28 Ιουλ 2017

Οφείλουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. - Βαλκάνια, λίγο πριν την έκρηξη.


«Ο Αθηναϊκός τύπος δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με την επικίνδυνη κατάσταση των Βαλκανίων, αντίθετα μας ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια για τον Μαδούρο και την Βενεζουέλα. Η Ελληνική κυβέρνηση και η «παλιά Ελλάδα» πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι και να κοιτάξουν ψηλά προς Βορρά, να βρίσκονται δε σε εγρήγορση και σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας».

Απόσπασμα άρθρου του Μάη 2017 : Βαλκάνια, λίγο πριν την έκρηξη




Ύπνος βαθύς στην Ελλάδα,ιδιαίτερα μετά τη δήλωση των φεντεραλιστών τοκογλύφων, για ... ''μέτρα (και μνημόνια) μέχρι το 2060 για την Ελλάδα''...Τα καθάρματα δίνουν μεγάλο χρονικό ορίζοντα για να πείσουν τους λοβοτομημένους ιθαγενείς οτι τουλάχιστον μέχρι τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα περισσότερο από ... μνημόνια και μειώσεις στις συντάξεις,όντας ''έγκλειστοι'' στην  ευρωπαϊκή ένωση της ανάπτυξης,της αλληλεγγύης και της ασφάλειας ...

Έτσι,μέσα σ'ένα καθεστώς τρόμου και ανακατατάξεων στην γεωπολιτική σκακιέρα διεθνώς,ο Έλληνας κοιμάται ανήσυχος μεν αλλά ''τουλάχιστον σίγουρος'' ότι δεν θα τον αγγίξουν οι εχθροπραξίες που οργανώνονται - και βρίσκονται μάλιστα στο τελευταίο στάδιο του σχεδιασμού τους για τα Βαλκάνια από τα κέντρα των φιλελεύθερων μιλιταριστών της Δύσης. Άλλωστε το λένε και οι προφητείες ...

Με όπλα την εσκεμμένη/μεθοδευμένη αποδόμηση (κοινωνικο-οικονομική,στρατιωτική,αμυντική) την σκληρή προπαγάνδα αλλά και τον αυστηρό έλεγχο της πληροφόρησης σκοπεύουν στην πλήρη υποταγή του Ελληνικού λαού στα άρρωστημένα τους σχέδια και κυρίως στο να μην προκληθεί καμία ανεξάρτητη αντίσταση/αντίδραση απο Ελληνικής πλευράς,ακόμα και σε επικείμενη εχθρική ενέργεια εναντίον της,μεθοδεύοντας χρόνια τώρα τον κατακερματισμό των δικλείδων της αντίδρασης και της άμυνας σε συνδυασμό με την ανάλογη,σκληρή προπαγάνδα/ψυχολογικό πόλεμο στο λαό με καταστροφικά αποτελέσματα για τον ίδιο.

Και εξηγούμαστε :

ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ




Η κερκόπορτα της Ηπείρου - «Proxy War» στα μετόπισθεν της Ελλάδος 

 

21 Ιουλ 2017

Γελάνε με το να καταστρέφουν ζωές.... άνθρωποι του ότι αρπάξουμε. Κατακρεούργησαν τις συντάξεις. Μείωσαν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Αποδέχθηκαν και ψήφισαν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Εφάρμοσαν υπέρογκες αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών. Έχωσαν κολλητούς και συγγενείς σε δημόσιες θέσεις.... και ψάχνουν αφορμές για διχόνοιες...


Μας ξεπουλάνε και δεν θέλουν έλεγχο από πουθενά! Βάζουν στο γύψο τα πάντα.

 



Μας ξεπουλάνε με τραμπουκισμούς, μας ξεπουλάνε με δήθεν ελληνοτουρκικούς πολέμους, μας ξεπουλάνε με δήθεν ναζισμούς. Πουλάνε τρόμο....όπως ακριβώς γράφουμε εδώ και καιρό.....

