20 Απρ 2022

Οι Αμερικανοί είναι «υπεύθυνοι» του πολέμου λέει Γάλλος δημοσιογράφος που επέστρεψε από την Ουκρανία

«Βρέθηκα απέναντι στο Πεντάγωνο».

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος που επέστρεψε από την Ουκρανία αφού έφτασε μαζί με εθελοντές μαχητές είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews ότι οι Αμερικανοί είναι άμεσα «υπεύθυνοι» του πολέμου στο έδαφος.

Ο ισχυρισμός έγινε από τον ανώτερο διεθνή ανταποκριτή της Le Figaro, Ζωρζ Μαλμπρουνό:
Ο Malbrunot είπε ότι είχε συνοδεύσει Γάλλους εθελοντές μαχητές, δύο από τους οποίους είχαν πολεμήσει στο παρελθόν κατά του ISIS.

«Εγώ είχα την έκπληξη, όπως και εκείνοι, να ανακαλύψουμε ότι για να μπορέσω να μπω στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που είναι επικεφαλής», είπε ο Malbrunot.

Προσθέτοντας ότι αυτός και οι εθελοντές «παραλίγο να συλληφθούν» από τους Αμερικανούς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν επικεφαλής, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε στη συνέχεια ότι αναγκάστηκαν να υπογράψουν συμβόλαιο «μέχρι το τέλος του πολέμου».

«Και ποιος είναι υπεύθυνος; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο Malbrunot, προσθέτοντας: «Νόμιζα ότι ήμουν με τις διεθνείς ταξιαρχίες και βρέθηκα απέναντι στο Πεντάγωνο».

Ο Malbrunot ανέφερε επίσης ότι η Αμερική παρείχε στην Ουκρανία drones αυτοκτονίας με διακόπτη, κάτι που τόνισε ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin σε ένα tweet που αποκάλυψε ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν τις συσκευές στο Biloxi του Μισισιπή.

Επικαλούμενος μια γαλλική πηγή πληροφοριών, ο Malbrunot έγραψε επίσης στο Twitter ότι «οι βρετανικές μονάδες SAS «είναι παρούσες στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, όπως και τα αμερικανικά Deltas».

Η Ρωσία προφανώς γνωρίζει καλά τον «μυστικό πόλεμο» που διεξάγεται στην Ουκρανία από ξένους κομάντος που βρίσκονται στην περιοχή από τον Φεβρουάριο.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θα υπάρχουν «μπότες στο έδαφος» στην Ουκρανία, αλλά προφανώς υπάρχει στρατιωτική παρουσία ΗΠΑ-ΗΒ από την έναρξη του πολέμου.

«Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ενόψει του πολέμου η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών ήθελε η κυβέρνησή μας να μείνει έξω από αυτόν, αλλά οι ηγέτες μας γνωρίζουν καλύτερα και είναι περισσότερο από ευτυχείς να διακινδυνεύσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο υπερασπιζόμενοι το καθεστώς-μαριονέτα της Ουκρανίας», γράφει ο Chris Menahan.

Πηγή - Διαμόρφωση : Α.Τ.