31 Δεκ 2019

Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!


...Θριαμβολογούσες αδαπάνητα για τα κατορθώματα και τους ηρωισμούς της γενιάς σου. Στις δεκαετίες όμως που ακολούθησαν κατασπατάλησες νωχελικά την ελευθερία που σου χάρισε! Έφτιαξες τη ζωή σου… Το δικό σου, επιτέλους, σπίτι, και το δικό σου εξοχικό. Έκανες ταξίδια μακρινά και πολυδάπανα, σε προορισμούς εξωτικούς. Αγόρασες πρώτο και μετά δεύτερο αυτοκίνητο. Χρεώθηκες ασυλλόγιστα δάνεια, δόσεις και κάρτες που αφειδώς σου πρόσφεραν οι τράπεζες. Μπούχτισες τα παιδιά σου φροντιστήρια και ιδιαίτερα, να σπουδάσουν προσοδοφόρα επαγγέλματα, να γίνουν υψηλόβαθμα «στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων».

Εκμεταλλεύτηκες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τους μετανάστες που είχαν την ανάγκη σου, για να μαζέψουν τις ελιές σου, να χτίσουν και να καθαρίσουν το σπίτι σου, να… φυλάξουν τα παιδιά σου. Έπαιξες στο Χρηματιστήριο το κληρονομημένο βιος των γονιών σου και αγόρασες «αέρα» που σου πούλησαν οι αετονύχηδες της ελεύθερης αγοράς. Συναλλάχθηκες μ’ αυτό το άθλιο κράτος κάτω απ’ το τραπέζι κάμποσες φορές, δεν θυμάσαι και συ πόσες… για τη στρατιωτική θητεία του γιου σου, το διακανονισμό της εφορίας, το αυθαίρετο δίπλα στη θάλασσα, το διορισμό στην επίζηλη δημοσιοϋπαλληλία, τη λίστα αναμονής σε κάποιο νοσοκομείο.

Διασκέδασες την πλήξη σου βόσκοντας αμέριμνα στα λιβάδια της τηλεόρασης, κάνοντας φωτοσύνθεση με την προπαγάνδα και το γούστο των αχρείων της κάθε εξουσίας. Ατίμασες την ψήφο σου ξανά και ξανά για μια «εξυπηρέτηση», εκδούλευση των φαύλων της κομματοκρατίας, των επαγγελματιών και των κληρονόμων της πολιτικής.

Φέτος όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά.

30 Δεκ 2019

(ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ!) Ο EastMed κρύβει παγίδες... Το Ισραήλ μας παρασύρει σε "ναρκοπέδιο"... Δυναμώνει η άποψη ότι η απειλή της κατασκευής του EastMed από το Ισραήλ είναι ο λόγος που προωθείται fast track ο αγωγός. Είναι ένα πανίσχυρο γεωπολιτικό χαρτί που δεν απαιτεί την κατασκευή του για να χρησιμοποιηθεί! Οφείλουμε να το διαχειριστούμε σωστά για να μη καταλήξουμε να γίνουμε "χρήσιμοι ηλίθιοι" για άλλη μια φορά, δρομολογώντας τους σχεδιασμούς τρίτων εις βάρος μας...

Όλοι οι Έλληνες θέλουμε να βρεθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης της Τουρκίας. Αλλά ο τρόπος πρέπει να είναι αποτελεσματικός, προϊόν ιθαγενούς και όχι εισαγόμενου σχεδιασμού και στρατηγικής, να μας οδηγεί σε καλύτερο, όχι χειρότερο αποτέλεσμα. Είναι ο EastMed τέτοιος τρόπος; Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σχέσεις τους με την Τουρκία. Πρέπει να κάνουν τα πάντα, να χρησιμοποιήσουν έξυπνα όλα τα "χαρτιά" τους αφενός για να προασπίσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, αφετέρου για να σταματήσει η διοχέτευση προσφύγων-μεταναστών από την Τουρκία, διαφορετικά θα διαλυθούν ως κράτη.

Πρέπει, όμως, να μην παίξουν τον ρόλο "χρήσιμου ηλίθιου", όπως τόσες φορές συνέβη στην ιστορία, με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές, όπως η Μικρασιατική και η Κυπριακή. Δεν πρέπει να λύσουμε εμείς προβλήματα που πιθανώς έχουν τρίτες δυνάμεις με την Τουρκία, λόγω της "ανεξαρτησιακής" τάσης της ή της νεοοθωμανικής φιλοδοξίας της. Ούτε πρέπει να γίνουμε όργανα ευρύτερων στρατηγικών, που ούτε τις καταλαβαίνει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει η ελληνική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία.

