20 Ιαν 2022

21 πράγματα που έμαθα (ή επιβεβαίωσα) για την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της "ψευτο-πανδημίας"


...Οι υπόλοιποι κρατάμε γερά !! [John William Waterhouse - O Οδυσσέας και οι Σειρήνες (1891)]


1. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να είναι με την πλειοψηφία παρά να έχουν δίκιο.

2. Τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού έχει έντονες αυταρχικές τάσεις, οι οποίες αναδύονται όταν δίνονται οι ιδανικές συνθήκες.

3. Ο φόβος του θανάτου συναγωνίζεται μόνο τον φόβο της κοινωνικής αποδοκιμασίας, ο οποίος μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

4. Η προπαγάνδα λειτουργεί τόσο καλά σήμερα όσο και πριν από 100 χρόνια. Η πρόσβαση στην απεριόριστη πληροφόρηση δεν έχει κάνει τον μέσο άνθρωπο σοφότερο.

5. Τα πάντα μπορούν - και θα πολιτικοποιηθούν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κυβέρνηση και όλους όσοι βασίζονται σε αυτά.
6. Πολλοί πολιτικοί και μεγάλες εταιρείες θυσιάζουν πρόθυμα ανθρώπινες ζωές αν αυτό σημαίνει πολιτικό ή οικονομικό όφελος.

7. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η κυβέρνηση ενεργεί προς το συμφέρον του λαού. Ακόμα και πολλοί από τους πιο ηχηρούς επικριτές της.

8. Μόλις πειστούν για κάτι, οι άνθρωποι προτιμούν να συμβιβαστούν σε αυτό παρά να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος.

9. Όταν φοβούνται επαρκώς, οι άνθρωποι όχι μόνο αποδέχονται τον αυταρχισμό αλλά τον απαιτούν.

10. Οι άνθρωποι μπορούν να διαπαιδαγωγηθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά εύκολα ώστε να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους - προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

11. Οι άνθρωποι που απορρίπτονται και καταγράφονται ως "θεωρητικοί συνωμοσίας" είναι όχι σπάνια καλά τεκμηριωμένοι άνθρωποι που απλώς προηγούνται της αποδεκτής αφήγησης.
12. Οι άνθρωποι εκτιμούν την ασφάλεια περισσότερο από την ελευθερία. Ακόμη και αν τους αποδειχθεί ότι η "ασφάλεια" είναι μια ψευδαίσθηση.

13. Η προσαρμογή είναι πάντα αμφίδρομη και όταν αρχίσει η αδράνεια, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν οι άνθρωποι στο "φυσιολογικό".

14. Σε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού αρέσει να υποτάσσεται.

15. Η επιστήμη έχει εξελιχθεί σε ένα είδος κοσμικής ψευδοθρησκείας με εκατομμύρια πιστούς στη Δύση. Αυτή η θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη.

16. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να φαίνονται ότι κάνουν το σωστό παρά να κάνουν πραγματικά το σωστό.

17. Οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και οι βιομηχανίες υγείας είναι όλοι διεφθαρμένοι, σε πολλά επίπεδα. Οι επιστήμονες και οι γιατροί μπορούν να εξαγοραστούν εξίσου εύκολα με τους πολιτικούς.

18. Αν οι άνθρωποι είναι αρκετά άνετοι, δεν επαναστατούν. Μπορείτε να κρατήσετε εκατομμύρια ανθρώπους πράους ενώ τους αφαιρείτε τα δικαιώματά τους, δίνοντάς τους χρήματα, φαγητό και διασκέδαση.
19. Οι άνθρωποι είναι εφησυχασμένοι και δεν επαγρυπνούν για τις κυβερνητικές καταχρήσεις.

20. Είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις κάποιον παρά να του δείξεις ότι τον εξαπάτησες.

21. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πραγματικά συμπονετικοί και έχουν καλές προθέσεις - αυτό είναι καλό.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ότι μπορεί να υπάρχει κακία στους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των "ηγετών" τους - αυτό είναι οπωσδήποτε κακό.

Αρχικό κείμενο από το 2021 - Συγγραφέας: άγνωστος