31 Ιαν 2020

Ψιλά γράμματα… για προχωρημένους


Οι κρίσεις δεν είναι ποτέ αυτοϊάσιμες. Ιδιαίτερα όταν αγγίζουν τα θεμέλια του πολιτισμού. Το ξεπέρασμά τους προϋποθέτει α) βαθειά ρήγματα στην ταύτιση του υποκειμένου με τις ανάγκες του, και, β) συνειδητή αναθεώρηση του συστήματος ιεράρχησης των αναγκών. Η απο-ταύτιση, η αυτο-υπέρβαση, είναι αυτό που λείπει για να βρεθεί διέξοδος. Αν εξακολουθήσει να είναι απολύτως κυρίαρχη η μηδενιστική νοηματοδότηση της αυθυπερβατικής δυνατότητας του ανθρώπου, τότε δεν έχουμε καμιά ελπίδα. Ο πλανήτης θα πνιγεί στο σκουπίδι, τη βία και την αθλιότητα, για να απολαμβάνουν ορισμένοι τη νοσηρή ηδονή της δύναμης : 43 άτομα κατέχουν περισσότερο πλούτο από το 50% του πληθυσμού της Γης. 


«Η διέξοδος προαπαιτεί μια θετική νοηματοδότηση της αυθυπερβατικής διάστασης του ανθρώπου.»

…δηλαδή, ο άνθρωπος πρέπει να ανακτήσει προσωπική αυτοπεποίθηση αποτινάσσοντας το στατικό πέπλο που καλύπτει την κοινωνική του ταυτότητα, ενσωματώνοντας τη δυναμικότητα που εμπεριέχεται στην ίδια του τη φύση. Έτσι, κάνοντας την υπέρβαση πρώτα με τον εαυτό του, θα μπορέσει να δημιουργήσει κοινωνίες αντάξιές του, δεδομένου ότι και η παρούσα ποιότητα της κοινωνίας είναι ισάξια της δυναμικότητάς του.

Μια στο καρφί

..και μια στο πέταλο… για προχωρημένους


Η δυτική Cultura διέρχεται μια περίοδο δραματικά αυξανόμενης κρίσης, η οποία συν τω χρόνω αποσαθρώνει τις παγκόσμιες κοινωνικές δομές.

Ο κλονισμός του δυτικού κόσμου γίνεται αντιληπτός σε δυο επίπεδα: η πλειοψηφία των ανθρώπων αντιλαμβάνεται τις επιδράσεις του επιφανειακού κλονισμού, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν το εύρος της σημασίας των συθέμελων κλονισμών.

Εδώ, δεν γίνονται αναρτήσεις στοχεύοντας στην μεγάλη επισκεψιμότητα,

Αυτά συμβαίνουν στο ξέφραγο αμπέλι...Επιδρομή των israAID = israRAIDE στην Ελλάδα - Ωμά και σταράτα οι αλήθειες για το λαθρομεταναστευτικό,απο το '17...


2017 - Ελληνοκαναδή Δημοσιογράφος λέει Όλη την Αλήθεια για την Ελλάδα:


Για πολιτικούς, Ευρώπη και μετανάστες

Μια καταπληκτική ομολογία μιας Ελληνοκαναδέζας δημοσιογράφου έρχεται να εκφράσει την σκληρή πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα τα τελευταία χρονιά από την στάση των πολιτικών της που την παρέδωσαν σαν «αρνί σε σφαγή». Συγκεκριμένα, η Faith Goldy σε μια τηλεοπτική εκπομπή του 2017,σε κάποιο κανάλι του Καναδά, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα ξέσπασε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι οι πόρνες της Ευρώπης.

Η Faith Goldy αναρωτήθηκε

30 Ιαν 2020

Πότε θα σπάσει η σιωπή για τον τύμβο Καστά;




Πού βρισκόμαστε, πέντε χρόνια μετά την «ανασκαφή» στον τύμβο της Αμφίπολης και ένα χρόνο μετά την μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε από τον Σύλλογο «Φίλοι για την ανάδειξης της αρχαίας Αμφίπολης»;
  • Τι απέγιναν τα οστά που βρέθηκαν;
  • Τι απέγιναν τα αγάλματα που βρέθηκαν;
  • Πόσα και ποια ευρήματα απομακρύνθηκαν χωρίς ποτέ η κοινή γνώμη να το πληροφορηθεί;
  • Ποιο μνημείο υπάρχει στον τύμβο Καστά;
  • Γιατί σταμάτησε

29 Ιαν 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μυστική σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά - Παρόν ο τούρκος Πρέσβης που απείλησε με κλιμάκωση! - Παρόν και το ΕΛΙΑΜΕΠ που προωθεί ελληνοτουρκική συνεκμετάλλευση/συνομοσπονδιά! - Το πόπολο κρατιέται επιτυχώς σε ύπνωση, με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και...κοροναϊό...


Διαβουλεύσεις Μητσοτάκη με Ροζάκη, πρέσβεις και την ηγεσία του ΕΛΙΑΜΕΠ


«ΚΟΚΚΙΝΟΣ» συναγερμός επικρατεί πλέον στην καρδιά της Κυβερνήσεως για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Όπως πληροφορείται η «Εστία», την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα ο Πρωθυπουργός συνεκάλεσε έκτακτη μυστική σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, πρέσβεις, καθηγητές και κορυφαία στελέχη του Ελληνικού Ινστιτούτου Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η οποία έγινε αμέσως μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΕΛΙΑΜΕΠ και κορυφαίους Έλληνες αξιωματούχους σε θέματα εθνικής ασφαλείας ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα. Συνάντηση η οποία περιείχε εκπλήξεις, αποκαλύψεις και απειλές.




Στην σύσκεψη που συνεκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου, μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος, ο νέος γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, οι πρώην πρέσβεις Γιώργος Κακλίκης και Παύλος Αποστολίδης, Γιώργος Ζέππος, Βασίλης Κασκαρέλης και οι καθηγητές-δραστήρια μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, Χρήστος Ροζάκης [iEpikaira: Υπέρμαχος της προσφυγής στη Χάγη μαζί με Ευάγγελο Βενιζέλο, Στέφανο Μάνο και Κώστα Σημίτη! Την αυθεντία του κ. Ροζάκη στα ζητήματα των θαλάσσιων ζωνών, αμφισβητεί ανοικτά ο καθηγητής Θ. Καρυώτης.], Ιωάννης Γρηγοριάδης, Αλέξης Ηρακλείδης, Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ), Παναγιώτης Τσάκωνας, Αλέξης Ηρακλείδης, Δημήτρης Καιρίδης [iEpikaira: Γνωστός για την άποψη ότι "το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνικό"] κ.ά.

Στα άδυτα της ανατριχιαστικής ναζιστικής αποικίας της Χιλής - Όταν γερμανοί ναζί φυγάδες και χουντικοί του Πινοσέτ φιλοτεχνούσαν τον ανδριάντα της ανθρώπινης αχρειότητας

Το όνομά της ήταν όσο πιο διαβολικά διεστραμμένο γινόταν, σύλληψη αναμφίβολα ενός άρρωστου μυαλού. Τη λέγανε «Colonia Dignidad», «Αποικία της Αξιοπρέπειας» δηλαδή, αν και τίποτα το αξιοπρεπές ή το ανθρώπινο δεν λάμβανε χώρα εκεί. Αντιθέτως, ήταν ένα γερμανικό «κρατίδιο», ένα σωστό κράτος εν κράτει μέσα στη Χιλή του Πινοσέτ, που λειτουργούσε με απαράβατη ιεραρχία τύπου θρησκευτικής σέχτας, προμήθευε με οπλισμό το δικτατορικό καθεστώς και στις εγκαταστάσεις του λάμβαναν χώρα βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων, σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών και ό,τι πιο διαταραγμένο έχει σκεφτεί να κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο.


