24 Σεπ 2022

Μεγάλη Οικονομική Επαναφορά. Επιστροφή σε έναν κόσμο νεοφεουδαρχίας με Kυρίαρχους και Κοινόχρηστα αγαθά;



Οι παγκόσμιοι τεχνοκράτες έχουν εντοπίσει τα σημεία πίεσης της ανθρωπότητας που έχουν ιστορικά καταστήσει τους πληθυσμούς ευάλωτους στον απόλυτο έλεγχο και έχουν επιταχύνει την ατζέντα τους πιέζοντας σκληρά όλα τα σημεία. Συνδέοντας αυτά τα σημεία πίεσης με τις ατομικές ελευθερίες, προετοιμάζουν έναν κόσμο όπου η ανθρώπινη συμπεριφορά ελέγχεται και οι ελευθερίες αυτές περιορίζονται σε προσωρινά προνόμια που συνδέονται με την υπακοή και την υποταγή. Η επιβίβαση της κοινωνίας σε έναν κόσμο μαζικής ψηφιακής επιτήρησης με τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, συνδεδεμένα σε ένα δικτυωμένο "πλέγμα" καθιστά την ατζέντα τους απίστευτα εύκολη στην υλοποίησή της.

Ιατρική - ψεύτικοι ιοί (ή σκόπιμα απελευθερωμένοι πραγματικοί - δεν μας νοιάζει πια, όλα αυτά είναι απλά ένας αντιπερισπασμός) με θανατηφόρες θεραπείες πατενταρισμένες, προετοιμασμένες και σε αναμονή. Καταστολή των πραγματικών θεραπειών και διαπόμπευση των γιατρών και των επιστημόνων που μιλούν και αποκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα. Το καθεστώς εμβολιασμού είναι  συνδεδεμένο με την ελευθερία.

Ενέργεια - καταστρέψτε τα δίκτυα και τις αλυσίδες εφοδιασμού, δημιουργήστε πληθωρισμό και προκαλέστε φτώχεια. Συνδέστε σκόπιμες πολιτικές αποφάσεις που καταστρέφουν φθηνές και αποτελεσματικές ενεργειακές λύσεις με γελοίους συλλογικούς κοινωνικούς στόχους όπως η "δημοκρατία στην Ουκρανία". Συνδέστε τα "έξυπνα σπίτια" με τους "έξυπνους μετρητές" με τα ενεργειακά δίκτυα, ώστε οι θερμοκρασίες να μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως. Η κατανάλωση άνθρακα συνδέεται με την ελευθερία.

Τρόφιμα - καθιστούν τη γεωργία απαγορευτικά ακριβή για όλους εκτός από τους μεγάλους γεωργικούς παραγωγούς- καταστρέφουν τη γη, τον αέρα και το νερό μέσω της γεωμηχανικής, η οποία μπορεί να κατηγορηθεί για την "κλιματική αλλαγή". Παράνομες γεωργικές πρακτικές που θα αναγκάσουν το κλείσιμο χιλιάδων μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων (Ολλανδία + ευρύτερη Ε.Ε.) με το πρόσχημα της "σωτηρίας του πλανήτη" από τα "επιβλαβή αέρια". Η κατανάλωση κρέατος δαιμονοποιείται. Οι διατροφικές συνήθειες συνδέονται με την ελευθερία.

Μεταφορές - καθιστούν τις πτήσεις και τα παγκόσμια ταξίδια απαγορευτικά ακριβά, ενώ εξαναγκάζουν τους ανθρώπους σε Ηλεκτρικά Οχήματα που στην πραγματικότητα είναι χειρότερα για το περιβάλλον, μπορούν να διαχειρίζονται από το κράτος και είναι συνδεδεμένα με το ελεγχόμενο ενεργειακό δίκτυο (Δείτε την ατζέντα της Ε.Ε. και της Καλιφόρνια για το 2035 για την πλήρη απαγόρευση των οχημάτων φυσικού αερίου). Η συχνότητα και η απόσταση των μεταφορών συνδέονται με την ελευθερία.

Χρήμα - Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών βρίσκονται ήδη σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και εφαρμογής. Τα περισσότερα από αυτά που αναπτύσσονται είναι κεντρικά ελεγχόμενα και προγραμματιζόμενα από πάνω προς τα κάτω, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν ημερομηνίες λήξης αν δεν δαπανηθούν για να αναγκάσουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν, και μπορούν να κλείσουν τον διακόπτη για όσους δεν υπακούουν. Η εργασία εξαλείφεται. Οι θέσεις εργασίας καθίστανται περιττές. Οι βιομηχανίες καταστρέφονται. Εκατομμύρια γίνονται προστατευόμενοι ενός κράτους που ελέγχει τα χρήματα. Οι καταναλωτικές συνήθειες και η ελευθερία ελέγχονται από το κράτος.