Αριστεριστές βρίσκονται στους δρόμους με σφυριά, πανό και βαριοπούλες απέναντι στο μεροκάματο....απέναντι στους τρομαγμένους πολίτες που πληρώνουν απίστευτους φόρους.
Τα σύγχρονα τάγματα εφόδου της αριστεράς! Με μαύρες κουκούλες σαν τους δήμιους στην κατοχή! Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Μισούν την ελευθερία, μισούν το δικαίωμα στην ελεύθερη εργασία...μίσος για την κοινωνία. Μίσος και ζήλεια για αυτούς που έχουν περιουσία.Αγάπη μόνο για το κρατικοδίαιτο βόλεμα....ότι αρπάξουμε...ότι πιούμε...οι άλλοι είναι φασίστες και αξίζουν περιφρόνηση.

Βρωμάει παρακράτος.

Τα φασιστοειδή αποβράσματα και οι βίαιοι νάρκισσοι είναι ό,τι έχει απομείνει στη χώρα.

Δεν θα ξεμπλέξουμε… αναίμακτα μ’ αυτούς ...

Πήγε ο Τύραννος στο υπουργείο εργασίας να πει τι στον κόσμο;;

 


Έκανε αναφορά στο γεγονός ότι οι περισσότερες νέες θέσεις αφορούν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης ( χωρίς καμία προοπτική) με αποδοχές- ψίχουλα;;

Μίλησε για το πως αποκτάς έστω μια εργασιακή εμπειρία 8 μηνών;

Συνεχίζει να παίζει με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων....Είναι αυτός που οδηγεί στην φυγή τα νιάτα του τόπου. Πυροδοτεί την εκτροπή ( δικαιοσύνη) για να κρατηθεί μέσα στη χλιδή.

Έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο πολιτικό έγκλημα ...


«Πεινάνε» οι Έλληνες– Μείωσαν 27% την ετήσια κατανάλωση τροφίμων ...


Όπως προκύπτει από τις διαθέσιμες μελέτες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο 45ο τεύχος

Από τον Μεσαίωνα στην Παγκοσμιοποίηση


(Από τον Μεσαίωνα στην Παγκοσμιοποίηση) 

Η ποινικοποίηση της Φτώχειας


Ο πιο “διαβρωτικός δημόσιος εφιάλτης”, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Άγγλος δημιουργός Χάρολντ Πίντερ την σημερινή εποχή της “παγκοσμιοποίησης”, είναι η αποθέωση της άγνοιας, της αλαζονείας, της βλακείας και της πολεμικής έξαρσης.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα έλεγε το 2003, αν και δεν είχε προλάβει να δει την εκτεταμένη φτωχοποίηση και παρακμή της Δύσης μετά την κρίση του 2007: “Δεν μπορείς να γλυτώσεις / βγήκαν τα μεγάλα πέη / θα βιάσουν ό,τι βλέπει το μάτι / Πρόσεχε την πλάτη σου”... Προφανώς κανείς δεν τον άκουσε, όχι γιατί δεν ήθελε αλλά γιατί ήταν πάντα αποκλεισμένος από τα μέσα ενημέρωσης-παραπληροφόρησης για να μην φθάσει η φωνή του στο μεγάλο κοινό.

Η γνώμη του ήταν επικίνδυνη για τις κερδοσκοπικές ελίτ, όπως και κάθε ανεξάρτητου πνευματικού ανθρώπου που καταγγέλλει την σημερινή συμπεριφορά των Επικυρίαρχων. Αυτός είναι ο λόγος που στην 7ετία των Μνημονίων στην πλειοψηφία των θεατρικών μας δρώμενων απουσιάζουν τα έργα του Πίντερ, αλλά βομβαρδιζόμαστε από κάθε μετα-μοντέρνο σκουπίδι για να δεχθούμε χωρίς αντίσταση την ασυδοσία των αγορών.