Κανείς Έλληνας πολιτικός ή στρατιωτικός υπεύθυνος δεν πρέπει να ξεχνάει τα μαθήματα του 1974, ούτε την αξία των διαβεβαιώσεων που νόμιζε ότι είχε η Αθήνα (όπως και ο Μακάριος το 1963). Στο πλαίσιο αυτό προκαλεί εντύπωση η σπουδή της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης να υπογράψουν άρον-άρον τη συμφωνία με το Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον,

29 Δεκ 2019

ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα τη διάβρωση επιτροπών του ΟΗΕ και της Ε.Ε. από τα λόμπι κολοσσών της βιομηχανίας τροφίμων. Πολύ λιγότερα γράφτηκαν για τη «διάβρωση» ελληνικών μέσων ενημέρωσης από τα ίδια λόμπι.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε μια απόφαση που άλλαξε για πάντα τις διατροφικές συνήθειες της γειτονικής χώρας. Με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που ενίσχυαν συγκεκριμένους καλλιεργητές και εμπόρους μετέτρεψε τους Τούρκους από δεινούς καφεπότες σε ένα έθνος που προτιμούσε φανατικά το τσάι.

Σήμερα η κίνησή του ίσως φαντάζει απολυταρχική. Ο «πατέρας των Τούρκων» όμως εκτός από αυταρχικός ήταν και γνήσιος αστός και όπως δεκάδες άλλοι πολιτικοί και επιχειρηματίες της τάξης του γνώριζε ότι μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες ενός ολόκληρου λαού με βάση πολιτικά και οικονομικά κριτήρια.

Το σημαντικότερο παράδειγμα που αναφέρουν συχνά ιστορικοί και διατροφολόγοι ήταν η επιτυχία εταιρειών όπως η Kellog’s να επιβάλουν το ελαφρύ πρωινό με δημητριακά, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, η σημασία του πρωινού ως του πιο «σημαντικού γεύματος» το οποίο «δεν παχαίνει αλλά προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για όλη την ημέρα» ήταν άγνωστη.

Οι αγρότες στις ΗΠΑ συνήθως έτρωγαν ό,τι είχε περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα – ένα σύστημα διατροφής που έπρεπε να αλλάξει όταν μετατράπηκαν σε βιομηχανικούς εργάτες με διαφορετικά ωράρια και συνθήκες εργασίας.

Ο φανατικά θρησκευόμενος Χάρβεϊ Κέλογκ (που υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι οι νιφάδες καλαμποκιού μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα από το πρόβλημα του… αυνανισμού!) κατάφερε να ηγηθεί επιχειρηματικά στη νέα εποχή με έναν συνδυασμό επιθετικού μάρκετινγκ και φανατικής προσήλωσης σε αρχές ενός ακραίου υγιεινισμού με χαρακτηριστικά θρησκευτικής σέκτας.

Εκτοτε η επιβολή των διατροφικών συνηθειών στον πληθυσμό, η οποία έπρεπε να έχει την έγκριση κρατικών υπηρεσιών υγείας, πέρασε στα λόμπι των μεγαλύτερων πολυεθνικών της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων.

Αυτή την εβδομάδα μάλιστα

28 Δεκ 2019

Στο ίδιο έργο θεατές.Το λιμενικό απλώς υπάρχει...Τα νέα του καθήκοντα είναι να μαζεύει από την θάλασσα τους λάθρο.



Ο Βίσμαρκ έλεγε πως «αν ξαναγίνει πόλεμος στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει από κάποια μαλακία στα Βαλκάνια»! Να περιμένουμε ησυχία και ηρεμία ως δωράκι πρωτοχρονιάτικο κι ενόψει του πολύ δύσκολου 2020; Απίθανο πια. Δεν μπορεί καν ο Τραμπ ,με το ξεπλυμένο μαλλί ,να γίνει Σάντα Κλάους, ο συνοδοιπόρος Τζόνσον έχει άλλες πιλάλες τώρα και ο γλυκανάλατος Μακρόν που ανησυχεί και συγκαλεί πολεμικό συμβούλιο για τη Μεσόγειο μάλλον έχει τα δικά του ζόρια με τις ταραχές στα Ηλύσια Πεδία. Πολύ περισσότερο ο Βλαδίμηρος που τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση- μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση, λένε οι Ρώσοι συνήθως με τα όσα συμβαίνουν στη Mare Nostrum- και κοιτάζει πώς να πουλήσει κανένα «Σουχόι» ή κανένα βλήμα.