Πριν από πενήντα τέσσερα χρόνια σχηματίστηκε η πρόδρομη ομάδα του WEF (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) του Schwab. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του WEF, δημοσίευσε την εξαιρετικά λανθασμένη ανάλυσή του για τον παγκόσμιο υπερπληθυσμό και τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους στις προβλέψεις του για την ανάπτυξη. Το διαβόητο πλέον βιβλίο "The Limits to Growth" (Τα όρια της ανάπτυξης), παρά το γεγονός ότι έχει διαψευστεί και είναι εντελώς εσφαλμένο, εξακολουθεί να εξυμνείται από τη μαλθουσιανή ομάδα της Λέσχης της Ρώμης ως ένα είδος ευαγγελίου που θα πρέπει να καθορίζει όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα.

Όλα τα παραπάνω επιγραμματικά σημεία είναι αυτό που η Λέσχη της Ρώμης και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχουν κατά νου για μια συνολική αναθεώρηση υπό τους κωδικοποιημένους όρους τους όπως "βιώσιμο μέλλον". Όροι όπως ισότητα, αλληλεγγύη, κοινότητα, διασυνδεδεμένοι και βιώσιμος, εμφανίζονται σε όλες αυτές τις παγκόσμιες ομάδες βιτρίνας των τεχνοκρατών που προωθούν πρωτοβουλίες της Ατζέντα 2030, που τονίζουν ότι η γη βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι και πρέπει να κάνουν συλλογικές θυσίες.

Όλες οι λύσεις τους, όταν αποκωδικοποιούνται σωστά, δεν προμηνύουν τίποτα περισσότερο από την επιστροφή σε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων της νεοφεουδαρχίας, που θα συμπέσει με την ατζέντα της ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Κανένας από τους συλλογικούς κανόνες τους για αλληλεγγύη και θυσίες δεν θα ισχύει γι' αυτούς.

Από την ιστοσελίδα της Λέσχης της Ρώμης, δεν προσπαθούν καν να το κρύψουν:


Παγκόσμια ισότητα για έναν υγιή πλανήτη;

Μετάφραση: με μια μικρή ομάδα οικο-κομμουνιστών, τεχνοκρατών στην κορυφή με απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας.

Το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αν και, μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία και πολλές μεγάλες κινήσεις της συμμαχίας BRICS, η δύναμη και η επιρροή του φθίνουν γρήγορα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια βαριά υπερχρεωμένη αποτυχημένη αυτοκρατορία. Οικονομικά βρίσκονται σε δεινή θέση. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 30% μέσα σε τρία χρόνια σε ένα μη βιώσιμο 133%. Για ιστορική αναφορά, είμαι μεσήλικας και έχει αυξηθεί κατά 300% στη διάρκεια της ζωής μου. Αυτό το χρέος πρέπει να εξυπηρετείται συνεχώς. Μόνο φέτος οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για πληρωμές τόκων για το χρέος, ποσό που είναι 35% περισσότερο από το σύνολο του ετήσιου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού όταν γεννήθηκα εγώ:


Το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αν και, μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τις πολλές μεγάλες κινήσεις της συμμαχίας BRICS, η ισχύς και η επιρροή του φθίνουν γρήγορα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια υπερχρεωμένη αυτοκρατορία που καταρρέει. Οικονομικά βρίσκονται σε δεινή θέση. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 30% μέσα σε τρία χρόνια σε ένα μη βιώσιμο 133%. Για ιστορική αναφορά, είμαι μεσήλικας και έχει αυξηθεί κατά 300% στη διάρκεια της ζωής μου. Αυτό το χρέος πρέπει να εξυπηρετείται συνεχώς. Μόνο φέτος οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για πληρωμές τόκων για το χρέος, ποσό που είναι 35% περισσότερο από το σύνολο του ετήσιου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού όταν γεννήθηκα εγώ.

Άλλοι οικονομικοί δείκτες είναι εξίσου δυσοίωνοι. Τα δύο τρίτα των Αμερικανών δεν έχουν αρκετές αποταμιεύσεις για να αλλάξουν ένα σκασμένο λάστιχο και οδεύουμε κατευθείαν προς μια μακρά ύφεση, αν όχι προς μια νέα μεγάλη ύφεση :


Οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή της μεγάλης ύφεσης, που ήταν ιστορικό χαμηλό σημείο, ενώ το χρέος των πιστωτικών καρτών βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο:



Οι βασικές φάσεις ή κύκλοι των αυτοκρατοριών είναι πλέον γνωστές σε όσους παρακολουθούν με προσοχή τη γρήγορη άνοδο και τις απρόσεκτες ενέργειες της αμερικανικής αυτοκρατορίας:

Επέκταση (1920-1980)

Σταθεροποίηση (1980-2005)

Παρακμή (2005-2022)

Κατάρρευση (;;)

Από τη φάση 3-  Η παρακμή του αυτοκρατορικού κύκλου:
Ο κυβερνήτης αυτής της εποχής μπορεί να είναι ο Καλιγούλας, ένα βασιλικό μπουμπούκι, ή ένας πιθανός καλοπροαίρετος αλλά ακατάλληλος κυβερνήτης, Ακατάλληλος για Μεγαλείο, ο οποίος θα κάνει τα πράγματα χειρότερα με τις μεταρρυθμίσεις του- τον βοηθά (ή τον εμποδίζει) μια συμμορία κωλυσιεργών και διεφθαρμένων γραφειοκρατών και ολόκληρη η παρακμιακή Αυλή, ορισμένοι από τους οποίους είναι στη μισθοδοσία ενός ή δύο διεφθαρμένων ολιγαρχών. Μια τέτοια αυτοκρατορία μπορεί ήδη να χαρακτηριστεί υποτυπώδης - μπορεί να μην έχει ακόμη υποστεί απώλεια εδαφών, αλλά η επιρροή της φθίνει.


