30 Σεπ 2022

Πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (ο 7ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1829 έως το 1837)




«Είστε μία φωλιά οχιών και κλεφτών. Σκοπεύω να σας διώξω και μα τον αιώνιο Θεό, θα σας διώξω».

1832: Ο Πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (ο 7ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1829 έως το 1837), διεξάγει την εκστρατεία για τη δεύτερη θητεία του υπό το σύνθημα «Τζάκσον και καμία τράπεζα!». Αυτό αναφέρεται στο σχέδιό του να αναλάβει τον έλεγχο του αμερικανικού χρηματικού συστήματος προς όφελος του αμερικανικού λαού, όχι για την κερδοσκοπία των Ρότσιλντ.

1833: Ο Πρόεδρος Άντριου Τζάκσον αρχίζει να αφαιρεί τις καταθέσεις της κυβέρνησης από την ελεγχόμενη από τους Ρότσιλντ, Δεύτερη Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και αντ' αυτού τις καταθέτει σε τράπεζες που διευθύνονται από δημοκρατικούς τραπεζίτες.

Αυτό προκαλεί πανικό στους Ρότσιλντ και έτσι κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, μειώνοντας την προσφορά χρήματος και προκαλώντας κατάθλιψη. Ο Πρόεδρος Τζάκσον ξέρει τι κάνουν και αργότερα δηλώνει : «Είστε ένα άντρο κλεφτών και οχιών, και σκοπεύω να σας διώξω, και μα τον αιώνιο Θεό, θα σας διώξω».

1835: Στις 30 Ιανουαρίου, ένας δολοφόνος προσπαθεί να πυροβολήσει τον Πρόεδρο Τζάκσον, αλλά ως εκ θαύματος και τα δύο πιστόλια του δολοφόνου δεν πυροβόλησαν σωστά. Ο Πρόεδρος Τζάκσον θα ισχυριστεί αργότερα ότι γνώριζε πως οι Ρότσιλντ ήταν υπεύθυνοι για εκείνη την απόπειρα δολοφονίας.


Δεν ήταν μόνος, ο δολοφόνος, Ρίτσαρντ Λόρενς, που κρίθηκε αθώος λόγω παραφροσύνης, αργότερα καυχήθηκε ότι ισχυροί άνθρωποι στην Ευρώπη τον είχαν προσλάβει και υποσχέθηκαν να τον προστατεύσουν σε περίπτωση που συλληφθεί.

1836: Μετά από χρόνια μάχης εναντίον των Ρότσιλντ και της κεντρικής τους τράπεζας στην Αμερική, ο Πρόεδρος Άντριου Τζάκσον καταφέρνει τελικά να πετάξει την κεντρική τράπεζα των Ρότσιλντ, όταν το καταστατικό της τράπεζας δεν ανανεώνεται.

Μόλις το 1913 οι Rothschild θα μπορούσαν να ιδρύσουν την τρίτη κεντρική τους τράπεζα στην Αμερική, την Federal Reserve, και για να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνουν λάθη. Αυτή τη φορά θα βάλουν επικεφαλής του σχεδίου, έναν από τους δικούς τους, τον Γερμανοαμερικανό τραπεζίτη Jacob Schiff.  [Πηγή]-Προσθήκες : Α.Τ.


Ο Jacob Henry Schiff (γεννημένος ως Jakob Heinrich Schiff, 10 Ιανουαρίου 1847 - 25 Σεπτεμβρίου 1920) ήταν Γερμανικής καταγωγής Εβραίος, Αμερικανός τραπεζίτης, επιχειρηματίας και "φιλάνθρωπος". Μεταξύ πολλών άλλων, βοήθησε στη χρηματοδότηση της επέκτασης των αμερικανικών σιδηροδρόμων και των ιαπωνικών στρατιωτικών προσπαθειών κατά της τσαρικής Ρωσίας στον Ρωσοϊαπωνικό Πόλεμο.

Γεννημένος στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ο Schiff μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και εντάχθηκε στην εταιρεία Kuhn, Loeb & Co. Από τη βάση του στη Wall Street, ήταν ο σημαντικότερος Εβραίος ηγέτης από το 1880 έως το 1920 σε αυτό που αργότερα έγινε γνωστό ως "εποχή Schiff", ασχολούμενος με όλα τα μεγάλα εβραϊκά ζητήματα και προβλήματα της εποχής, συμπεριλαμβανομένης της δυσχερούς θέσης των Ρώσων Εβραίων υπό τον Τσάρο, του αμερικανικού και διεθνούς αντισημιτισμού, της φροντίδας των άπορων Εβραίων μεταναστών και της ανόδου του σιωνισμού. Έγινε επίσης διευθυντής πολλών σημαντικών εταιρειών, όπως η National City Bank of New York, η Equitable Life Assurance Society, η Wells Fargo & Company και η Union Pacific Railroad.



Μασονικό κράτος...