Όσο για εμάς;

27 Δεκ 2019

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΠΡΟΩΡΑ;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία Οκτωβρίου: Προσλήψεις 248.000,

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 375.000 = περίπου 127.000 νέοι άνεργοι...Από τις προσλήψεις μόνον οι 92.000 είναι για πλήρη απασχόληση...122.000 μερικής...33.000 εκ περιτροπής...5.581 λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με Οκτώβριο 2018.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ... 4.000.000 άτομα με ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!...

476..000 φορολογούμενοι ΔΕΝ έχουν πληρώσει οφειλές ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.... Στα 5 δισεκατομμύρια υπολογίζεται η αύξηση οφειλών και στο 1 εκατομ. 227.000 τα κατασχετικά μέτρα!!!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Οφειλές 35 Δις παρά τις 120 Δόσεις.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Τελευταίοι στην Ευρώπη.

Μόνο τα ΛΑΜΟΓΙΑ όλου του πλανήτη, όπως αυτός ο Μαλαισιανός απατεώνας, θα έρθουν για να επενδύσουν στην "αφομοίωση" των εποικιστών: σχεδόν τζάμπα εργασία και υπεραξία τεράστια.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: 31% περισσότερες οι αφίξεις και αυξάνονται συνεχώς!

Ξεσηκωμός σε πολλά σημεία hot spots της χώρας από τους Έλληνες πολίτες. Τουλάχιστον 63.000 άτομα μπήκαν στην χώρα παράνομα τους τελευταίους μήνες. Χιλιάδες αιτήσεις ασύλου και παροχή δωρεάν νομικών υπηρεσιών για τούς "πρόσφυγες", την ώρα που ο Έλληνας πολίτης έχει χάσει την οικονομική του δυνατότητα να ανταπεξέλθει στα σκόπιμα πανάκριβα παράβολα για να σώσει την περιουσία του.

Η εγκατάσταση με το «έτσι θέλω» εκατοντάδων χιλιάδων αλλότριων πληθυσμών χωρίς την συναίνεση του λαού είναι ψευδώνυμο του βίαιου εποικισμού.

ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ

Πηγαίνουμε ολοταχώς τους επόμενους μήνες σε

24 Δεκ 2019

Νέα απόφαση του υπουργού Προστασίας (;) του Πολίτη... Ελεύθερα θα πηγαινοέρχονται οι αλλοδαποί στην Ελλάδα το 2020


Ακόμα και αυτοί των οποίων εκκρεμεί η αίτηση παραμονής τους...Τα εγκλήματά τους όμως κατά της ελληνικής κοινωνίας είναι απαγορευμένα από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης...


Νέα απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα επιτρέπει στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, για όλο το 2020 να πηγαινοέρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα Μάλιστα η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο όσους αλλοδαπούς έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής αλλά και σε όσους βρίσκεται σε εκκρεμότητα και έφυγαν από τη χώρα το 2019. Με λίγα λόγια όσοι έφυγαν και το... μετάνιωσαν θα μπορούν να επιστρέψουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Κι αν τελικά απορριφθεί η αίτησή τους; Θα τους ψάχνουμε για να τους απελάσουμε...

Αναλυτικά η απόφαση:

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και με σκοπό την διευκόλυνση των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που υπάγονται στις ρυθμίσεις των άρθρων 8 και 9 του Ν.4251/2014, επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2020 μέχρι 31-12-2020, η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από την χώρα μας εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, είναι κάτοχοι ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, και:

Βεβαίωσης κατάθεσης ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 7 και άρθρου 9 παρ. 4 του Ν. 4251/2014 ή Ειδικής Βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 4251/2014

Κατά την χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να επισκεφθούν την χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.

