18 Σεπ 2022

Κομμάτια κατσαρίδων σε σοκολάτες



Σύμφωνα με τον FDA (Οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ), είναι ασφαλές να υπάρχουν λιγότερο από 60 κομμάτια εντόμων σε 100 γραμμάρια σοκολάτας του εμπορίου.

👉 ΑΠΘ: Οι κατσαρίδες ευθύνονται για άσθμα και αλλεργίες ---> Εδώ όμως το Α.Π.Θ. μας λέει ότι στα τρόφιμα η πρωτεΐνη από σκουλήκια είναι θεμιτή!! (Αρκεί να δίνονται χρηματοδοτήσεις από την εμετική, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ε.ε. ...)

Υπάρχουν έντομα κατά την παραγωγική διαδικασία τροφίμων, από το στάδιο της καλλιέργειας έως την μεταφορά και αποθήκευση. Θεωρούμε πως οι ρυθμιστικές αρχές διασφαλίζουν την τελική ποιότητα του προϊόντος όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Είναι αδύνατον να αποτραπεί η έκθεση. Τα έντομα είναι άφθονα στα γεωργικά μας συστήματα και οι κανονισμοί ελέγχουν μόνο για υπερβολικά ποσοστά. Ο FDA ορίζει πως οι συσκευαστές και παραγωγοί τροφίμων επιτρέπεται να παράγουν τρόφιμα με ίχνη εντόμων όπως κατσαρίδες , χαρακτηρίζοντάς τα ως «φυσικούς μολυντές» και ασφαλή προς κατανάλωση.

Τι περιέχει η σοκολάτα;

Σύμφωνα με το ABC News, μία μέτρια σοκολάτα περιέχει 8 κομμάτια εντόμων. Μελέτη του 2017 της εταιρείας Terro δείχνει πως οι λάτρεις της σοκολάτας τρώνε σχεδόν 6000 κομμάτια ζωυφιών κάθε χρόνο.

Επίσης αυτό σημαίνει πως κάνετε λάθος αν νομίζετε πως έχετε αλλεργία στην σοκολάτα...

Ο αλλεργιολόγος Morton Teich είπε πως οι άνθρωποι που εμφανίζουν ημικρανίες, κράμπες, φαγούρα μετά την κατανάλωση σοκολάτας πιθανότατα έφαγαν υπολείμματα κατσαρίδας.

Εάν αποφασίσετε να απορρίψετε την σοκολάτα από την διατροφή σας δίχως να έχετε βιώσει αλλεργική αντίδραση , ο Teich δηλώνει πως η αποτροπή διείσδυσης εντόμων στην συγκομιδή καρπών απαιτεί χρήση περισσότερων φυτοφαρμάκων 💀.

Η κατανάλωση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι και αυτή επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία και συνδέεται με μία σειρά περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως η μόλυνση του νερού και του εδάφους όπως και η εξαφάνιση φυτών και άγριας ζωής.

Οι κανόνες του FDA

«Φυσικοί ρυπαντές» εμφανίζονται σε κοινά τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά. Ο κανόνας του FDA ορίζει πως τα δείγματα πρέπει να περιέχουν περισσότερα από 225 κομμάτια εντόμων ανά 225 γραμμάρια ώστε να κατέβουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κομμάτια κατσαρίδων βρίσκονται επίσης σε καλαμπόκι, φρούτα και τυριά.

Ο Teich δήλωσε στο ABC πως είναι πρακτικά αδύνατο να αποφύγουμε έντομα στο φαγητό μας και μάλλον ή θα πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε για αυτό ή να σταματήσουμε να τρώμε εντελώς...

Πηγή / Μετάφραση Δήμος Δημαρέσης




Ο FDA (Οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τρόφιμα χωρίς .....περπατάκια! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;


👉 Στα σχολεία της Αυστραλίας κυκλοφορούν τα Cricket Chips


🔥 Aς τους τελειώσουμε πριν το 2025...




🔥 Είναι καθαρά ζήτημα ζωής ή θανάτου η αντίσταση στο "Great reset"