24 Ιαν 2022

ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ

Το επόμενο ιερατείο της ανθρωπότητας, η νέα "θρησκεία" που θα κυριαρχήσει στους επόμενους αιώνες και που θα σπείρει τον φόβο αλλά θα δίνει και την "ελπίδα" - το τέλειο πάντρεμα- θα φοράει λευκές ποδιές. Ο Θεός του θα είναι ο Γιατρός. Θα είναι το λευκό ιερατείο.Οι καινούργιοι ναοί, τα νοσοκομεία. Οι γιατροί οι νέοι ιερείς. Και το εμβόλιο τους η βάφτιση μας.

Αυτό το νέο ιερατείο θα επικαλείται την επιστήμη, θα κάνει θαύματα και θα κυριαρχεί στην υγεία και την αρρώστια. Σε αυτά δηλαδή που είναι υπαρκτά, ορατά και άμεσα.

Μέχρι τώρα, οι άλλες θρησκείες επικαλούνταν την σωτηρία της ψυχής, κάτι αόρατο, με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν πολλοί από τον έλεγχο τους, γιατί το εδώ και τώρα ήταν πάντα πιο δυνατό για την επιβίωση από το "μετά θάνατον".

Αυτό το ιερατείο δεν θα αναγκάσει κανέναν να πιστέψει. Δεν θα χρειαστεί κόπο.

Ελάχιστοι θα είναι οι ιεροκήρυκες του. Αυτόματα θα τρέχει ο κόσμος προς την νέα θρησκεία. Γιατί οι περισσότεροι τρέμουν για το τώρα. Για το τι μπορεί να συμβεί στο σώμα τους. Για την υγεία τους. Φοβούνται την αρρώστια.

Αυτό το "θρησκευτικό" ιερατείο που αναδύεται έχει ήδη πολλούς πιστούς. Και όλο πληθαίνουν.

Πάλι οι πιστοί, όπως και στις άλλες θρησκείες, θα μιλάνε για το κοινό καλό και την αγάπη στον συνάνθρωπο -μέσω ιατρικών σκευασμάτων αυτή την φορά-αλλά πάλι ο καθένας θα κοιτάζει την σωτηρία του.

Και αυτό το ιερατείο φυσικά θα έχει το παγκάρι του, τα έσοδα του, αλλά μπρος το φόβο της αρρώστιας, ποιος νοιάζεται;

Σε αυτό το ιερατείο του μέλλοντος θα διαβάζουμε πως: "Ο θεός σας αγαπά και έχει τα φάρμακα για να σας σώσει" και θα το πιστεύουμε με κλειστά μάτια.

Θα υπάρχει και τιμωρία, ποια θρησκεία δεν τιμωρεί; Μόνο που αυτή η τιμωρία θα συμβαίνει και αυτή εδώ, και όχι στο μετά θάνατον: θα είναι η αποπομπή και η αποβολή του κάθε άπιστου από την πρόσβαση στην υγεία. (τους).

Για άλλη μια φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, εμείς οι άνθρωποι θα φοβηθούμε. Και θα φτιάξουμε έναν φαύλο θεό.

Γιατί πάντα κάτι θέλουμε να φοβόμαστε. Είναι ο εύκολος δρόμος. Μας παίρνει τις ευθύνες και μας ανακουφίζει ο φόβος. Η Ελευθερία και η βούληση έχουν κούραση και κόπο. Φέρνουν την θυσία και τον πόνο. Ενώ η δουλεία; Την αίσθηση πως κάποιος μας φροντίζει, κάποιος μας πετά ένα ξερό κομμάτι ζωής. Λίγο είναι; σκέφτονται οι περισσότεροι.

Εύχομαι, σε αυτή την νέα θρησκεία που αναδύεται, να βρεθούν μερικοί άπιστοι.

Είμαι ήδη μία από αυτούς.


Γιώβη Βασιλική.