17 Σεπ 2022

Έξυπνοι μετρητές ρεύματος από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων: Γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια συσκευή χρησιμοποίησες στο σπίτι σου. Μία παράνοια δίχως τέλος που έχει ως σκοπό την εφαρμογή της Μεγάλης Επανεκκίνησης.


Νέους τρόπους ελέγχου της προσωπικής ζωής προωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Μετά τα υγειονομικά πάσα και τον προσωπικό γιατρό που καταγράφει το πλήρες ιστορικό του ασθενή και τη συναίνεσή του σ'αυτό το είδος ψηφιακής παρακολούθησης, έρχονται και οι μετρητές καταγραφής κατανάλωσης ενέργειας ανά ημέρα.


Είναι ένα σύστημα που συνδέεται με την κεντρική παροχή ενέργειας σε ένα σπίτι και καταγράφει την κατανάλωση της ενέργειας ανά πάσα στιγμή.

Ήδη έχει αρχίσει να προωθείται και αυτοί που δεν θα πειθαρχήσουν στο όριο κατανάλωσης θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.

Ο μετρητής μπορεί να αναλύσει τι είδους συσκευή είναι αυτή που κατανάλωσε κάθε λεπτό την ενέργεια και εάν υπάρχει απαγόρευση τη συγκεκριμένη μέρα θα υπάρχουν εκ νέου κυρώσεις.

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι με τη συλλογή των δεδομένων κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο οι εταιρείες θα δημιουργούν το πρότυπο καταναλωτικής συμπεριφοράς του κάθε καταναλωτή. Μετά τις εταιρείες τηλεφωνίας που έχουν το πλήρες αρχείο των αριθμών που καλέσαμε, τη συχνότητα και τις ώρες που καλέσαμε, μετά τα σούπερ μάρκετ που με τις κάρτες τους καταγράφουν τι ακριβώς αγοράζουμε, κάθε πότε το αγοράζουμε και σε τι ποσότητες, τώρα οι πάροχοι ηλεκτρισμού θα ξέρουν ποια ώρα ανάβουμε τα φώτα το βράδυ, κάθε πότε ανάβουμε θερμοσίφωνα ή βάζουμε πλυντήριο. Μήπως όταν κάποτε η Ασφάλεια "φακέλωνε" επίσημα τους πολίτες, είχε πολύ λιγότερα στοιχεία;

Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μετά την τοποθέτηση των "έξυπνων" μετρητών δείτε τις τιμές του ρεύματος να εκτοξεύονται στη στρατόσφαιρα στο διάστημα 8-10 το βράδυ και να μειώνονται δραστικά 2-6 τη νύχτα. Θυμηθείτε τις οδηγίες από το 2014, που δίνουν στη Βρετανία:

  • Κάντε ντους δυο-δυο (ή και περισσότεροι),
  • Πιείτε δυο ζεστά ροφήματα λιγότερα τη βδομάδα,
  • Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς,
  • Παίξτε Μονόπολυ αντί να δείτε τηλεόραση.


Όταν θα μπουν οι "έξυπνοι" μετρητές στα σπίτια μας, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να τιμολογούν με διαφορετική τιμή ανά ώρα, ποιες ώρες του 24ώρου νομίζετε ότι θα έχετε φθηνό ρεύμα και ποιες ακριβό; Πόσο θα κοστίζει να καθίσετε στον καναπέ στις 10 το βράδυ με αναμμένη λάμπα για να δείτε μια ταινία στην τηλεόραση ή να μπείτε στο ίντερνετ; Μήπως θα ήταν πιο συμφέρον να δείτε την ταινία μετά τις 2 τη νύχτα; Πώς είπατε; Θέλετε να κοιμηθείτε στις 2; ... Μα τι συνήθειες κι αυτές ... 


{συνέχεια εδώ, στο τι έγραφε το Greeklignite το 2015}