23 Ιουν 2023

Το Παρίσι και η Ε.Ε. ετοιμάζονται να μπλοκάρουν το twitter, το telegram και το tik tok, στην προσπάθεια να παραβιάσουν την ελευθερία του λόγου ό λ ω ν των ελεύθερων φωνών



⚠️Η ΕΕ προειδοποιεί το Twitter να ενισχύσει τη μετριοπάθεια του περιεχομένου, καθώς οι νέοι κανόνες διαφαίνονται..

Το Παρίσι και η Ε.Ε. ετοιμάζονται να μπλοκάρουν το twitter, το telegram και το tik tok καθώς πατάνε την ελευθερία του λόγου των συντηρητικών... η Γαλλία έχει απαγορεύσει επίσης το Rusia today και το Rumble

Η κορυφαία "αρχή επιβολής της νομοθεσίας" της ΕΕ για την τεχνολογία προειδοποίησε την Πέμπτη τον Elon Musk ότι το Twitter πρέπει να διαθέτει επαρκείς πόρους για να μετριάσει το επικίνδυνο περιεχόμενο έως τις 25 Αυγούστου, διαφορετικά κινδυνεύει να παραβιάσει τους κανόνες-ορόσημο του μπλοκ για τον περιορισμό της μεγάλης τεχνολογίας.

"Εάν η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη, πρέπει να έχουν αρκετούς πόρους για να καλύψουν το κενό. Μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα με τον Έλον Μασκ", δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Twitter, στην οποία συμμετείχε και η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας Λίντα Γιακαρίνο.

Ο Breton δήλωσε ότι είπε στην ομάδα του Twitter, με τον Musk να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Νέα Υόρκη, ότι "υπάρχουν μερικοί τομείς που θα είναι κρίσιμοι αμέσως όταν ο κανονισμός θα είναι εφαρμόσιμος".

Αυτά θα είναι "ιδίως όλα όσα σχετίζονται με την κακοποίηση παιδιών, που είναι ένα πολύ καυτό θέμα για εμάς στην Ευρώπη, επίσης η παραπληροφόρηση στις εκλογές", δήλωσε ο Breton. (Ότι τους πονάει...)

Η διήμερη επίσκεψη του Επιτρόπου στο Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν τεθεί σε πλήρη ισχύ ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) για τις μεγαλύτερες πλατφόρμες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram της Meta, καθώς και των TikTok και Twitter.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θα συναντηθεί επίσης με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta για να συζητήσουν τους νέους κανόνες.

Αλλά όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Μασκ, ο οποίος από τότε που ανέλαβε την ιδιοκτησία του Twitter έχει, συχνά απότομα, τροποποιήσει πολλούς κανόνες σχετικά με το ποια γλώσσα επιτρέπεται στον ιστότοπο, ακόμη και αν αυτή κρίνεται προσβλητική ή μεταφέρει μίσος και παραπληροφόρηση - σε ευθεία αντίθεση με τους νέους κανόνες της ΕΕ.

Η συνάντηση του Μπρετόν στο Twitter ήταν μέρος αυτού που η ΕΕ αποκάλεσε "τεστ αντοχής" για να εκτιμηθεί αν η πλατφόρμα ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί στους νέους κανόνες, παρά το μαζικό κύμα απολύσεων από τότε που το ανέλαβε ο Μασκ.

Το TikTok δέχθηκε επίσης να υποβληθεί σε τεστ αντοχής τον Ιούλιο, καθώς η κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή προσπαθεί να καταπολεμήσει τους φόβους ότι ενδεχομένως βρίσκεται υπό την κυριαρχία του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος στο Πεκίνο.


Διαβάστε περισσότερα »


Repost ⚠️ Η ελευθερία του λόγου στο στόχαστρο στην Ε.Ε. (αποκωδικοποίηση των πιο πάνω) :