Η μοίρα της αυτοκρατορίας που εισέρχεται σε αυτή τη φάση είναι να πέσει - το σημείο χωρίς επιστροφή έχει ήδη παρέλθει, και όσο χρυσοποίκιλτη κι αν είναι η βιτρίνα της αυτοκρατορίας, η δομή της σαπίζει, και ο μόνος τρόπος να τη σταματήσει είναι μια επανάσταση από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή να γκρεμιστούν τα πάντα και να ξαναχτιστούν από την αρχή.

Να τα γκρεμίσουμε όλα και να τα ξαναχτίσουμε από την αρχή.


Μια Νέα Παγκόσμια Τάξη μέσω μιας Μεγάλης Επαναφοράς;



Ιστορικά οι αυτοκρατορίες πάντα συντρίβονται από το βάρος των δικών τους τυφλών φιλοδοξιών και της αλαζονικής απερισκεψίας τους. Τι γίνεται όμως αν οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν αυτό το ιστορικό γεγονός για να σταματήσουν τη μετάβαση στην τελική φάση της απρόβλεπτης επανάστασης και της κοινωνικής διχόνοιας;


Τα παρακάτω βασίζονται σε ανεπιβεβαίωτες διαρροές πληροφοριοδοτών μέσω μιας πηγής που αυτοαποκαλείται Bill Sweet από τα εργαστήρια Occulum Labs στο Βιετνάμ. Δεν είμαι ερευνητής δημοσιογράφος, ούτε με ενδιαφέρει να γίνω, οπότε δεν έχω ερευνήσει την εγκυρότητα του Bill Sweet, ή της πηγής του "Gideon", ή των ισχυρισμών του, παρά μόνο ότι συμφωνούν με όσα μας έχει πει ο Globopsycho ότι έρχονται και όσα έχει ήδη ξεδιπλώσει η Κίνα.

Πριν από μία εβδομάδα, η έκθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν που είχε ζητηθεί προηγουμένως σχετικά με τα CBDCs επιβεβαίωσε ότι μπορεί να απέχουμε μόνο ένα ή δύο χρόνια από το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση χρήμα. Αντικαταστήστε το "ένα ή δύο χρόνια" με την "οικονομική καταστροφή" και θα μπορούσε να έρθει πολύ νωρίτερα...


Αν παρακολουθήσατε έστω και ένα λεπτό από τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια των μετακινήσεων του άδειου φέρετρου της Βασίλισσας -που είναι ξεκάθαρα μια επιχείρηση προγραμματισμού από τα μέσα ενημέρωσης για να βελτιωθεί η εικόνα και η αποδοχή του νέου καραγκιόζη βασιλιά που χρηματοδοτεί το WEF στα μάτια των υπηκόων του- θα έχετε δει παντού τη λέξη "Κυρίαρχος".

Υπάρχει μια ομάδα ατόμων, οι αντιστασιακοί της Μεγάλης Επαναφοράς, που ακούει στο όνομα Είμαστε Κυρίαρχοι. Μέσω μιας υποτιθέμενης σειράς διαρροών πληροφοριοδοτών, από κάποιον με το ψευδώνυμο "Gideon", η Globopsycho, αναπτύσσει ήδη ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πρόκειται για ένα νέο σύστημα κάστας που ονομάζεται CSRQ, το οποίο αντιπροσωπεύει τις τέσσερις ομάδες. Σε κάθε άτομο θα ανατίθεται μια ομάδα με βάση την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία του δυτικού κόσμου θα είναι (C) Commons. Το κορυφαίο 1% της κοινωνίας θα είναι Κυρίαρχοι (S), και αυτό περιλαμβάνει τους πολιτικούς, τα ανδρείκελα των μέσων ενημέρωσης και τις διασημότητες. Το "R" σημαίνει Restricted και το "Q" σημαίνει Quarantine, τα οποία θα ισχύουν για όσους δεν υπακούουν στους κανόνες των Κυρίαρχων.

Προφανή στιγμιότυπα οθόνης δημόσιων προσώπων με "κυρίαρχους λογαριασμούς" που περιμένουν ήδη.

Σύμφωνα με τον Gideon, το νέο αυτό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα εφαρμοστεί μετά από μια μαζική οικονομική καταστροφή, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τους ανθρώπους που υποδέχονται απεγνωσμένα οποιαδήποτε ανακούφιση. Οι αποταμιεύσεις και τα συνταξιοδοτικά περιουσιακά στοιχεία θα εξαλειφθούν εν μία νυκτί. Μετά από ένα ή δύο μήνες ή και περισσότερο πανικού και χάους, θα εισαγάγουν το νέο τους σύστημα CSRQ, με την εμπορική βοήθεια των πειθήνιων μέσων ενημέρωσης και των εταιρικών εταίρων τους φυσικά.