Οι τίτλοι τέλους της Αποικίας της Αξιοπρέπειας, φρικιαστική στη φύση και την εκτέλεσή της, δεν θα έπεφταν καθόλου σύντομα. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες και δεκαετίες μέχρι να αποφασίσει η γερμανική Βουλή να βάλει στο μικροσκόπιο μια από τις σκοτεινότερες σελίδες της μεταπολεμικής ιστορίας της, καθώς οι νοσταλγοί του Γ’ Ράιχ δεν έλεγαν να καταλαγιάσουν μετά την πανωλεθρία του Β’ Παγκοσμίου.(...και που εισαι ακόμα!)

Ακόμα και σήμερα, όσοι επιβίωσαν από το ναζιστικό κολαστήριο της Χιλής περιμένουν τη δικαίωσή τους τόσο από τις χιλιανές όσο και τις γερμανικές Αρχές, απρόθυμες αμφότερες να επωμιστούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Η ιστορία της Αποικίας της Αξιοπρέπειας, της Φιλανθρωπίας και της Εκπαίδευσης

28 Ιαν 2020

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ : Ο εγκλωβισμός της ελληνικής οικονομίας, μέσω της λειτουργίας του ευρώ, ως μηχανισμού συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι αιτίες των δημοσιονομικών αδιεξόδων και η αναπτυξιακή χρησιμότητα της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας (που λένε ότι φθάνει, στο 25%, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη).

Παρακολουθώντας την έκταση της φοροδιαφυγής, στην ελληνική οικονομία, βλέπουμε ότι η αποκαλούμενη, ως "μαύρη οικονομία", στην Ελλάδα, ήταν, ήδη, πολύ μεγάλη, πριν από την έλευση της κρίσης και φυσικά, το φαινόμενο αυτό συνεχίζει, ακάθεκτο την πορεία του, μέσα στον χρόνο, παρά την ελληνική χρεωκοπία του 2010 και τις βαρύτατες και μακροχρόνιες επιπτώσεις της, που οδήγησαν στην ραγδαία συρρίκνωση του επίσημου, αλλά και παραπλανητικού, ως προς το μέγεθός του, ελληνικού ΑΕΠ (το οποίο δεν απεικονίζει την πραγματικότητα), κατά την διάρκεια της δεκαετίας, που μας πέρασε.


Οι μελέτες, που παρουσιάζονται, αναφέρουν ότι η έκταση της "μαύρης οικονομίας" φθάνει κάπου ανάμεσα στο 20%-25% του επίσημου ελληνικού ΑΕΠ (κάπου, δηλαδή, στα 42 δισ. €). Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η "μαύρη οικονομία", στην Ελλάδα, πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Αυτή η κατάσταση, παρά τα όσα λέγονται και γίνονται, παρά τα τέσσερα Μνημόνια και τις προσπάθειες των ξένων δανειστών και των εντόπιων υποτακτικών τους, δεν πρόκειται να παύσει. Και δεν πρόκειται να παύσει, εξ αιτίας του γεγονότος ότι όλα όσα έγιναν, στην διάρκεια της μνημονιακής δεκαετίας, που μας πέρασε, δεν άλλαξαν τα δομικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, η οποία, παρέμεινε να είναι μια οικονομία, η οποία κυριαρχείται, από μικρούς και μεσαίους παραγωγούς αγαθών και υπηρεσιών.

(Δεν είναι, βέβαια, μόνο, στην Ελλάδα, που οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν. Και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες κάνουν το ίδιο, αλλά αυτό δεν αποτελεί, γι' αυτές, μεγάλο πρόβλημα, γιατί οι αυτοαπασχολούμενοι είναι λίγοι, ενώ, στην Ελλάδα το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης φθάνει, στο 34% και είναι διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο).

Έτσι, καμμία μεγάλη παραγωγική επένδυση δεν έγινε,καμμία βιομηχανική επιχείρηση δεν στήθηκε, στην χώρα. Αντίθετα, μάλιστα. Και οι επενδύσεις κατέρρευσαν και οι βιομηχανίες έφυγαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό δεν ήλθε τυχαία. Υπήρξε αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής της δραστικής πραγματικής υποτίμησης της ελληνικής παραγωγής και οικονομίας.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, η παραμονή της ελληνικής φοροδιαφυγής, σε υψηλά επίπεδα, υπήρξε και είναι η μόνη δικλείδα, που μπορούσε να δώσει και να συνεχίσει να δίνει μια κάποια δυναμικότητα, στην ελληνική οικονομία. Και μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη καταστροφή, που έγινε, μεσα στην δεκαετία του 2010 και η οποία συνεχίζει να γίνεται, είναι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αυτή, που κράτησε όρθια την ελληνική οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε, στην περίοδο αυτή, κατά 30% (και περισσότερο, αν λάβουμε υπόψη μας την πραγματική ελληνική παραγωγή, που αθροίζει την επίσημη οικονομία και την παραοικονομία).

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι που θα εξηγήσω, με το τωρινό δημοσίευμα.

27 Ιαν 2020

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !! - ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η «ΠΟΡΤΑ» ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΛΗΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ...




Ο Κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια συζήτησης στο Ατλαντικό Συμβούλιο των ΗΠΑ (7/01/2020), ενώ αρχικά αρνείται να πει την άποψή του, όσον αφορά το ζήτημα της σκόπιμης παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του 2009 από τον Ανδρέα Γεωργίου, με τη δικαιολογία πως είναι θέμα Δικαιοσύνης, και πως έχει τοποθετηθεί παλαιότερα επί του θέματος, ενώ ως γνωστόν ουδέποτε τόλμησε να εκφράσει την προσωπική του θέση και άποψη, στη συνέχεια χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «περιπέτεια, που δεν έχει βοηθήσει τη φήμη της Ελλάδος»:




Ρωτάμε τον κ. Μητσοτάκη:

26 Ιαν 2020

Κατά λαθροεποικισμού - Ή η πατρίδα μας θα ζήσει ή η σημερινή πολιτική φάρα, και οι δυό μαζί δεν γίνεται...


Αδέρφια συνέλληνες,

Ευχαριστώ θερμά εσάς για την παρουσία σας και τους αγαπητούς διοργανωτές για την πρόσκληση και την συμπόρευση.

Θέλω να πω ότι το κίτρινο αυτό γιλέκο δεν είναι ενδυματολογική παραξενιά αλλά φόρος τιμής στον γαλλικό λαό που 14 μήνες τώρα κατεβαίνει κάθε Σάββατο σε μαχητικές διαδηλώσεις κι έχει κερδίσει όχι μόνο οφέλη από τις κυβερνητικές υποχωρήσεις αλλά και τον σεβασμό όλων των ελεύθερων ανθρώπων.

Με βαρύ, βεβαίως, τίμημα: χιλιάδες συλλήψεις, τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς, βγαλμένα μάτια… Ας τα βλέπουμε πρώτα πρώτα εμείς που νομίζαμε ότι με 2-3 μαζικές κινητοποιήσεις θα αλλάζαμε τη μοίρα του Μακεδονικού, έτσι όπως το μεθόδευσαν οι ξένοι και το υπέγραψαν οι δήθεν δικοί μας.

Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για μια πρώτη απάντηση και πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες, ν΄ απαντήσουμε ως απλός ελληνικός λαός σ΄ αυτή την απίστευτη πρόκληση που δεχόμαστε με την μαζική παράνομη μετανάστευση.

Από το ανατολικό Αιγαίο μέχρι τη δυτική Μακεδονία και από τη Θράκη μέχρι τη Κρήτη ζούμε

Η Τουρκία πήγε στη Λιβύη για να πάρει το Αιγαίο



Φώτο : Κάνουν μια μοιρασιά, που να μη χάσει κανείς και να φάνε όλα τα όρνια."Συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε και να τα βρούμε έτσι ώστε να κερδίσουμε όλοι." Οι δυτικοί και οι Ρώσσοι ως πρωταγωνιστές και ο Έρντοαν ως μαφιόζος, που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ρωσίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ του Κατάρ και όποιου άλλου πληρώσει.

