4 Απρ 2022

Από τη μία "παγκόσμια νέα τάξη" στην άλλη...

Δεν νομίζω ότι έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες γι' αυτό θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω αυτό που βλέπω: Η Ρωσική κεντρική τράπεζα συνέδεσε ένα γραμμάριο χρυσού με 50000 ρούβλια (περίπου 50 δολάρια) Την ίδια στιγμή ο Πούτιν δήλωσε ότι το Ρωσικό πετρέλαιο και το αέριο θα αγοράζονται μόνο με ρούβλια. Που σημαίνει ότι ο Πούτιν συνέδεσε το Ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με τον χρυσό χρησιμοποιώντας το ρούβλι. Και αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αγοράζει Ρούβλια από τον Πούτιν σε χρυσό για να προμηθεύεται αέριο και πετρέλαιο η θα πρέπει να αγοράζει απ' ευθείας χρυσό και αυτό θα επιφέρει μεγάλη ζήτηση σε ρούβλια.

Αυτή την στιγμή η συναλλαγματική αξία του δολαρίου προς το ρούβλι είναι 100:1 (ήδη είναι 85,4:1) Αυτή την στιγμή 5000 ρούβλια αξίζουν 1 γραμμάριο χρυσού και αέριο και πετρέλαιο είναι απευθείας συνδεδεμένα με τον χρυσό.Θα δούμε μεγάλες αναταράξεις στις συναλλαγματικές αγορές σε σχέση με το πόσο χρυσό μπορεί να αγοράσει ένα δολάριο. Οι ξένες χώρες που έχουν στα αποθεματικά τους αξίες σε δολάριο, θα θέλουν να το ξεφορτωθούν και να το αντικαταστήσουν με κάτι πιο σταθερό που κρατάει την αξία του.

Βασικά κάθε νόμισμα συνδεδεμένο με τον κανόνα χρυσού τώρα θα σορτάρει, που σημαίνει ότι χώρες π.χ σαν την Ιαπωνία θα θελήσουν να ξεφορτωθούν δολάρια η όσο Αμερικανικό χρέος έχουν σε δολάρια. Δεν θα βυθιστούν με το πλοίο και θα μετακινηθούν σε πιο σταθερά νομίσματα,όπως το ρούβλι. Αυτό θα έχει αποπληθωριστικό αποτέλεσμα για το ρούβλι και θα το κάνει πιο πολύτιμο στον χρόνο. Άρα ο Πούτιν θα μπορεί να επαναπροσδιορίσει την αξία του νομίσματός του σε σχέση με τον χρυσό σε οποιαδήποτε τιμή επιλέξει, είναι 5000 σήμερα,αύριο 500,μετά 50 μετά 10.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι όλα αυτά τα δολάρια που θα "πεταχτούν" από τις χώρες που δεν τα θέλουν πλέον θα επιστρέψουν στην Αμερική δημιουργώντας υπερπληθωρισμό, ακόμα μεγαλύτερο από τον πληθωρισμό που βλέπουμε τώρα. Υπάρχει ακόμα η απορία γιατί ο Μπάιντεν μιλάει για αντικατάσταση του Πουτιν; Σύντομα θα έχει μάζες από εξαγριωμένους και πεινασμένους ανθρώπους στην χωρία του οι οποίοι θα απαιτούν απαντήσεις.


💢 Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι οι χώρες BRICS θα αποτελέσουν την νέα παγκόσμια τάξη!! [π] :