28 Σεπ 2021

Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στη Ρουμανία, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για τα ακόλουθα

Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στη Ρουμανία (Direcția Națională Anticorupție-DNA) ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα ώστε να εξακριβώσει τους λόγους για τους οποίους οι πολιτικοί αγόρασαν τεράστιες ποσότητες "εμβολίων" κατά της covid-19 και στη συνέχεια τα δώρισε ή τα πέταξε στα σκουπίδια. Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρει:


ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 21 Σεπτεμβρίου 2021
Αριθ. 856/VIII/3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση σε αιτήματα εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, το Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Έχει καταχωριστεί ποινική υπόθεση στο DNA σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αγοράστηκαν οι δόσεις των εμβολίων κατά του COVID19 από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Η ποινική διαδικασία διεξάγεται σε σχέση με το αδίκημα ("in rem") της κατάχρησης εξουσίας με την απόκτηση αθέμιτου πλεονεκτήματος για τον ίδιο ή για άλλο πρόσωπο. Επομένως, σε αυτό το στάδιο, κανένα πρόσωπο δεν είναι ύποπτο ή κατηγορούμενο.

Το στάδιο αυτό δεν έχει τον χαρακτήρα της απαγγελίας κατηγοριών κατά προσώπου ή προσώπων, αλλά έχει μόνο τη σημασία της θέσπισης του διαδικαστικού πλαισίου που επιτρέπει τη συγκέντρωση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για να εκτιμηθεί αν έχει διαπραχθεί ή όχι μια πράξη που θα μπορούσε να υπαχθεί στο ποινικό δίκαιο.

Άλλες πληροφορίες σχετικά με το στάδιο της έρευνας δεν μπορούν να διατεθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12, παρ. 1, στοιχείο ε, του νόμου 544/2001.