Η τρέλα του χρήματος, η θεσμοποίηση της υπερβολικής ανταγωνιστικότητας, η μεγιστοποίηση του κέρδους, η διεθνής ασυλία του πολυεθνικού κεφαλαίου, ο πολλαπλασιασμός όσων ζουν στα όρια -και κάτω απ' αυτά- της φτώχειας, η έκρηξη των ανισοτήτων αντιπροσωπεύουν όλο και περισσότερο το σύμπαν του σύγχρονου ανθρώπου.

Η λογική της παγκοσμιοποιημένης μαφίας είναι το τέλος της σχετικής τιμιότητας του καπιταλισμού, αφού καταστρέφει ακριβώς αυτά πάνω στα οποία βασίστηκε η καπιταλιστική αγορά και η συσσώρευση του πλούτου: οι κανόνες και οι νόμοι.

Στα ερείπια του έθνους-κράτους γεννιέται μια ζώνη αδιαφάνειας,

15 Ιουλ 2017

Όποιος δεν απαντά στο γιατί να χρεώνεσαι αντί να εκδίδεις χρήμα θα πληρώσει...

Το καταλάβατε ότι είμαστε σε παράλληλο νόμισμα; Oταν οι τοκογλύφοι καταργούν την χρήση χαρτονομίσματος και σου επιτρέπουν μόνο αυτή του πλαστικού τι είναι;...



14 Ιουλ 2017

Η αντικατάσταση του πληθυσμού που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη



Από τον Giulio Meotti

Μέχρι το 2065, το 37% του πληθυσμού της Ιταλίας αναμένεται να είναι αλλοδαποί: περισσότεροι από ένας στους τρεις κατοίκους.

  • Μόνο το 2,65% των μεταναστών που έφτασαν στην Ιταλία έτυχαν ασύλου ως πραγματικοί πρόσφυγες,
  • Δικαστές ερευνούν τη σχέση μεταξύ των λαθρεμπόρων των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική και των ιταλικών ΜΚΟ
  • Τα κύρια ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν αναφέρουν στους πολίτες τον κίνδυνο αλλά κάνουν ότι μπορούν για να παύσουν κάθε δημόσια συζήτηση. Η εισβολή θεωρείται μια προκαθορισμένη συμφωνία.

Πρώτα, ήταν η ουγγρική διαδρομή. Κατόπιν ήταν η βαλκανική διαδρομή. Τώρα η Ιταλία είναι το επίκεντρο αυτού του δημογραφικού σεισμού και έχει καταστεί το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, καθώς καταφθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Με σχεδόν 10.000 αφίξεις σε μια πρόσφατη τριήμερη περίοδο, ο αριθμός των μεταναστών το 2017 ξεπέρασε το 60.000 - 48% περισσότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν ήταν 40.000. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, 8.000 μετανάστες - αριθμός ρεκόρ - διασώθηκαν στη Μεσόγειο και μετεφέρθησαν στην Ιταλία. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου: κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο αριθμός των αφίξεων από τη Λιβύη μόνο αυξημένος θα είναι.

  • Η αντικατάσταση του πληθυσμού βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία. Αλλά αν ανοίξετε τις κυριότερες εφημερίδες, μόλις μετά βίας θα βρείτε αυτά τα στοιχεία. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει αφιερώσει χρόνο σε αυτό που συμβαίνει. Δεν επιτρέπεται καμία κριτική. Η εισβολή θεωρείται μια προκαθορισμένη συμφωνία.

Το 2016, 176.554 μετανάστες προσεδαφίστηκαν στην Ιταλία - μια οκταπλάσια αύξηση από το 2014.

