25 Σεπ 2020

Τράμπ: Μοιράστε ρε το καρπούζι δίκαια ...




Αυτό είναι τα σχέδιο της Τουρκίας :
γκριζάρισμα της ελληνικής κυριαρχίας από τον 25ο έως τον 32ο Μεσημβρινό.Οι ελληνόφωνες ψευτοκυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, π ρ ο σ κ υ ν ο ύ ν και δουλεύουν γι'αυτό,κατ'επιταγήν των αφεντικών τους. Ένας Αττίλας 3 ξετυλίγεται...

Oι πρόσφατες προκλήσεις της Άγκυρας με το Oruc Reis και τα πολεμικά που το συνοδεύουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μαζί με τις ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο, δεν μπορούν να ερμηνευτούν έξω από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει και υλοποιεί με ζήλο η ερντογανική Τουρκία. Ο σκοπός, προφανής. Να καταστεί μεγάλη περιφερειακή δύναμη με επιρροή που θα ξεπερνά την στενή εμβέλεια της περιφέρειας στην οποία βρίσκεται. Η Τουρκία σκοπεύει να γίνει μεγάλη δύναμη πλάι στις κλασικές μεγάλες δυνάμεις.

Απέναντι στην Ελλάδα, ο άμεσος στόχος είναι το γκριζάρισμα της ελληνικής κυριαρχίας από τον 25ο έως τον 32ο Μεσημβρινό. Ό,τι βρίσκεται εντός των δύο αυτών κάθετων ορίων, αμφισβητείται έμπρακτα, συνεχώς, με διάρκεια και μεθοδικότητα. Με σκοπό να μετατραπεί σε τουρκική κρατική επικράτεια, δια της απειλής ή της χρήσης όπλων και διά της κατάκτησης. Όποιος δεν το κατανοεί, απλώς ζει σε άλλο κόσμο και θέλει να ξεγελιέται με διάφορα «ανέκδοτα».


Με κόκκινο χρώμα, ο 25ος Μεσημβρινός. Η Άγκυρα γκριζάρει και αμφισβητεί έμπρακτα οτιδήποτε βρίσκεται στα ανατολικά του. Η στάση των ΗΠΑ αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων από την εποχή Σημίτη, αξιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, τώρα όμως ο σχεδιασμός είναι στη φάση της υλοποίησης

Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» οδηγεί την Τουρκία στο να καταστεί μεγάλη ναυτική δύναμη, να θελήσει να «καταπιεί» την ελληνική επικράτεια σε μεγάλο βαθμό, να εγκλωβίσει και περικυκλώσει την Κύπρο μέχρι να την...  (Συνέχεια εδώ)