Αντί να φύγει από τη Λιβύη, ο Ερντογάν έφυγε τελικά από τη διάσκεψη για τη Λιβύη όπου είχε προσέλθει λέγοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα της πολιτικής, της διπλωματίας αλλά και τη στρατιωτική μας δύναμης σε θέματα που αφορούν τη Συρία, τη Μεσόγειο και τη Λιβύη». 

Η απαράδεκτη για την Ελλάδα αμιγώς νεοαποικιακή αυτή διάσκεψη που οργάνωσε η Γερμανία απέτυχε. Όπως ήταν φυσικό. Και θα έπρεπε να είχε προκαλέσει μείζονα κρίση στις ελληνογερμανικές σχέσεις, κάτι που δεν συνέβη. Όμως αυτή η σαφώς εχθρική συμπεριφορά της Γερμανίας ίσως έχει και την καλή της πλευρά: ίσως αναγκάσει επιτέλους κάποιους στην Αθήνα να αντιληφθούν όσα συστηματικά και υποκριτικά κάνουν ό,τι δεν βλέπουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις σχέσεις με το Βερολίνο, μα κυρίως τους πραγματικούς κινδύνους μπροστά στους οποίους βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και τα παραμύθια για το τι θα κάνει η ΕΕ όταν αυτοί εκδηλωθούν. Όπως είχε και ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για τα Ιμια, όταν εκείνος ξενυχτούσε στα τηλέφωνα, οι Ευρωπαίοι κοιμόντουσαν.

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. 

  • Πρώτον, η απειλή είναι πολύ πιο σύνθετη, πολύ πιο εκτενής και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας σε σχέση με τότε πολύ σημαντικά αναβαθμισμένη.
  • Δεύτερον, τώρα οι Ευρωπαίοι δεν κοιμούνται. 

Αντίθετα, στο μέτρο που η Ευρώπη είναι πλέον ακολούθημα της Γερμανίας,

25 Ιαν 2020

"Συμφωνία των Πρεσπών", ένας χρόνος μετά...

Σε χρονική στιγμή που η Αγγλία είχε ειδικούς λόγους να επηρεάζει την ελληνική εξωτερική πολιτική προς την κατεύθυνση μη παρενόχλησης της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (που η Αγγλία τη χρειαζόταν ως ανάχωμα έναντι της τσαρικής Ρωσίας) φρόντισε παρασκηνιακά για την επιλογή του Γεωργίου Α΄ και τον δέσμευσε προκαταβολικά να ακολουθεί το δόγμα «Ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» (αντίθετα προς την επιθυμία των Ελλήνων για απελευθέρωση αλύτρωτων τότε ελληνικών περιοχών: Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, νησιών του Αιγαίου) προσφέροντάς του ισχυρά ανταλλάγματα: βασιλικό θρόνο, πρόσθετες οικονομικές επιδαψιλεύσεις και θεαματική «προίκα», ελευθερία της Επτανήσου, ώστε να κερδίζει συμπάθεια από ένα λαό που ΑΓΝΟΟΥΣΕ ότι ο βασιλιάς του είχε δεσμευτεί, για να αναχαιτίζει προσδοκίες του λαού του ως προς την απελευθέρωση αλύτρωτων αδελφών........ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Στη Μνήμη Φανούρη Κ. Βώρου : "Για το διπλωματικό παρασκήνιο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα " (1864)



ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ (κλίκ)

  • Το κείμενο του σπουδαίου ιστορικού, βασισμένο σε αναμφισβήτητες πηγές, δείχνει το οριστικό πέρασμα του νεοελληνικού κράτους στην επιρροή των Άγγλων και των συμμάχων, που κάθε φορά επέλεγε η Μ.Βρετανία.
  • Οι δάσκαλοι θα διδάσκουν πάντα.


Από την εκπαιδευτική και ιστορική ιστοσελίδα του: voros.gr:

Για το διπλωματικό παρασκήνιο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα (1864)

και της παράλληλης επιλογής του Γεωργίου Α΄ ως βασιλιά για τον ελληνικό θρόνο.


Του Φ. Κ. Βώρου


Η ιστοριογραφία η σχετική με την Ένωση της Επτανήσου και την παράλληλη εκλογή του Γεωργίου Α΄ για το βασιλικό θρόνο στην Ελλάδα παρουσιαζόταν συνήθως με την ακόλουθη (φαινομενική) αιτιολογική σύνδεση: Η Αγγλία ικανοποιημένη για την εκλογή του Γεωργίου από τους Έλληνες και με την προσδοκία να κερδίσει την ελληνική κοινή γνώμη αποφάσισε να τερματίσει την «Προστασία» (Κατοχή) της στα Επτάνησα και να τα προσφέρει ως «προίκα» για το νέο βασιλιά[1].

Μερικοί όμως ερευνητές πρωτογενούς ιστορικού υλικού έφταναν σε αντίστροφη αιτιολογική σύνδεση των δυο (φαινομενικά) παράλληλων ιστορικών γεγονότων, με την ακόλουθη μορφή: «Σε χρονική στιγμή που η Αγγλία είχε ειδικούς λόγους να επηρεάζει την ελληνική εξωτερική πολιτική προς την κατεύθυνση μη παρενόχλησης της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (που η Αγγλία τη χρειαζόταν ως ανάχωμα έναντι της τσαρικής Ρωσίας) φρόντισε παρασκηνιακά για την επιλογή του Γεωργίου Α΄ και τον δέσμευσε προκαταβολικά να ακολουθεί το δόγμα «Ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» (αντίθετα προς την επιθυμία των Ελλήνων για απελευθέρωση αλύτρωτων τότε ελληνικών περιοχών: (Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, νησιών του Αιγαίου) προσφέροντάς του ισχυρά ανταλλάγματα: βασιλικό θρόνο, πρόσθετες οικονομικές επιδαψιλεύσεις και θεαματική «προίκα», ελευθερία της Επτανήσου, ώστε να κερδίζει συμπάθεια από ένα λαό που αγνοούσε ότι ο βασιλιάς του είχε δεσμευτεί, για να αναχαιτίζει προσδοκίες του λαού του ως προς την απελευθέρωση αλύτρωτων αδελφών».

΄Αλλοι, νεότεροι,

23 Ιαν 2020

Μια "ροκ σταρ" υποψήφια δεν αρκεί να είναι καλή, πρέπει και να πιστεύει στη "σωστή" "θρησκεία"...Έργα και ημέρες της "νέας" ΠτΔ

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος μιας γυναίκας ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να "φάνε" εύκολα τον Καραμανλικό Παυλόπουλο, το διαδίκτυο γέμισε από "αγιογραφικές" περιγραφές της νέας υποψήφιας. Σε μια απ' αυτές διάβασα "Νέα δικηγόρος αφηγείται: Στη Νομική λέγαμε ατάκες της «σαν να ήταν ροκ σταρ»". Ωστόσο το ιστολόγιο δεν είναι εδώ για να κάνει "αγιογραφίες", οπότε ας διαβάσουμε" πίσω απ' τις γραμμές":

Όπως είναι γνωστό,την υποψηφιότητα που ανακοίνωσε ο Κούλης έσπευσαν αμέσως να στηρίξουν ο Αλέξης κι η Φώφη, σε μια σπάνια εκδήλωση σύμπνοιας. Τέτοια απόλυτη σύμπτωση απόψεων των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, εκτός απ' τα μνημόνια οικονομικής υποδούλωσης των Ελλήνων για έναν αιώνα, μόνο σ' ένα θέμα έχει ξαναπαρουσιαστεί. Όπως διάβασα εδώ, "Όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής έχουν υιοθετήσει το ψευδέστατο θεώρημα της κλιματικής κρίσης. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα στη Βουλή το οποίο να διαφοροποιείται."

