23 Νοε 2022

Πως προγραμματίζεται να είναι η ζωή στη μετα-κόβιντ παγκόσμια τάξη, από τους εγκληματίες βιο-χάκερς του w.e.f.



Dr. Tim Coles
Waking Times

Στο βιβλίο Brave New World, ο συγγραφέας Aldous Huxley έγραψε ότι οι σκλάβοι του μέλλοντος είναι ευτυχισμένοι. Ναρκωμένοι και γενετικά τροποποιημένοι, οι προσωπικότητές τους αμβλύνονται και τα σώματα και τα μυαλά τους διαμορφώνονται από μια τεχνοκρατία της οποίας οι επιστήμονες σχεδιάζουν τους ανθρώπους για να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους προς όφελος των κυρίαρχων τάξεων.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΚΑΡΙΣΤΕΙ - Έχετε βιώσει την "εισβολή στη σκέψη"; Λένε ότι μπορούν να χακάρουν τον εγκέφαλό μας και να μας εκπαιδεύσουν με ενεργειακά όπλα.... Οι περισσότεροι θα συμμορφωθούν... Θωρακιστείτε ή θα υποδουλωθείτε... Τα στρατιωτικά νευρο-όπλα υψηλής τεχνολογίας είναι εδώ :


Έξω από τον κόσμο της φαντασίας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) είναι μια ομπρέλα εταιρειών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ, και δισεκατομμυριούχων- μια δεξαμενή σκέψης στην οποία συναντώνται οι άρχοντες του κόσμου για να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να διαμορφώσουν τη γενική κατεύθυνση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Με τους μόνιμους απεργούς στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, να αρνούνται να εργαστούν σε δουλειές που ο αείμνηστος ανθρωπολόγος David Graeber ονόμασε εύγλωττα "bullshit jobs", οι ακαδημαϊκοί και οι ερευνητές του WEF καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη νομή της εξουσίας τους. Οι παγκόσμιες οικονομικές ανισότητες διευρύνονται καθώς τα αντιδημοκρατικά αισθήματα αυξάνονται μέσα στις "δημοκρατικές" κοινωνίες, οι πληθυσμοί των οποίων συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κανέναν έλεγχο στη ζωή τους.

Αντί να διακινδυνεύσει επαναστάσεις σε πολλές χώρες από απεργούς - που τώρα ονομάζονται "The Great Resignation" (Η Μεγάλη Παραίτηση) - το WEF επιδιώκει να αιχμαλωτίσει ιδεολογικά πιθανούς επαναστάτες ηγέτες και να τους επαναπρογραμματίσει ώστε να ευνοήσουν το σύστημα του WEF (π.χ. η πλατφόρμα της Greta Thunberg στο ετήσιο συνέδριο). Οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν και συμμετέχουν στις συναντήσεις του WEF στο Νταβός αναγνωρίζουν ότι η ακίνητη περιουσία παραμένει η φυσική βάση πάνω στην οποία κατασκευάζονται κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία. Με συνθήματα όπως η Μεγάλη Επαναφορά, η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και το Build Back Better, τα σεσημασμένα παράσιτα του WEF θέλουν να εδραιώσουν τη νέα τους παγκόσμια τάξη πραγμάτων.




Αλλά πώς θα μοιάζει αυτή η νέα τάξη πραγμάτων για τις μη ελίτ; Σε αντίθεση με τη σημερινή παγκόσμια κακοδαιμονία, η "νέα κανονικότητα" - ή "επόμενη κανονικότητα", όπως την αποκαλούν οι ελίτ του WEF - στοχεύει στη χρήση της υψηλής τεχνολογίας και της συλλογής δεδομένων για την προσαρμογή των περιβαλλόντων στις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού, το οποίο θα πρέπει να συμμετέχει στις "βιώσιμες" υποδομές και να αποτελεί σημείο δεδομένων για τη συνεχή παρακολούθηση της δημόσιας υγείας.

Όπως τα άτυχα θύματα της δυστοπίας του Huxley, η αυριανή κοινωνία θα είναι ευτυχισμένα σκλαβωμένη, τουλάχιστον στο μυαλό των σχεδιαστών του WEF. Οι χώροι εργασίας θα θολώνουν τα όρια μεταξύ εξατομίκευσης και επαγγελματισμού, το αίσθημα της εξαπάτησης από το σύστημα θα επαναπροσδιοριστεί ως "κατανάλωση λιγότερου" για να βοηθηθεί το περιβάλλον, και οι πόνοι της πραγματικότητας θα καταπραΰνονται με την εμβάπτιση σε μια χαρούμενη, αδιάκοπη εικονική πραγματικότητα, όπως οι νέες έννοιες Meta του Facebook.


Build Back Better (Οικοδομούμε ξανά, καλύτερα)



Ο μεγαλοπλούτος στην παγκόσμια οικονομία είναι ένας χάρτινος πύργος: αποτελείται από ψηφία στις οθόνες των υπολογιστών των τραπεζικών λογαριασμών που αυξάνονται όταν οι πλούσιοι αγοράζουν και πωλούν επανασυσκευασμένα χρέη μεταξύ τους. Όταν το τρένο της πριγκίπισσας εκτροχιάζεται κάθε δεκαετία περίπου, το κοινό διασώζει τους δράστες. Ωστόσο, οι τρεις κύριες βάσεις πάνω στις οποίες οικοδομείται η άυλη οικονομία είναι απτές : πολύτιμα μέταλλα, υδρογονάνθρακες και ακίνητα.

Οι νέοι κυρίαρχοι του κόσμου είναι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν τις μετοχές, τα μερίδια, τα ομόλογα και τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, των hedge funds, των ασφαλιστικών εταιρειών, των συνταξιοδοτικών εταιρειών και των κτηματομεσιτών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η BlackRock, η State Street, η UBS και η Vanguard. Ο ψεύτικος πλούτος τους δεν θα υπήρχε χωρίς τη φυσική ιδιοκτησία της γης. Η ακίνητη περιουσία είναι το δέρμα του μπαλονιού στο οποίο φυσάνε τον ζεστό αέρα των χρηματαγορών.

