8 Φεβ 2022

Εὰν το ΝΑΤΟ είναι ένας ειρηνικός οργανισμός, τότε που το κακὸ;

Το κείμενο της κοινής συνέντευξης τύπου των Προέδρων Ρωσίας και Γαλλίας, Πούτιν και Μακρόν, βρίσκεται ἐδῶ.

Από μακρυά και αγαπημένοι;...

Τώρα πάμε στα βασικά... Υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία, πού συνοψίζουμε :

Υπάρχει ειρηνευτική διαδικασία: οι συνθήκες του Μίνσκ (για τις οποίες υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ) πρέπει να εφαρμοστούν - είτε αρέσει αυτό είτε όχι στην Ουκρανία (δηλαδή στις Η.Π.Α. & Ην.Βασίλειο).

Γαλλία και Γερμανία είναι εγγυήτριες δυνάμεις για τις συνθήκες του Μίνσκ. Είναι δική τους ευθύνη επίσης να εξασφαλίσουν την εφαρμογή τους.

Νὰ υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη χρονιά, Παρίσι και Βερολίνο σαμποτάριζαν την ειρηνευτική διαδικασία, ενώ δημοσίως παρίσταναν το αντίθετο, μέχρι πού το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε την επίσημη διπλωματική αλληλογραφία ανάμεσα σε Μόσχα, Παρίσι, και Βερολίνο - εκθέτοντας την διπλοπροσωπία τους.

Οι "ηγέτες" των Ευρωπαϊκών χωρών - πού είναι μέλη του ΝΑΤΟ - χρειάζεται να καταλάβουν ότι εάν η Ουκρανία προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ και μετὰ αποφασίσει να εισβάλλει λ.χ. στην Ταυρίδα (δηλαδή κηρύσσοντας πόλεμο στη Ρωσία), αυτό θα παρασύρει αυτομάτως και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία (εξ αιτίας του Άρθρου 5). Κατανοούν τις συνέπειες; Αυτό είναι πού θέλουν;

Ο Πούτιν προσπάθησε να τους το εξηγήσει όπως ένας πατέρας εξηγεί κάτι σε ένα 5χρονο παιδί γιατί παραμένει άγνωστο ποια είναι η διανοητική ηλικία και ικανότητα των "ηγετών" αυτών...

Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι είναι ένας ειρηνικός οργανισμός (σύντομο ανέκδοτο😂 🤣

 Είναι όμως έτσι; Ο Πούτιν υπέδειξε ένα-δυό πραγματάκια:

-" Οι λαοί πολλών χωρών, όπως τὸ Ιράκ, η Λιβύη, και το Αφγανιστάν έμαθαν πόσο αληθεύει ο ισχυρισμός αυτός με σκληρό τρόπο, και το ίδιο ισχύει για την εκτενή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Βελιγραδίου χωρὶς καμία εξουσιοδότηση απὸ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι στο οποίο δεν θα προέβαινε ένας "ειρηνικός" οργανισμός. "

-" Εὰν το ΝΑΤΟ είναι ένας ειρηνικός οργανισμός, τότε που το κακό στην επιστροφή της υποδομής του στα επίπεδα του 1997, όταν είχε υπογραφεί το σύμφωνο NATO-Ρωσίας; Αυτό δεν θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας;  Κακό είναι αυτό; "... Αυτό πόνεσε!...

Η κατάσταση είτε θα χειροτερέψει πάρα πολύ για όλους στην Ευρώπη και τη Ρωσία είτε οι "ηγέτες" των Ευρωπαϊκών χωρών, πού είναι μέλη του ΝΑΤΟ, θα υποχρεώσουν την Ουκρανία (Βλ. Η.Π.Α. και Η.Β.) να εφαρμόσουν τις συνθήκες του Μίνσκ.

Αυτό είναι η σύνοψη και όλη η ουσία...