11 Απρ 2022

Η ισχύς των Ταχυδρομείων

(Δεν είναι νομική συμβουλή, απλά ενδιαφέροντα ευρήματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας)

Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU) στη Βέρνη της Ελβετίας είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός οργανισμός στον σημερινό κόσμο. Διαμορφώνεται με διεθνή συνθήκη. Κανένα έθνος δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως έθνος χωρίς να συμμετέχει στη διεθνή ναυτιλία, προκειμένου να υπάρχει ένα φόρουμ κοινό για όλα τα έθνη για την άσκηση του εμπορίου και την επίλυση των διαφορών. Το πρόσωπο της κορυφής του Εμπορίου είναι η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση στη Βέρνη της Ελβετίας. 


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ βάσει των άρθρων της Συνομοσπονδίας δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν ως χώρα. Κάθε πολιτεία (αποικία) ήταν κυρίαρχη, με το δικό της εθιμικό δίκαιο, γεγονός που απέκλειε άλλες χώρες από το να αλληλεπιδρούν με τις ΗΠΑ ως έθνος στο διεθνές εμπόριο. Σήμερα, το διεθνές ναυτικό δίκαιο είναι η ιδιωτική δικαιοδοσία του ΔΝΤ κ.ά., του πιστωτή στην πτώχευση ουσιαστικά κάθε κυβέρνησης στη Γη (όποιος κατέχει το χρέος κατέχει τον κόσμο).

Η UPU λειτουργεί υπό την εξουσία συμβάσεων με κάθε χώρα του κόσμου. Είναι, τρόπον τινά, ο επικεφαλής ή επόπτης της κοινής αλληλεπίδρασης όλων των χωρών στο διεθνές εμπόριο. Κάθε έθνος έχει ένα ταχυδρομικό σύστημα και έχει επίσης αμοιβαίες τραπεζικές και εμπορικές σχέσεις, με αποτέλεσμα όλα να βρίσκονται εντός και υπό της UPU. Η UPU είναι ο νούμερο ένα στρατιωτικός (η διεθνής ναυτιλία είναι επίσης στρατιωτική) διακινητής συμβολαίων στον πλανήτη.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει κανείς να στέλνει όλα τα σημαντικά νομικά και εμπορικά έγγραφα μέσω του ταχυδρομείου και όχι μέσω των ιδιωτικών μεταφορέων που είναι απλά τείχη προστασίας. Θέλουμε άμεση πρόσβαση στην εξουσία και την αντίστοιχη διαθεσιμότητα ένδικων μέσων και προσφυγών της UPU. Για παράδειγμα, αν ταχυδρομήσετε μέσω του ταχυδρομείου και ο διευθυντής του ταχυδρομείου δεν σας παρέχει ένδικα μέσα σε είκοσι μία (21) ημέρες από την υποβολή του αιτήματός σας, μπορείτε να προσφύγετε στην UPU.

Η εμπλοκή στην αρμοδιότητα της UPU επέρχεται αυτόματα με τη χρήση γραμματοσήμων. Η χρήση γραμματοσήμων περιλαμβάνει την τοποθέτηση γραμματοσήμων σε οποιαδήποτε έγγραφα (για λόγους επιρροής, όχι ταχυδρομικής αποστολής) επιθυμούμε να εισαγάγουμε στο σύστημα. Εφόσον χρησιμοποιείτε γραμματόσημο (οποιουδήποτε είδους) είστε στο παιχνίδι. Αν έχετε χρόνο, πόρους και την πολυτέλεια να ασχοληθείτε με κάτι πολύ πριν από τη λήξη ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμματόσημα που θεωρείτε ιδανικά.