Επιπλέον επιτρέπεται η επανείσοδός τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από

Να λοιπόν τι ΔΕΝ κάναμε και επιτρέψαμε να φτάσουν τα πράγματα εδώ


Οι εξελίξεις πλέον δεν είναι απρόβλεπτες, και η διαχείριση που προδιαγράφεται δυστυχώς αλλά δεν είναι διόλου ελπιδοφόρα…

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας καρκινοβατεί τσαλαβουτώντας σε αποσπασματικά ημίμετρα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναπληρώσουν την απουσία ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης, στο πλαίσιο μιας συνεκτικής και ενιαίας Εθνικής στρατηγικής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ασκούμενη εξωτερική πολιτική δεν διαθέτει αυθεντική ταυτότητα και αυτόφωτη φυσιογνωμία. Είναι μια αλληλουχία προσπαθειών με στόχο να απαντηθούν προκλήσεις, να περιοριστούν οι δυνητικές τους συνέπειες, να διεκπεραιωθούν σε πνεύμα φορμαλιστικό μια σειρά από αυτονόητες και τυπικές υποχρεώσεις.

Πρόκειται για μια πρακτική που δεν οχυρώνει την χώρα… Δεν οργανώνει με τρόπο μαχητικό ένα σύστημα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων με εργαλείο τα κυριαρχικά δικαιώματα, το Διεθνές Δίκαιο και ένα περιβάλλον πραγματικά στρατηγικών συμμαχιών , ευέλικτο, διαρκές και επικαιροποιημένο… Δεν είναι προσανατολισμένη να τροποποιήσει τους όρους της αντιπαράθεσης, άρα και την κατεύθυνση των πιθανολογούμενων εξελίξεων. Η ελληνική εξωτερική πολιτική…

23 Δεκ 2019

Μη σας κορο'ι'δεύουν...35 εκατομμύρια "επενδυτές" έχουν προγραμματιστεί για τον Ελλαδικό χώρο...Ελλάδα και Ελληνισμός αντιμετωπίζουν τον έσχατο κίνδυνο!

Κ.Γρίβας . Τα λέει έξω απο τα δόντια :





Μόνο 68.000 επενδυτές ;...

Σύμφωνα με νέα, εμπιστευτική, έκθεση της ΕΕ στην οποία αναφέρεται στην έντυπη έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου εισήλθαν στην ΕΕ συνολικά 70.002 λαθρομετανάστες. Πρόκειται για έναν αριθμό αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι όταν είχαν καταφθάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος 47.847 άνθρωποι.

Τους περισσότερους νεοαφιχθέντες από την Τουρκία φέρεται να καταγράφει η Ελλάδα με σχεδόν 68.000 ανθρώπους ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 1.803, η Βουλγαρία με 197 και η Κύπρος με 261.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως επισημαίνει η Welt, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δεν προέρχεται πλέον από τη Συρία (14%), αλλά από το Αφγανιστάν (30%). Ακολουθούν πολίτες από το Πακιστάν (9,5%), το Ιράκ (8%) και την Τουρκία (5%).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση,

18 Δεκ 2019

Η Γκρέτα στο Τορίνο τραγουδάει το "Bella Ciao"... για την υπερθέρμανση του πλανήτη!...Όταν σε θεωρεί ηλίθιο ένα δεκαεξάχρονο...

Η Γκρέτα στο Τορίνο τραγουδάει το "Bella Ciao"... για την υπερθέρμανση του πλανήτη!...




ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου
καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου»

«Πίσω μου σ' έχω Σατανά»!

Είναι πλέον απολύτως διαπιστωμένο πως η πολιτική κι οι πολιτικοί, οι εκκλησίες κι οι ιεράρχες σιτίζονται στα ταμεία της νέας παγκόσμιας τάξης!

Όμως, δεν υπάρχει ένας/μία πολιτικός, ένας/μία επιστήμονας, ένας/μία διανοούμενος/η που τολμούν να ψιθυρίσουν -κι όχι να υψώσουν "φωνή" Αντίστασης-, που θα μπορούσαν να μας πουν έστω εμμέσως ότι δεν βρίσκονται στις λίστες πληρωμής "προγραμμάτων" εξάρτησης των...τραπεζιτών, της παγκόσμιας ελίτ;

Το νέο παγκόσμιο σύμβολο όλων των πολιτικών κομμάτων και παγκόσμιων κινημάτων -και στην Ελλάδα-η μικρή Γκρέτα στην οποία υποκλίνονται όλοι, από τον ΟΗΕ, τον πάπα, τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση κι ένας ατελείωτος κατάλογος πολυεθνικών... έφθασε στο Τορίνο της Ιταλίας για να εκπαιδεύσει, να παραδώσει μαθήματα που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", τον "μεγαλύτερο κίνδυνο για το ανθρώπινο γένος" εν μέσω μιας "θεϊκής απάντησης" -ας μας επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, μιας και δεν τολμάει κανένας να μιλήσει.

