25 Ιαν 2022

Θεομηνίες και γύψος για το πόπολο, δέσμιο της εταιρικής ψευτοκυβέρνησης...


"Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα και εξασφάλισε την ασφάλεια των ευαίσθητων ομάδων του, καταφέρνοντας το αδιανόητο: αρχειοθέτησε τις δικογραφίες του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη Novartis. Μπράβο για την οργάνωση."

https://twitter.com/KostasVaxevanis/status/1485862907531386885

Και για όσους ξέχασαν το συγκεκριμένο σκάνδαλο και επειδή το θέμα έχει να κάνει με την υγεία μας καθώς φαίνεται ότι τελικά, λεφτά υπάρχουν, εδώ μια σύντομη περίληψη:

Η εταιρεία Novartis Hellas S.A.C.I. με έδρα την Αθήνα (είναι θυγατρική εταιρεία της Ελβετικής Novartis AG), μετά την ομολογία των δωροδοκιών που έλαβαν χώρα σε Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους και γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά κάτι περισσότερο από 578.000.000 δολάρια σε συνδυασμό για την επίλυση ποινικών υποθέσεων κατά την Αμερικανική νομοθεσία FCPA.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μαζί με την Novartis Hellas S.A.C.I. και η Alcon Pte Ltd όπου από κοινού συμφωνούν να πληρώσουν πάνω από 578.000.000 δολάρια σε συνδυασμό με την επίλυση των ζητημάτων FCPA με την Αμερικανική κυβέρνηση.

Με αυτή την συμφωνία, μεταξύ του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και την Novartis Hellas S.A.C.I., απέφυγαν την φυλάκιση των αξιωματούχων της εταιρείας στην Αμερική για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα, και πληρώνουν μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει ως έχει τεράστια.

Ομοίως και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που μοιράστηκαν τις δωροδοκίες της εταιρείας Novartis.

Οι δε διεφθαρμένοι Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση της Novartis Hellas S.A.C.I. στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να παραμένουν χρόνια στο απυρόβλητο οι εγκληματίες φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την ζημιά που έχει προκληθεί σε βάρος του Ελληνικού Λαού. [Συνέχεια εδώ]