Μα, φυσικά, τα κόμματα τα ενώνει το χρήμα πίσω απ' την απάτη της "κλιματικής αλλαγής", που πλέον την έχουν εξελίξει σε "κλιματική κρίση". Ποια η διαφορά "αλλαγής" από "κρίση"; Μα η "κρίση" "δικαιολογεί" τη λήψη έκτακτων μέτρων.

Ένα απ' αυτά ήδη μας το αποκάλυψε ο Σταθάκης, σε άρθρο του μέσα στις γιορτές, τη νέα, πρόσθετη φορολόγηση των ήδη βαρύτατα φορολογούμενων καυσίμων:

Η απόρρητη έκθεση των ΗΠΑ του 1976 για το Αιγαίο και η "επιστολή" Πομπέο

Έκθεση των Αμερικανών μοιράζει το Αιγαίο Απο το 1976(?) ήξεραν για τα πετρέλαια.Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντί να θέσει πειστικά κόκκινες γραμμές και να λειτουργήσει αποτρεπτικά, μας προετοιμάζει για νέες υποχωρήσεις πάνω σε δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και κυριαρχία .

Ο 9.84 στα πλαίσια των αναλύσεων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις θέσεις των ΗΠΑ, παρουσίασε σήμερα βασικά αποσπάσματα μιας απόρρητης έκθεσης του 1976 στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, που 44 χρόνια μετά σε πολλά ζητήματα, τηρουμένων των αναλογιών της εποχής, αποδεικνύουν και σήμερα ποιους εξυπηρετούν συζητήσεις για προσφυγή στη Χάγη αλλά και διμερών συνομιλιών με την ώθηση των ΗΠΑ για την σταθερότητα στην περιοχή.

Η απόρρητη αυτή έκθεση μετά τον αποχαρακτηρισμό της , πρωτο-δημοσιεύτηκε στις 24-11-2008 στο «Βήμα» . Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 1976 ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δρ Χένρι Κίσινγκερ είχε αποφασίσει να αναμειχθεί ο ίδιος σε μια προσπάθεια μεσολάβησης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχαν συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση των διμερών εκκρεμοτήτων χωρίς να καταλήξουν ποτέ σε θετικά αποτελέσματα.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

22 Ιαν 2020

Φτάνει πια έως ΕΔΩ! Φυλάξτε-Κλείστε τα σύνορα! Λαοθάλασσα σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο (Βίντεο)

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020


Γενική απεργία, με καθολική συμμετοχή σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Κάθε δραστηριότητα έχει νεκρώσει, κλειστά είναι έως και τα περίπτερα, ενώ νωρίς το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν στις 12.00 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Πλήθος κόσμου έχει κατέβει στους δρόμους

ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΑΘΟΡΥΒΑ ΟΠΛΑ : ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ



  • Σχετικά έγγραφα της ΝΑΣΑ όπως αναφέρονται στο βίντεο ΕΔΩ
  • Σύνδεσμος του σάιτ που αναφέρεται στο βίντεο ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ:


Ποιος στρέφει τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των λαών τους;


Οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν πλέον ανοιχτά πόλεμο εναντίον των λαών τους. Κραυγάζει ότι το ποθούμενο είναι η αντικατάστασή τους με αναλώσιμους, που θα εγκρίνουν ό,τι τους λένε οι δήμιοί τους μέχρι αφανισμού τους, διότι σε κάθε περίπτωση θα ζουν καλύτερα από ό,τι ζούσαν στις πατρίδες τους.

Κάποιοι πέραν του Ατλαντικού «σχεδιαστές του μέλλοντος» που μοιράζονται τις αξίες του Ευαγγελίου της μείωσης του πληθυσμού των κατωτέρων τάξεων του Τόμας Μάλθους (Parson Tomas Malthus, 1766 -1834), και τις καμπαλιστικές αρχές του μυστικιστικού, technoprog Σκοτεινού Διαφωτισμού, μισούν τους λαούς και θέλουν να απαλλαγούν απ’ αυτούς.

Και τούτο διότι

Λορέντζος Μαβίλης : Πατρίδα σαν τον ήλιο σου...


Στις 28 Νοεμβρίου του 1912, κατά την διάρκεια του Πρώτου Βαλκανικού Πολέμου, βρίσκει ομηρικό θάνατο ο Επτανήσιος λυρικός ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, σε ηλικία 52 ετών. Τραυματίστηκε στην Μάχη του Όρους Δρίσκου, στην επιχείρηση του στρατού μας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

«Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα είχα την μεγάλη τιμή να πεθάνω για την Ελλάδα», είχε πει, θυμίζοντας το επιτάφιο επίγραμμα του Αισχύλου όπου τονίζεται η συμμετοχή του μεγάλου τραγικού ποιητή στην Μάχη του Μαραθώνα.

Φλογερός πατριώτης, ρομαντικός οραματιστής, ανηψιός του Καποδίστρια από την πλευρά της μητέρας του, ο Μαβίλης διατηρούσε δεσμό με την ποιήτρια Μυρτιώτισσα, η οποία υπηρετούσε την ερωτική ποίηση. Το ποίημά της «Τι άλλο, καλέ μου» είναι αφιερωμένο στην μνήμη του.

Ο Μαβίλης

Ανάβει φωτιές δίπλα μας, η φιλοξενία 3.000 μουτζαχεντίν κοντά στα Τίρανα


      ΙΡΑΝΙΚΑ… ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

  • «Διαβολική χώρα» την χαρακτήρισε ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεϊ
  • Μέσω… ΝΑΤΟ επιχειρούν να δικαιολογηθούν Μέτα και Ράμα Από το 2013 εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο οι αντίπαλοι του Ιρανικού καθεστώτος, που κατηγορούνται για δολιοφθορές και δολοφονίες


Η κρίση στις σχέσεις Ιράν- ΗΠΑ, όσο και αν εκ πρώτης όψεως θεωρείται απίθανο, εν τούτοις «ακουμπά» και τη γειτονιά μας.


Αρνητική πρωταγωνίστρια και σε αυτό το ζήτημα είναι η Αλβανία, η οποία εδώ και επτά χρόνια- όπως αρκετές φορές έχει επισημάνει ο «Πρωινός Λόγος»- φιλοξενεί κοντά στα Τίρανα 3.000 Ιρανούς μουτζαχεντίν που είναι αντίθετοι του σημερινού Ιρανικού καθεστώτος. Οι Ιρανοί στεγάζονται σε στρατόπεδο τεράστιας έκτασης (περίπου ίσο με πενήντα γήπεδα ποδοσφαίρου) και εκπαιδεύονται για πολύ σκληρές μάχες που φθάνουν μέχρι και σε αποκεφαλισμούς. Πολλοί από τους φιλοξενούμενους για πολλά χρόνια ζούσαν στο Ιράκ ως εξόριστοι και από το 2017 εγκαταστάθηκαν στα Τίρανα.

Οι μουτζαχεντίν που είναι μέλη της αντιπολίτευσης ΜΕΚ πέραν της εκπαίδευσής τους, μετέχουν σε διάφορες πράξεις κατά της σημερινής κυβέρνησης του Ιράν, όπως δολιοφθορές και δολοφονίες. Αν και όλα αυτά τα χρόνια το Ιράν αναζητούσε τρόπους για να αντιμετωπίσει και αν είναι δυνατόν να εξαρθρώσει το «στρατό αυτόν, μόλις χθες δημόσια ο Ιρανός ηγέτης Αλί Χαμενεϊ, επιτέθηκε κατά της Αλβανίας- χωρίς να την κατονομάζει- με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς: «Υπάρχει- είπε- μια πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες», για να νιώσουν την ανάγκη να απαντήσουν, τόσο ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, όσο και ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Και οι δύο επιχείρησαν να καλύψουν τη «φιλοξενία» των μουτζαχεντίν κάτω από την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να δίνεται απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν βρέθηκε

21 Ιαν 2020

Μία η λύση σε όλα...