10 Δεκ 2019

Ο Παράξενος Θάνατος της Ευρώπης

Douglas Murray: Η Ευρώπη αυτοκτονεί




«Δεν θα ’ταν τότε πιο απλό η κυβέρνηση να διαλύσει το λαό και να εκλέξει έναν άλλο;» - Bertold Brecht, «Η Λύση», 1953

ΚΟ: Κάποια απoσπάμαστα από το συγκλονιστικό βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα Douglas Murray (Ντάγκλας Μάρεϊ), «Η Ευρώπη Αυτοκτονεί», το βιβλίο του οποίου (Νο. 1 Bestseller των Sunday Times) δεν γνώριζα ότι έχει εκδοθεί στα ελληνικά (εκδόσεις Liberal Books, 2019)

Ο πρωτότυπος τίτλος είναι “The Strange Death of Europe” / «Ο Παράξενος Θάνατος της Ευρώπης»). Τον έχω παρακολουθήσει μέσα από κάποια βίντεο και εξεπλάγην που το βιβλίο του μεταφράστηκε στα ελληνικά και αυτό γιατί ως γνωστόν είναι εξαιρετικά δύσκολα να βρεις στα ελληνικά βιβλίο που ασκεί κριτική στην μαζική μετανάστευση και στην αλλοίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Το αγόρασα και ξεκίνησα να το διαβάζω.

Ο Μάρεϊ έχει χαρακτηρισθεί (το λιγότερο) ένας

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ" ... ένα συνεχές έγκλημα που λαμβάνει χώρα στις πλάτες όλων μας.


9 Δεκ 2019

Εάν ενδιαφέρεστε για την τύχη της πατρίδας, βρείτε το χρόνο να τον παρακολουθήσετε.

Ακούστε πολύ προσεκτικά τι έχει να μας πει ο Καθηγητής Κώστας Γρίβας... Αυτά που αναφέρει ο κύριος Καθηγητής θα τα ζήσουμε λίαν συντόμως. Εάν ενδιαφέρεστε για την τύχη της πατρίδας, βρείτε το χρόνο να τον παρακολουθήσετε :



Στη συνέχεια περάστε και από ΕΔΩ... και ΕΔΩ...

"Να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν"...η συνέχεια ΕΔΩ

5 Δεκ 2019

Οι αυταπάτες της συνεκμετάλλευσης

Αν η Τουρκία εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι, δεν πρόκειται να σηκωθεί από αυτό χωρίς να έχει πετύχει μια καθολική ανατροπή του status quo. Η διαμόρφωση των όρων της συνεκμετάλλευσης, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεχθεί μια τέτοια διαπραγμάτευση, θα καταστεί ένας εκβιαστικός ατέρμονος εφιάλτης χωρίς διέξοδο
Οι τροχιοδεικτικές βολές που έπεσαν προ ημερών για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία από τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Θάνο Ντόκο εγείρουν ένα ζήτημα που σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται πειστικά με τηλεοπτικές προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να τις απαλύνει. Όσο κι αν το νεότευκτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πολύ δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ως όργανο με οποιαδήποτε σημασία έστω και σε αμιγώς συμβουλευτικό επίπεδο, τέτοιες τοποθετήσεις θα ήταν αδύνατο να γίνουν χωρίς να εκφράζουν την κυβέρνηση. Τις χρεώνεται.

Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δυστυχώς πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένο ότι έρχεται μια τέτοια συζήτηση. Η Τουρκία ωθεί προς τα εκεί όσο ποτέ, η Ελλάδα αισθάνεται αδύναμη να την τερματίσει πειστικά και οριστικά, πολλοί ξένοι με σημασία την καλοβλέπουν, ενώ και εντός Ελλάδας (και, κυρίως, εντός κυβέρνησης, μα και αντιπολίτευσης) δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη θεωρούν όχι απλώς "αναγκαστικό μονόδρομο", αλλά κάτι περισσότερο: πιστεύουν ότι αυτή είναι σωστό, παραγωγικό να γίνει.