Το οποιοδήποτε γραμματόσημο θα κάνει δουλειά. Χρησιμοποιώντας ένα γραμματόσημο και υπογράφοντας πάνω σε αυτό, γίνεστε ο ταχυδρόμος για το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Κάθε φορά που βάζετε γραμματόσημο σε ένα έγγραφο, αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας πάνω από το γραμματόσημο υπό γωνία. Το χρώμα του μελανιού που θα χρησιμοποιήσετε γι' αυτό είναι συνάρτηση του χρώματος που θα αναδειχθεί καλύτερα σε σχέση με τα χρώματα του γραμματοσήμου. Ιδανικά χρώματα για να το κάνετε αυτό είναι το μοβ (βασιλικό δικαίωμα), το μπλε (προέλευση του ομολόγου) και το χρυσό (διάταγμα του βασιλιά). Αποφύγετε οπωσδήποτε το κόκκινο. Προφανώς, αν έχετε ένα σκούρο, πολύχρωμο γραμματόσημο δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μοβ ή μπλε μελάνι, καθώς το αυτόγραφό σας σε αυτό δεν θα ξεχωρίζει τόσο καλά αν χρησιμοποιήσετε μελάνι ανοιχτότερου χρώματος. Ιδανικά, θα μπορούσε κανείς να αποφασίσει για το καλύτερο χρώμα για το αυτόγραφό του και στη συνέχεια να προμηθευτεί γραμματόσημα που ταιριάζουν καλύτερα στα κριτήρια και το γούστο του.

Χρησιμοποιήστε γραμματόσημα σε σημαντικά έγγραφα, όπως μια επιταγή, ταξιδιωτικά έγγραφα, χαρτιά που βάζετε στο δικαστήριο κ.λπ. Το πού θα τοποθετήσετε το γραμματόσημο και πόσα γραμματόσημα θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το έγγραφο.

Στα ιδρυτικά έγγραφα και τις επιταγές, για παράδειγμα, βάλτε μια σφραγίδα στη δεξιά γωνία του εγγράφου, τόσο στην μπροστινή όσο και στην πίσω πλευρά. Η κάτω δεξιά γωνία της όψης μιας επιταγής, ενός γραμματίου ή μιας συναλλαγματικής σηματοδοτεί την ευθύνη. Επιπλέον, η κάτω δεξιά γωνία της πίσω όψης του εγγράφου είναι η τελική θέση στη σελίδα και κανείς δεν μπορεί να προσυπογράψει τίποτα (χρησιμοποιώντας περιορισμένη οπισθογράφηση ή με άλλο τρόπο) μετά από αυτό. Θέλετε να έχετε τον τελευταίο λόγο. Εάν έχετε μόνο μία σφραγίδα, τοποθετήστε την εκεί όπου αναμένεται να υπογράψετε και υπογράψτε πάνω της σταυρωτά. Στην περίπτωση μιας κλήσης κυκλοφορίας, για παράδειγμα, βάλτε μια σφραγίδα στην κάτω δεξιά γωνία όπου υποτίθεται ότι πρέπει να υπογράψετε και να υπογράψετε αυτοπροσώπως κατά μήκος της σφραγίδας υπό γωνία.

Η αυτόματη υπογραφή της σφραγίδας όχι μόνο σας καθορίζει ως τον ταχυδρόμο της σύμβασης, αλλά αποτελεί και σταυρωτή απαίτηση. Η χρήση της διαδικασίας σφραγίδας σε έγγραφα δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους σας, διότι η δικαιοδοσία τους είναι υποδεέστερη από εκείνη της UPU, την οποία τώρα έχετε επικαλεστεί προς όφελός σας. Το αποτέλεσμα στην πράξη αυτού του τρόπου είναι ότι όποτε αυτοί που γνωρίζουν τι κάνετε είναι αποδέκτες των εγγράφων σας με υπογεγραμμένα γραμματόσημα κάνουν πίσω.

Εάν δεν το κάνουν, απευθυνθείτε στον διευθυντή ταχυδρομείου για να αντιμετωπίσει το θέμα. Εάν δεν σας παράσχει τη λύση σας, πηγαίνετε το θέμα στην UPU για να το καθαρίσουν.


