11 Ιουν 2023

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

 
Ο 🤡 πρόεδρος του Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η "πανδημία" έληξε αλλά τα "πάσα" μένουν καθώς είναι μια καλή ιδέα στον έλεγχο των μετακινήσεων σε περίπτωση μελλοντικών "πανδημιών" :


Και όλα αυτά ενώ πλέον αποδεδειγμένα γνωρίζουμε ότι τα πιστοποιητικά, τα πάσα και οι λοιπές μπούρδες δεν βοήθησαν σε τίποτα και προκάλεσαν μόνο κακό και τρομοκρατία.

Ήδη από το Φλεβάρη του 2022 η θυγατρική της γερμανικής Telekom, T-Systems, έκλεισε ένα τεράστιο συμβόλαιο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μέσω της T-Systems, ο ΠΟΥ θα παρέχει στο μέλλον στα 194 κράτη μέλη του "ένα τεχνικό πλαίσιο για την εισαγωγή ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού", όπως είναι η κατ' ευφημισμόν ονομασία του νέου συστήματος ελέγχου. Αναμφίβολα ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής ταυτότητας.

Ο Π.Ο.Υ. και η T-Systems εστιάζουν στη "διαφάνεια" και την "προστασία των δεδομένων". Οι τρέχουσες εργασίες για το λογισμικό είναι δημοσιευμένες στην πλατφόρμα προγραμματιστών Github. Η πύλη θα αλληλεπιδρά με άλλα μέρη του συστήματος που έχει ήδη αναπτύξει ο ΠΟΥ.

Για την T-Systems, το συμβόλαιο του ΠΟΥ αποτελεί γνώριμο έδαφος. Η εταιρεία είχε ήδη αναπτύξει την πύλη της Ε.Ε. για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (DCC, Digital Covid Certificate). Περισσότερες από 60 χώρες είναι σήμερα συνδεδεμένες με αυτήν.

Η T-Systems είχε δημιουργήσει προηγουμένως την υπηρεσία πύλης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EFGS). Η υπηρεσία διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές εντοπισμού covid των κρατών μελών λειτουργούν διασυνοριακά.

Η Telekom και η SAP (επίσης Γερμανική) συνεργάστηκαν στενά και στα δύο έργα της Ε.Ε. Οι εταιρείες είναι επίσης βιομηχανικοί εταίροι για την εφαρμογή προειδοποίησης Corona της γερμανικής κυβέρνησης. Με περισσότερα από 43 εκατομμύρια downloads, η γερμανική εφαρμογή είναι μία από τις "...πιο επιτυχημένες εφαρμογές εντοπισμού στον κόσμο". Με πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως ο έλεγχος συμβάντων ή η καθολική αποθήκευση πιστοποιητικών, είχε κερδίσει τη φήμη του "ελβετικού σουγιά" στην "πανδημία".

Πώς λεγόταν τότε η σατιρική ταινία του Αλέκου Σακελλαρίου;.... "Οι Γερμανοί ξανάρχονται"

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...


Με υλικό από covid-19 Greece🇬🇷-