29 Ιουλ 2024

Να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πατρίδα τους, στη γενέτειρά τους! Κάθε 4 χρόνια μόνο στην Ελλάδα!


Ο χορός ονομάζεται "Πυρρίχιος ή Πυρρίχιος χορός". Είναι ο πολεμικός χορός με την πρώτη αναφορά στην ιστορία από τον Όμηρο :


Οι Έλληνες χόρευαν πυρρίχιο πριν από τον πόλεμο ή σε κηδεία. Ο Όμηρος περιγράφει πώς ο Αχιλλέας χόρεψε Πυρρίχιο γύρω από την φλεγόμενη κηδεία του Πάτροκλου. Ο χορός ήταν ζωντανός σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Σπαρτιάτες, οι οποίοι τον θεωρούσαν ελαφριά πολεμική εκπαίδευση. Αυτή η πεποίθηση οδήγησε τους Σπαρτιάτες να διδάσκουν το χορό στα παιδιά τους όσο ήταν ακόμη μικρά.


Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία

17 Ιουλ 2024

Διαίρει και βασίλευε”... Είναι αυτό που τους αρέσει να κάνουν.



Είχα αυτή την έντονη συζήτηση στο μυαλό μου μόλις τώρα για το αν θα έπρεπε να μιλήσω για το θέμα Τράμπ ή να το αγνοήσω εντελώς. Νίκησε η φωνή που έλεγε «Παρόλο που δεν ασχολείσαι πραγματικά με την επικαιρότητα, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει αρκετά».

Το καλό με τέτοια γεγονότα είναι ότι αποτελούν πολύ αποκαλυπτικά τεστ κρίσεως που μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε ποιος είναι ειλικρινής και αξιόπιστος σχολιαστής και ποιος όχι...

Διαβάστε περισσότερα »

12 Ιουλ 2024

Θα ενεργήσετε για να το σταματήσετε αυτό;



Δεν βρισκόμαστε σε απελπιστική θέση, αλλά συνιστώ να αναγνωρίσουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα έχουμε. Ενθαρρύνω τον καθένα από εμάς να προετοιμαστεί για να μπορέσει να αντισταθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αγορά χρόνου μπορεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Σημαντική είναι η ιδέα της αναμετάδοσης. Όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο για παράδειγμα είναι ήδη σε εγρήγορση. Εκείνοι στο προσωπικό σας δίκτυο μπορεί να μην είναι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είστε λίγο πολύ η μόνη τους σωτηρία.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν πρόκειται ποτέ να τους πουν την αλήθεια. Δεν μπορώ ποτέ να τους προσεγγίσω, επειδή δεν αναζητούν (ανθρώπους σαν κι εμένα). Έτσι, αυτή η μάχη μπορεί να εξαρτηθεί από την προθυμία και την αποτελεσματικότητά σας να ανοίξετε τα μάτια των σημαντικών για εσάς ανθρώπων.

Είναι απίστευτο ότι αυτό έχει συμβεί. Τώρα, ακόμη και δισεκατομμυριούχοι που δεν είναι μεταξύ των δραστών θα χάσουν τα πάντα, όπως και εσείς και εγώ.

Ό,τι νομίζετε ότι σας ανήκει, στο οποίο οφείλετε οποιοδήποτε χρέος, θα καταπέσει σε περίπτωση αποτυχίας μιας απομακρυσμένης επιχείρησης, της οποίας τα χρέη στηρίζονται εν μέρει στα περιουσιακά σας στοιχεία, επειδή αυτή η απαίτηση επί των περιουσιακών σας στοιχείων χρησιμοποιείται ως εγγύηση.

Διαβάστε περισσότερα»

2 Ιουλ 2024

Εάν υπάρχει ανησυχία για τους "πολέμους τροφίμων", γιατί οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών διεξάγουν πόλεμο κατά των αγροτών, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής;;




Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times τις 27 Ιουνίου, η Olam Agri,από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, προειδοποίησε ότι ο κόσμος οδεύει προς "διατροφικούς πολέμους" λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και της "κλιματικής αλλαγής", οι οποίες ωθούν τις χώρες σε συγκρούσεις για τα μειούμενα αποθέματα τροφίμων.

Εάν όμως υπάρχει ανησυχία για τους "πολέμους τροφίμων", γιατί οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών διεξάγουν πόλεμο κατά των αγροτών στο όνομα της κλιματικής αλλαγής;;

Δεν είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη ή μια "έκτακτη ανάγκη" από την κλιματική αλλαγή που θα μπορούσε να προκαλέσει "πολέμους τροφίμων"-είναι ο πόλεμος κατά των αγροτών.  Είναι οι επιθέσεις στους αγρότες που έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία ελλείψεων τροφίμων, επισιτιστικής ανασφάλειας και οικονομικής αστάθειας❕

Διαβάστε περισσότερα»

[📣 ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ] : Ολοταχώς για την εκλογή του επόμενου δικτάτορα




Οι "εκλογές" του 2024 δεν θα κάνουν πολλά για να αλλάξουν την παρούσα πορεία μας προς ένα αστυνομικό κράτος.

Ούτε ο διαγωνισμός δημοτικότητας για τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου θα αλλάξει σημαντικά την καθημερινή ζωή του μέσου Αμερικανού. Αυτές οι αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή λαμβάνονται αλλού, από ανώνυμους, μη εκλεγμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν μετατρέψει τη γραφειοκρατία σε μια πλήρη και κερδοφόρα επιχείρηση.

Προς το συμφέρον της ελευθερίας και της αλήθειας, παραθέτουμε μερικές άβολες αλήθειες για τη ζωή στο αμερικανικό αστυνομικό κράτος, τις οποίες δεν θα ακούσουμε από κανέναν από τους δύο κορυφαίους προεδρικούς υποψηφίους.

Διαβάστε περισσότερα»