Αν βάζετε σφραγίδες σε έγγραφα που υποβάλετε σε δικαστήριο, βάλτε μια σφραγίδα στο πίσω μέρος κάθε σελίδας στην κάτω δεξιά γωνία. Μην βάζετε σφραγίδες στο μπροστινό μέρος των εγγράφων του δικαστηρίου, καθώς κάτι τέτοιο θορυβεί τον υπάλληλο.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για δικαστικά έγγραφα, η μία πλευρά είναι η ποινική και η άλλη η αστική. Η χρήση της ενυπόγραφης σφραγίδας που σφραγίζετε με την ατομική σφραγίδα σας στην πίσω πλευρά των δικαστικών εγγράφων είναι απόδειξη ότι κατέχετε την ακυρωμένη υποχρέωση στην πολιτική πλευρά. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για ποινικές κατηγορίες και αποδεικνύετε ότι είστε κάτοχος της αστικής εκτίμησης, δεν υπάρχει διέξοδος για το δικαστήριο.

Επίσης, γράψτε τον Α.Μ.Κ.Α. σας (αριθμό κοινωνικής ασφάλισης χωρίς παύλες) σε κάθε έγγραφο που υποβάλλεται στο δικαστήριο στην επάνω δεξιά γωνία κάθε σελίδας με την υπογεγραμμένη σφραγίδα στην πίσω πλευρά.

Η χρήση του συμβολαιογράφου σε συνδυασμό με το γραμματόσημο σας δίνει μηχανισμό προτεραιότητας. Τα πάντα είναι εμπόριο, και όλο το εμπόριο είναι σύμβαση.


Ο κύριος του συμβολαίου είναι το ταχυδρομείο και η UPU είναι ο ανώτατος άρχοντας του διεθνούς εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών και ταχυδρομικών συστημάτων του κόσμου. Η χρήση αυτών των γραμματοσήμων με αυτόν τον τρόπο τραβάει την προσοχή εκείνων στο σύστημα στους οποίους παρέχετε τα χαρτιά σας. Αυτό σας καθιστά τον κύριο του εν λόγω ταχυδρομικού γραφείου.

Η χρήση του γραμματοσήμου είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν έχετε να κάνετε με τους σημαντικότερους παράγοντες, όπως το Υπουργείο Οικονομικών κ.λπ. Καταλαβαίνουν τη σημασία αυτού που κάνετε. Πολλές φορές παραδίδουν έγγραφα πίσω σε κάποιον που χρησιμοποιεί αυτή την προσέγγιση και λένε: "Καλή σας μέρα, κύριε". Δεν θέλουν να τους επιστραφούν σαν μπούμερανγκ οποιεσδήποτε δυσάρεστες επιπτώσεις.

Αν κάποιος σας ρωτήσει γιατί κάνετε αυτό που κάνετε, προτείνετε του να συμβουλευτεί τον νομικό του σύμβουλο για τη σημασία. Δεν είναι δική σας δουλειά να εξηγήσετε το νόμο ή να εξηγήσετε πράγματα όπως η απαλλαγή σας ή ο Λογαριασμός Συμψηφισμού. Το σύστημα μας κρεμάει από τα ίδια μας τα λόγια. Προσπαθούν έτσι να τους δώσουμε τα στοιχεία, τις πληροφορίες, τις επαφές και τους νομικούς προσδιορισμούς που χρειάζονται για να μας καταδικάσουν.

Το συμπέρασμα είναι ότι όποτε χρειάζεται να υπογράψετε οποιοδήποτε νομικό/εμπορικό έγγραφο, βάλτε ένα γραμματόσημο (ακόμη και του ενός (1) λεπτού) πάνω από το σημείο που υπογράφετε και στη συνέχεια υπογράψτε υπό γωνία. Αφήστε τον παραλήπτη να ασχοληθεί με τη σημασία και τις συνέπειες των πράξεών σας.


