6 Φεβ 2022

Οι δύο κόσμοι



Πού βρίσκεστε


Το άτομο [φυσικός άνδρας ή γυναίκα] μπορεί να "σταθεί" στα συνταγματικά του δικαιώματα ως πολίτης. Δικαιούται να ασκεί την "ιδιωτική" του δραστηριότητα με τον δικό του τρόπο. Η "εξουσία του να συνάπτει συμβάσεις είναι απεριόριστη". Δεν οφείλει να αποκαλύψει την επιχείρησή του στο κράτος ή στους γείτονές του ή να ανοίξει τις πόρτες του σε μια έρευνα, εφόσον αυτή μπορεί να τείνει να τον ενοχοποιήσει. Δεν οφείλει καμία τέτοια υποχρέωση στο "κράτος", δεδομένου ότι δεν λαμβάνει τίποτα από αυτό πέρα από την προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Τα δικαιώματά του είναι αυτά που υπήρχαν από τον "νόμο της γης" πολύ πριν από την οργάνωση του κράτους και μπορούν να του αφαιρεθούν μόνο με "νομότυπη διαδικασία" και σύμφωνα με το Σύνταγμα. Μεταξύ των δικαιωμάτων του είναι η άρνηση να ενοχοποιήσει τον εαυτό του και η ασυλία του ίδιου και της περιουσίας του από σύλληψη ή κατάσχεση, εκτός αν υπάρχει ένταλμα του νόμου. Δεν οφείλει τίποτα στο κοινό, εφόσον δεν καταπατά τα δικαιώματά του.

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία είναι "δημιούργημα του κράτους". Θεωρείται ότι έχει συσταθεί προς όφελος του κοινού. Λαμβάνει ορισμένα ειδικά "προνόμια" και δικαιώματα και τα κατέχει με την επιφύλαξη των νόμων του κράτους και των περιορισμών του καταστατικού της. Οι "εξουσίες της περιορίζονται" από το νόμο. Δεν μπορεί να συνάπτει συμβάσεις που δεν επιτρέπονται από το καταστατικό της. Τα δικαιώματά της να ενεργεί ως εταιρεία διατηρούνται σε αυτήν μόνο για όσο διάστημα υπακούει στους νόμους της ίδρυσής της. Το νομοθετικό σώμα διατηρεί το δικαίωμα να ερευνά τις συμβάσεις της και να διαπιστώνει αν έχει υπερβεί τις εξουσίες της. Θα αποτελούσε παράξενη ανωμαλία να θεωρηθεί ότι ένα κράτος, το οποίο έχει ναυλώσει μια εταιρεία για να κάνει χρήση ορισμένων δικαιωμάτων, δεν θα μπορούσε, στο πλαίσιο της άσκησης της κυριαρχίας του, να διερευνήσει πώς χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα δικαιώματα και αν έγινε κατάχρηση, και να απαιτήσει την προσκόμιση των εταιρικών βιβλίων και εγγράφων για τον σκοπό αυτό.


Υπερβαίνοντας τη διαχωριστική γραμμή


Ένας κυρίαρχος άνδρας/γυναίκα ζει με την "ιδιωτική του ιδιότητα" διαθέτοντας αναφαίρετα δικαιώματα και περιουσίες. Μπορεί εθελοντικά να ενεργεί υπό "δημόσια ιδιότητα", χορηγώντας ανακλητά προνόμια και παροχές που αποτελούν απλά αστικά δικαιώματα ενός τεχνητού νομικού προσώπου.

Οι κυβερνήσεις ενσωματώνουν (διαμορφώνουν) τεχνητά νομικά πρόσωπα πολλών ειδών με εγγραφή, υποθέτοντας ένα όφελος δικαιοπραξίας για τη νομική κοινωνία του κράτους. Στα νομικά πρόσωπα περιλαμβάνονται: πολίτης, κάτοικος, δημότης, οδηγός, ιδιώτης, φορολογούμενος, εργαζόμενος, ψηφοφόρος και ιδιοκτήτης. Όλες οι τεχνητές αυτές "περσόνες" θεωρούνται υπηρέτες, μεταβιβάζοντες υπηρεσίες, οφειλέτες, αποβιώσαντες ή ανίκανοι κηδεμονευόμενοι από το κράτος.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μεταφέρει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από το κυρίαρχο εθνικό "Δίκαιο της Γης" (Common Law Jurisdiction) στο ξένο διεθνές "Δίκαιο της Θάλασσας" (Admiralty Maritime Jurisdiction).

Κάθε φορά που άνθρωποι "ενεργούν" υπό "δημόσια ιδιότητα" ως "δημόσιοι υπάλληλοι" είναι υπόλογοι έναντι του Κράτους, εάν αποτύχουν να επιτελέσουν τον ρόλο τους ως συμβεβλημένοι.

Κάθε φορά που οι άνθρωποι "ζουν" με την "ιδιωτική τους ιδιότητα" ως "ιδιωτικοί κυρίαρχοι" είναι υπόλογοι στο Κοινό Δίκαιο αν προκαλέσουν βλάβη σε οποιαδήποτε ζωντανή ψυχή.

Αν "ενεργείτε" με τον "ρόλο" ενός "νομικού προσώπου", περνάτε τα όρια στον κατώτερο κόσμο των νομικά νεκρών, παραιτούμενοι από τα αναφαίρετα δικαιώματά σας ως ζωντανή ψυχή.


