Ο εμβολιασμός των παιδιών (άνω των 12 ετών) κατά του κορωνοϊού έχει
ξεκινήσει στην Ελλάδα και ήδη αρκετοί «ειδικοί» έχουν συστήσει στους γονείς
να εμβολιάσουν άφοβα τα παιδιά τους, παρά τη πιθανότητα εμφάνισης
μυοκαρδίτιδας.
Μάλιστα οι «ειδικοί» υποστηρίζουν πως η μυοκαρδίτιδα... δεν είναι και κάτι τόσο σοβαρό. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε χθες ο "καθηγητής" Νίκος Τζανάκης :
«Σε νεαρούς εφήβους, κι όχι σε κορίτσια που είναι πολύ πιο σπάνιο, κάνει
ενός βαθμού μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα της τάξης των 10 – 20
περιστατικών ανά εκατομμύριο εμβολιασμών. Αυτό
σε 2, 3, 4 μέρες ξεπερνιέται ελάχιστα παιδιά νοσηλεύονται και
παίρνουν θεραπεία», είπε χαρακτηριστικά υποβαθμίζοντας τον κίνδυνο...
Παρόλα αυτά Έλληνες επιστήμονες εκφράζουν την αντίθεση του με αυτά τα οποία είπε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας πως η μυοκαρδίτιδα είναι μια «επικίνδυνη πάθηση» και πως το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν τα παιδιά... στο μέλλον.
Ο καρδιολόγος Γιώργος Αηδονίδης αναφέρθηκε στην μελέτη που έγινε σε Αμερικανούς πεζοναύτες και έδειξε πως έχουμε περισσότερες μυοκαρδίτιδες από το φυσιολογικό προσθέτοντας πως «μπορεί κάποιος ιός να κάνει και αυτός μυοκαρδίτιδες, αυτά είναι θέματα που θα τα δει η στατιστική. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να συμβεί από εμβόλιο».
«Το θέμα είναι το δικό μας εμβόλιο να μην κάνει καμία απολύτως παρενέργεια, γιατί μιλάμε για ένα πληθυσμό, ο οποίος έχει πολύ μικρή πιθανότητα θανάτου σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες», είπε ο Γ.Αηδονίδης. Να σημειώσουμε εδώ πως στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει τρία παιδιά με κορωνοϊό μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας.
Ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που υπάρχουν από τις μυοκαρδίτιδες: «Η μυοκαρδίτιδα φτάνει μέχρι τις μεταμοσχεύσεις. Είναι μια επικίνδυνη πάθηση, η οποία αργότερα θα προκαλέσει πρόβλημα. Στα 23 μου χρόνια γιατρός τους αναπάντεχους θανάτους σε ηλικία 38 μέχρι 52 ετών τους έζησα σε ασθενείς μου με καρδιακή ανεπάρκεια εξαιτίας μυοκαρδίτιδας. Ένας άλλος ασθενής μου πέθανε αναπάντεχα είχε στεφανιαίο νόσο, ο οποίος είχε πρόβλημα ρευματολογικό. Στα 23 μου χρόνια έχω συναντήσει ανεπάντεχους θανάτους σε ασθενείς που έχουν ανοσολογικό υπόβαθρο. Η μελέτη καλοήθειας μετά από εμβόλιο Covid έχει ένα follow up δύο μηνών. Αυτό είναι αστείο να το συζητάμε. Ποια είναι αυτή η μυοκαρδίτιδα η οποία έχει ανοσολογιακό μηχανισμό και κατά προτεραιότητα εμφανίζεται στα παιδιά ή στους νεαρούς ενήλικες κατά μέσο όρο μετά από τρεις μέρες;»
Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης:
«Είναι άμεση τοξική βλάβη στην πηκτική ίνα και δεν είναι ανοσολογιακής αρχής αυτή η βλάβη, γιατί όπως είπε ο κ. Αηδονίδης χρειάζεται μέρες για να ενεργοποιηθεί το ανοσολογιακό σύστημα. Οπότε στις τρεις πρώτες ημέρες δεν μιλάμε για ανοσολογιακή βλάβη, μιλάμε για άμεσα τοξική βλάβη, προφανώς από την ακίδα. Η βλάβη της μυικής ίνας δεν αποκαθίσταται. Αυτό το παιδί όταν θα μεγαλώσει και θα έχει αυξημένες απαιτήσεις και θα προστεθεί η φθορά της ηλικίας, αυτό το παιδί θα εμφανίσει καρδιακή ανεπάρκεια».
Παράλληλα ο Δ.Γάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει για τον έλεγχο του κορωνοϊού στα σχολεία:
«Όλα τα μέτρα που είχαν πάρει για τον έλεγχο του κορωνοϊού στα σχολεία απέτυχαν παταγωδώς. Η πραγματικότητα είναι ζοφερή, το εμβόλιο είναι αποτυχημένο, ο ιός θα γίνει ενδημικός, θα κολλήσουμε όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη και συνεχίζουν να επιμένουν στο αφήγημα του εμβολιασμού, ο οποίος όχι απλώς δεν προφυλάσσει, αλλά σύμφωνα με δημοσίευση στο Lancet οι εμβολιασμένοι έχουν 251 φορές περισσότερο ιικό φορτίο, από τους μη εμβολιασμένους. Το εμβόλιο απέδειξε ότι κάνει υπερμεταδότες. Οπότε είναι λανθασμένη η πολιτική να χρησιμοποιείς ένα ατελές εμβόλιο βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο στους υγειονομικούς, πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσεις τα πράγματα».
Ενώ ο Δ.Γάκης ολοκλήρωσε λέγοντας «καλοήθης και μυοκαρδίτιδα... δύσκολο».
Πηγή - Διαμόρφωση/φώτο/προσθήκες : Α.Τ.
[Πηγή βίντεο]