Απελπισμένοι, πεινασμένοι και φοβισμένοι, οι άνθρωποι θα καλωσορίσουν το νέο σύστημα. Ο Gideon (Γεδεών), ισχυρίζεται ότι στην αρχή το 20% θα επαναστατήσει, αλλά θα συμμορφωθούν μέσα σε ένα ή δύο μήνες. Το σύστημα προβλέπει 1000 USDR (το νέο νόμισμα) - που θα μπορούσε να σημαίνει Παγκόσμια Στρατηγικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (;) ή Αποθεματικό Δολάριο ΗΠΑ (;) που θα κατατίθενται ως UBI σε κοινούς λογαριασμούς - το 99% της κοινωνίας που θα ζει σαν δουλοπάροικος. Συνδεδεμένο με αυτό το UBI είναι ένα κοινωνικό πιστωτικό σύστημα, παρόμοιο με αυτό που έχει ήδη αναπτυχθεί στην Κίνα. Η συμπεριφορά και η υποταγή θα συνδέονται με το ψηφιακό νόμισμα που θα μπορεί να αφαιρείται, να διαγράφεται ή να εξαφανίζεται από τις κεντρικές αρχές.

Και πάλι, δεν έχω επιβεβαιώσει τίποτα από αυτά, όλα αυτά είναι απλώς ένας ιστότοπος και μια σειρά συνεντεύξεων με στιγμιότυπα οθόνης για αποδείξεις που θα μπορούσε να παράγει ο καθένας με στοιχειώδεις δεξιότητες photoshop. Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα σωρό βλακείες, αλλά ενδιαφέρουσες βλακείες παρ' όλα αυτά...

Ενώ αυτά τα "στοιχεία που διέρρευσαν" ευθυγραμμίζονται με αυτά που έχει ήδη αναπτύξει η Κίνα και με αυτά που πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο διερευνούν επί του παρόντος με προγραμματιζόμενα CBDCs, έχουν πολλές ατέλειες, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι μόνο οι κυρίαρχοι θα μπορούν να κατέχουν ιδιοκτησία ή περιουσιακά στοιχεία. Προφανώς, μόνο οι κυρίαρχοι θα διαπραγματεύονται μετοχές και κρυπτογράφηση, ενάντια σε υπολογιστές ίσως; Όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα ανήκουν στους κυρίαρχους ή στο κράτος; Θα εξαλειφθούν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες γης και το κράτος θα αναλάβει τη γη τους; Blackrock και Vanguard;

Για μια ομάδα "λευκών καπέλων" που εκθέτουν την παγκόσμια συμμορία, δεν μπορούν καν να διατηρήσουν μια σωστή ιστοσελίδα, οπότε είναι δύσκολο να τους πάρουμε στα σοβαρά. Ισχυρίζονται ότι η "συμμορία" κατέβασε την ιστοσελίδα του Bill Sweet, Oculum Labs, και όμως το YouTube δεν έχει κατεβάσει τα βίντεό τους; Επίσης, δεν επιτρέπουν σχόλια στα βίντεό τους, κάτι που είναι πάντα σημάδι για κάτι. Η βάση τους βρίσκεται τώρα σε μια ιστοσελίδα Wix, την οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μικρό παιδί. Τα λογικά κενά στους ισχυρισμούς του Gideon είναι πολλά, αλλά η ιδέα ενός φεουδαρχικού συστήματος δύο επιπέδων δεν απέχει πολύ από το σημείο στο οποίο κινείται η δυτική κοινωνία εδώ και δεκαετίες.

Η παγκόσμια τεχνοκρατία είναι ήδη εδώ και διαχειρίζεται αποτελεσματικά την ανθρωπότητα προς την κατεύθυνση της ερήμωσης και της υπεράνθρωπης ατζέντας της. Το να μην το βλέπεις αυτό είναι σαν να είσαι εσκεμμένα αφελής.

Ο εταιρικός κρατικός φασισμός είναι ήδη εδώ. Τα τελευταία δύο χρόνια μας έδειξαν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει "εξουσία του λαού" και συναίνεση των κυβερνώντων. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ήδη αιχμαλωτιστεί και ελεγχθεί και κάνουν πολιτικές για λογαριασμό αυτής της Παγκόσμιας τεχνοκρατικής τάξης. Η δομή αυτής της τάξης και οι μελλοντικοί της στόχοι δεν είναι απολύτως γνωστά, αλλά κρύβονται σε κοινή θέα σε ομάδες όπως η Τριμερής Επιτροπή, η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, η Λέσχη της Ρώμης και το διαβόητο πλέον Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Είναι πραγματικά πέρα από κάθε λογική να ισχυριστεί κανείς ότι μια και μόνο οικονομική καταστροφή που οδηγεί σε μεγάλη δυστυχία δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει το σενάριο αντίδρασης-λύσης που χρειάζονται για να εφαρμόσουν αυτό που ο Γεδεών ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή του στο βίντεο που ακολουθεί και αποφασίστε μόνοι σας ή δείτε το έγγραφο του google drive σε μορφή PDF.


