12 Μαΐ 2021

Ε π έ κ τ α σ η του εργασιακού βίου μέχρι τα 7 4 έτη με τη σύμφωνη γνώμη Ελλάδας και Κύπρου αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" στο Πόρτο στις 8 Μαΐου με αφορμή την "κοινωνική" ατζέντα της ΕΕ



Η Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στο Πόρτο εξελίχθηκε σε «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» για τους ευρωπαίους εργαζόμενους αφού πλέον θα δουλεύουμε μέχρι τα 74 για να παίρνουμε σύνταξη μόνο για 10 χρόνια.

Με τις αντικοινωνικές, απάνθρωπες και απαράδεκτες αυτές ρυθμίσεις οι φωστήρες των Βρυξελλών επιχειρούν να λύσουν πανευρωπαϊκά το συνταξιοδοτικό καθώς με προσδόκιμο ζωής 84 έτη για τους άντρες και 89 έτη για τις γυναίκες και με εργασιακό βίο στα 74 έτη μειώνεται στα 10-15 έτη ο μέσος χρόνος συνταξιοδοτικών καταβολών για κάθε εργαζόμενο που θα βγαίνει στη σύνταξη.

Με τη Διακήρυξη του Πόρτο που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την οποία ψήφισαν Μητσοτάκης και Αναστασιάδης επεκτείνεται ο εργασιακός βίος μέχρι τα 74 έτη και ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που αποφάσισε το Συμβούλιο της ΕΕ στις 13 Οκτωβρίου 2020. (Συνέχεια εδώ)