12 Ιουλ 2017

Η εισβολή της διαφήμισης σε σχολεία και πανεπιστήμια



Η Ναόμι Κλάιν (γνώμη του ιστολογίου Α.Τ. : Κλάιν='λαγός',από πολύ παλιά,της ΝΤΠ αλλά αναδημοσιεύουμε το άρθρο για να βοηθήσουμε στην κατανόηση της ''προσφοράς των αγορών'' στην ανθρωπότητα...) στο βιβλίο της «No Logo» μπαίνει αμέσως στο θέμα: «Τη στιγμή που τα σχολεία αντιμετώπιζαν όλο και μεγαλύτερες περικοπές στους προϋπολογισμούς τους, το κόστος της παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης σημείωνε κατακόρυφη άνοδο, υποχρεώνοντας πολλούς εκπαιδευτικούς ν’ αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης». (σελ. 128)

Κι εξηγεί: «Έχοντας σαρωθεί από την υπερβολική διαφήμιση που γινόταν για την τεχνολογία της πληροφορικής, τα σχολεία που δεν μπορούσαν καν ν’ αντέξουν οικονομικά τη χρήση σύγχρονων σχολικών εγχειριδίων, έπρεπε ξαφνικά να παράσχουν στους μαθητές τους οπτικοακουστικό υλικό, βιντεοκάμερες, κομπιούτερ μέσα στις τάξεις, δυνατότητα ηλεκτρονικής επεξεργασίας και εκτύπωσης δεδομένων, τα τελευταία εκπαιδευτικά προγράμματα λογισμικού, πρόσβαση στο Ίντερνετ, κι ακόμη, σε μερικά σχολεία, τηλεδιάσκεψη». (σελ. 128).

10 Ιουλ 2017

Ποιοι Μ Ι Σ Ο Υ Ν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες ( ΑΟΖ ) Μητροπολιτικής Ελλάδος και Κύπρου; Μα, φυσικά, οι Τούρκοι, όοοοοολοι οι αλήτες - προδότες πολιτικοί τής ξεφτιλισμένης Ελληνικής Δημοκρατίας και... ο φίλος τού Σημίτη... Ροζάκης / Ροζενστάιν - ΑΟΖ: Αποκαλύψεις για τα χάλια μας, από τον καθ. Καρυώτη (vid.)


Ποιος είναι ο λόγος άραγε που οι Έλληνες επιστήμονες έχουν μια ακατανόητη και εν πολλοίς ανόητη διένεξη για πράγματα που είναι αυταπόδεικτα, όπως το τι αντιπροσωπεύει η έννοια της υφαλοκρηπίδας και τι η έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ); Πώς είναι δυνατόν να συζητάμε γι’ αυτό το θέμα τη στιγμή κατά την οποία στη γειτονιά μας όλο το «παιχνίδι των υδρογονανθράκων επικεντρώνεται στην έννοια της ΑΟΖ;

Επειδή θα πρέπει τόσο η ελληνική πολιτική τάξη και η κοινότητα των ειδικών επιστημόνων να αντιληφθούν ότι η εξωτερική πολιτική μιας χώρας χρειάζεται «νομιμοποίηση» και οι επιστημονικές τους συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, με τον καθένα να προσπαθεί να πείσει ότι το δικό του αντικείμενο είναι το πιο κρίσιμο για το ελληνικό μέλλον, είναι επιτακτικό να βγουν μπροστά και να εξηγήσουν για ποιον λόγο εμμένουν στην υφαλοκρηπίδα και για λόγους που οι ίδιοι μόνο αντιλαμβάνονται, μιλούν απαξιωτικά για την ΑΟΖ.

Παριστάνοντας τους αδαείς, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιον λόγο η αλλαγή του μέλλοντος της Κύπρου ξεκίνησε από την ανακήρυξη ΑΟΖ και στη συνέχεια οι εξελίξεις έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας. Ξαφνικά οι πάντες ψάχνουν για χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πολλοί οι οποίοι στο παρελθόν αναγνώριζαν στην πολιτική τους τον «νόμο της ισχύος», βυσσοδομώντας εναντίον των δικαίων της Κύπρου, τώρα «προσαρμόζουν», για να μην πούμε αλλάζουν δραστικά, την πολιτική τους.

