27 Ιαν 2022

Αφήνοντας πίσω ένα απαρχαιωμένο σύστημα


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της αναπτυξιακής της πορείας. Παρατηρούμε τώρα μια μεγάλη αναδιάρθρωση της ανθρώπινης κοινωνίας και των πολλών συστημάτων της: οικονομικών, τεχνολογικών, πολιτικών, πολιτιστικών και άλλων δημιουργώντας μεγάλη δυσφορία και ασυμφωνία για πολλούς ανθρώπους. Αυτό είναι αναπόφευκτο, γιατί οι μεγάλες ανακατατάξεις σπάνια είναι ομαλές ή χωρίς διαταραχές και κυματισμούς. Μια νέα φάση αναδύεται καθώς η τρέχουσα φάση κατακερματίζεται- και όπως δύο πέτρες που ρίχνονται σε μια λίμνη, η καθεμία δημιουργεί κύματα παρεμβολής που συγκρούονται μεταξύ τους. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι το πού επιλέγει το άτομο να τοποθετηθεί. Ένας νέος τρόπος ζωής μπορεί να γεννηθεί, όμως χρειάζεται να γεννηθεί μέσα από τον τρέχοντα τρόπο ζωής καθώς αυτός διαλύεται.

Για ένα διάστημα, και οι δύο κόσμοι θα συνυπάρχουν στον ίδιο φυσικό χώρο, αν και θα καταλαμβάνουν διαφορετικό ενεργειακό χώρο. Το σημείο στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ένα άτομο είναι να βρίσκεται στον κόσμο που αναδύεται, αλλά όχι στον κόσμο που είναι στο δρόμο προς το τέλος. Παρόλο που μια φάση έχει τελειώσει, υπάρχουν εκείνες οι ομάδες/οργανισμοί/εταιρείες που έχουν ένθερμο συμφέρον να διατηρήσουν αυτόν τον κόσμο, και προσπαθούν απεγνωσμένα να τον αναδιαμορφώσουν με ένα νέο λίφτινγκ - ως τεχνοκρατία. Θα υπάρξει μια κρυφή προσπάθεια ανανέωσης, για να παρουσιαστεί το "νέο μέλλον" με όρους ενός τεχνητού, συνθετικού μέλλοντος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα εξελικτικό μέλλον για την ανθρωπότητα. Ο νέος αναδυόμενος κόσμος θα παραμείνει οργανικός, φυσικός και σε βιολογική ισορροπία. Αυτό είναι το μοντέλο που θα αναδυθεί - όχι ένα ψεύτικο,μυθοπλαστικό μέλλον από γυαλιστερό μέταλλο.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι: "Ποτέ δεν αλλάζεις τα πράγματα πολεμώντας την υπάρχουσα πραγματικότητα. Για να αλλάξεις κάτι, φτιάχνεις ένα νέο μοντέλο που καθιστά το υπάρχον μοντέλο παρωχημένο".

Βρισκόμαστε εδώ τώρα για να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο, ενώ παράλληλα υπάρχουμε μέσα στο σημερινό, το οποίο γίνεται γρήγορα παρωχημένο. Η δύναμη που έχει πάνω μας το παρωχημένο σύστημα και οι εξουσιαστές του εξαρτάται από την κατάσταση της ύπαρξής μας (επίπεδο συχνότητας) - δηλαδή, οι άλλοι μπορούν να μας "εξουσιάζουν" μόνο αν υπάρχουμε ενεργειακά (ή αλλιώς, δονώντας) στο επίπεδό τους. Το παρωχημένο σύστημα θέλει να λειτουργούν όλοι ενεργειακά στο χαμηλότερο επίπεδο δόνησης του. Εμείς απλά δεν πάμε εκεί. Πρέπει να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο πράγμα για εμάς - τη συνείδησή μας και να εφαρμόσουμε το κοινό μας Όραμα.


Για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την ενασχόληση με τον μεταβαλλόμενο κόσμο προτείνονται οι ακόλουθες πέντε πτυχές: 1) Συνειδητή επίγνωση- 2) Σύνδεση- 3) Επικοινωνία- 4) Δημιουργία- 5) Κατανόηση.

1.) Συνειδητή επίγνωση - να έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των δυσάρεστων πτυχών, αλλά να μην παρασυρόμαστε ή να μην μπλέκουμε με αυτά τα γεγονότα. Η επίγνωση είναι απαραίτητη, αλλά μόνο ως εργαλείο για την αυτογνωσία - όχι για να αποκτήσετε περισσότερες αποσκευές από αυτό τον υπό κατάρρευση κόσμο.

2.) Σύνδεση - να βρείτε και να ανακαλύψετε άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στο "ίδιο μήκος κύματος" και που σκέφτονται και αντιλαμβάνονται όπως εσείς. Πλησιάστε, συνδεθείτε με άλλους, ακόμη και αν δεν έχετε συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν. Στείλτε τους ένα μήνυμα στο διαδίκτυο. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας - ενισχύστε ο ένας την ενεργειακή κατάσταση του άλλου. Μην αισθάνεστε ποτέ ότι είστε μόνοι. Υπάρχουν πάντα άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που σκέφτονται και αισθάνονται το ίδιο με εσάς. Οι παλαιότερες κοινωνικές λυκο-συμμαχίες θα καταρρεύσουν. Παλιές ή υπάρχουσες φιλίες και δεσμοί θα διαλύονται. Δεν πειράζει - βρείτε νέους. Αναπροσαρμόστε τις κοινωνικές σας συμμαχίες σύμφωνα με τη νέα κατάσταση αντίληψής σας.

