το σημείο, ο πωλητής δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα ή μετρητά, οπότε η Magic Bank και οι μάγοι της πρέπει να κάνουν περισσότερα μαγικά για να ικανοποιήσουν την απαίτηση του πωλητή ότι πρέπει να πληρωθεί αλλιώς η όλη συμφωνία είναι άκυρη.  Ο πωλητής δεν γνωρίζει καν ότι το ακίνητο είχε μεταβιβαστεί με μαγικό τρόπο στο όνομα του αγοραστή προκειμένου ο ίδιος να λάβει χρήματα.
 
Το επακόλουθο μαγικό τέχνασμα επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο :  Ο αγοραστής αναγκάζεται να υπογράψει ένα άλλο γραμμάτιο.   Η σύμβαση υποθήκης επισυνάπτεται στο κάτω μέρος της υποσχετικής που καθιστά τον αγοραστή υπεύθυνο να πληρώσει τη Magic Bank για τα χρήματα ή το δάνειο που ο αγοραστής δεν έχει ακόμη λάβει ή δεν θα λάβει ποτέ για έως και είκοσι πέντε χρόνια ή και περισσότερο, ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασης υποθήκης.  Το εν λόγω γραμμάτιο συνδέεται με την εξασφάλιση μέσω της σύμβασης υποθήκης και ως εκ τούτου είναι πολύτιμο για τη Magic Bank.
 
Στη συνέχεια, η Magic Bank απευθύνεται στην Bank of Canada ή σε άλλη τράπεζα μέσω του συνεργάτη της, του Canadian Payment Association, για να ενεχυριάσει τη συμφωνία που μόλις έλαβε από τον αγοραστή για πίστωση.  Στη συνέχεια, η Bank of Canada δίνει στη Magic Bank την "πίστωση".   Να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για πίστωση της Magic Bank, αλλά για πίστωση του αγοραστή, ο οποίος υποσχέθηκε να πληρώσει τη Magic Bank εάν και όταν λάβει τα χρήματα από τη Magic Bank, πληρωτέα για έως και 25 χρόνια ή και περισσότερο.

Σημείωση: Αυτό που συνέβη παραπάνω είναι ουσιαστικά μια "ανταλλαγή" (swap), μια συναλλαγή που κάνουν όλες οι τράπεζες για να "νομισματοποιήσουν" την ασφάλεια.  Στην προκειμένη περίπτωση, το δεύτερο γραμμάτιο που συνδέεται με τη σύμβαση υποθήκης και υπογράφεται από τον αγοραστή είναι ένας ενυπόθηκος τίτλος.
 
Στη συνέχεια, η Magic Bank θα συμφωνήσει να καταβάλει στην Bank of Canada ένα ορισμένο ποσοστό επιτοκίου πάνω από το " πρωτεύον ".   Έτσι, το πακέτο δανείου του αγοραστή πηγαίνει στην Bank of Canada η οποία πιστώνει τη Magic Bank με το πλήρες ποσό της πίστωσης που είναι το συνολικό ποσό των χρημάτων που δικαιούται να λάβει η Magic Bank μετά από 25 χρόνια, το οποίο είναι το ποσό του κεφαλαίου συν όλες τις πληρωμές τόκων που ο αγοραστής έχει υποσχεθεί να καταβάλει στη Magic Bank για 25 ή περισσότερα χρόνια, το οποίο είναι συνήθως τριπλάσιο του ποσού των χρημάτων που έχει υποσχεθεί η Magic Bank στον αγοραστή.  

Ως δια μαγείας, η Magic Bank απλώς πλούτισε και πληρώθηκε προκαταβολικά, χωρίς να χρησιμοποιήσει ή να διακινδυνεύσει τα δικά της κεφάλαια.
 
Ο μάγος της Magic Bank, ο δικηγόρος που κατέχει την επιταγή η οποία καλύπτεται από το αρχικό γραμμάτιο του αγοραστή, στη συνέχεια εκδίδει επιταγή προς τον πωλητή ως πληρωμή για το ακίνητο.  Στην πραγματικότητα, ο αγοραστής πλήρωσε τον πωλητή με τα δικά του χρήματα λόγω του γεγονότος ότι ήταν τα δικά του χρήματα (το γραμμάτιο) που κατέστησαν δυνατή την αγορά και την πώληση.  Η Magic Bank μόλις κέρδισε ένα υπέρογκο κέρδος 300% χωρίς να χρησιμοποιήσει ή να διακινδυνεύσει κανένα δικό της κεφάλαιο.  Ούτε αφαιρέθηκαν χρήματα των καταθετών από τον λογαριασμό ενεργητικού της Magic Bank σε αυτή τη συναλλαγή.
 
Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν καθαρή εξαπάτηση και αν εμείς οι άνθρωποι προσπαθούσαμε να το κάνουμε αυτό μεταξύ μας, θα καταλήγαμε στη φυλακή όντας ένοχοι για απάτη και εγκληματική μετατροπή, για να μην αναφέρουμε ότι το ακίνητο θα είχε κατασχεθεί από το δικαστήριο...
 
Αυτό είναι έγκλημα μόνο αν εμείς, οι άνθρωποι, το κάνουμε μεταξύ μας, όπως θα ήταν ποινικά κολάσιμο έγκλημα αν εκδίδαμε μια επιταγή χωρίς χρήματα.   Δεν θα υπήρχε καμία συμφωνία, καμία σύμβαση αγοραπωλησίας, διότι δεν υπάρχει αξιόλογο αντάλλαγμα.  Για να αποποινικοποιηθεί η συναλλαγή, χρειαζόμαστε την Magic Bank και τους συνεργάτες της για να "ξεπλύνουν" την συμφωνία.   Πρόκειται πραγματικά για ένα είδος συνωμοσίας, αλλά αυτά τα "πρόσωπα", οι τράπεζες, οι δικηγόροι, τα κτηματολογικά γραφεία ή ακόμη και τα δικαστήρια δεν θεωρούν τη συναλλαγή ως δόλια συναλλαγή, διότι αυτές οι συναλλαγές συμβαίνουν συνεχώς...

Μια τέτοια σύμβαση είναι "άκυρη ab-initio" ή "άκυρη εξ αρχής", πράγμα που σημαίνει ότι η σύμβαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ εξ αρχής.   Επιπλέον, η απαίτηση καλής πίστης και θεμιτών συναλλαγών μέσω της πλήρους γνωστοποίησης είναι ανύπαρκτη, γεγονός που καθιστά περαιτέρω άκυρη τη σύμβαση.  Η Magic Bank παρέλειψε να γνωστοποιήσει στον αγοραστή ότι δεν θα δώσει στον αγοραστή κανένα πολύτιμο αντάλλαγμα και θα πάρει πίσω τους τόκους ως πρόσθετο όφελος για να πλουτίσει αδικαιολόγητα την εταιρεία.   Η Magic Bank παρέλειψε επίσης να αποκαλύψει πόσα κέρδη πρόκειται να αποκομίσει από τη συμφωνία.
 
Η Magic Bank έκανε τον αγοραστή να πιστέψει ότι τα χρήματα που θα πήγαιναν στον πωλητή θα προέρχονταν από τον δικό της λογαριασμό ενεργητικού.   Είπαν ψέματα επειδή γνώριζαν, ή όφειλαν να γνωρίζουν, ότι το δικό τους λογιστήριο ή το δικό τους βιβλίο θα έδειχνε ότι η Magic Bank δεν έχει χρήματα για να δανείσει και ότι τα αρχεία της θα έδειχναν ότι καμία τέτοια συναλλαγή δανείου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.  Το δικό τους βιβλίο θα έδειχνε ότι δεν θα υπήρχαν καθόλου χρεώσεις από τον λογαριασμό ενεργητικού της Magic Bank και το μόνο που θα εμφανιζόταν είναι οι δύο εγγραφές που έγιναν όταν ο αγοραστής έδωσε στη Magic Bank την πρώτη εγγύηση ή το γραμμάτιο που επέτρεψε στη Magic Bank να κόψει μια επιταγή η οποία κατέστησε δυνατή τη μεταβίβαση του ακινήτου από τον πωλητή στον αγοραστή ελεύθερο και απαλλαγμένο από όλα τα εμπράγματα βάρη ή τις πιθανές δεσμεύσεις, όπως απαιτείται από τη συμφωνία αγοράς και πώλησης που συνήφθη εγγράφως μεταξύ του αγοραστή και του πωλητή.  

Αυτό που πραγματικά συνέβη δεν ήταν μαγικό.


Στην πραγματικότητα, η συναλλαγματική του αγοραστή χρησιμοποιήθηκε από τη Magic Bank και τους μάγους της - τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους κτηματολογίου - για να μεταβιβάσει ελεύθερο τίτλο στον αγοραστή από τον πωλητή.  

Γιατί λοιπόν χρειαζόμαστε το συμβόλαιο υποθήκης;...
 
