15 Φεβ 2022

Περισσότερες τράπεζες κλείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Eleven Royal Bank of Scotland branches are also to close, including its site in Natwest's headquarters in Bishopsgate, central London

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ τράπεζες της High Street θα κλείσουν: Η NatWest θα κλείσει 21 υποκαταστήματα, ενώ η RBS θα κλείσει 11 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου υποκαταστήματος στο Bishopsgate, στο κεντρικό Λονδίνο εν μέσω της στροφής των πελατών προς το mobile banking.

Οι περισσότεροι πελάτες "στρέφονται στην κινητή και ηλεκτρονική τραπεζική", καθώς είναι "ταχύτερη και ευκολότερη".  Όλα τα υποκαταστήματα βρίσκονται στην Αγγλία, εκτός από ένα μόνο της RBS στο Κάρντιφ. Αρκετά στο Λονδίνο θα κλείσουν μαζί με το Λιντς και το Μάντσεστερ.

Η NatWest πρόκειται να κλείσει 21 υποκαταστήματα - καθώς θα χαθούν 12 θέσεις εργασίας με την πλειοψηφία του προσωπικού να πρέπει να μετακινηθεί. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού θα μεταφερθεί σε άλλα υποκαταστήματα, αλλά η τράπεζα δήλωσε ότι 12 θέσεις εργασίας θα τεθούν σε κίνδυνο. Ο τραπεζικός γίγαντας επιβεβαίωσε ότι οι τοποθεσίες, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Αγγλία, θα κλείσουν, αλλά δεν έχουν ακόμη δώσει ημερομηνία ως προς το πότε.

Ο κατάλογος των υποκαταστημάτων που πρόκειται να κλείσουν περιλαμβάνει το υποκατάστημα της Royal Bank of Scotland μέσα στα κεντρικά γραφεία της NatWest στο Bishopsgate, στο κεντρικό Λονδίνο.

Σε δήλωση της NatWest αναφέρεται: "Όπως συμβαίνει σε πολλούς κλάδους, οι περισσότεροι πελάτες μας στρέφονται προς την κινητή και ηλεκτρονική τραπεζική, επειδή είναι ταχύτερο και ευκολότερο για τους ανθρώπους να διαχειρίζονται την οικονομική τους ζωή.

NatWest is closing 21 of its branches with most of its staff having to relocate to a different branch, while 12 jobs will be at risk

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς πολλές από τις τραπεζικές αλυσίδες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επιλέξει να κλείσουν υποκαταστήματα τα τελευταία χρόνια, τροφοδοτώντας την ανησυχία ότι οι λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πελάτες μπορεί να δυσκολευτούν να διαχειριστούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

'Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε ότι οι ψηφιακές λύσεις δεν είναι κατάλληλες για όλους ή για κάθε κατάσταση και ότι όταν κλείνουμε υποκαταστήματα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μένει πίσω. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ευθύνη μας να στηρίξουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κατά τη μετάβασή τους στο διαδίκτυο, γι' αυτό και επενδύουμε για να τους παρέχουμε υποστήριξη και εναλλακτικές λύσεις που τους εξυπηρετούν'.

Έρευνα που διεξήγαγε η Which? πέρυσι έδειξε ότι σχεδόν τα μισά τραπεζικά καταστήματα της Βρετανίας είτε έκλεισαν είτε πρόκειται να κλείσουν άμεσα από το 2015.

https://i.dailymail.co.uk/1s/2022/02/14/17/54186953-10511507-image-a-18_1644858517602.jpg

Συνολικά 4.735 υποκαταστήματα προορίζονταν για κλείσιμο κατά την περίοδο αυτή, συμπεριλαμβανομένων 736 το 2021.

Τα κλεισίματα έχουν γίνει τόσο συνηθισμένο φαινόμενο που, την περασμένη εβδομάδα, η Principality Building Society προχώρησε στην κίνηση να καθησυχάσει το προσωπικό και τους πελάτες ότι θα διατηρήσει όλα τα υποκαταστήματά της ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025.

Πέρυσι, η TSB δήλωσε ότι θα κλείσει 70 υποκαταστήματα το επόμενο έτος, αναφέροντας επίσης ως λόγο τη μετάβαση περισσότερων πελατών στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Η τράπεζα δήλωσε ότι 150 θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2022, αλλά ότι σε όλο το προσωπικό θα προσφερθούν εναλλακτικές θέσεις εργασίας στην TSB.

Η επιχείρηση ανέφερε ότι θα έχουν απομείνει 220 υποκαταστήματα στο τέλος Ιουνίου 2022, σε σύγκριση με 290 σήμερα. Θα εξακολουθήσει να διαθέτει το έβδομο μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων της χώρας.

Περισσότερες από 500 τράπεζες έχουν κλείσει μόνο από την αρχή της πανδημίας, με τους περιορισμούς του λουκέτου να φαίνεται ότι έχουν επιταχύνει τη στροφή πολλών πελατών προς την ηλεκτρονική τραπεζική.

Οι τράπεζες λένε ότι αυτό είχε οδηγήσει σε μείωση της επισκεψιμότητας και ότι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι βουλευτές έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο του κλεισίματος των τραπεζικών καταστημάτων στους ευάλωτους πελάτες, εν μέσω φόβων ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν ουσιαστικά να αποκοπούν από τα χρήματά τους.

Τον Αύγουστο, ο Matt Hammerstein, διευθύνων σύμβουλος της Barclays UK, δήλωσε ότι λιγότερο από το 10% όλων των συναλλαγών πραγματοποιείται εντός υποκαταστήματος, ενώ η NatWest δήλωσε ότι το 60% των πελατών λιανικής της χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά ψηφιακά κανάλια.

Πρόσθεσε ότι εννέα στις δέκα αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες πραγματοποιούνται μέσω τηλεφώνου, διαδικτύου ή smartphone, ενώ το 99 τοις εκατό των αναλήψεων μετρητών γίνεται σε ΑΤΜ.

Πηγή - Διαμόρφωση : Α.Τ.

👉 Πριν γεννηθείτε, οι τραπεζίτες ενεργούσαν μια απάτη με σκοπό να ληστέψουν όλα τα μέλη του πληθυσμού.


Αφαίρεσαν όλες τις μορφές χρήματος και αντικατέστησαν με άχρηστα τραπεζογραμμάτια αυτά που έγραφαν "υπόσχομαι να πληρώσω τον κομιστή ..." (πληρωτέο επί τη εμφανίσει). Στη συνέχεια κατάφεραν να καταργήσουν την κυβέρνηση και να την αντικαταστήσουν με έναν όμιλο εμπορικών εταιρειών που τους ανήκουν. Ονόμασαν πονηρά αυτές τις εταιρείες έτσι ώστε να μοιάζουν με κυβέρνηση. Ανέλαβαν την εκτύπωση των άχρηστων χαρτονομισμάτων με την ιδιωτική τους εταιρεία που ονομάζεται "Κεντρική Τράπεζα", η οποία έχει σκοπό να ακούγεται σαν κυβερνητικός οργανισμός (αλλά σίγουρα δεν είναι).

Το επόμενο βήμα στο πανούργο σχέδιό τους ήταν να......  Διαβάστε περισσότερα »