13 Απρ 2022

Ο κίνδυνος του να ζεις σε δύο πραγματικότητες

Ίσως κάποιοι από εσάς είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να θυμάστε τη ζωή πριν από τους υπολογιστές, πριν από το διαδίκτυο, πριν από τα έξυπνα τηλέφωνα, πριν από το 5G, πριν από την ασύρματη σύνδεση και το wi-fi, πριν από όλα αυτά.


Εγώ σίγουρα θυμάμαι, και η ζωή ήταν πράγματι απλούστερη. Γνωρίζαμε λιγότερα για το τι συνέβαινε στον κόσμο και περισσότερα για το τι συνέβαινε στη ζωή μας. Είχαμε μια βαθύτερη σύνδεση με τους ανθρώπους, με την ύπαιθρο και τη φύση. Κινούμασταν περισσότερο, παίζαμε περισσότερο και ζούσαμε περισσότερο.

Είχαμε επίσης λιγότερο άγχος. Είχαμε λιγότερο χάος, σύγχυση, αβεβαιότητα και φόβο. Είχαμε λιγότερο στρές. Δεν είχαμε αντικαταθλιπτικά. Δεν είχαμε κοινωνικές αποδείξεις, αρρωστημένα βίντεο, άμεσες λήψεις ή σχόλια.

Φίλοι μου, αυτό συνέβη πριν από λιγότερο από 30 χρόνια, λιγότερο από μία γενιά, και όπως κάθε τι καινούργιο, χρειάζεται χρόνος για να καταλάβουμε πώς μας επηρεάζει και πώς σχετίζεται με τον κόσμο μας. Χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε πραγματικά πώς θα χρησιμοποιηθεί κάτι, και χρειάζεται χρόνος για να καθορίσουμε τι ζημιά θα επιφέρει.

Μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες δημιουργήσαμε μια ολόκληρη εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία επεκτείνεται συνεχώς και γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη, καθώς τώρα προσελκύει πραγματικούς ανθρώπους στον πολύ εξωπραγματικό κόσμο του metaverse.

Σήμερα, καθώς μιλάμε, δεκάδες χιλιάδες δορυφόροι 5g εγκαθίστανται στην ατμόσφαιρά μας, υπάρχει μια παγκόσμια πίεση για τη συμπερίληψη όλων των ανθρώπων σε έναν ιστό ψηφιακών διαβατηρίων και κοινωνικών ελέγχων, το χρήμα μετακινείται από την απτή σφαίρα στην ψηφιακή σφαίρα, η εργασία μεταφέρεται στον υπολογιστή του γραφείου στο σπίτι και στο ζουμ, το διαδίκτυο των πραγμάτων επεκτείνεται και περιλαμβάνει τις πιο καθημερινές συσκευές και τα κοινωνικά μας δίκτυα ψηφιοποιούνται.

Δεν έχουμε ιδέα πού θα καταλήξει αυτό, αλλά ήδη τα στοιχεία προμηνύουν καταστροφή.

Υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος να ζούμε σε δύο πραγματικότητες. Ειδικά όταν η μία από αυτές τις πραγματικότητες είναι μόνο ένα ρηχό αντίγραφο των πραγμάτων που μας δίνουν ζωή, ενέργεια, υγεία, ζωτικότητα, ψυχική ηρεμία, σκοπό, ισορροπία και αρμονία.

Ήθελα να μοιραστώ αυτή την εξαιρετική παρουσίαση του Paul Chek για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε το πραγματικό και εκπληκτικό χάσμα μεταξύ αυτών των δύο κόσμων, γιατί, τι καλό έχει να είμαστε άνθρωποι αν είμαστε άρρωστοι, εξαντλημένοι, καταβεβλημένοι, φοβισμένοι, απομονωμένοι, ταραγμένοι και αφηρημένοι; Κι όμως, προς τα εκεί ακριβώς κατευθυνόμαστε. Δεν το νιώθετε ήδη;



"Αν θέλεις να κάνεις τους ανθρώπους κερδοφόρους, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους κάνεις να φοβούνται, και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους κάνεις να πιστέψουν ότι το μόνο που μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν είναι να κάνουν αυτό που τους λένε. Αλλά αν πιστεύεις ότι αυτό είναι ένα πραγματικό δέντρο, και πιστεύεις ότι βλέπεις ολόκληρο το δέντρο, τότε θα πιστέψεις ό,τι σου προγραμματίζουν ως γεγονός, αντί να ρωτάς, τι είναι κάτω από το δέντρο, τι είναι στην αριστερή πλευρά, τι είναι στη δεξιά πλευρά, τι είναι πάνω από αυτό και τι είναι πίσω από αυτό. Και αν δεν αρχίσετε να κοιτάτε κάτω, πάνω, μπροστά, πίσω και πλάι από τις ιδέες που σας προωθούν ή σας προγραμματίζουν οι μάγοι, θα καταλήξετε άρρωστοι. Θα καταλήξετε νεκροί, ή θα καταλήξετε σε μια συνεχή κατάσταση φόβου, ή ενδεχομένως όλα αυτά, αν δεν είστε προσεκτικοί". ~Paul Chek