Οι εταιρείες WEF κατανοούν τη σημασία της ακίνητης περιουσίας σε σχέση με την ανισότητα του πλούτου και τα υπερκέρδη. Καταλαβαίνουν επίσης ότι οι νεότερες γενιές γίνονται όλο και πιο απελπισμένες. Όσον αφορά το μέγεθος, η ποιότητα των κατοικιών οδηγεί σε προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς οι νεότεροι άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε όλο και πιο πολυπληθείς και ακριβές πόλεις. Όχι μόνο η ιδιοκτησία ακινήτων αποτελεί όνειρο για την πλειονότητα των νέων δυτικών, αλλά και η ενοικίαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς οι ιδιοκτήτες διστάζουν να εκμισθώσουν το ακίνητό τους σε ανθρώπους που εργάζονται σε ανασφαλείς θέσεις εργασίας στην επεκτεινόμενη παγκόσμια οικονομία.

Οι εταιρείες του WEF φοβούνται τη διαρροή εγκεφάλων και εργατικού δυναμικού από τις πόλεις, καθώς οι νέοι που εργάζονται από το σπίτι φεύγουν στην ύπαιθρο, όπου οι κατοικίες είναι μεγαλύτερες και φθηνότερες. Το WEF σημειώνει ότι οι πόλεις παράγουν το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ωστόσο τα έσοδά τους (π.χ. από τους τοπικούς φόρους και τις πωλήσεις ακινήτων) αναμένεται να μειωθούν, καθώς λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί των δημοτικών συμβουλίων οδηγούν σε αποεπένδυση από τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι εταιρείες περιουσιακών στοιχείων θέλουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους στις πόλεις και επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τα αστικά κολαστήρια για να τα καταστήσουν πιο ελκυστικά: φιλικά προς το περιβάλλον, συνειδητά προς την υγεία και προσαρμοσμένα στην ψυχολογία του ατόμου.1

Οι συντάκτες του WEF λένε ότι η νέα ατζέντα θα πραγματοποιηθεί μέσω "αύξησης της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα", πράγμα που σημαίνει ότι ο φορολογούμενος πληρώνει το λογαριασμό, ως συνήθως. Οι νέες αστικές παραγκουπόλεις θα "πρασινίσουν" και θα ομορφύνουν μέσω της αξιοποίησης της εξατομικευμένης συλλογής δεδομένων μεγάλης τεχνολογίας για την "προσαρμογή". Ενώ οι πλούσιοι θα συνεχίσουν να λεηλατούν, οι εργαζόμενες τάξεις θα πρέπει να συνηθίσουν στην "προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση"- μια οικολογική κανονικοποίηση των μεταχειρισμένων προϊόντων- ή "προ-αγαπημένων", όπως τα αποκαλούν τώρα. Το WEF αναφέρει ότι, "ο ιδιωτικός τομέας μπορεί επίσης να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη βοήθεια του δημόσιου τομέα για τη διαμόρφωση νομοθεσίας που είναι βιώσιμη για τις επιχειρήσεις". Τι μπορεί να πάει στραβά;...

Το WEF τονίζει ότι ένα ολόκληρο δέκατο του παγκόσμιου ΑΕΠ συγκεντρώνεται σε έναν μόνο τομέα: 👉  τα ακίνητα. Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Christian Ulbrich, παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων JLL, επιβεβαιώνει: "Ο κόσμος θα μοιάζει διαφορετικός τα επόμενα χρόνια- ιδιαίτερα οι πόλεις και τα αστικά μας κέντρα".2

Όσον αφορά το greenwashing ως απάντηση στην πίεση του κοινού, ο Ahmed Galal Ismail, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Majid Al Futtaim Properties, αναφέρει ότι "οι παγκόσμιοι επενδυτές, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απαιτούν από τις εταιρείες που επενδύουν να ενσωματώνουν, να παρακολουθούν και να αναφέρουν τις επιδόσεις ESG [περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης] στις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο αποδόσεις που προσφέρουν ". 3

Όπως θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα, η τεχνητή νοημοσύνη και οι αγορές της στιγμιαίας διαφήμισης και των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών γνωρίζουν έκρηξη. Στα λεγόμενα "έξυπνα σπίτια", οι επιθυμίες και οι προθέσεις του ενοίκου θα αποτελούν ευκαιρίες πώλησης για προγραμματισμένα μηχανήματα, από ψυγεία έως συστήματα θέρμανσης, καθώς η ίδια η βιολογία του ενοίκου παρακολουθείται και αναλύεται υπό την "φιλική προς τις δημόσιες σχέσεις" κάλυψη της παρακολούθησης της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο της αντι-Κόβιντ βιοεπιτήρησης, η μελλοντική τεχνητή νοημοσύνη στα έξυπνα σπίτια θα μπορούσε επίσης να προσαρμοστεί ώστε να παρέχει εμπορικές υπηρεσίες. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του δωματίου που ελέγχεται από τον ήλιο, εάν οι κάμερες του σπιτιού αντιληφθούν ότι ο ένοικος μπορεί να εφαρμόζει πολύ ζέστη ή κρύο. "Τα αυτόνομα κτίρια αυτορυθμίζονται, προσαρμόζονται στις δυναμικές εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες, δημιουργώντας βέλτιστες συνθήκες εργασίας". Μέσω του μπασταρδεμένου κοινοτισμού που σχεδιάστηκε από το WEF για να αποτρέψει τους φτωχούς από το να αποκτήσουν ποτέ πλούτο με το σύνθημα της "ισότητας", τα κτίρια θα σχεδιάζονται με "μηχανισμούς επιμερισμού του κόστους".