Είναι όμως πράγματι έτσι;

3 Δεκ 2019

Κατάσταση προ-πολέμου με επικοινωνιακά πυρηνικά από την Τουρκία


Κατάσταση προ-πολέμου με επικοινωνιακά πυρηνικά από την Τουρκία

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε με νόημα ότι η λεγόμενη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, είναι απτή απόδειξη ότι η Τουρκία δεν εξαφανίζει απλά Ελληνικά νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά αγνοεί πλήρως την Ελλάδα ως χώρα με κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, περίπου λειτουργώντας σαν να υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μόνο θάλασσα και καμία άλλη χώρα με δικαιώματα όπως η Ελλάδα ή η Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπε η Τουρκία που λειτουργεί πλέον ως αυτόνομος δρώντας στην περιοχή , θέλει την Ελλάδα όχι απλά προτεκτοράτο στην σφαίρα επιρροής της, αλλά γεωπολιτικό φάντασμα. Ως εκ τούτου οι θιασώτες του κατευνασμού στην Ελλάδα, απλά ακούσια ή όχι συνεργάζονται με αυτή ακριβώς την λογική.

Κατά τον κ. Γρίβα,ο έλληνας Πρωθυπουργός στο Λονδίνο αύριο δεν έχει και πολλά περιθώρια έναντι του Ερντογάν και φυσικά κανένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν μπορεί πλέον να συζητηθεί με τέτοια κατάσταση προ-πολέμου επικοινωνιακά από την Τουρκία, όταν είναι προφανές ότι σύντομα θα προχωρήσει και σε πρακτική ακραία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Όπως είπε ο κ. Γρίβας, η Ελλάδα πρέπει πλέον να καταστήσει σαφές στη Τουρκία, ότι οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί, δεν έχει άλλη υποχώρηση και η αποτρεπτική απάντηση πλέον θα είναι συντριπτική.

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ανέλυσε επίσης γιατί η Τουρκία διεκδικεί πλέον με ισορροπίες ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες ισχύος , πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο :



29 Νοε 2019

Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών γίνεται βάσει εχθρικού πολεμικού σχεδίου.


Εαν καταλάβατε...είμαστε σε «πόλεμο».


Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης χθες. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Φαγιέζ Αλ Σαράντ στην Άγκυρα.

Η συνάντηση είχε διάρκεια 2 ωρών και ελάχιστα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για προφανείς λόγους.

Στην ανακοίνωση των Τούρκων αναφέρονται μόνο τα εξής:

24 Νοε 2019

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ



Γίνεται πολύ συζήτηση για τις πληρωμές με μετρητά: από πολλούς φίλους της ‘προόδου’, η πληρωμή με μετρητά αντιμετωπίζεται ως μία οπισθοδρομική συνήθεια, ένα απομεινάρι του παρελθόντος, ένα είδος φολκλορικής προκατάληψης. Σε αυτό προστίθεται, πάντα σύμφωνα με τους προοδευτικούς, ότι η πληρωμή με μετρητά βοηθά τη φοροδιαφυγή ή τουλάχιστον πως εξαλείφοντας τα μετρητά θα μπορεί να μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή.

Δηλαδή, επειδή οι κυβερνήσεις δεν καταφέρνουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και δεν βρίσκουν τον τρόπο για να εκπαιδεύσουν τον πολίτη να σέβεται την συνεισφορά στους δημόσιους λογαριασμούς, τι κάνουν λοιπόν; Τα βάζουν με όποιον πληρώνει με νομίσματα.

Αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε καθαρά.

Πρώτα απ’ όλα, ασφαλώς, δεν τιμά τους κυβερνώντες το γεγονός ότι αποδέχονται την ήττα τους εμπρός από τη φοροδιαφυγή. Πράγματι, για να μπορέσουν να την καταπολεμήσουν, αναγκάζονται να εισαγάγουν ένα μετρό που κτυπά την αυτονομία και την ελευθερία, καθώς και την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, ιδίως εκείνων που είναι τίμιοι. Οι οποίοι, πληρώνοντας όλα όσα πρέπει, βιώνουν ως ένα περιορισμό της αυτονομίας την υποχρέωση να πληρώνουν με μία ηλεκτρονική κάρτα. Αλλά και η ίδια η δικαιολογία της φοροδιαφυγής αποτελεί μία υπερβολή και μία ύποπτη εμμονή: Τόσους αιώνες που οι κάρτες δεν υπήρχαν, τα κράτη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κατάφερναν να συλλέγουν τα δημόσια έσοδά τους και ούτε έπαθαν κάτι επειδή κάποιοι φοροδιέφευγαν.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό ζήτημα είναι ότι τα μετρητά είναι εκπαιδευτικά. Πράγματι,

Αυτοί επωφελούνται και διοργανώνουν την λαθρομετανάστευση.-Τα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών είναι το τελευταίο έγκλημα των ισχυρών εις βάρος της ανθρωπότητας.- Ποιοι φοράνε το "προσωπείο" της "ευαισθησίας" και ποιοι είναι οι κρυφοί τους στόχοι;




Εδώ βρισκόμαστε. Οι προδότες οργάνωσαν στην εντέλεια τη διάλυσή μας κι εμείς λέμε: να τον ρίξουμε δημοκρατικά στις επόμενες εκλογές! …

Αν έχεις πατρίδα να υπερασπιστείς ως τότε!