Ο διεθνής παράγοντας… μας έχε πρήξει με τις συνεχόμενες «τελευταίες ευκαιρίες» στην επίλυση του Κυπριακού υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων για να μη χαθεί η πρόσβαση στον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου, καθώς η έννοια της ΑΟΖ τείνει να εξελιχθεί σε ΝΕΜΕΣΗ για τους Τούρκους, οι οποίοι θεωρούν ότι τα πάντα τους ανήκουν, έχοντας πείσει τον εαυτό τους ότι πρόκειται για τον… περιούσιο λαό του Αλλάχ.

Τούτων λεχθέντων και προσθέτοντας ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν διάκειται και τόσο φιλικά προς την έννοια της ΑΟΖ – εάν το γνωρίζουμε καλά – οπότε απαιτείται να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν υποχρέωση να εξηγήσουν, με ένα άρθρο τους ενδεχομένως, ποια είναι η ελληνική πολιτική στο θέμα και με ποια αιτιολογία.

Η εξωτερική πολιτική ΔΕΝ ασκείται σύμφωνα με όσα έχει στο κεφάλι του ο/η εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, ακόμα κι αν αυτός θεωρεί – ή ακόμα και να είναι, αλλά είναι αδιάφορο – εφάμιλλης αξίας ενός π.χ. Χένρι Κίσιντζερ, για να επικαλεστούμε ένα όνομα που ασχέτως συμπαθειών, αντιπροσωπεύει μια περίπτωση παγκόσμια αναγνωρισμένου ειδικού στον τομέα των διεθνών σχέσεων.

Στις Δημοκρατίες, οι πάντες οφείλουν να δίνουν λόγο, μόνο που εδώ στην Ελλάδα,

8 Ιουλ 2017

Ν.Καζαντζάκης – Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Από τον πρόλογο του βιβλίου του Ν.Καζαντζάκη, “Αναφορά στον Γκρέκο”.

Μαζεύω τα σύνεργά μου: όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα στο σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε.

Ο ήλιος βασίλεψε, θάμπωσαν τα βουνά, οι οροσειρές του μυαλού μου κρατούν ακόμα λίγο φως στην κορφή τους, μα η άγια νύχτα πλακώνει, ανεβαίνει από τη γης, κατεβαίνει από τον ουρανό, και το φως ορκίστηκε να μην παραδοθεί, μα το ξέρει, σωτηρία δεν υπάρχει δε θα παραδοθεί, μα θα σβήσει.

Ρίχνω στερνή ματιά γύρα μου, ποιόν ν’αποχαιρετίσω; τι ν’αποχαιρετίσω; τα βουνά, τη θάλασσα, την καρπισμένη κληματαριά στο μπαλκόνι μου, την αρετή, την αμαρτία, το δροσερό νερό; Μάταια, μάταια, κατεβαίνουν όλα ετούτα μαζί μου στο χώμα.




Σε ποιόν να εμπιστευτώ τις χαρές και τις πίκρες μου, τις μυστικές δονκιχώτικες λαχτάρες της νιότης, την τραχιά σύγκρουση αργότερα με το Θεό και με τους ανθρώπους, και τέλος την άγρια περηφάνια που έχουν τα γεράματα που καίγουνται μα αρνιούνται, ως το θάνατο, να γίνουν στάχτη; Σε ποιόν να πω πόσες φορές

5 Ιουλ 2017

Οι απόγονοι του Χίτλερ

Το τεράστιο πλυντήριο ξεπλύματος κλεμμένων χρημάτων των σφαγιασθέντων λαών, καθώς επίσης χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες των κατεχομένων χωρών, στην Αργεντινή – με τη βοήθεια του οποίου η βιομηχανία στη Γερμανία τελικά ανέκαμψε και αργότερα αναπτύχθηκε, στο μεταπολεμικό θαύμα.