Εάν βρίσκεστε σε δικαστική υπόθεση ή σε οποιοδήποτε στάδιο μιας διαδικασίας (όπως κατηγορητήριο, κλήτευση, καταγγελία ή οποιαδήποτε άλλη εχθρική συνάντηση με το σύστημα), κάντε αμέσως τα εξής

1. Κάντε έγχρωμο αντίγραφο των όποιων εγγράφων λάβετε ή σαρώστε τα έγχρωμα στον υπολογιστή σας,

2. Σφραγίστε το πρωτότυπο της πρώτης σελίδας κάθε εγγράφου με τη σφραγίδα ΠΑΑ [Η σφραγίδα αυτή (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ) χρησιμοποιείται για να επισημανθούν έγγραφα και παραστάσεις ως αποδεκτά, με βάση την ικανότητα των αντιδίκων να προβάλλουν αξίωση. Αυτό γίνεται επίσης στη διαδικασία ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ.] Αυτή η σφραγίδα και η διαδικασία ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ λειτουργούν καλά μαζί.


"ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ" Έχει επίσης μια γραμμή υπογραφής για επαλήθευση και μια γραμμή εκτέλεσης για την ημερομηνία.

Έπειτα, βάλτε ένα γραμματόσημο στο χώρο υπογραφής, και υπογράψτε πάνω του υπό γωνία με το ονοματεπώνυμό σας, χρησιμοποιώντας μοβ ή μπλε μελάνι, χειρόγραφα με κεφαλαία και πεζά γράμματα, και την ατομική σας σφραγίδα στο πάνω αριστερό τμήμα του γραμματοσήμου,

Δημιουργήστε ένα έγχρωμο αντίγραφο των σφραγισμένων, υπογεγραμμένων σελίδων ή/και σαρώστε τις στον υπολογιστή σας ως έγχρωμο αντίγραφο ασφαλείας,

3. Βάλτε ένα γραμματόσημο στην κάτω δεξιά γωνία της ΠΙΣΩ πλευράς κάθε σελίδας και σφραγίστε και υπογράψτε την με σφραγίδα και αυτόγραφο,

4. Εάν έχετε ένορκη βεβαίωση (affidavit), βάλτε ενυπόγραφη σφραγίδα στην επάνω δεξιά γωνία της πρώτης σελίδας και στην κάτω δεξιά γωνία του οπισθόφυλλου κάθε σελίδας.

Άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία αναφέρουν ότι όταν οποιοσδήποτε ενημερωμένος δικαστής, δικηγόρος ή αξιωματούχος βλέπει κάτι τέτοιο, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Όλες αυτές οι προσωπικότητες γνωρίζουν τι είναι η ταχυδρομική απάτη. Δεδομένου ότι η υπογραφή του γραμματοσήμου σας καθιστά τον ταχυδρόμο της σύμβασης, όποιος παρεμβαίνει, αλλοιώνει την αλληλογραφία και συμμετέχει σε ταχυδρομική απάτη. Μπορείτε τότε να κλητεύσετε τον διευθυντή ταχυδρομείου (είτε του ταχυδρομικού γραφείου από το οποίο ταχυδρομήθηκε η επιστολή, είτε του Γενικού Διευθυντή Ταχυδρομείων, είτε και των δύο), και να τον αναγκάσετε να σας εξηγήσει ποιοι είναι οι κανόνες, υπό κατάθεση ή κατάθεση στο εδώλιο μάρτυρα σε ανοιχτό δικαστήριο.

Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, όταν λαμβάνετε επίσημη επικοινωνία, αυτή δεν έχει γραμματόσημο στο φάκελο ή δεν είναι σφραγισμένο το γραμματόσημο. Αυτή η πράξη είναι ταχυδρομική απάτη. Εάν ο φάκελος έχει μη ακυρωμένο γραμματόσημο, ο αποστολέας είναι αυτός που έχει εμπλακεί σε ταχυδρομική απάτη, διότι δεν υπάρχει σφραγισμένο γραμματόσημο. Το σφραγισμένο γραμματόσημο είναι αυτό που έχει τη δύναμη. Ένα μη ακυρωμένο γραμματόσημο δεν έχει καμία ισχύ.