Η άλλη εγγραφή που θα εμφανιζόταν όταν θα ελέγχαμε τους λογαριασμούς της Magic Bank, είναι η άλλη ενεχυρίαση εξασφαλίσεων, συμπεριλαμβανομένης της συναλλαγματικής του αγοραστή, η οποία μετατράπηκε (παράνομα και χωρίς γνωστοποίηση ή άδεια από τον αγοραστή) σε ενυπόθηκο αξιόγραφο το οποίο "ανταλλάχθηκε" ή κατατέθηκε από τη Magic Bank στην Bank of Canada και "εκκαθαρίστηκε/ξεπλύθηκε" μέσω του Canadian Payment Association για το οποίο καταχωρήθηκε άλλη κατάθεση στο λογαριασμό συναλλαγών της Magic Bank.
 
Από τα παραπάνω μπορούμε να απαριθμήσουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξε η Magic Bank:

1.    Η σύμβαση υποθήκης ήταν "άκυρη ab initio" επειδή η Magic Bank είπε ψέματα και δεν είχε ποτέ την πρόθεση να δανείσει ούτε ένα σεντ από τα δικά της περιουσιακά στοιχεία ή τα χρήματα των καταθετών της στον αγοραστή. 
 
2.    Μια έγκυρη σύμβαση πρέπει να έχει νόμιμη ή αξιόπιστη αντιπαροχή.  Η σύμβαση απέτυχε λόγω προσδοκώμενης παραβίασης.   Η Magic Bank δεν σκόπευε ποτέ να δώσει στον αγοραστή/δανειολήπτη κάποιο αξιόλογο αντάλλαγμα. 
 
3.    Η Magic Bank παραβίασε όλα τα καταπιστευτικά της καθήκοντα έναντι του αγοραστή και, ως εκ τούτου, είναι ένοχη για ποινική απιστία, καθώς δεν τήρησε την απαίτηση καλής πίστης.
 
4.    Η Magic Bank απέκρυψε από τον αγοραστή το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούσε τα γραμμάτια του αγοραστή- πρώτα για να εκκαθαρίσει όλα τα εμπράγματα βάρη και τις δεσμεύσεις προκειμένου να μεταβιβάσει καθαρό τίτλο στον αγοραστή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το δεύτερο γραμμάτιο για να λάβει περισσότερα χρήματα από την Bank of Canada ή άλλα ιδρύματα που αγοράζουν και πωλούν ενυπόθηκους τίτλους.  Η Magic Bank έλαβε έως και τριπλάσιο χρηματικό ποσό από το απαιτούμενο για την αγορά του ακινήτου και κράτησε τα έσοδα για τον εαυτό της χωρίς να ενημερώσει τον αγοραστή.
 
5.    Η Magic Bank παραβίασε το εταιρικό της καταστατικό δανείζοντας "πίστωση" ή "τίποτα απολύτως" στον αγοραστή και στη συνέχεια χρεώνοντας τόκους για αυτό το εικονικό δάνειο.   Οι τράπεζες έχουν άδεια να δανείζουν μόνο τα δικά τους χρήματα, όχι τα χρήματα άλλων ανθρώπων.   Η Magic Bank χρησιμοποίησε το γραμμάτιο του αγοραστή για την εκκαθάριση του τίτλου ιδιοκτησίας, το οποίο ουσιαστικά αγόρασε το ακίνητο από τον πωλητή.   Η συναλλαγή είναι μια "ultra vires" συναλλαγή επειδή η Magic Bank προχώρησε σε μια σύμβαση εκτός της νόμιμης εντολής της.   Μια σύμβαση ultra vires είναι άκυρη ή ακυρώσιμη επειδή είναι ανύπαρκτη από το νόμο.
 
6.    Όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το εγχείρημα με τη Magic Bank, ξεκινώντας από τον υπάλληλο δανείου ή υποθήκης, τους δικηγόρους, το γραφείο κτηματογράφησης, ακόμη και την κεντρική τράπεζα, είναι εξίσου ένοχοι από κοινού, βοηθώντας και υποκινώντας τη Magic Bank στη διάπραξη των εγκλημάτων της κατά του αγοραστή και των ανθρώπων που θα πρέπει τελικά να απορροφήσουν όλη τη ζημία μέσω αυξημένων φόρων κ.λπ.
 
Σε τελική ανάλυση, η Magic Bank και οι υπόλοιποι που επωφελήθηκαν από την ultra vires συναλλαγή είναι όλοι ένοχοι αδικαιολόγητου πλουτισμού και απάτης για την εξαπάτηση του αγοραστή και του λαού και για την από κοινού δράση τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια εξαπάτησης του αγοραστή.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΑΡΘΡΟ 👉 3.- Γνωρίστε τον αχυράνθρωπό σας. - Αντιμετωπίζοντας την Αστυνομία - Εγγραφή / αλλαγή ιδιοκτησίας - Ταχυδρομικές απαιτήσεις - Συναίνεση - Κοινωνία - Οι ένοπλες υπηρεσίες.