«Το ευρώ είναι κατά πολλούς το νόμισμα, μέσω του οποίου θα αναδυθεί από τη στάχτη ξαφνικά, χωρίς να το περιμένει κανείς, η τέταρτη γερμανική αυτοκρατορίατο 4ο Ράιχ όπως ήδη ορισμένοι φοβούνται.

Η νέα αυτή μεγάλη δύναμη στον πλανήτη θα διεκδικήσει, εφάμιλλα με τις υπόλοιπες (Η.Π.Α., BRICS), την παγκόσμια ηγεμονία – αφού συμπληρωθεί με τα κράτη που ήδη βρίσκονται στην «ουρά αναμονής» (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Κροατία, Τσεχία και Ουγγαρία), επεκτεινόμενη στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

Εν τούτοις, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους ναι μεν ενίσχυσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη Γερμανία, οικονομικά και πολιτικά, αλλά προκάλεσε σημαντικούς τριγμούς στο οικοδόμημα, με βασικό υπαίτιο την Ελλάδα – αφενός μεν λόγω της πλήρους αποτυχίας του προγράμματος λιτότητας, αφετέρου επειδή είναι η μοναδική χώρα που ένας μεγάλος αριθμός των Πολιτών της, έχει τοποθετηθεί εναντίον των μνημονίων.

Φαίνεται λοιπόν πως

3 Ιουλ 2017

«Το στερεότυπο είναι πολιτικό φαινόμενο, κύρια γλώσσα κάθε ιδεολογίας. Ο κανόνας είναι η κατάχρηση. Η εξαίρεση είναι η ηδονή. Η ηδονή έρχεται όταν αρχίζεις να παίζεις. Με τον εαυτό σου, με το σύντροφο σου, με τους κανόνες, με τις λέξεις. Κανένας ολοκληρωτισμός δεν μπορεί να παίξει. Γιατί οι ολοκληρωτισμοί απεχθάνονται την εξαίρεση ... »




Η δράση είναι ο χαρακτήρας.


Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να μετέχει ενός αργού καθημερινού θανάτου, δηλ. μην επιτρέπετε να γίνετε μία εγωκεντρική μηχανή ψευδούς ευτυχίας. Ευτυχία σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ, ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο, Ευτυχία είναι να μπορείτε να ζείτε στο Τώρα με Επίγνωση, Σεβασμό κι Ευγνωμοσύνη για όλα όσα ήδη διαθέτετε, δραστήριος και δημιουργικός.

Έχετε την επιλογή να γίνετε ένας άνθρωπος με χαρακτήρα κι αξίες, ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστήματα πίστης και ξένες ιδέες για να αποφύγει την πραγματικότητα, αλλά την διαμορφώνει ΜΟΝΟΣ του

Και επιπλέον «Δεν επιτρέπει να τον επηρεάσει, αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος να επηρεάσει» Το να διαμορφώσετε τον προσωπικό σας χαρακτήρα, χρειάζεται πολύ, καθημερινή, συνεχή εργασία, αλλά είναι ένας δρόμος χαρούμενος, που μπορεί να σας υποσχεθεί την πραγματική ευτυχία, που όλοι την αναζητούν, μα σε λάθος τόπο και με λάθος τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
''Λα'ι'κή κουλτούρα'' και η συμβολή της στην πτώση του δυτικού πολιτισμού - Μαζάνθρωπος και αλλοτρίωση

Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω ούτε για αστείο. Πάντα ψηλά το κεφάλι. Και να ξέρεις ότι αυτή η ιστορία με τα κτήνη δεν θα πάει πολύ μακριά.