Η δημόσια εμπιστοσύνη σας


Οι άνθρωποι δημιουργούν κυβερνήσεις για να υπηρετούν, όχι για να κυβερνούν. Μια λαϊκή συνταγματική κυβέρνηση είναι, εξ ορισμού, ένα Δημόσιο Καταπίστευμα που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τους Ιδιώτες Κυρίαρχους Ανθρώπους στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του Κοινού Δικαίου.

Ένα Trust (εμπιστοσύνη) δημιουργείται αυτόματα από το νόμο κάθε φορά που ένα περιουσιακό συμφέρον διαιρείται. Οι κυρίαρχοι άνθρωποι σχηματίζουν ένα Δημόσιο Trust όταν ιδρύουν μια συνταγματική κυβέρνηση.

Μια τέτοια κυρίαρχη κυβέρνηση είναι μια μη ενσωματωμένη Συνέλευση Κοινού Δικαίου, ή ένα "πολιτικό σώμα", ΟΧΙ ένα ενσωματωμένο "εταιρικό σώμα".


Ο κυρίαρχος λαός εμπιστεύεται τις ικανότητες διακυβέρνησης των εκλεγμένων εκπροσώπων του, οι οποίοι εκλέγονται σε "αξιώματα" και όχι σε "εξουσίες". Ο εκπρόσωπός σας "πηγαίνει στη θέση σας". Ο Κυρίαρχος Λαός είναι ο εργοδότης των εκπροσώπων του και όλων των κυβερνητικών υπαλλήλων. Χωρίς εξαίρεση, οι υπάλληλοι αυτού του Δημόσιου Εμπιστεύματος είναι "δημόσιοι υπάλληλοι", που εργάζονται για τον Ιδιωτικό Κυρίαρχο Λαό, ο οποίος είναι οι ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες του Έθνους.

Όλοι οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, από τον Αρχηγό του Κράτους σας μέχρι τον κατώτερο υπάλληλο, αντλούν την περιορισμένη εξουσία τους από τους Ιδιώτες Κυρίαρχους Λαούς, και κάθε τέτοιος "δημόσιος υπάλληλος" έχει το Εμπιστευτικό Καθήκον να υπηρετεί ως Εμπιστευματοδόχος για τους Ιδιώτες Κυρίαρχους Λαούς που είναι οι Δικαιούχοι του Δημόσιου Εμπιστεύματός τους.


Η Κυριαρχία ανήκει στον Λαό, του οποίου η εξουσία είναι η πηγή του Νόμου.


Η κυβέρνησή σας είναι "δημόσια", απασχολώντας πολυάριθμους Δημόσιους Αξιωματούχους, καθένας από τους οποίους δίνει όρκο πίστης "σύμφωνα με τον νόμο". Ο αρχηγός του κράτους σας είναι ο κύριος διαχειριστής του νόμου της χώρας, του de jure κοινού δικαίου.

Εάν η κυρίαρχη εξουσία του Λαού, που εν μέρει έχει ανατεθεί στην κυβέρνησή του, στρέφεται εναντίον του Κυρίαρχου Λαού, η Δημόσια Εμπιστοσύνη προδίδεται. Δυστυχώς, αιώνες συστημικής νομισματικής, νομικής και πολιτικής διαφθοράς έχουν υπονομεύσει βαθιά τις κυβέρνήσεις μας, η οποία έχει ενσωματωθεί για να υπηρετεί το σύστημα δουλείας του χρέους-χρήματος, αποσπώντας πλούτο για μια παγκόσμια ελίτ εξουσίας που κυβερνά εις βάρος της πλειοψηφίας.

Παρ' όλα αυτά, το θεμέλιο της κυβέρνησής μας είναι το Δημόσιο Έμπιστευμα, πάνω στο οποίο ο Λαός είναι η Κυρίαρχη εξουσία του Έθνους.

Κάθε κυβερνητική οντότητα, μη ενσωματωμένη ή ενσωματωμένη, είναι υποταγμένη στην εξουσία κάθε κυρίαρχου άνδρα ή γυναίκας και στον κυρίαρχο Λαό κάθε κοινότητας, διότι όλες οι κυβερνήσεις, όπως κι αν έχουν σχηματιστεί, υπόκεινται στους δημιουργούς τους ή απλώς στη θέληση του Λαού, του οποίου τη συγκατάθεση χρειάζονται για να υπάρχουν.

Η αρχή της ελευθερίας είναι η συνειδητοποίηση ότι η Δημόσια Περιουσία σας είναι εκεί για να υπηρετεί τη Ζωή σας, όχι για να σας την παίρνει. Η Δύναμη της Ζωής σας βρίσκεται στην αυτογνωσία σας, γιατί διαισθητικά γνωρίζουμε ότι κανένας άλλος άνδρας ή γυναίκα δεν γεννήθηκε ως αφέντης μας.

Η Κυριαρχία είναι δικαίωμά σας σύμφωνα με το Φυσικό Δίκαιο, αλλά δεν σας δίνεται- ασκείται και διατηρείται με την προσοχή στα Αναφαίρετα Δικαιώματά σας.

Η ύψιστη ευθύνη εκείνων των Λαών που επωφελούνται από τη συνταγματική τους διακυβέρνηση είναι η διατήρησή της με κάθε λογικό μέσο που υποστηρίζει τις ιδρυτικές αρχές της.


"Δεν είναι η λειτουργία της Κυβέρνησής σας να εμποδίζει τον πολίτη να πέσει σε σφάλμα, είναι η λειτουργία του πολίτη να εμποδίζει την Κυβέρνησή του να πέσει σε σφάλμα"...