Είναι αδιανόητο ένα σενάριο όπου τα fiat νομίσματα καταστρέφονται σκόπιμα για να εισαγάγουν την επόμενη "λύση" τους; Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και το Κογκρέσο δεν τύπωσαν τυχαία 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο έτος με διακομματική υποστήριξη υπό το πρόσχημα της στήριξης μιας οικονομίας που δέχεται επίθεση από σκόπιμα καταστροφικές πολιτικές αποφάσεις για να κλειδώσει τον κόσμο.


Οι κεντρικές τράπεζες έχουν ήδη καταστρέψει τις αγορές μετοχών. Στον απόηχο της κατάρρευσης της φούσκας των ακινήτων, το τύπωμα χρήματος και η "υποστήριξη" με φθηνή πίστωση μέσω χαμηλών επιτοκίων κατέστησαν την κερδοσκοπική χρηματοδότηση μια βιομηχανία που βασίζεται στην εκτύπωση ή την κατάρρευση και είναι εθισμένη στη "διευκόλυνση". Η τρέχουσα πτώση των αγορών είναι μια σκόπιμη και ελεγχόμενη πτώση.


Τα κρυπτονομίσματα έχουν πλέον καταληφθεί από τα αρπακτικά της υψηλής οικονομίας, τα οποία ολόκληρος ο χώρος σχεδιάστηκε για να αφήσει πίσω του. Υπάρχει μια σχεδόν άμεση συσχέτιση μεταξύ των κινήσεων των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών (NDX) και του Bitcoin, το οποίο έχει συνδέσει όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων shitcoins (χιλιάδες που δεν διαπραγματεύονται καν) με τις ασταθείς κινήσεις του.

Η εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες και η φθηνή πρόσβαση σε πιστώσεις έχουν καταστρέψει την ικανότητα κάθε κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων να κινούνται σύμφωνα με τις οικονομικές αρχές των ελεύθερων αγορών και της προσφοράς και της ζήτησης. Η αγορά ακινήτων πρόκειται να υποστεί μια ταχεία διόρθωση προς τα κάτω λόγω της αύξησης των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων και της επερχόμενης αύξησης της ανεργίας. Εν ολίγοις, οι κεντρικές τράπεζες έχουν καταστρέψει τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς. Και αυτές, καθώς και οι δυτικές κυβερνήσεις που ελέγχονται από παγκόσμιους τεχνοκράτες και ολιγάρχες, μπορεί να βρίσκονται στη διαδικασία καταστροφής και των νομισμάτων.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Michael Burry έστειλε μια σειρά από tweets που προειδοποιούσαν για τον πληθωρισμό. Ο Burry είναι γνωστός για τις προβλέψεις του σχετικά με την κατάρρευση της αγοράς των Mortgage Backed Securities δύο χρόνια πριν πέσει ο χάρτινος πύργος το 2008. Θα τον γνωρίζετε καλά αν έχετε διαβάσει το βιβλίο The Big Short ή έχετε δει την κινηματογραφική εκδοχή του ίδιου τίτλου. Τα είδε όλα πριν από οποιονδήποτε άλλον, διαβάζοντας απλώς τους όρους των άθλιων δανείων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτούς τους κακώς αξιολογημένους τίτλους.

Στην περίπτωση του υπερπληθωρισμού, όλοι μπορούμε να το δούμε να έρχεται. Ωστόσο, πολύ λίγοι προετοιμάζονται.


Ο πληθωρισμός είναι απλά κλοπή με την πάροδο του χρόνου. Είναι ένας φτωχός φόρος για τον οποίο κανείς δεν μιλάει. Η τελευταία εκτύπωση του ΔΤΚ δείχνει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο 8,3%, το υψηλότερο από το 1982. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Peter Schiff, το ομοσπονδιακό αποθεματικό δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο υπολογισμό του ΔΤΚ όπως το 1982. Ουσιαστικά τον έχουν πειράξει για να κρύψουν τον πληθωρισμό και να δικαιολογήσουν την εκτύπωση ατελείωτου χρήματος για τη μεταφορά πλούτου στο κορυφαίο 1%. Χρησιμοποιώντας τον υπολογισμό του 1982, ο πληθωρισμός σήμερα είναι στο 18% σύμφωνα με τον Schiff.

Αυτό το ποσοστό δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, δεδομένου ότι το ομοσπονδιακό αποθεματικό και το υπουργείο Οικονομικών έχουν τυπώσει από 5 έως 7 τρισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 30 μήνες, πέρα από το πρόσφατο τριετές μεθυστικό όργιο δαπανών του Κογκρέσου που ξεκίνησε με τον καταστροφικό και θανατηφόρο νόμο CARES ACT τον Μάρτιο του 2020.