Ο γραπτός διαγωνισμός τους είναι κάτι άγνωστο. Κάτι άγνωστό και τα πτυχία


Ο/Η Ανώνυμος είπε :
είμαι 35 χρονών άνεργος και είμαι ανήσυχος ρε φίλε. Τι μπορώ να κάνω; οι προκηρύξεις μέσω AΣΕΠ είναι στημένες. είναι φωτογραφικές αφού ζητάνε προϋπηρεσίες. Βάζουν τα δικά τους παιδιά. Να μπω κάπου συμβασιούχος επίσης ΑΔΥΝΑΤΟ. Ο ιδιωτικός τομέας για απλός υπάλληλος θέλει πολύ ψάξιμο και γνωστούς. Τι μπορώ να κάνω? σκατά είναι όλα.


Απάντηση :

Το ΑΣΕΠ πάντα ήταν και είναι ένας άθλιος οργανισμός από κηφήνες. Δεν θα αλλάξει τώρα. Σχεδόν όλες οι θέσεις είναι φωτογραφικές και η μοριοδότηση άδικη. Ο γραπτός διαγωνισμός τους είναι κάτι άγνωστο. Κάτι άγνωστό και τα πτυχία. Για να μπεις κάπου συμβασιούχος πρέπει να γνωρίζεις απευθείας υπουργό ή κάποιον Δήμαρχο που θα πιάσει υπουργό η βουλευτή. Αρκετά δύσκολο...δύσκολος και ο ιδιωτικός τομέας αφού το πάνω χέρι έχει ο στημένος ΟΑΕΔ. Επίσης για να προσληφθείς σε ένα πρόγραμμα οκτώ μηνών για ανέργους είναι τραγικά αδύνατο.... Πρέπει να είσαι ανάπηρος, να έρχεσαι από οικογένεια πολυτέκνων, να είσαι παντρεμένος, να έχεις παιδιά....ή να έχεις κάρτα ανεργίας για πολλά χρόνια (όσο αντέξεις)...με λίγα λόγια να κλαίγεσαι....είναι δράμα η κατάσταση για έναν απλό νεαρό που δεν έχει αυτά τα "προσόντα". Είναι εφιάλτης. Είναι τραγωδία. Είναι σαν να του λένε φύγε από την Ελλάδα....Mιλάμε για ένα σιωπηλό έγκλημα που κανείς μα κανείς δεν έχει την τόλμη να το αγγίξει. Eίναι σιωπηλό γιατί έχουν ενοχές.....

Και σκέψου τι μαφίες είναι...

1861: Η Δήλωση Ανεξαρτησίας των Ινδιάνων Τσερόκι και γιατί συμμάχησαν με τους Νότιους


Πως είναι δυνατόν ινδιάνικες φυλές να μην συμμάχησαν με τους «καλούς», «δημοκράτες» και (προπαντός) «αντιρατσιστές» Βόρειους στον πόλεμο για την Ανεξαρτησία του Νότου (τον λεγόμενο «εμφύλιο») και να ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους «κακούς», «καταπιεστικούς» και (προπαντός) «ρατσιστές» Νότιους; Έλα, ντε. Πόσο παραμύθι έχουμε φάει…

Πολύ λίγοι έχουν ακούσει για την ανδρεία των πολεμιστών της φυλής Τσερόκι (Cherokee) υπό τη διοίκηση του ταξίαρχου Stand Watie* στη Δύση και της Λεγεώνας της Βόρειας Καρολίνας του Thomas στην Ανατολή κατά τη διάρκεια του πολέμου για τη Νότια Ανεξαρτησία του Νότου από το 1861 έως το 1865. Αλλά γιατί οι ινδιάνοι Τσερόκι και οι αδελφοί τους, οι Creeks, οι Seminoles, οι Choctaws και οι Chickasaws αποφάσισαν να θεωρήσουν και δικό τους αγώνα εκείνον που η Συνομοσπονδία των Νοτίων έδινε κατά της Ένωσης των Βορείων;