Έκκληση Κ.Μητσοτάκη προς Αγκυρα για συνεκμετάλλευση Αιγαίου: «Ελάτε «να τα βρούμε» σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»

Πρόσκληση στην Αγκυρα «να τα βρούμε» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθηνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, στους Αγίους Αναργύρους.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε για πρώτη φορά επίσημα πρόταση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στην Τουρκία με σαφέστατο τρόπο δηλώνοντας επί λέξει τα εξής: "Η δική μας πόρτα ξέρετε είναι πάντα ανοιχτή για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία".

Η έκκληση του Κ.Μητσοτάκη προς την Άγκυρα γίνεται σε μία χρονική στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερμντογάν απέρριψε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, καθώς έχει το πλεονέκτημα σε όλα τα επίπεδα…

Πηγή

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Το Βατικανό είναι το «πνευματικό»...τσίρκο της Νέας Τάξης.



Ο Bergoglio, δεν αποτυπώνει απλώς το πνευματικό κράτος της Νέας Τάξης, αλλά και την πλέον μακάβρια φασιστική μορφή του: Τη μακάβρια μορφή του Βατικανού του 4ου Ράιχ…

Ο  Πάπας υπηρέτησε πιστά το φασιστικό καθεστώς του αιμοσταγούς Βιντέλα: Το καθεστώς της αμερικάνικης κακουργίας…

Μετά τον παραιτηθέντα Πάπα, το τέκνο του χιτλερικού φασισμού, ο οποίος και αυτός έγινε πιστός εκφραστής του νεοταξικού φασισμού, έχουμε μια πιο καθαρή αποτύπωση του σύγχρονου αυτοκρατορικού φασισμού: Τον Αργεντινό Πάπα Φραγκίσκο Α'.

Ο Ιησουίτης αυτός Πάπας

19 Ιαν 2020

Μέρκελ: "Για τα Ελληνικά θέματα δεν θα μιλάτε με την Αθήνα αλλά με το Βερολίνο"...

Δείτε μετά το 35ο λεπτό πως μας υπολογίζουν :



«Πολιτική και διπλωματική απρέπεια» ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Γερμανία, ακούσαμε να λέγεται.

- Ποιός το είπε ρε παιδιά; Η Τσιμτσιλή; Η Καινούργιου; Η Μενεγάκη; Κάποιο άλλο μεσημεριανό;
- Όχι, η τέως υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας.

Παγκόσμια Τράπεζα: Έρχεται νέα παγκόσμια κρίση χρέους - Καμία αμφιβολία για την επερχόμενη καταιγίδα των καταιγίδων, ένα παγκόσμιο κραχ τεραστίων διαστάσεων μοναδικό στην ιστορία.

Τόσο η παγκόσμια οικονομία, όσο και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κινούνται με τους τελευταίους τοξικούς ατμούς της παγκοσμιοποίησης και της χρηματιστικοποίησης – ενώ γίνεται μεν προσπάθεια να δημιουργηθούν νέες καταναλωτικές μάζες μη χρεωμένου και φθηνού εργατικού δυναμικού, με τη μαζική μετανάστευση στις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά δεν θα αποδώσει. Στα πλαίσια αυτά μπορεί μεν να πιστεύουμε ακόμη πως οι κεντρικές τράπεζες είναι παντοδύναμες, με θεϊκές ικανότητες, αλλά πρόκειται για μία από τις συνήθεις ανθρώπινες ουτοπίες – σημειώνοντας πως όταν παύουν να υπάρχουν θηράματα, οι κυνηγοί στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Ακριβώς τότε το σύστημα διαλύεται και καταρρέει παταγωδώς – χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει την ακριβή χρονική στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά μόνο πως θα συμβεί οπωσδήποτε.



Τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα, παγκόσμια κρίση χρέους κρούει η Παγκόσμια Τράπεζα, καλώντας κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες να παραδεχθούν ότι τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα δεν είναι πανάκεια.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας, προειδοποιώντας και για επίμονους κινδύνους που απειλούν τη συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr, στην εξαμηνιαία έκθεσή της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές, η Παγκόσμια Τράπεζα κάνει λόγο για τέσσερα «κύματα» συσσώρευσης χρέους τα τελευταία 50 χρόνια. Το τελευταίο κύμα άρχισε το 2010 και, σύμφωνα με τον οργανισμό, χαρακτηρίζεται από «τη μεγαλύτερη, ταχύτερη και ευρύτερη αύξηση του παγκόσμιου δανεισμού» από τη δεκαετία του '70».

Παρότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια -τα οποία οι αγορές αναμένουν ότι θα διατηρηθούν μεσοπρόθεσμα- «μετριάζουν κάποιους από τους κινδύνους που συνεπάγονται τα υψηλά επίπεδα χρέους», τα τρία προηγούμενα κύματα συσσώρευσης χρέους κατέληξαν σε χρηματοπιστωτικές κρίσεις σε πολλές αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες, επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της.

«Το ιστορικό των προηγούμενων "κυμάτων" συσσώρευσης χρέους δείχνει ότι συνήθως δεν έχουν αίσιο τέλος. Σε ένα εύθραυστο παγκόσμιο περιβάλλον, οι βελτιώσεις στις πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση του ρίσκου που συνεπάγεται το υφιστάμενο κύμα χρέους», επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα...

Το παγκόσμιο χρέος ανήλθε το 2018 σε ιστορικά υψηλά επίπεδα,

18 Ιαν 2020

Όλα του γάμου δύσκολα...


Ήρθε ο Χάφταρ σε χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και αναγνωρίστηκε ως ισχυρός ηγέτης της χώρας του, καθώς η Ελλάδα του έδωσε χώρο συζητήσεων ως πρόσωπο επιρροής. Παράλληλα η συνομιλία με την Ελλάδα τον βάζει στον άξονα Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας .

Οπότε έχει πάρει ήδη πόντους από το παραπάνω. Όσον αφορά την ισχύ προφανώς δεν στηρίζεται σε εμάς (το ξέρει καλά αυτό) αλλά στην Αίγυπτο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή καθώς ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν είναι αρχηγός κράτους και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πριν τη συνάντηση με τον Χαλίφα Χαφτάρ ο Κούλης συνομίλησε τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ για να πάρει εντολές.

Έχει σημασία όμως να δει κάποιος πώς ο Χαφτάρ που διατηρει την ισχύ αλλά και την ενότητα της Λιβύης (πάνω από 70% εδαφών και πληθυσμού συντάσσεται με τον Χαφτάρ). Μένει να δούμε τι θα κάνει ο ίδιος ο Χαφτάρ σε περίπτωση που πάρει ρόλο εξουσίας , σε συνεργασία με τον Σάραζ (μην ξεχνάμε πώς είναι επίσημα αναγνωρισμένη η κυβέρνηση του από ΟΗΕ άρα δύσκολα θα εκτραπεί) σε σχέση με την συμφωνία με την Τουρκία.

Στο Βερολίνο έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος, ενώ «φυσικά» θα είναι και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές Χαφτάρ - Σάρατζ που να μεν σημειώνουν πως θέλουν την ειρήνη, όμως οι υποστηρικτές τους φαίνεται να έχουν θέσει τις δικές τους «κόκκινες γραμμές».

Η Τουρκία που ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη στο πλευρό του πρωθυπουργού Σάρατζ, και κάνει πιο δύσκολη την επιτυχία της διάσκεψης στον στόχο επίτευξης βιώσιμης εκεχειρίας.

Από την άλλη ο Χάφταρ στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία και θεωρείται δεδομένο πως ένας από τους βασικούς στόχους των υποστηρικτών είναι ο έλεγχος των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων της Λιβύης.

Ποιος είναι ο Χαφτάρ που στηρίζουμε πολλά σε αυτόν; Είναι ο «Οδυσσέας» της πτώσης του «δικτάτορα» Καντάφι.