3.) Επικοινωνία - Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις ιδέες σας με τους άλλους. Δηλώστε τις αλήθειες σας. Ενημερώστε τους άλλους για τη θέση που έχετε λάβει. Μην υποκύπτετε στη σιωπή ή την ανωνυμία. Επιτρέψτε και στους άλλους να σας βρουν, γνωστοποιώντας τους τη θέση και τα συναισθήματά σας. Μην είστε φωνακλάδες και μην τριγυρνάτε φωνάζοντας τις απόψεις σας- ή, ακόμα χειρότερα, μην προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους να υιοθετήσουν τη θέση σας. Απλώς να έχετε αυτοπεποίθηση να διατυπώνετε τις ιδέες σας όταν σας ζητείται και να εκπροσωπείτε και να επικοινωνείτε τις δικές σας αλήθειες όταν χρειάζεται. Επικοινωνώντας τη θέση σας με τον κόσμο έξω από εσάς, θα ενισχύσετε επίσης την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

4.) Δημιουργία - να είστε δημιουργικοί! Μην επιτρέπετε στα γεγονότα του κόσμου να σας καθησυχάζουν ή να σας μηδενίζουν. Μην είστε αµήχανοι απέναντι στις δικές σας δυνατότητες µόνο και µόνο εξαιτίας εξωτερικών αβεβαιοτήτων. Ακριβώς σε τέτοιες στιγμές διάλυσης και ανανέωσης η δημιουργικότητα είναι περισσότερο απαραίτητη. Το να είστε δημιουργικοί δεν σημαίνει μόνο από καλλιτεχνική άποψη. Δεν μπορεί ο καθένας να είναι ζωγράφος ή μουσικός κ.λπ. Αλλά η γνήσια δημιουργικότητα έχει να κάνει με το να είσαι ανθεκτικός και να βρίσκεις νέους τρόπους να κάνεις πράγματα. Νέα μοτίβα τρόπου ζωής- διαφορετικά χόμπι- εκμάθηση νέων δεξιοτήτων- προετοιμασία του εαυτού σας σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Το να είσαι δημιουργικός σημαίνει να είσαι προσαρμοστικός σε στιγμές αλλαγής.

5.) Κατανόηση - κατανόηση αυτής της αλλαγής και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζει τους άλλους. Αναγνωρίστε ότι θα υπάρξουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις και γνώμες. Αναγνωρίστε ότι πολλοί άνθρωποι όχι μόνο θα επιλέξουν να μη συμφωνήσουν μαζί σας, αλλά ότι μπορεί ακόμη και να επιτεθούν στις απόψεις σας. Μην αφήσετε αυτό να σας επηρεάσει από τη δική σας κατανόηση και την πίστη και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Κατανοήστε το πλήρες εύρος των ευρύτερων επιπτώσεων και επιτρέψτε στους άλλους να έχουν τις δικές τους απόψεις, εφόσον αυτές δεν προσκρούουν ή καταπατούν τις δικές σας. Και αν, αργότερα, κάποιοι άνθρωποι θελήσουν να περάσουν στον τρόπο κατανόησής σας, να είστε ευγενικοί μαζί τους και όχι επικριτικοί. Όλοι μαθαίνουμε με τον δικό μας ρυθμό.

Ίσως αυτοί οι πέντε "τρόποι" να βοηθήσουν καθώς ο καθένας μας θα προχωράει στα μονοπάτια που έχει επιλέξει αυτή τη στιγμή. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε πλήρη εικόνα ή να γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα είναι τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, αρκεί να οραματιστείτε ότι βρίσκεστε ήδη στον κόσμο που επιθυμείτε, μόνο που δεν έχει χτιστεί ακόμα. Είστε εκεί, ενεργειακά - αργότερα θα έρθουν οι φυσικές δομές. Φανταστείτε ότι υπάρχουν δύο βάρκες στο νερό, μια παλιά που βυθίζεται και μια καινούργια. Τοποθετήστε τον εαυτό σας στο νέο και να ξέρετε ότι είστε ήδη εκεί, παρόλο που φαίνεται άδειο και χωρίς πλήρες πλήρωμα. Γιατί αν πιστεύετε ότι παραμένετε στο παλιό, βυθιζόμενο καράβι, θα ξοδέψετε πάρα πολύ από την ενέργειά σας ανησυχώντας για το πώς βυθίζεται και τρέχοντας τριγύρω, αναζητώντας απεγνωσμένα κάποιες άγνωστες λύσεις. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε ήδη πάνω στο νέο πλοίο - τη νέα κιβωτό - θα νιώθετε πιο ισορροπημένοι και ενεργητικοί, έτοιμοι να πλεύσετε όταν τα νερά γίνουν πιο διαυγή. Είστε ήδη εκεί που επιθυμείτε να είστε - απλώς οι νέες δομές δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Αλλά ενεργειακά - δονητικά - είστε ήδη ευθυγραμμισμένοι με τη νέα φάση του ανθρώπινου μονοπατιού που έχετε επιλέξει.

"Καλούμαστε να είμαστε αρχιτέκτονες του μέλλοντος, όχι θύματά του". Η νέα βάρκα δεν έχει χώρο για θύματα, αλλά άφθονο χώρο για όσους έχουν ένα νέο όραμα για το μέλλον.


Kingsley L. Dennis - Απόδωση στα Ελληνικά/διαμόρφωση/προσθήκη φώτο : Α.Τ.