Υπάρχοντα παραδείγματα, όχι ακόμη πλήρως αυταρχικά όπως το παραπάνω, περιλαμβάνουν το hub at Causeway, στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης: ένα έργο αναζωογόνησης μικτής χρήσης που περιλαμβάνει γυαλί που ρυθμίζει τη θερμότητα, μπαλκόνια που υποστηρίζονται από τη ροή του αέρα και τοπική παραγωγή τροφίμων. Ένα άλλο είναι το Taikoo Place του Χονγκ Κονγκ: ένας διασυνδεδεμένος επιχειρηματικός κόμβος. Αναφερόμενο στις πατέντες ανά κάτοικο, το WEF σημειώνει ότι η αυξημένη πυκνότητα του πληθυσμού - δηλαδή οι μεγάλες πόλεις - συνδέεται με αυξημένη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα. Αλλά οι άνθρωποι που κάνουν τη σκληρή δουλειά δεν μοιράζονται τον πλούτο των πατεντών. Οι φορολογούμενοι, για παράδειγμα, χρηματοδότησαν τα εμβόλια που χορηγούν οι χαμηλόμισθοι νοσηλευτές, αλλά η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία αποκομίζει τους καρπούς.

Με άλλα λόγια, θέλουν να στριμώξουν τους ανθρώπους στις πόλεις για να ενισχύσουν την "καινοτομία", αλλά θέλουν επίσης να γυαλίσουν την κουράδα της αστικοποίησης κάνοντας τις δυστοπικές καταδύσεις να μοιάζουν με αποτελεσματικούς, σύγχρονους θύλακες οικολογικής ανάμιξης...




Για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν την πιο χαλαρή ατμόσφαιρα των χωριών από τις πολυπληθείς και απρόσωπες πόλεις, η κυβέρνηση της Βικτώριας της Αυστραλίας υποστηρίζει την ιδέα της " πόλης των 20 λεπτών", στην οποία το χωριό - παντοπώλης, κρεοπωλείο, φούρνος, φαρμακείο, ιατρείο, στάση λεωφορείου - ενσωματώνεται στην πόλη. 4

Τα "βιώσιμα McDonald's" είναι οξύμωρο, ωστόσο η Αυστραλία χρησιμεύει για άλλη μια φορά ως πεδίο δοκιμών για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (4IR) με "βιώσιμα" καταστήματα γρήγορου φαγητού που υποτίθεται ότι μειώνουν τις εκπομπές CO2 κατά ένα τρίτο. Το "έξυπνα" αεριζόμενο με ηλιακή ενέργεια ταβέρνα/εστιατόριο στο Melton South αποτελεί πρωτότυπο για άλλες τοποθεσίες. Μέσω του Podium, η Αυστραλία πρωτοπορεί επίσης στην από άκρη σε άκρη ψηφιοποίηση της ακίνητης περιουσίας: από το σχεδιασμό, την αγορά, τη μίσθωση και την κατασκευή, μέχρι την επαναγορά, τη μίσθωση, το συμβόλαιο και τη νέα εποχή της εξατομικευμένης διαβίωσης. Αυτό θα δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα μπλοκ για τις αγορές ακινήτων.

Σε αυτό το κομμάτι της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, η συνεχής εργασία είναι κανονικοποιημένη. "Από τις ζώνες εστίασης μέχρι τα εργασιακά καφέ, ο χώρος ενσωματώνει "εξωτερικά" στοιχεία όπως το coworking και το home office". Οι ευτυχισμένοι σκλάβοι πρέπει να είναι και υγιείς σκλάβοι. Οι έννοιες σχεδιασμού περιλαμβάνουν ένα "εργονομικά υποστηρικτικό γραφείο στο σπίτι με περιορισμένους περισπασμούς". Θα υπάρχει ένα "μείγμα κοινωνικών χώρων με παράγοντες που διευκολύνουν την παραγωγικότητα", όπως οι συνάδελφοι που δίνουν ασυνείδητες προτροπές στους άλλους να εργαστούν πιο σκληρά. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του σχεδιασμού του ίδιου του κτιρίου. Για παράδειγμα, οι υπολογιστές στους οποίους εργάζονται οι άνθρωποι μπορεί να τοποθετηθούν στρατηγικά κοντά στην καφετιέρα, ώστε ο αδρανής να βλέπει τους συναδέλφους του να εργάζονται και να παρακινείται να επιστρέψει στη δουλειά. Τα μηχανήματα γυμναστικής μπορεί να τοποθετηθούν κοντά στο σνακ μπαρ, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που μπαίνουν στον πειρασμό με τα γλυκά να ενοχοποιούνται και αυτοί να κάνουν λίγα λεπτά γυμναστικής πριν επιστρέψουν στον μόχθο τους.


Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση



Ο ψευτο-Covid έδωσε στις εταιρείες WEF την ευκαιρία να ενσωματώσουν τις έννοιες της δημόσιας υγείας μέσω της συνεχούς κοινωνικής βιοεπιτήρησης στην υπάρχουσα ατζέντα 4IR-2030. Τις τελευταίες δεκαετίες, η φράση "νέα κανονικότητα" έγινε φυσιολογική, καθώς οι πολιτικοί, οι διανοούμενοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστέψουμε ότι η τρομοκρατία θα καταστήσει την απόλυτη επιτήρηση και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως μια νέα κανονικότητα, όπως και τους περιορισμούς στην ελευθερία και την ανάπτυξη που προκαλούνται από την "ανθρωπογενή" κλιματική αλλαγή...