Η πλέμπα πήρε λουκέτο και επιταγές 1400 δολαρίων stimmy για την άγνοια και τη συμμόρφωσή της, το χρηματιστήριο εκτοξεύτηκε κατά 133% τους επόμενους 18 μήνες με την ατελείωτη κοκαΐνη QE της Fed και η καθαρή αξία του πλουσιότερου 1% διπλασιάστηκε ή τριπλασιάστηκε, ενώ εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά. Όσες επιχειρήσεις επιβίωσαν δεν μπορούσαν να βρουν εργαζόμενους, επειδή τα κράτη τους έδιναν κίνητρα να ΜΗΝ εργάζονται και πληρώνονταν με καλύτερους μισθούς για να μένουν σπίτι, να παραγγέλνουν πόρτα παύλα, να καπνίζουν χόρτο, να βλέπουν πορνό και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Στην ουσία, η κυβέρνηση τους πλήρωνε για να είναι αυτό που το παιδί της σάουνας του Klaus Schwab, ο Yuval Harari, αποκαλεί "άχρηστους φαγάδες".

Το πρώτο αμερικανικό πρόγραμμα UBI (καθολικό βασικό εισόδημα) με εξαίρεση την πρόνοια και την ανεργία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του CARES ACT. Όλο το λουκέτο χρησιμοποιήθηκε για να καταστραφεί η οικονομία - αλλά μόνο οι "κατώτερες τάξεις", όπως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων - ενώ η κυβέρνηση προσποιήθηκε ότι τους διασώζει με δάνεια που συγχωρούνται.

Όλα αυτά έγιναν για να επιταχυνθεί η καταστροφή ενός νομίσματος που σύντομα δεν θα είναι πλέον σε θέση να στηρίξει ένα εθνικό χρέος που θα πρέπει να διαγραφεί. Ποιος καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το να ελέγχεις το "χάος", να μηχανεύεσαι τη "συμφορά" και να έχεις τη λύση ήδη σε αναμονή;

Σας φαίνονται όλα αυτά οικεία; (ψιθυρίζει στο κεφάλι του: "απελευθερώστε έναν ιό, τρομάξτε την ανθρωπότητα, κλειδώστε το κτίριο, αναγκάστε το εμβόλιο")

Για να φτάσουμε από εκεί που βρισκόμαστε σήμερα σε ένα φεουδαρχικό σύστημα δύο βαθμίδων με κυρίαρχους και κοινοκτήμονες (αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι καν στα χαρτιά) θα πρέπει να εκτυλιχθεί μια σειρά από συγκλονιστικά γεγονότα. Μια παγκόσμια νομισματική επαναφορά (εξαιρουμένων των BRICS) δεν μπορεί να συμβεί σταδιακά. Θα ήταν μια τέτοια έκπληξη για τους ανθρώπους που θα αναρωτιόντουσαν γιατί αυτοί οι τεχνοκράτες κάνουν ό,τι κάνουν χωρίς τη συγκατάθεση των κυβερνώντων. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη μιας καλά σχεδιασμένης κρίσης.

Αν από την άλλη πλευρά, το δολάριο των ΗΠΑ έφτανε σε ένα επίπεδο υπερπληθωρισμού που ουσιαστικά το καθιστούσε άχρηστο, όπου οι άνθρωποι γέμιζαν τα κρεβάτια των φορτηγών Ford F-150 με δολάρια για να πάνε να αγοράσουν ψωμί για τις οικογένειές τους, θα ήταν η τέλεια κατάσταση για να επιβληθεί μια νομισματική επαναφορά χρησιμοποιώντας ένα εντελώς κατασκευασμένο σύστημα, ψεύτικου ψηφιακού χρήματος, μη ανιχνεύσιμου, μη υπόλογου, χωρίς πραγματική αξία και επιβαλλόμενου μόνο από τη δύναμη του κράτους.

Είναι αυτό πραγματικά αδιανόητο;


Το αμερικανικό δολάριο είναι ήδη εδώ και δεκαετίες ψεύτικο ψηφιακό χρήμα, μη ανιχνεύσιμο, μη υπόλογο, χωρίς καμία πραγματική αξία εκτός από τη δύναμη του κράτους και τη συμφωνία της διεθνούς κοινότητας ότι θα συνεχίσει να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Σε έναν πολυπολικό κόσμο, όπου όλο και περισσότερα έθνη στρέφονται προς την Κίνα και τη Ρωσία για ένα εντελώς ξεχωριστό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι μέρες του δολαρίου είναι μετρημένες.

Οι γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από τη Γερμανία της Βαϊμάρης πριν από έναν αιώνα, αλλά η οικονομία είναι οικονομία και η υπερβολική γελοία εκτύπωση χρήματος έχει πάντα καταστροφικές συνέπειες.

Τα παρακάτω αποσπάσματα προέρχονται από το βιβλίο του Γενς Πάρσονς Dying of Money: Μαθήματα από τους μεγάλους γερμανικούς και αμερικανικούς πληθωρισμούς.

Η Γερμανία προερχόταν από μια βίαιη ήττα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με μια εξίσου βίαιη και εκδικητική σειρά οικονομικών αποζημιώσεων από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, εκτός από ένα ναυτικό αποκλεισμό από τους Βρετανούς που οδήγησε σε πείνα και δυστυχία.