Μπορείτε τώρα να ζητήσετε από τους τοπικούς ταχυδρομικούς διευθυντές να ερευνήσουν την ταχυδρομική απάτη που εμπλέκονται. Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι η ακύρωση ενός γραμματοσήμου καταγράφει το θέμα και συνάπτει σύμβαση μεταξύ του μέρους που ακυρώνει το γραμματόσημο και της UPU. Η χρήση ενός γραμματοσήμου για ταχυδρομικά τέλη χωρίς την ακύρωσή του αποτελεί εκ πρώτης όψεως απόδειξη ότι ο διευθυντής ταχυδρομείου του τοπικού ταχυδρομικού καταστήματος διαπράττει ταχυδρομική απάτη, λαμβάνοντας τα χρήματα ενός πελάτη και μη παρέχοντας την πληρωμένη υπηρεσία, παρέχοντάς σας τη δύναμη ενός ακυρωμένου γραμματοσήμου, όπως απαιτείται σύμφωνα με τις διατάξεις της UPU.

Επομένως, όταν τοποθετείτε ένα ενυπόγραφο γραμματόσημο σε ένα έγγραφο, θέτετε το έγγραφο αυτό και τη σύμβαση που το διέπει υπό το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη, με την οποία τα δικαστήρια δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να ασχοληθούν. Το σύστημα δεν μπορεί να ασχοληθεί ούτε με τον πραγματικό ζωντανό άνθρωπο ούτε με τη ζωντανή αρχή. Ούτε μπορούν οι υπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι δικαστές κ.λπ. να πάνε κόντρα στην Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη. Το θέμα είναι πλέον πέρα από την απλή καταστατική τους δικαιοδοσία. Επιπλέον, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα/δικαιοδοσία να παρακάμψουν μια σύμβαση μεταξύ εσάς ως ζωντανού εντολέα και της UPU, η οποία επιβλέπει όλο το παγκόσμιο εμπόριο.

Ακυρώσατε το γραμματόσημο σφραγίζοντάς το και υπογράφοντας. Το κάνατε αυτό υπό την ιδιότητα του εν ζωή κύριου της περιουσίας σας, όπως αναγνωρίζεται από τη σφραγίδα σας και το δικαστικό ένταλμα στα έγγραφά σας.

Εάν έχετε δικαστική υπόθεση, φέρτε στο δικαστήριο τους φακέλους σας με το παράτυπο γραμματόσημο ή με την έλλειψη γραμματοσήμου. Ζητήστε από τον δικαστή να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να σας εξηγήσει το κόκκινο μετρητικό γραμματόσημο. Στη συνέχεια, δείτε τα σαγόνια τους να πέφτουν. Το να το κάνετε αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό.

Εάν κατηγορείστε για ταχυδρομική απάτη, θα πρέπει να ζητήσετε κλήτευση για να υποχρεώσετε τον εισαγγελέα να προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία επί των οποίων προβάλλεται ο ισχυρισμός περί ταχυδρομικής απάτης. Η κλήτευση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πρωτότυπα όλων των φακέλων που χρησιμοποιήθηκαν για την ταχυδρομική αποστολή οποιουδήποτε αντικειμένου που σχετίζεται με την υπόθεση. Σε αυτή την περίπτωση, η ταχυδρομική απάτη διαπράχθηκε από τον ταχυδρόμο της ταχυδρομικής υπηρεσίας στην οποία σφραγίστηκε ο φάκελος.

Χρησιμοποιώντας γραμματόσημα - κάνοντας σας το παράδειγμα του ταχυδρομικού διευθυντή:

(Πάνω από το γραμματόσημο) Α.Μ.Κ.Α. ΧΩΡΙΣ ΠΑΥΛΕΣ

Χρήση οποιουδήποτε γραμματοσήμου - 0,02 λεπτά ή περισσότερο, υπογεγραμμένο σε γωνία 45 μοιρών με μπλε ή μωβ χρώμα, π.χ. : "Καραμήτρος: Γεώργιος"

(Κάτω από το γραμματόσημο): "Καραμήτρος: Γεώργιος"


👉 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

👉  UPU - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