Από την περίοδο Covid, το WEF ρωτά: "Πώς θα μοιάζει το "επόμενο φυσιολογικό";" Το μήνυμα του WEF είναι συγκεχυμένο. Από τη μία πλευρά, οι συντάκτες του μειώνουν τις ανησυχίες για την ψυχική υγεία με την προώθηση της κοινότητας, αλλά από την άλλη σημειώνουν ότι η δομή της κοινωνικοοικονομικής τάξης θα αυξήσει την απομόνωση. Το Facebook είναι πασίγνωστο για την απομόνωση των ανθρώπων σε θαλάμους ηχούς, αλλά το νέο rebranding της Meta, όπως θα δούμε, θα συνδυάσει την απομόνωση και την κοινότητα σε περιβάλλοντα επαυξημένης, εικονικής πραγματικότητας (VR). Ο ευτυχισμένος σκλάβος θα είναι μόνος του στη μικροσκοπική, πρασινισμένη καλύβα του, αλλά θα αισθάνεται συναισθηματικά συνδεδεμένος με τους φίλους του σε ένα σύμπαν VR.

Όταν πρόκειται για διαδικτυακές αγορές, θα υπάρχει λιγότερη "πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση". Οι παραδόσεις της τελευταίας στιγμής που προκάλεσε ο Covid "θα επιμείνουν και μετά την πανδημία "5 και θα παραδίδονται από τα είδη των ανθρώπων που το WEF οραματίζεται να καταλαμβάνουν τις παραπάνω ιδιότητες. Οι εντολές υποχρεωτικών εμβολίων για τους εργαζόμενους, αποτελούν μέρος της "επόμενης κανονικότητας" και οι πατέντες για τα εμβόλια ενδιαφέρουν πρωτίστως τους μεγαλοπλούσιους. Αλλά το WEF ενδιαφέρεται λιγότερο για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων Covid και περισσότερο για την ενίσχυση της "εμπιστοσύνης στα εμβόλια". Παρόλο που το εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό μόνο ως προς τη μείωση των νοσηλειών, το WEF έσπευσε να ρωτήσει πώς οι διανοητές του θα μπορούσαν να εργαστούν για την προώθηση της "εμπιστοσύνης" στα εσπευσμένα προϊόντα της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας. 6

Είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ λόγων και πράξεων. Μερικές φορές, ο ιδρυτής και πρόεδρος του WEF, Κλάους Σβαμπ, λέει την αλήθεια και τρομοκρατεί όσους γνωρίζουν τα λόγια του. Παραδείγματα αποτελούν οι αναφορές στη μικροεπεξεργασία του πληθυσμού και στην αντικατάσταση των ανθρώπων με ρομπότ.7  Άλλες φορές, ο Schwab φαίνεται να λέει το αντίθετο, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που λανθασμένα αποκαλείται "καπιταλισμός" -που στην πραγματικότητα σημαίνει μονοπωλιακός εταιρισμός με κρατική υποστήριξη- έχει βλάψει τις νεότερες γενιές, έχει προκαλέσει στασιμότητα στις μεσαίες τάξεις και έχει επινοήσει την "κλιματική κρίση". Προκειμένου να εμφανίσει καλό και να παρουσιάσει το WEF της παγκόσμιας ελίτ, ως ένα είδος προοδευτικού ή "αφυπνισμένου"  προσώπου του "καπιταλισμού", ο Schwab επισημαίνει αυτό που είναι λάθος με την "καπιταλιστική" τάξη πραγμάτων.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα όμορφα λόγια και η συμφωνία με όσους έχουν πληγεί από τον κερδοσκοπικό κορπορατισμό είναι μια κάλυψη. Είναι σαν ένας θύτης να παρηγορεί το θύμα του ενώ συνεχίζει να το κακοποιεί. Στην εισαγωγή του στην έκθεση του WEF για τη νεολαία, ο Schwab παίζει αυτό το παιχνίδι, γράφοντας πράγματα με τα οποία πολλοί από εμάς θα συμφωνούσαν: ότι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός είναι καλύτερος από το βραχυπρόθεσμο κέρδος και ότι η ισότητα μεταξύ των γενεών είναι καλύτερη από την αυξανόμενη ανισότητα. 8

Στο πλαίσιο της δομής της πυραμίδας του, το WEF ισχυρίζεται ότι η παγκόσμια εμβέλειά του σε αυτό το θέμα ήταν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και κοινοτικοί ηγέτες- με άλλα λόγια, σκαλοπάτια της ιεραρχίας, όχι απλοί άνθρωποι. Αυτοί οι λεγόμενοι 'πολιτιστικοί ηγέτες' (ινστρούχτορες), θα διαμορφώνουν τα δόγματα για τους από κάτω τους, μέσω της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης, των μέσων ενημέρωσης και του εργασιακού χώρου.

Η έκθεση κάνει λόγια για να πείσει τις εταιρείες να αποεπενδύσουν από τα ορυκτά καύσιμα και να συνεργαστούν με τους διανοητές της γενιάς Ζ για να δημιουργήσουν μια νέα "ατζέντα για την αειφορία". Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον ίδιο παλιό μονοπωλιακό κορπορατισμό στον οποίο οι απλοί άνθρωποι είναι τα άχρηστα αντικείμενα στα σχέδια εκείνων που βρίσκονται ψηλότερα από αυτούς στην κοινωνική τάξη. Για παράδειγμα, ένα εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το WEF θα πρέπει να αποφασίσει τι είναι ή δεν είναι ηθική κατανάλωση: "Θα ήταν άδικο και αφελές να φορτώσουμε όλο το βάρος στους καταναλωτές που πρέπει να εκπαιδευτούν για να αποφύγουν την οικολογική πλύση".9

Εάν, για παράδειγμα, κάποιος αποφασίσει να μην αγοράσει το τελευταίο gadget της Apple επειδή "τα παιδιά εξόρυξαν" στο Κονγκό το κολτάνιο της συσκευής, "η καταναγκαστική εργασία" στην Κίνα δημιούργησε το προϊόν, "τα αεροπορικά μίλια" έφεραν το αντικείμενο στη Δύση και "η φοροαποφυγή" επιτρέπει στην εταιρεία να είναι μονοπώλιο, μια εκστρατεία μηνυμάτων του WEF θα μπορούσε να κάνει "πράσινο πλύσιμο" και να ισχυριστεί ότι η παραγωγή του gadget ήταν ηθική και το αποτύπωμα άνθρακα ουδέτερο...