Το γερμανικό μάρκο Ράιχ άρχισε να χάνει την αξία του κατά τη διάρκεια του πολέμου και το μέλλον του εξαρτιόταν από τη νίκη της Γερμανίας στον πόλεμο. Το νόμισμα έγινε άχρηστο τον Νοέμβριο του 1923, σε 4,5 τρισεκατομμύρια προς κάθε δολάριο ΗΠΑ με αντίκρισμα χρυσού, και εισήχθη ένα νέο νομισματικό σύστημα (Rentensmarks) για να σταθεροποιηθεί ο υπερπληθωρισμός, αλλά η κοινωνικοοικονομική ζημιά είχε γίνει.

Ο Πάρσονς παρατηρεί: "Το πρώτο 90% της πραγματικής αξίας του Ράιχσμαρκ είχε ήδη χαθεί πριν από τα μέσα του 1922".

Περισσότερα από το Dying of Money:

Ακόμα λιγότερο ξεκάθαρα θυμούνται τα χρόνια πριν από την έκρηξη του μάρκου, με την ιλιγγιώδη άνθηση, τις δαπάνες, τα κέρδη, την κερδοσκοπία, τον πλούτο, τη φτώχεια και κάθε είδους υπερβολή. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των ετών η δομή χτιζόταν αθόρυβα για το χτύπημα.

Σας θυμίζει κάτι;

Η Γερμανία ξεκίνησε με το να μην πληρώνει επαρκώς για τον πόλεμό της από τις θυσίες του λαού της -τους φόρους- αλλά κάλυψε τα ελλείμματά της με πολεμικά δάνεια και εκδόσεις νέων χάρτινων μάρκων Ράιχ.

Σας θυμίζει κάτι;

Και όσο η κυβέρνηση μπορούσε να ξοδεύει χρήματα που δεν είχε, πιο γρήγορα από ό,τι μπορούσε να πέσει η αξία τους, η Γερμανία είχε και τον πόλεμό της και τη ζωή της ως συνήθως, που ήταν το ίδιο με το να έχει τον πόλεμο δωρεάν.

Οι ατελείωτοι πόλεμοι, ακολουθούμενοι από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση που επιταχύνθηκε από το τύπωμα χρήματος της Fed για να κρατήσει τις αγορές όρθιες, ενώ φούσκωνε μια "φούσκα των πάντων", δημιούργησε παρόμοιες συνθήκες για την ετοιμοθάνατη αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

Κάθε ΠΡΑΞΗ του Κογκρέσου, κάθε επινοημένος πόλεμος αυτόν τον αιώνα, κάθε νέο νομοσχέδιο και νέο εκτελεστικό διάταγμα ήταν στην υπηρεσία της τάξης των επιχειρήσεων, της τάξης των ολιγαρχών που εργάζεται για τους παγκόσμιους τεχνοκράτες για να λεηλατήσουν το θησαυροφυλάκιο και που θα ειδοποιηθούν εκ των προτέρων για οποιαδήποτε αλλαγή, ώστε να μπορέσουν να μετατρέψουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία στο νέο σύστημα -όποιο κι αν είναι αυτό.

Το πανάκριβο κερασάκι των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μπορεί κάλλιστα να ήταν η βόμβα που θα επιτάχυνε την τελική φάση του υπερπληθωρισμού. Είναι εύκολο να θεωρήσουμε αυτό το αλόγιστο τύπωμα χρήματος και τα αβάσιμα ελλείμματα ως συνηθισμένη γραφειοκρατική ανικανότητα, και αυτό ακριβώς είναι που πληρώνονται όσοι βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις για να βοηθήσουν τους πολίτες να το δουν ως τέτοιο, επειδή θα ανταμειφθούν σε μεγάλο βαθμό για την ανικανότητά τους μόλις γίνει η μετάβαση σε ένα νέο σύστημα.

Ο κόσμος έχει ήδη θορυβηθεί από τον ρυθμό αύξησης των τιμών τον τελευταίο χρόνο, αλλά η βόμβα δεν έχει καν εκραγεί ακόμα. Το φιτίλι καίει ακόμα καθώς σχεδιάζουν την ελεγχόμενη κατεδάφιση των δυτικών βιομηχανιών. Όπως επισήμανε πρόσφατα ο Igor Chudov μέσω της αποκωδικοποίησης της ατζέντας του WEF, χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να επιλέξουν νικητές και ηττημένους σε διάφορους κλάδους. Όλοι αυτοί οι ηττημένοι θα αφήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην τύχη τους, χωρίς να μπορούν να στραφούν πουθενά αλλού εκτός από το κράτος. Η επιταχυνόμενη άνοδος της ρομποτικής και της αυτοματοποίησης θα αφήσει άλλα εκατομμύρια στην ουρά του ψωμιού με τα χέρια απλωμένα. Προσθέστε τα ανοιχτά σύνορα στις ΗΠΑ και την ΕΕ με την απεριόριστη τριτοκοσμική μετανάστευση, προσθέτοντας άλλα εκατομμύρια χέρια που απλώνουν τα χέρια τους για βοήθεια, και η κατάσταση γίνεται καταστροφική.

Η απελπισία γεννά την εκμετάλλευση. Πολιτική και οικονομική.


Η σχεδιασμένη μαζική απελπισία μπορεί να επιβιβάσει οποιαδήποτε προετοιμασμένη λύση. Ακόμα και τοξικές ενέσεις.