16 Ιαν 2020

ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ





8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9019



Όταν το 9010 ο λαθρομετανάστης με την πένθιμη γραβάτα έσυρε την χώρα με το έτσι θέλω στα μπουντρούμια του Δ.Ν.Τ. ήμουν βέβαιος ότι η επιλογή του Καστελλόριζου (Μεγίστης) ως τόπου ανακοίνωσης της πουστιάς του δεν ήταν καθόλου τυχαία.


Την ληστοσυμμορία του ΠΑΣΟΚ την ακολούθησε μια σειρά από κυβερνήσεις μοχθηρών και τοξικών απατεώνων που διέλυσαν κατ’ εντολή των τοκογλύφων αφεντικών τους ό,τι δομή, θεσμό και ηθική αξία είχε μείνει όρθια στην Νεοελλάδα.


Με αποικιοκρατικά μνημόνια, ληστρικά ψευτόχαρτα και συμβάσεις του κώλου όλοι αυτοί οι ΜΑΣΟΝΟΔΟΥΛΟΙ πουτάνας γιοί και οι πουστρο-φαμίλιες τους παντελόνιασαν δισεκατομμύρια ξεπουλώντας τον εθνικό πλούτο, την ιστορία και τα ιθαγενή ζώντα ζώα.



Πλεόν το μόνο που απομένει είναι η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ η οποία είχε συμφωνηθεί από την αρχή.


Δεν ξέρω τι μου λέτε για «προδοσίες» και άλλες ακαδημαϊκές κλαπαρχιδιές. Το αβίαστο συμπέρασμα είναι πως αυτοί οι βαλέδες κάνουν πολύ μεθοδικά την δουλειά που τους ανέθεσαν οι υψηλά ιστάμενοι στο ποδιτσομάγαζο.

Το μόνιμο ερώτημα είναι: «Εμείς τι κάνουμε 


Η απάντηση είναι σκληρή:

Ρεπουμπλικανικό κόμμα Ελλάδος... Βόρειος Ήπειρος και ... φωτογραφιες και βίντεο, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ..


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΦΩΤΙΑ. Ρεπουμπλικανικό κόμμα Ελλάδος... Βόρειος Ήπειρος και ... φωτογραφιες και βίντεο, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ...


Δεν θυμάμαι ποιός είπε πως ... "ο δρόμος για την ΚΟΛΑΣΗ, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, αλλά...όταν έγραφα καιρό τώρα για... ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, περίμενα ... "ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ", για να επιβεβαιώσω "τα μαύρα φίδια" που είχαν ζώσει την διαίσθησή μου και η οποία ποτέ δεν με έχει προδώσει...

Θέλετε κάποια πρόσωπα...;;;

Θέλετε αυτό το... "Ρεπουμπλικανικό Κόμμα" που δεν μου καθόταν καλά...;;;

Θέλετε πολλά άλλα που δεν είναι ακόμα ώρα επί του παρόντος να αναδείξω, αλλά ... όλα με παρέπεμπαν σε κάτι που θα το χαρακτηρίσω επιεικώς, "ΠΕΡΙΕΡΓΟ" για την Πατρίδα μας και τον Ελληνικό Λαό, καθώς και την συγκυρία που γίνεται όλο αυτό...

Σας παρουσιάζω το θέμα όπως αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα, από την οποία δυστυχώς το πήραν κι άλλοι ανάμεσά τους και πατριώτες bloggers, και γράφω "ΔΥΣΤΥΧΩΣ", γιατί, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ "ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ" και να ψάξουν λίγο το... παρασκήνιο... τι κρύβεται δηλαδή, πίσω από την κουρτίνα... το ανάρτησαν...


Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως το συγκεκριμενο συνέδριο,

15 Ιαν 2020

Αυτή είναι η μνημονιακή ΝαιΝαίκα του ΣτΕ που προτείνει για νέα γλάστρα ο πορδυπουργός... έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού, την Ελληνικός Χρυσός και έριξε στα μαλακά τον Παπακωνσταντίνου


Συμμετείχε ως μέλος στην Ολομέλεια του ΣτΕ στο πρώτο μνημόνιο ήταν από την πλευρά της πλειοψηφίας που έκρινε Συνταγματικό το Μνημόνιο και όσα δεινά ακολούθησαν τον Ελληνικό λαό και όσα ακόμη προβλέπεται ότι θα έρθουν στο μέλλον...


Συνταγματικό το 1ο Μνημόνιο


Δείτε και συγκρίνετε ποια ήταν η σύνθεση του δικαστηρίου του ΣτΕ που έκρινε υπέρ της συνταγματικότητας του 1ου μνημονίου

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 23 Νοεμβρίου 2010, με σύνθεση τον Πάνο Πικραμμένο και την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, απορρίπτοντας την προσφυγή εναντίον του που είχαν καταθέσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.

Στην απόφασή του το ΣτΕ επισημαίνει ότι το Μνημόμιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις...


Για τις περικοπές 13ης – 14ης σύνταξης και 13ου – 14ου μισθού


Η πλειοψηφία του Δικαστηρίου (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές οι

Αιγαίο, Ελλάδα, Ελληνισμός

Όταν σιωπάς για τα Μνημόνια, για τη Μακεδονία, για την Κύπρο, για το Αιγαίο, για τη Θράκη για το δημογραφικό, για το μεταναστευτικό, για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό , για το Όχι που έγινε Ναι, για τη Ναζιστική Τουρκία, για την ανεργία, για την αναξιοκρατία,για τη ζωή, για τον Ελληνισμό...


*ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ :

14 Ιαν 2020

Ενώ το προτεκτοράτο Ελλάς περιμένει εντολές... οι Λίβυοι φέρεται να υπογράφουν, στη Μόσχα, συμφωνία κατάπαυσης...

Θα «κολλήσει» καρκίνο ο Χαφτάρ στην Μόσχα;

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μόσχα, μετά τις πληροφορίες από το πρακτορείο TASS ότι ο Φ.Σαράτζ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, όμως ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ότι τελικά, ο αρχηγός των ισλαμιστών «πείστηκε» να υπογράψει την εκεχειρία, ενώ αρνήθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ, ζητώντας προθεσμία μέχρι αύριο το πρωί για να ανακοινώσει την τελική απόφασή του. «Ορισμένα αντιμαχόμενα μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του LNA, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το έγγραφο», δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα υποστηρίξουν περαιτέρω όλα τα μέρη της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μόσχα.

Η Μόσχα εμμέσως, πλην σαφώς, αναγνώρισε το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης και την ηγεσία του Φαγιέζ Σαράτζ, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχονται και τις δικαιοπραξίες της εν λόγω κυβέρνησης, όπως την υπογραφή της αναγνώρισης της τουρκικής ΑΟΖ που «καταπίνει» το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, αλλά και την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου.

Η Μόσχα είχε βολιδοσκοπήσει την Αθήνα αν προτίθετο να αποσύρει την αναγνώριση στην κυβέρνηση του Φαγιέζ Σαράτζ και να προχωρήσει σε αναγνώριση της κυβέρνησης του Χαλίφα Χαφτάρ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να το πράξει.
Οπότε η Μόσχα θεώρησε ότι είχε «τα χέρια λυμένα» να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία, για να προχωρήσει σε συμφωνία με την Άγκυρα, η οποία εμμέσως αναγνώρισε όχι μόνο την κυβέρνηση Φ.Σαράτζ, αλλά και την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ.


«Όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του

13 Ιαν 2020

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ»...Μια εξαιρετικά δυσάρεστη για μας “ανάγνωση” των εξελίξεων και όσων ακολουθούν…


Άριστα (?) έπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διέκοψε τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Λευκό Οίκο για να αναπτύξει δημοσίως την ελληνική θέση σχετικά με το «ανυπόστατο» μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι η διατύπωσή του ήταν η σωστή. Η χρήση του ρήματος «αδημονούμε», προκειμένου να αιτηθεί τη στήριξη των ΗΠΑ για την ακύρωσή του, και η σιωπή του προέδρου στο άκουσμα της αδημονίας του έδωσαν την ευκαιρία στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να ισχυριστούν -όχι αδίκως- ότι ο Τραμπ σφράγισε – δικαίωσε τη θέση της Άγκυρας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα, ο απρόβλεπτος πλανητάρχης ακολούθησε πιστά ό,τι του είχαν υποδείξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Πομπέο. Του σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη ο πρωθυπουργός, αιτούμενος στήριξη σε live μετάδοση, ώστε υποχρεώθηκε διά της σιωπής να αποκαλύψει την αμερικανική θέση. Θέση που διατύπωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εξειδίκευσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «προκλητική», αλλά όχι «παράνομη», «άκυρη», «ανυπόστατη» (όπως λέμε εμείς) τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε την επομένη ακριβώς ότι, κατά τη νομική υπηρεσία του υπουργείου του, «υφαλοκρηπίδα έχουν μόνο τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όχι τα ακατοίκητα». Τι να πει περισσότερο ο Τραμπ;

Στην ουσία, οι ΗΠΑ έχουν στρώσει το χαλί στον Ερντογάν και του υποδεικνύουν με τον τρόπο τους πού να στείλει το ερευνητικό για «γεωτρήσεις»: Σε ακατοίκητες νησίδες και νήσους οι οποίες δεν περιλαμβάνονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά περιλαμβάνονται ονομαστικώς -με τουρκικό όνομα, δυστυχώς- στη συμφωνία με τη Λιβύη.

Σε νήσους και νησίδες που ευρίσκονται πέριξ του Καστελορίζου και μεταξύ Κω και Νισύρου. Το μέγα κόλπο -η «τέλεια κέντα» με χαρτοπαικτικούς όρους- είναι ότι επιχειρούν (εκτιμώ) να αναθεωρήσουν – ερμηνεύσουν τη «Λωζάννη» μέσω του μνημονίου με τη Λιβύη! Διά του ΟΗΕ, όργανο του οποίου είναι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Και, όταν έρθει η στιγμή -που δεν αργεί-, θα μας κατηγορήσουν και από πάνω ότι… παραβιάζουμε το Διεθνές Δίκαιο και θα απαιτήσουν είτε την παραπομπή θεμάτων εδαφικής μας ακεραιότητας και εθνικής μας κυριαρχίας στη Χάγη (που είναι το δικαστήριο του ΟΗΕ) είτε την απόσπασή τους διά της ισχύος.

Πρέπει να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες: Το μέλλον που μας σχεδιάζουν κινείται μεταξύ εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας.

Ἡ ψηφοφορία στὸ Εὐρωπαϊκὸ κοινοβούλιο γιὰ μία «νέα» Εὐρώπη που πέρασε όλως τυχαίως «ἀπαρατήρητη» ἀπὸ ὅλα τὰ εὐρωπαϊκὰ ΜΜΕ

Ι.Τὴν ἡμέρα τῶν εὐρωεκλογῶν, στὶς 26 Μαΐου 2019, τὸ Εὐρωπαϊκὸ Κοινοβούλιο ἐξέδωσε ψήφισμα (1) σχετικὰ μὲ «τὰ θεμελιώδη δικαιώματα τῶν ἀτόμων ἀφρικανικῆς καταγωγῆς στὴν Εὐρώπη (2018/2899(RSP)» μὲ 535 ψήφους ὑπέρ, 80 κατά, 44 ἀποχές, ἐνῶ ἀπουσίαζαν καὶ 92 βουλευτές.

Ἡ ψηφοφορία οὐσιαστικὰ ἐπέρασε «ἀπαρατήρητη» ἀπὸ ὅλα τὰ εὐρωπαϊκὰ Μέινστριμ καὶ μόλις πρὶν λίγες ἡμέρες ἔγινε γνωστὸ στὸν «ἀντιευρωπαϊκὸ» τύπο τῆς Γερμανίας.



Τὸ ψήφισμα, ἐν εἴδει Γενικοῦ Σχεδίου Εὐρωπαϊκῆς «Ἀναδημιουργίας», περιλαμβάνει συνολικὰ 28 μέτρα καὶ προτροπές, κυρίως στὰ κράτη-μέλη τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως. Σύμφωνα δὲ μὲ τὸ σημεῖο 23 τοῦ καταλόγου μέτρων τὸ Εὐρωκοινοβούλιο καλεῖ τὴν Ἐπιτροπὴ καὶ τὰ κράτη-μέλη «νὰ λάβουν ὑπ’ ὄχιν τοὺς ἰσχύοντες νόμους καὶ διαδικασίες γιὰ νὰ ἐξασφαλίσουν ὅτι οἱ μετανάστες, οἱ πρόσφυγες καὶ οἱ αἰτοῦντες ἄσυλο μποροῦν νὰ εἰσέλθουν στὴν Ε.Ε. μὲ ἀσφάλεια καὶ νόμιμα.»




Μὲ ἄλλα λόγια: Ἀσφάλεια μετακινήσεως πρὸς τὴν χώρα ὑποδοχῆς μεταναστῶν, δημιουργία ὑπηρεσιῶν νομίμου διακινήσεως, ἀνοικτὰ σύνορα! Τὸ εὐρωψήφισμα πρέπει νὰ εἰδωθῇ σὰν συνέχεια τοῦ «μὴ δεσμευτικοῦ» Συμφώνου τοῦ ΟΗΕ γιὰ τὴν μετανάστευση (2), καθὼς περιλαμβάνει ἀνάλογες νουθεσίες, μέτρα καὶ διαπαιδαγωγικὲς συμβουλὲς πρὸ κειμένου ν΄ ἀμβλυνθῇ ἡ ὑποτιθέμενη «ἀφροφοβία» τῶν Εὐρωπαίων.

Μεταξὺ ἄλλων τὸ ψήφισμα περιλαμβάνει καὶ τὰ παρακάτω :

11 Ιαν 2020

Σε τροχιά συνθηκολόγησης με την Τουρκία η ελληνική άρχουσα τάξη! Η Τουρκία προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους της χωρίς να πέσει τουφεκιά. Έχει πεισθεί, άλλωστε, ότι μπορεί να το επιτύχει...Η Ελληνική "άρχουσα τάξη" αντιμέτωπη με την κοινωνία

Αυτό που συμβαίνει με τα ελληνοτουρκικά την τελευταία περίοδο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η τουρκική στρατηγική μορφοποιείται πολύ πιο συγκεκριμένα με βάση την αρχή ότι οι διακρατικές σχέσεις διαμορφώνονται με όρους ισχύος.

Το διεθνές δίκαιο που διαμορφώνεται με τη συνέργεια των κρατών για να υπάρχει μια σχετική διεθνής τάξη, το επικαλούνται οι ασθενέστεροι, αλλά παραμερίζεται από τους ισχυρούς. Επομένως το ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει να κάνει με σχέσεις δύναμης.

Εν προκειμένω, η Τουρκία δεν επιδιώκει μόνο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι ένα νέο ζήτημα που έχει επισυναφθεί στο “πακέτο” της τουρκικής στρατηγικής έναντι της Ελλάδας. Πριν από αυτό αξίωνε τον έλεγχο του μισού Αιγαίου, προκειμένου –όπως έλεγε– να διαφυλάξει την ασφάλεια της Τουρκίας από τις απειλές που προέρχονταν από τη Δύση. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία επιδιώκει την ανάδειξή της σε μείζονα περιφερειακή δύναμη και επιχειρεί να δημιουργήσει έναν εξωτερικό ζωτικό χώρο.

Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δημιουργεί εκ των πραγμάτων τετελεσμένο. Είναι μια προσημείωση της Τουρκίας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ, παρότι κινείται έξω από τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου. Στηρίζεται, όμως, στην ισχύ. Επομένως, το κρίσιμο ερώτημα αφορά την Ελλάδα: είναι διατεθειμένη να θεωρήσει ότι η βούληση της Τουρκίας αποτελεί για αυτήν τετελεσμένο ή όχι; Σε ποιον βαθμό έχει τη θέληση και τη δύναμη να επιτύχει την ανάσχεση των τουρκικών επιδιώξεων;

Η Άγκυρα δεν επιδιώκει γενικό πόλεμο με την Ελλάδα. Στόχος της είναι να

Η Ελλάδα είναι υπόθεση πολύ προσωπική κάποιων αδίστακτων οικογενειών, με ιδεολογικό περιτύλιγμα. Δεν έχει σχέση με τον πολιτισμένο κόσμο.


Είναι μια χώρα που στηρίζεται και αναπνέει από έναν σκληρό υπόκοσμο,έναν υπόκοσμο που στέκεται φρουρός σε κάθε πόλη της ελληνικής επαρχίας, έτοιμος να σκοτώσει…Τώρα πλέον το πρόβλημα το γνωρίζουμε ας υψώσουμε φωνή και ας αντισταθούμε.

Μας είχαν υποσχεθεί παράδεισο και μας οδήγησαν στην κόλαση και τα χειρότερα έπονται.

Λεηλατείται όλη η ακίνητη περιουσία της Ελλάδας ιδιωτική και δημόσια και για τα κινητά μας έχουν φέρει όλους τους Μουσουλμάνους από τα πέρατα της γης. Υποσχέθηκαν οι πολιτικοί μας πριν από χρόνια να μας οδηγήσουν σε οικονομικούς παραδείσους και αντί  αυτού μας οδήγησαν όχι μόνο στην κόλαση αλλά στην άκρη της αβύσσου και είναι έτοιμοι να μας σπρώξουν. Οι πολιτικοί μας θεωρούν (και αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους) μιάσματα που λερώνουν τον τόπο και τον καθαρό αέρα. Ενδεδυμένοι με προσωπεία καλοκάγαθα,που στο σώμα τους όμως κυκλοφορεί πύον και χολή,μας καταφέρνουν το ένα κτύπημα μετά το άλλο.

Τα μέτρα τα οποία είχαν λάβει και συνεχίζουν είναι η πλήρης καταστροφή των Ελλήνων.

Τώρα πλέον το πρόβλημα το γνωρίζουμε ας υψώσουμε φωνή και ας αντισταθούμε.

Για να θυμηθούμε μιας και υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, την εξής δήλωση του σε τουρκικό κανάλι: "Οι τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής είναι για εμάς εθνική κληρονομιά" (sic). Αλήθεια είπε. Είναι εθνική κληρονομιά για τους δημοσίους υπαλλήλους.....

ΜΑΤ και Δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι Γενίτσαροι της εκάστοτε Κρατικής εξουσίας.


Οι Γενίτσαροι, ήταν... επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αρχικά συγκροτούνταν από παιδιά χριστιανικών οικογενειών που εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία. Οι Γενίτσαροι εξελίχθηκαν σε παραστρατιωτικό κέντρο εξουσίας σε εσωτερικούς πολιτικούς και οικονομικούς αγώνες, .

Οι γενίτσαροι, εξισλαμισθέντες πλέον, γίνονταν οι πιο φανατικοί πολεμιστές καθώς μάλιστα, τίποτε δεν τους συνέδεε με την ομαλή οικογενειακή και κοινωνική ζωή αφού λησμονούσαν γονείς και γενέτειρα γη, με συνέπεια να θεωρούνται οι φανατικότεροι αλλά και οι καλύτεροι υπερασπιστές του εκάστοτε Σουλτάνου.

Πολλές φορές σήκωσαν κεφάλι ενάντια στο οθωμανικό κράτος και τους αξιωματούχους του γυρεύοντας όλο και περισσότερα προνόμια και μισθούς. Έφθασαν ως την εκτέλεση ενός σουλτάνου.


Ο κρατικός μηχανισμός από την απελευθέρωση 1821 και εντεύθεν συνεχίζει να

Πέθανε ἀπό τό κρῦο 63χρονη,στήν Ἑλλάδα τοῦ 2020 ! Ἑλληνίδα φυσικά...


Τραγικό θάνατο από το κρύο βρήκε 63χρονη γυναίκα από την Κέρκυρα

 «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία».

Ἔχετε ἀκούσῃ νά πεθαίνῃ ἀπό τό κρῦο κάποιος ἀπ᾿τούς ἑκατοντάδες χιλιάδες λαθραίως εἰσαχθέντες πού διαμένουν στά κέντρα φιλοξενίας; Ὄχι βεβαίως !

Πεθαίνουν ὅμως ἀπό τό κρῦο, μέσα στά σπίτια τους (!!!),Ἕλληνες καί Ἑλληνίδες,διότι πολύ ἁπλῶς δέν ἔχουν τούς πόρους πού θά τούς ἐπιτρέψουν τό ἐλάχιστον : λίγη θέρμανση μέσα στό καταχείμωνο ! ! !

Ἤ πεθαίνουν ἀπό τίς ἀναθυμιάσεις τῶν μαγκαλιῶν καί τῶν σομπῶν ! ! !

Κατά τά ἄλλα ὁ Κούλης καμαρώνει

10 Ιαν 2020

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ



Η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ορθοπολιτική ανάγνωση της πραγματικότητας, καθιστά τους επήλυδες ικανούς και κατάλληλους να λαμβάνουν μια σειρά από παροχές και να χαίρουν ειδικής μεταχείρισης. Και γι' αυτό τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού μας έχουν διατεθεί για να στεγάσουν τους ισλαμιστές εποίκους, που πέρασαν παράνομα τα σύνορα της χώρας.

Αυτή η είδηση, το να παραχωρούνται τα όπλα του έθνους σε ξένους, που κάλλιστα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας, ακόμα και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, δεν θα μπορούσε να γίνει πιστευτή από την κοινή γνώμη. Μια τέτοια απόφαση από κρατικό παράγοντα, αλλά και από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα φάνταζε εξωφρενική, αδιανόητη, ευθέως εχθρική προς τα συμφέροντα του κράτους και του λαού.

Δυστυχώς, η είδηση είναι 100% αληθινή.

8 Ιαν 2020

Ας πουν την αλήθεια για την εγκληματικότητα ! Η πρόληψη και η προφύλαξη των πολιτών από το έγκλημα εκ μέρους της Πολιτείας είναι υποτυπώδης και είναι υπόθεση λίγων αστυνομικών. Η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα αποτελεσματικά, πρώτον επειδή είναι παροπλισμένη διότι είναι δέσμια των πολιτικών επιλογών και, ενδεχομένως, επειδή κάποιες φορές δεν θέλει. Η ανοχή του πληθυσμού είναι αξιοθαύμαστη και σ' αυτήν υπολογίζουν οι κυβερνώντες.

Έσπασαν τα πάντα στην Παναγία τη Λειαπυργούσαινα του Χαλκειούς


8/1/2019 Η είδηση από το Ρolitischios.gr αναφέρει τα εξής :

¨Έσπασαν τα πάντα στην Παναγία τη Λειαπυργούσαινα του Χαλκειούς

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά βεβήλωσης των Ιερών Ναών στην περιοχή του Χαλκειούς, αφού το εκκλησάκι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας του Χαλκειούς, έπεσε για δεύτερη φορά στο στόχαστρο αγνώστων δραστών που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, μετά την πυρπόλησή του στις 28 Δεκεμβρίου 2019.

Μετά την προ ημερών πυρπόληση της Αγίας Τράπεζας του Ιερού Ναού, άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης έσπασαν όλα τα τζάμια της εκκλησίας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Βίγκα, η καταστροφική δράση των αγνώστων δραστών δεν περιορίστηκε στο σπάσιμο των τζαμιών, αφού από τα πλαϊνό παράθυρο του Ιερού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με την Αγία Τράπεζα, πήραν την εικόνα του Εσταυρωμένου και την κομμάτιασαν στο προαύλιο, αφήνοντάς την στο σημείο.

Μην ανησυχείτε, όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση έχει σχέδιο….