Σε εποχές πολέμου η Δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο σύστημα για να νικήσεις. Χρειάζεται Στρατηγός που θα σε υπερασπιστεί εσένα και την Πατρίδα. Αν περιμένεις να ομονοήσουν οι πολίτες και να φτιάξουν πατριωτικό κόμμα, για να πάρει τις εκλογές και να σώσουν τη χώρα….. την έχασες τη χώρα πατριώτη!

Κι όχι μόνο τη χώρα και σένα τον ίδιο.

Χρειάζεται δυνατός πυρήνας να παίρνει αποφάσεις, όχι ρεντίκολα – προδότες να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια όλη την ώρα. Ο Κούλης στο Λονδίνο για τένις, ο άλλος βόλτα για το Πολυτεχνείο και ο Έβρος σουρωτήρι! Δεν ξέρει κανείς πόσοι και ποιοι μπήκαν στη χώρα. Και τούρκικη ταξιαρχία να έχει μπει, κανένας δεν το ξέρει! Καθημερινά όλο το 24ωρο μπαίνει μέσα κόσμος.

Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε. Είμαι πολύ δημοκρατικός άνθρωπος, αλλά έχω συνείδηση του επείγοντος και συναίσθηση της βαθιάς προδοσίας που τελείται αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας.

Πηγή αποσπάσματος


Τα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών είναι το τελευταίο έγκλημα των ισχυρών εις βάρος της ανθρωπότητας. Ποιοι φοράνε το "προσωπείο" της "ευαισθησίας" και ποιοι είναι οι κρυφοί τους στόχοι;

Ιδιοκτήτες δεν είναι μόνον οι λαοί των ανεπτυγμένων κρατών. Ιδιοκτήτες είναι και οι υπόλοιποι λαοί. Οι λαοί των κρατών, που κάποιοι δεν τους αφήνουν ν' αναπτυχθούν και τους καταντάνε στο σημείο ν' ανεβαίνουν στον πρώτο "σκυλοπνίχτη" που θα βρουν μπροστά τους, για ν' ανακαλύψουν τη "Γη της επαγγελίας". Κάποιοι μετατρέπουν την ιδιοκτησία του "Χασάν" σε "Μπανανία", για να μπορούν να την εκμεταλλεύονται. Κάποιοι ενθαρρύνουν τον "Χασάν" να μεταναστεύσει για να μετατρέψει με την παρουσία του και τα άλλα κράτη σε "Μπανανίες".

Κάποιοι δηλαδή χρησιμοποιούν τον "Χασάν" με όλους τους δυνατούς τρόπους.

23 Νοε 2019

Οι όμορφες χώρες όμορφα καίγονται...



Με τον συγγραφέα του άρθρου που ακολουθεί έχουμε σημαντικές ιδεολογικο-πολιτικές διαφορές, αλλά δεν μπορούμε παρά να τον συγχαρούμε για την εξαιρετικά εύστοχη και τεκμηριωμένη προσέγγιση ενός προβλήματος, το οποίο εξαπλώνεται σαν καρκίνος με ευθύνη ανίκανων η κακόβουλων πολιτικάντηδων και απειλεί να μας καταστρέψει ως κοινωνία, ως λαό, ως έθνος... ΔΕΕ


Φαντάσου τη σκηνή: ένας Έλληνας πηγαίνει για να εξυπηρετηθεί σε γραφείο δημόσιας υπηρεσίας. Διαπιστώνει ότι η υπάλληλος είναι γυναίκα. Δηλώνει πως αρνείται να μιλήσει σε γυναίκες και ζητάει να τον εξυπηρετούν μόνο άντρες. Ποια νομίζεις θα ήταν η συνέχεια;

Φαντάσου, τώρα, τη σκηνή ανάποδα: μια γυναίκα να λέει “εγώ δεν μιλάω σε άντρες”. Ο νέος νόμος για την παροχή ασύλου απαντάει: το σεβόμαστε, θα ψάξουμε να σας βρούμε γυναίκα υπάλληλο και γυναίκα διερμηνέα! Να τι προβλέπει το άρθρο 77, παράγραφος 5:


Όπως βλέπεις, το επεκτείνει σε κάθε περίπτωση, και όταν ο αιτών είναι άντρας.

