27 Ιουν 2021

Ελευθερία ενάντια στις μηχανές - Οι γενετιστές και τα όπλα τους




Γενετικός ντετερμινισμός
: η πεποίθηση ότι ο χαρακτήρας, οι σκέψεις και οι ενέργειες ενός ατόμου είναι αποτέλεσμα των γονιδίων του.

Ελευθερία : σημαίνει απαλλαγμένοι από, και έξω από, σιδερόφρακτα αιτία και αποτελέσματα.

Ποια πλευρά της διαφωνίας θα κερδίσει; Τίποτα άλλο δεν εξαρτάται από αυτό…  παρά το μέλλον της ανθρώπινης Φυλής.


Τα τελευταία 150 χρόνια, η "γενετική" αναδύεται και βρίσκεται στο επίκεντρο ως η "εξέχουσα φιλοσοφία" της ζωής στον πλανήτη Γη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η φιλοσοφία δεν έχει καμία σημασία. Αρνούνται να πιστέψουν ότι μπορεί να επηρεάσει τη ζωή τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, επί του παρόντος έχουμε τις γενετικές θεραπείες RNA COVID που ονομάζονται 'εμβόλια', με στόχο δισεκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τους "ειδικούς" που έχουν εξαγοραστεί, αυτές οι καταστροφικές θεραπείες λειτουργούν, με τρόπο που μοιάζει προερχόμενος από μηχανές, για να μας προστατεύσουν από έναν ιό φάντασμα.

Η γενετική στην οποία βασίζονται τα εμβόλια καταλαμβάνει μια ξεχωριστή φιλοσοφική θέση: οι σκέψεις και οι ενέργειές μας είναι τα αποτελέσματα των γονιδίων μας. Οι επιστήμονες μπορούν να παρεμβαίνουν σε αυτήν τη δομή και να την αντικαθιστούν με ένα άλλο γενετικό πλαίσιο, το οποίο με τη σειρά του θα επιβάλει νέες καταναλωτικές ενέργειες, σκέψεις και βιολογικές αλλαγές. Ένα νέο μηχάνημα που αναλαμβάνει από παλαιότερο μηχάνημα...

Αλλά δεν υπήρξε ποτέ γενετική θεραπεία για οποιαδήποτε ασθένεια. Όλες οι προσπάθειες να αποδειχθεί ότι μια ασθένεια προέρχεται από γονίδια έχουν αποτύχει. Υπό αυτήν την έννοια, η γενετική είναι ένα μακρύ παραμύθι, τόσο επιστημονικά όσο και φιλοσοφικά.

Φυσικά, οι επιστήμονες δεν θα το παραδεχτούν ποτέ. Είναι αφοσιωμένοι στο "παιχνίδι" και τον πειραματισμό, "έως ότου το κάνουν σωστό".

Η βετεράνος δημοσιογράφος Celia Farber περιγράφει ένα τέτοιο πείραμα: «Ο Jesse Gelsinger ήταν 18 χρονών όταν πήγε εθελοντής σε κλινική δοκιμή στο Penn State, για να δοκιμάσει την επίδραση της GT [γονιδιακή θεραπεία] σε μια σπάνια μεταβολική διαταραχή που ονομάζεται OTC Deficiency. Μέσα σε λίγες ώρες από την έγχυση «διορθωτικών γονιδίων» που είχαν εγκλωβιστεί σε εξασθενημένο αδενοϊό, ο Jesse, υπέστη πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και λίγες μέρες αργότερα, το αίμα του έπηξε σχεδόν τελείως, πρήστηκε σε σημείο να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμος  και πεθαίνοντας  στον εγκέφαλο, τον αποσύνδεσαν από τη μηχανική υποστήρηξη.

Άλλη "μια μέρα στο γραφείο" για τους χρηματοδότες και τους ερευνητές... Δουλεύουν με δισεκατομμύρια δολάρια και ένα όραμα για το μέλλον... Τίποτα δεν πρέπει να τους στέκει εμπόδιο...

Εδώ είναι ένα από αυτά τα οράματα, που εξέφρασε ο Gregory Stock, πρώην διευθυντής του προγράμματος Ιατρικής, Τεχνολογίας και Κοινωνίας στην Ιατρική Σχολή UCLA:

«Ακόμα κι αν τα μισά είδη του κόσμου χαθούν [κατά τη διάρκεια γενετικών πειραμάτων], θα παραμείνει τεράστια ποικιλομορφία. Όταν εκείνοι στο μακρινό μέλλον κοιτάξουν πίσω σε αυτήν την περίοδο της ιστορίας, πιθανότατα δεν θα τη δουν ως την εποχή που το φυσικό περιβάλλον ήταν φτωχό, αλλά ως την εποχή που μια πληθώρα νέων φορμών - κάποιες βιολογικές, κάποιες τεχνολογικές, μερικές συνδυασμοί και απ' τα δύο - εξερράγησαν πάνω στη σκηνή…»

Πρέπει να καταλάβετε ότι πίσω από όλα αυτά τα «οράματα» και πειραματισμούς, υπάρχει η σταθερή πεποίθηση ότι η ελευθερία και η ελεύθερη βούληση είναι ψευδαισθήσεις που δεν υπάρχουν. Επομένως, επιτρέπονται όλα τα πειράματα, δεδομένου ότι αντικαθιστούν απλώς έναν ντετερμινισμό για έναν άλλο, έναν μηχανισμό για έναν άλλο. Η ίδια η ζωή δεν θεωρείται τίποτα περισσότερο από ένα σχέδιο, μια δομή.