Όταν η βόμβα εκραγεί, μπορεί να είναι χειρότερη από ό,τι ήταν για τη Γερμανία το 1923. Οι καιροί ήταν διαφορετικοί τότε και οι άνθρωποι ήταν πιο απομονωμένοι από τις παγκόσμιες καταστροφές. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να καλλιεργούν τα τρόφιμά τους και να μοιράζονται μεταξύ τους μέσω του εμπορίου. Οι κοινότητες υποστήριζαν η μία την άλλη και βοηθούσαν όπου χρειαζόταν βοήθεια. Σήμερα οι άνθρωποι, ιδίως στις αστικές και προαστιακές περιοχές, έχουν γίνει καχύποπτοι απέναντι στους γείτονές τους, έχουν αποσυνδεθεί από οποιαδήποτε κοινότητα, έχουν διχαστεί πικρά για ασήμαντα πολιτικά θέατρα που έχουν σκοπό να τους διχάσουν, και κυρίως δεν καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα.


Σε μια κατάσταση πανικού όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού υποφέρει, πεινάει και έχει ανάγκη από οτιδήποτε για να τους βοηθήσει, ένα UBI (Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα) υπό ένα νεοφεουδαρχικό σύστημα θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτο...


Ο υπερπληθωρισμός συμβαίνει σταδιακά, και στη συνέχεια όλα μαζί.


Αξίες Reichsmark:

Νοέμβριος 1921: Ράιχσμαρκ = 20 Χάρτινα Ράιχσμαρκ: Χρυσό Ράιχσμαρκ = 20 Χάρτινα Ράιχσμαρκ

Νοέμβριος 1922: Ράιχσμαρκ = 1282 Χάρτινα Ράιχσμαρκ: Χρυσό Ράιχσμαρκ = 1282 Χάρτινα Ράιχσμαρκ

Νοέμβριος 1923: Χρυσό Ράιχσμαρκ = 115.607.000.000.000.000 Χάρτινα Ράιχσμαρκς

Η Τουρκία και η Αργεντινή βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Η Τουρκία πρέπει να παρακολουθείται στενά, καθώς ακροβατεί μεταξύ των συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας με απειλές κατά της Ελλάδας, μέλους του ΝΑΤΟ. Το Ελληνικό έθνος βρίσκεται ακριβώς στο ιστορικό γεωπολιτικό κέντρο των ευρασιατικών σχεδίων για το μεγάλο παιχνίδι.

Η Ρωσία ανακάμπτει από ένα σοκ που προκάλεσε η Δύση, αλλά η Δύση μόλις τώρα αρχίζει να αισθάνεται τον οικονομικό πόνο. Η Πολωνία δεν είναι καν σε αυτή τη λίστα και ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από ό,τι στην Ολλανδία. Το ίδιο ισχύει και για την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουγγαρία και άλλες χώρες που δεν έχουν το ευρώ.


Χρησιμοποιώντας τον παλιό υπολογισμό, όλες οι αντιρωσικές δυτικές συμμαχίες ωθούν τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή σε επίπεδα υψηλότερα του 20%. Τι θα συμβεί όταν η ύφεση επιδεινωθεί και οι εταιρείες αρχίσουν μαζικές απολύσεις; Ο χειμώνας δεν έχει καν αρχίσει σε ένα μπλοκ 500 εκατομμυρίων κατοίκων όπου κάθε χώρα έχει γίνει ο Άρχοντας των Μυγών για να εξασφαλίσει το ενεργειακό μέλλον.

Θα υπάρξει ένα μόνο "πρόβλημα" που θα προκαλέσει οικονομική κατάρρευση;

Σε μια κατάσταση απόλυτου χάους και ανομίας, όπου οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και αβοήθητοι, όλα είναι πιθανά.

Οι ισχυρισμοί του Gideon, για 1000 USDR κοινές μηνιαίες σταγόνες για να κρατήσει τις μάζες πειθήνιες και υπάκουες δεν φαίνονται τόσο τρελές όταν εξετάζονται μέσα από έναν φακό που αποκωδικοποιεί το "βιώσιμο μέλλον" για να σημαίνει ακριβώς αυτό που πραγματικά σημαίνει: να δημιουργηθεί ένας ολόκληρος δυτικός πληθυσμός από προστατευόμενους που δεν κατέχουν τίποτα και τους λένε να είναι ευτυχισμένοι...

Αλλά ένα μέλλον βιώσιμο για ποιον;


Μία από τις πολλές πόρνες του WEF σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις.

Ο Charlie Munger (Ως αντιπρόεδρος της διάσημης εταιρείας χαρτοφυλακίου Berkshire Hathaway, ο Charlie Munger είναι το δεξί χέρι του Warren Buffett), προβλέπει μια φρικτή οικονομική κρίση όπου τα πάντα θα καταρρεύσουν...



"Ο κόσμος δεν οδηγείται από την απληστία, αλλά από τον φθόνο". Ανεκτίμητο απόσπασμα...

Πηγή - Μετάφραση/διαμόρφωση/προσθήκες : Α.Τ.

Αντισταθείτε στη Μεγάλη Επαναφορά!!