Μια άλλη εκδήλωση στην Αυστραλία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το WEF θα πρέπει να αξιοποιήσει τη σοφία των ιθαγενών κατά την προώθηση της νέας ατζέντας, ώστε οι άνθρωποι να έχουν απήχηση στους αρχαίους τρόπους ζωής, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται για τους επικυρίαρχους των επιχειρήσεων...

Πρόκειται για μια μορφή ελέγχου του νου, κατά την οποία οι εργαζόμενες μάζες έχουν εσωτερική ελευθερία και πιστεύουν ότι συμμετέχουν σε μια πνευματική κοινωνία, ενώ στην πραγματικότητα τα όρια της πραγματικότητάς τους καθορίζονται από τους ανώτερους που προσποιούνται ότι διαβουλεύονται με εκείνους που ελέγχουν και κερδίζουν την έγκριση αυτών που ελέγχουν. Το Μανιφέστο της Χιλιετίας του Εργαστηρίου του Νταβός είναι γεμάτο με κενές εκφράσεις, όπως: "Θα θέσουμε μεγάλα ερωτήματα για να προωθήσουμε τολμηρές λύσεις " 10.


Η Μεγάλη Επαναφορά



Μια άλλη πτυχή της ατζέντας του WEF είναι αυτό που ο Schwab αποκαλεί "Μεγάλη Επαναφορά": ένα διακηρυγμένο σχέδιο για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής 'ισότητας' με ταυτόχρονη εδραίωση των δομών που εγγυώνται την επιδείνωση της ανισότητας. Εκτός από την παγίδευση των εργαζομένων σε ιδιότητες που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να εμπορευματοποιήσουν τις ιδιαιτερότητές τους (όπως το παραπάνω παράδειγμα με τον έλεγχο της θερμοκρασίας από την τεχνητή νοημοσύνη), το επαναστατικό δυναμικό των εκμεταλλευόμενων τάξεων καθώς και η δυσαρέσκειά τους θα κατασταλεί, αν περάσει ο δρόμος των σχεδιαστών του WEF, με την προώθηση του υπερανθρωπισμού και της εικονικής πραγματικότητας, όπου η ανθρωπότητα "επαναφέρεται" για να ξεκινήσει από την αρχή με βιολογικές και ψηφιακές 'βελτιώσεις'...




Μία από τις μεθόδους ελέγχου είναι ο εγκλωβισμός των ανθρώπων σε φούσκες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ (2017-21) και την απειλή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, οι ιδεολογικοί διαχειριστές, όπως τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οι δεξαμενές σκέψης (think tanks) και οι πολιτικές ενώσεις, ανέλαβαν δράση εναντίον αυτού που αποκαλούν "ψεύτικες ειδήσεις". Οι οργανισμοί ελέγχου των γεγονότων μετατράπηκαν σε θεματοφύλακες των νεοφιλελεύθερων ελίτ. Συχνά λαϊκιστές όπως ο Τράμπ και οι υποστηρικτές του λένε σωρεία ψεμάτων, αναφέρουν λάθος και δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις. Οι οργανισμοί ελέγχου των γεγονότων αποκαλύπτουν αυτά τα ψέματα, αλλά έχουν μια βαθύτερη ατζέντα.


fact checkers...

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι λεγόμενοι fact-checkers απλώς διαφωνούν για τις ερμηνείες της αλήθειας, τις οποίες οι ίδιοι, στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να απονομιμοποιήσουν τον βαθύτερο λαϊκισμό. Η ιδεολογική βάση από την οποία λειτουργούν προωθεί την ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και άλλων. Αλλά ποιος ελέγχει τους ελεγκτές γεγονότων; Οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει τις διασυνδέσεις τους με το πολιτικό, εταιρικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο. Σε αυτό το σύστημα με τις περιστρεφόμενες πόρτες, πρώην συντάκτες και δημοσιογράφοι των κυρίαρχων εταιρικών μέσων ενημέρωσης αναλαμβάνουν νέους ρόλους ως αυτοαποκαλούμενοι ελεγκτές γεγονότων, των οποίων οι στόχοι είναι όσοι αντιτίθενται στη νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων.

Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται, εδώ και χρόνια, σε μια σταυροφορία αποπληροφόρησης στο πλαίσιο της "πλύσης της αφύπνισης" (διατηρώντας παράλληλα τις καταπιεστικές και προκατελλειμένες δομές στη θέση τους) και υπό την επιρροή των μυστικών υπηρεσιών. Στις καταθέσεις τους στο αμερικανικό Κογκρέσο μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, τόσο ο συνιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg όσο και ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey επιβεβαίωσαν ότι, λόγω ανησυχιών "ασφάλειας", οι εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ τους συμβούλεψαν (δηλαδή, στηρίχθηκαν) να κατεβάσουν λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου.

Όλα τα παραπάνω χρησιμεύουν για την αποπλάνηση του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον περιορισμό των χρηστών στα όρια του τι είναι αποδεκτό εντός της νεοφιλελεύθερης κουλτούρας. Οτιδήποτε είναι υπερβολικά προοδευτικό  ή οπισθοδρομικό, λογοκρίνεται, ωθώντας ολόκληρη τη βάση χρηστών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε έναν γιγαντιαίο, εγκεκριμένο από τις εταιρείες θάλαμο αντήχησης (π.χ. CNN, New York Times).

Αυτή η διαδικασία αποκαλείται "ψηφιακός αλφαβητισμός" από το WEF και άλλους. Χωρίς "ψηφιακό γραμματισμό", οι άνθρωποι μπορεί να πέσουν σε επικίνδυνες "ψευδείς ειδήσεις" (δηλαδή ειδήσεις που δεν έχουν εγκριθεί από τις εταιρείες του WEF). Αλλά οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν και να μοιραστούν πραγματικές ειδήσεις και πραγματικές πληροφορίες που δεν εμπίπτουν στα όρια της αποδεκτής νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, όπως η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων που παράγονται από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ή η επισήμανση των σοβαρών προβλημάτων της εταιρικής-πολιτικής των ελίτ. Κάνοντας τον κόσμο "ψηφιακά εγγράμματο", το WEF χρησιμοποιεί διπλή σκέψη: "Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη της κατάχρησης και της βλάβης, διατηρώντας παράλληλα την ελευθερία της ανοιχτής ανταλλαγής ιδεών ". 11

Σκλαβωμένες για τους υπερπλούσιους σε προσωπικά προσαρμοσμένες "έξυπνες πόλεις", οι νεότερες γενιές που θα λογοκρίνονται μέσα στο νεοφιλελεύθερο μαντρί των προβάτων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αυξήσουν, σύμφωνα με το μοντέλο του WEF, τις ικανότητές τους με την τεχνολογία... Η υπερανθρωπιστική ατζέντα αξιοποιείται ειδικά για τις ηλικιωμένες, ασθενικές γενιές, οι οποίες από άχρηστοι τροφοδότες - από την οπτική γωνία του WEF - έχουν μετατραπεί σε δυνητικά σημεία δεδομένων για "επαυξητικές τεχνολογίες". Στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας του WEF, ο οργανισμός ετοιμάζεται να "διατυπώσει τα πιθανά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης", ιδιαίτερα για τις ηλικιωμένες γενιές. 12

Για τους "ηλικιωμένους", που υποθέτουμε ότι εννοεί τους άνω των 60 ετών, το WEF προτείνει την τοποθέτηση εκπροσώπων στη διαδικασία σχεδιασμού, με το σκεπτικό ότι οι άνω των 60 ετών τείνουν να έχουν διαφορετικά αισθητικά γούστα, πρακτικές προτιμήσεις και σωματικές και γνωστικές απαιτήσεις από τους νέους. Οι νέοι γεννιούνται μέσα στις νέες τεχνολογικές αλλαγές και αυτές οι αλλαγές γίνονται μέρος του περιβάλλοντός τους. Αντίθετα, οι άνω των 60 ετών πρέπει να προσαρμοστούν (ή να πεθάνουν στην επιβαλλόμενη προσπάθεια). Επιδιώκοντας το κέρδος, οι εταιρείες χρησιμοποιούν το WEF ως όχημα για να βοηθήσουν να μετατραπούν οι άνω των 60 ετών σε καταναλωτές υπεράνθρωπων τεχνολογιών επαύξησης: ρομπότ για βοήθεια στο σπίτι, εμφυτεύματα για καλύτερη όραση, παυσίπονα με χρονική απελευθέρωση κ.λπ. Το WEF δεν αναζητά λύσεις για τον τερματισμό της συλλογής και της πώλησης προσωπικών δεδομένων, αλλά για περισσότερη διαφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες μπορούν να εξαπατούν τους καταναλωτές ενώ είναι ειλικρινείς ότι τους εξαπατούν. Ο στόχος είναι να κάνουν τους καταναλωτές να αισθάνονται λιγότερο θυμωμένοι επειδή εκτιμούν την ειλικρίνεια...

Το WEF προτείνει στις εταιρείες να "γνωστοποιούν τα δεδομένα που συλλέγονται". Ελπίζουν ότι οι ηλικιωμένοι θα είναι έτσι πιο πρόθυμοι να πωληθούν οι πληροφορίες τους. Το WEF θέλει επίσης οι εταιρείες να "αποκτήσουν ουσιαστική συγκατάθεση". Το στοιχείο βρίσκεται στη λέξη "ουσιαστική", υποδηλώνοντας ότι μέχρι τώρα η συγκατάθεση δεν ήταν ουσιαστική.

Μία από τις πιο ύπουλες ατζέντες
είναι ο "Σχεδιασμός για την κατάλληλη εμπιστοσύνη". Ακριβώς όπως επιδιώκουν να κάνουν τις νεότερες γενιές "ψηφιακά εγγράμματες", δηλαδή να τις κρατήσουν σε μια ψυχική φυλακή, οι εταιρείες WEF στοχεύουν να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους από την "εξαπάτηση "13 , αλλά όχι τις εξαπατήσεις στις οποίες βασίζεται το σύστημά τους...

Το WEF γνωρίζει ότι το ευρύ κοινό μπορεί, αν αφεθεί μόνο του, να σχηματίσει ομάδες, κοινότητες, κόμματα και κινήματα που θα διαδώσουν ένα αντι-"καπιταλιστικό" μήνυμα και θα αναπτύξουν νέα κοινωνικά μοντέλα. Αν μια τέτοια μακροπρόθεσμη επανάσταση από τα κάτω πετύχει, δεν θα πλήξει μόνο τα κέρδη των ιδιοκτητών και τους ίδιους αλλά θα απειλήσει και το σύστημα που ξόδεψαν τόσο καιρό για να αναπτύξουν. Η επανασυσκευασία των ατζέντων με γνώμονα το κέρδος ως κάποιας μορφής τρίτη θέση μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού επιτυγχάνεται, εν μέρει, με τη ρητορική έμφαση στην "εταιρική ευθύνη ". 14

Το WEF επιδιώκει επίσης να αιχμαλωτίσει δυνητικούς επαναστάτες επικαλούμενο την "κοινωνική δικαιοσύνη". Οι διανοούμενοι του WEF γνωρίζουν ότι οι νέοι τείνουν να οδηγούνται περισσότερο από τους ηλικιωμένους από την οργή. Η δεξιά πτέρυγα απορρίπτει αυτούς τους νέους, συνειδητοποιημένους ακτιβιστές ως "πολέμιους της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Π.χ. ο Καναδάς προτείνει την υποχρεωτική χορήγηση ψυχιατρικών φαρμάκων σε όσους αρνούνται τις ενέσεις mRNA ή κάθε είδους εμβολιασμό... :




Αντί να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αλλάξουν το σύστημα κατά τη δική τους εικόνα, οι διανοούμενοι του WEF θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι έχουν -χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα- συμβολή στις συνθήκες τους. "Η αναγνώριση, ο συν-σχεδιασμός, η συνεργασία και η μάθηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη που επηρεάζονται... πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε εταιρικής δράσης για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον άνισο κόσμο μας ". 15

Ένας άλλος παράγοντας που είναι κερδοφόρος για την εταιρική τάξη είναι τα ομόλογα κοινωνικού αντίκτυπου. Ιστορικά, οι κατώτερες τάξεις - αυτές που βρίσκονται κάτω από την εργατική τάξη - ήταν ένα οικονομικό αρνητικό στοιχείο. Διεκδικούσαν επιδόματα, χρειάζονταν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δημόσια στέγαση κ.λπ. Οι εργατικές τάξεις δούλευαν, οι μεσαίες τάξεις πλήρωναν τους περισσότερους σχετικά φόρους και οι πλούσιοι ζούσαν από την εργασία των φτωχών, τα κέρδη που δημιουργούσαν οι καταναλωτικές μεσαίες τάξεις και την κατάχρηση μέσω της φοροαποφυγής.

Αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, οι τράπεζες βρήκαν τρόπους να κερδίζουν από τις κατώτερες τάξεις: τα ομόλογα κοινωνικού αντίκτυπου. Στο πλαίσιο τέτοιων συστημάτων, η κυβέρνηση μειώνει την κοινωνική πρόνοια και στηρίζεται αντ' αυτού σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για να κρατήσει τους παραβάτες εκτός φυλακής και να επιτύχει τους στόχους μείωσης των αστέγων κ.λπ. Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις αποζημιώνονται στη συνέχεια από την κυβέρνηση και τα δάνεια των τραπεζών εξυπηρετούνται από τους φορολογούμενους. Αυτό το σύστημα ομολόγων κοινωνικού αντίκτυπου δημιουργεί κίνητρο για να υπάρχει μια μόνιμη υποτάξη και να υπερασπίζεται τις υποτιθέμενες αρετές της "φιλανθρωπίας" αντί για συστημική αλλαγή που φέρνει πραγματική συμμετοχικότητα και δημοκρατική ενδυνάμωση.16 Ο Gerbrand Haverkamp, εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Συμμαχίας Συγκριτικής Αξιολόγησης, αναφέρεται ως εξής: "Εχουμε ανάγκη από επιχειρήσεις που μπορούν να επιλύουν κερδοφόρα τα κοινωνικά προβλήματα, χωρίς να επωφελούνται από τις κοινωνικές βλάβες".17 Αυτό το μοντέλο δίνει κίνητρα για τη δημιουργία μιας μόνιμης υποτάξης.


Μηχανική "ζωή" σε ψεύτικους κόσμους



Υπάρχει ένα σκοτεινό, αποκρυφιστικό στοιχείο στην ατζέντα του WEF. Ορισμένα μέλη που ασκούν σήμερα αυτό που πιστεύουν ότι είναι η διαδικτυακή "meme magic(k)" συμμετέχουν επίσης στην ανάπτυξη του κόσμου εικονικής πραγματικότητας του Facebook: το Metaverse.

Ένας σχεδόν δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής και υποστηρικτής του Τράμπ, ο Palmer Luckey, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσει το προφίλ του Τράμπ και να ξεφουσκώσει την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον στην πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Ο Luckey έκανε την περιουσία του πουλώντας το headset Oculus VR στον Zuckerberg. Ο ευεργέτης του Luckey, ένα λόμπι που ονομάζεται Nimble America, πίστευε ότι "η μαγεία των meme είναι πραγματική". Η γενιά της χιλιετίας άρχισε να χρησιμοποιεί εικόνες με κείμενο (meme), που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για να ενισχύσει τις ατζέντες της και να επιτεθεί στους εχθρούς της. Ένα διάσημο meme ήταν ο Πέπε ο βάτραχος, ένα αθώο καρτούν που καπηλεύτηκαν ρατσιστές και δεξιοί (συνήθως και οι δύο) για να δηλώσουν την πολιτική τους πίστη. Οι λατρευτές που βρίσκονταν πίσω από τη διάδοση τέτοιων μιμιδίων πίστευαν ότι μπορούσαν να επικαλεστούν πνευματική δύναμη ("meme magic(k)") για να νικήσουν τους εχθρούς. Ο Pepe, για να δώσουμε ένα από τα πολλά παραδείγματα, σχεδιάζεται με φως που αντανακλάται και στα δύο μάτια σε σχήμα ελευθεροτεκτονικού (μασονικού) τριγώνου.




Ανεξάρτητα από την εμπλοκή του ή την έλλειψη εμπλοκής του σε τέτοιες πρακτικές, ο εκτελεστικός διευθυντής της Oculus, Jason Rubin, έστειλε την 50σέλιδη έκθεσή του για το Metaverse στον Zuckerberg. Ακριβώς όπως οι στρατιωτικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ επινόησαν μια τρομοκρατική εκστρατεία "σοκ και δέος" για να επιφέρουν στον ιρακινό λαό το 2003, ο Rubin είπε ότι οι τακτικές "σοκ και δέος" θα εξαρτούσαν τον χρήστη να αποδεχτεί τη νέα ψηφιακή του ζωή στο Metaverse. Το CNBC έχει δει έγγραφα πολιτικής που διέρρευσαν: "Φανταζόταν τους χρήστες να επιπλέουν μέσα σε ένα ψηφιακό σύμπαν εικονικών διαφημίσεων, γεμάτο με εικονικά αγαθά που οι άνθρωποι αγοράζουν ". 18

Ανατριχιαστικά (χωρίς λογοπαίγνιο), ο Michael Abrash του FB Oculus λέει: "Όλα ξεκίνησαν με το Snow Crash", το φουτουριστικό μυθιστόρημα της δεκαετίας του '90 που έγραψε ο Neal Stephenson. Ο Guardian, ο οποίος πήρε το απόσπασμα του Abrash, παραλείπει βολικά μια κρίσιμη λεπτομέρεια σχετικά με το μυθιστόρημα: ότι ο φανταστικός διαδικτυακός κόσμος στον οποίο βασίζεται το νέο σύστημα περιέχει έναν ιό του μυαλού που μπορεί να μολύνει τους χρήστες καθώς απλώς κοιτάζουν την οθόνη. Παρομοιάζοντάς το με το Snow Crash, αν και δεν παρέχουν καμία απόδειξη, ορισμένα άτομα ισχυρίζονται ότι το μιμίδιο Pepe που εξελίχθηκε σε κάτι άλλο περιέχει, εδώ και πολλά χρόνια, έναν κρυφό ιό του μυαλού.

Το αν ο ιός του μυαλού είναι πραγματικός ή όχι είναι εκτός θέματος. Ορισμένοι διαδικτυακοί αποκρυφιστές, συμπεριλαμβανομένου του Luckey, χρησιμοποιούν τον φόβο του ελέγχου του νου, σε συνδυασμό με αυτό που ο Rubin αποκαλεί "σοκ και δέος", για να κάνουν τους χρήστες να υποταχθούν στη διαλεκτική: μια "προοδευτική" τάξη πραγμάτων του Zuckerberg με τον Joe "Build Back Better" Biden σε μια εικονική πραγματικότητα, ή μια πιο φανερά φασιστική τάξη πραγμάτων με "meme magic(k)" και πόλεμο του νου που χρησιμοποιεί τον Trump ως μπροστάρη.

Μέρος του πολέμου των memes του Τράμπ και της υστερίας των ψευδών ειδήσεων γύρω από τον πρόεδρο είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η "αλήθεια" μια ασαφής και ευέλικτη έννοια. Καθώς η έννοια της αλήθειας γίνεται ασαφής, αυτό που είναι αληθινό πρόκειται να γίνει πιο ασαφές. Το WEF λέει για το Meta: "Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, αλλά πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η "διευρυμένη πραγματικότητα" (XR) - ο συνδυασμός επαυξημένης, εικονικής και μικτής πραγματικότητας - θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο". 19




Το WEF ελπίζει ότι μόλις βομβαρδιστούμε στο νέο σύστημα, θα γίνουμε όλοι χαρούμενοι σκλάβοι του Χάξλεϋ στον Θαυμαστό Νέο Κόσμο τους, παίζοντας με άϋλα παιχνίδια VR και αναμειγνυόμενοι με άβαταρ των αγαπημένων μας προσώπων.


Υποσημειώσεις:



1. World Economic Forum and BCG, Insight Report, April 2021, www3.
weforum.org/docs/WEF_A_Framework_for_the_Future_of_Real_Estate_2021.pdf
2. Quoted in ibid.
3. Ibid.
4. Ibid.
5. WEF and McKinsey, “Pandemic, Parcels and Public Vaccination:Envisioning the Next Normal for the Last-Mile Ecosystem,” Insight Report, April 2021, www3.weforum.org/docs/WEF_Pandemic_Parcels_and_Public_Vaccination_report_2021.pdf
6. WEF, Insight Report, May 2020, www3.weforum.org/docs/WEF_How_
to_Build_Trust_in_Vaccines_2021.pdf
7. Interview with Radio Télévision Suisse, 10 January 2016, www.youtube.com/watch?v=IJcey1PPiIM
8. Klaus Schwab, “Introduction,” “Davos Lab: Youth Recovery Plan,” Insight Plan, WEF, August 2021, www3.weforum.org/docs/WEF_Davos_Lab_Youth_Recovery_Plan_2021.pdf
9. WEF, ibid.
10. Ibid.
11. Ibid.
12. WEF,” Insight Report, August 2021, www3.weforum.org/docs/WEF_
Designing_Artificial_Intelligence_Technologies_for_Older_Adults_2021.pdf
13. Ibid.
14. WEF, Business for Social Responsibility and Laudes Foundation, Insight Report, September 2021, www3.weforum.org/docs/WEF_Lighthouse_
Action_Social_Justice_Stakeholder_Inclusion_2021.pdf
15. Ibid.
16. Ibid.
17. Quoted in ibid.
18. Salvador Rodriguez, CNBC, 30 October 2021, www.cnbc.com/2021/10/30/facebooks-meta-mission-was-laid-out-in-a-2018-paper-on-the-metaverse.html
19. Stefan Hall and Cathy Li, WEF, 29 October 2021, www.weforum.org/agenda/2021/10/facebook-meta-what-is-the-metaverse

______________________________


Klaus Schwab, Μπαλί, Β 20, 2022 : "Ο κόσμος θα μοιάζει διαφορετικός αφού περάσουμε από αυτή τη μεταβατική διαδικασία" Η ατζέντα της ΝΤΠ επιταχύνεται :




👉 Η πιο θανατηφόρα ασθένεια που έχει γνωρίσει ποτέ ο άνθρωπος, είναι η άγνοια