Ο 'γενναίος νέος κόσμος' του Huxley δεν ήταν πραγματικά μια ριζική απομάκρυνση από την αναδυόμενη γενετική επιστήμη της εποχής του. Ήταν μια περιγραφή του «καλύτερου γενετικού προγραμματισμού», που κατέληγε σε ένα λογικό συμπέρασμα : Οι άνθρωποι θα ήταν πλήρως εξοπλισμένοι με ένα είδος βιολογίας που θα τους καθιστούσε ικανοποιημένους και ευχαριστημένους με τις προκαθορισμένες θέσεις τους στη ζωή.

Υπήρξε και η βροντή και ο κεραυνός... Οι άνθρωποι έχουν γενετικά ρυθμιστεί για συγκεκριμένους ρόλους. Και επίσης αυτό, προϋποθέτει την αποδοχή αυτών των ρόλων για την αποφυγή ​​της πιθανότητας εξέγερσης...

Τι γίνεται με τους αιώνες του αγώνα και του πολέμου και του αίματος για την εδραίωση της πολιτικής ελευθερίας; Τι γίνεται με τη Magna Carta και τη Διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα και τις τροποποιήσεις του;

Για τους γενετικούς φιλόσοφους, όλη αυτή η ιστορία είναι σπατάλη και χωρίς νόημα σκουπίδια, αφού δεν υπάρχει ελευθερία.

Δεν μιλάω για μια μικρή ομάδα τρελών φιλοσόφων που βρίσκονται σε ένα κελάρι και περιστρέφονται ανάμεσα στις φαντασιώσεις τους. Αυτοί οι "άνθρωποι", σηκώνουν τα πανό του "νέου κόσμου", μεταξύ των πιο επίλεκτων παγκοσμιοποιητών.


Όλη η ψεύτικη αφήγηση περί "πανδημίας", ξεκινώντας από το ψέμα ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν "νέο ιό", ξεκίνησε για να ανοίξει μια πόρτα για τη γενετική τεχνολογία RNA.


Ναι, υπήρχαν και άλλοι λόγοι, αλλά η γονιδιακή τεχνολογία ήταν ο βασικός. Στη συνέχεια, θα δούμε νέες 'γενετικές θεραπείες' που ονομάζονται εμβόλια, καθώς και φάρμακα που βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία...

Πίσω από αυτά θα δούμε τα — προγράμματα που δημιουργούν όλο και βαθύτερες γενετικές αλλαγές στον άνθρωπο.

Το "εξώφυλλο" για τη γενετική έρευνα και τον πειραματισμό είναι: προσπαθούμε να θεραπεύσουμε ασθένειες.

Η Αλήθεια: τα μυαλά των μηχανών προσπαθούν να μετατρέψουν άλλα μυαλά σε μηχανές.

Τι έχουν οι σύγχρονοι φιλόσοφοι στο οπλοστάσιό τους για την καταπολέμηση αυτής της επίθεσης;


Ακολουθεί ένα παράδειγμα από τον Thomas Nagel, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης:

«Ακόμα κι αν ο ντετερμινισμός [η αναπόφευκτη αλυσίδα αιτίας και αποτελέσματος] δεν είναι αληθινός για όλα όσα συμβαίνουν - ακόμα και αν κάποια πράγματα συμβαίνουν χωρίς να καθορίζονται από αιτίες που ήταν εκεί εκ των προτέρων - θα ήταν πολύ σημαντικό αν όλα όσα κάναμε ήταν καθορισμένα πριν τα κάνουμε. Όσο κι αν ελεύθεροι μπορεί να νιώθετε όταν επιλέγετε ανάμεσα σε φρούτα και κέικ, ή μεταξύ δύο υποψηφίων σε εκλογές, μπορείτε πραγματικά να κάνετε μόνο μία επιλογή σε αυτές τις περιστάσεις ενώ αν οι περιστάσεις ή οι επιθυμίες σας ήταν διαφορετικές, θα είχατε επιλέξει διαφορετικά »...

Αλήθεια;; Αυτό είναι; ... Ο καθηγητής Nagel ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση;

Λοιπόν, εάν συμβαίνει αυτό, έγραψε αυτές τις λέξεις επειδή έπρεπε, λόγω του ίδιου ντετερμινισμού που περιγράφει. Δεν είχε άλλη επιλογή, και οι άνθρωποι που διαβάζουν αυτά τα λόγια του, σκέφτονται για αυτά με τρόπο που είναι επίσης προκαθορισμένος. Όλη η επιχείρηση είναι μια παράσταση κουκλοθέατρου και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Η «φιλοσοφία» του ντετερμινισμού βγαίνει στο φως, όταν ξύσετε την επιφάνεια... είναι μια φιλοσοφία μηδενισμού. Τίποτα δεν σημαίνει τίποτα.

Και οι δράστες της δεν ενοχλούνται στο ελάχιστο... Είναι αρκετά ικανοποιημένοι ώστε να επιμείνουν στις παράλογες προσδοκίες τους, ενώ, σκληροί επιστήμονες εγχέουν γονίδια στους πληθυσμούς...

Τόσο ακαδημαϊκά επαίρουν εαυτούς, αυτοαποκαλούμενοι ως  «οι φύλακες του πολιτισμού».

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αδύναμες αδελφές... Δεν θα' δινα ούτε ένα σεντ για ένα γέλιο τους.

Ο καθένας μας κάνει ελεύθερες επιλογές κάθε μέρα της ζωής του.

Η ελευθερία στο μυαλό σας συνεπάγεται την εργασία σε έναν καμβά τόσο μεγάλο και κραταιό, όσο μεγάλο και κραταιό θέλετε εσείς να τον φτιάξετε... 

Πηγή - Μετάφραση/διαμόρφωση : Α.Τ.

 ЭЄ