Με ένα νόμο κι ένα άρθρο, η βάση του νομικού μας πολιτισμού καταργήθηκε.

Το συνειδητοποιούμε; Δεν είναι ρατσισμός αυτό;

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ”, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ & ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ


Σας βρωμάει κάτι; Οχι ακόμη. Είναι γιατί συνηθίσατε στο βόθρο. 5,000 λαθρο-μετανάστες σε κλειστές δομές!




Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕ ΕΚΘΕΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΤΡΟΠΟ


Ολα γύρω σας, σας φαίνονται φυσιολογικά; Εγώ δεν βλέπω τίποτα νορμάλ.

Βλέπω ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων. Στα ΜΜΕ ακούγονται πάλι αυτοί που χρεοκόπησαν με σχέδιο τη χώρα, οι ανάδοχοι και οι διάδοχοι. Μέχρι και ο Καραμανλής θέλει να γίνει ΠτΔ!

Βλέπω την αντιπολίτευση να συνδράμει αμήχανα ή στέλνοντας αλλού τη μπάλα για να μη βλέπει ο Έλληνας όσα συμβαίνουν. Ολοι τον θέλουν στη πρέσσα και στον ύπνο.

Υπάρχει φανερή διαφθορά και διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, οριζόντια και κάθετα. Οι θεσμοί δεν λειτουργούν. Η πραγματική πληροφόρηση είναι ελάχιστη.

21 Νοε 2019

Το «Προφανές Πεπρωμένο» του Ελληνισμού


«Δούλος είναι εύκολο να γένη τις, όταν θέλη. Αυθέντης είναι δύσκολον. Επιθυμούμεν ειρήνη; Ας τρέξωμεν εις τα όπλα».                                                         -Δημήτρης Υψηλάντης-



Ο ελληνισμός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ζει ξανά ημέρες όπου είναι «πλήθος τ’ άσχημα» και «τ’ άδεια αφέντες», όπως έλεγε ο Παλαμάς. Οι εθνικοί κίνδυνοι είναι γιγαντωμένοι και οι ξένοι βυσσοδομούν. Εκβιάζουν, πιέζουν, δωροδοκούν και θεωρούν ότι είναι τα χώματά μας έτοιμα για παράδοση και πώληση.

Αυτή την εντύπωση τους δίνουν δουλικότατα οι προσκυνημένες φραγκολεβαντίνικες ελίτ, που πρωτοστατούν στην υπονόμευση του εθνικού φρονήματος και στην περιφρόνηση της εθνικής μας φυσιογνωμίας.

Η Τουρκία, ένοχη εθνοκάθαρσης, κατοχής, εποικισμού και κυνικών εγκλημάτων, επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» την διχοτόμηση του Αιγαίου με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να επιτύχει την σμίκρυνση του συνόλου του εθνικού μας χώρου.

Κυοφορούνται πολύ σοβαρά πράγματα, τα οποία περνούν εντελώς υποβαθμισμένα από τα ελεγχόμενα μεγαλοκάναλα και την κατευθυνόμενη ενημέρωση των εφημερίδων που στοχευμένα δημιουργούν την αίσθηση ενός «Προφανούς Πεπρωμένου» για την χώρα…

Η φράση «Το Προφανές Πεπρωμένο», που έμεινε ιστορική, επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζων Ο’ Σάλιβαν, τον Αύγουστο του 1845. Αναφερόταν στον εποικισμό του Φαρ Ουέστ και στην σταδιακή εξολόθρευση του ιθαγενούς πληθυσμού της Αμερικής. Λες και η επικράτηση των Ευρωπαίων εποίκων ήταν το αποτέλεσμα "θεϊκής εντολής".

Ένα παρόμοιο κλίμα για την μοίρα των νεοελλήνων-ιθαγενών καλλιεργείται και διαχέεται εντέχνως, λες και είναι νομοτελειακό στους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους ν’ ανήκει η στεριά μας και στους Τούρκους, η θάλασσά μας. Η σιωπηλή αποδοχή της ξένης Επικυριαρχίας κάνει δραματικά επίκαιρα τα λόγια του Υψηλάντη: