6 Μαρ 2020

Τα δακρυγόνα στον Έβρο φαίνεται ότι “καλύπτουν” όσα γίνονται την τελευταία εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου, όπου οι ροές προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται σταθερά. - Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι ήδη εκτός ελέγχου σ΄ ότι αφορά το "προσφυγικό-μεταναστευτικό".



Νίκος Ιγγλέσης, αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων με εξειδίκευση στην ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα στον 98.4 : ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ :




«Ο εποικισμός της Ελλάδας από αλλοεθνείς – αλλόθρησκούς πληθυσμούς θα συνεχισθεί, γιατί αυτό επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση που υλοποιείται από την ΕΕ. Τα μέτρα αποτελούν ένα αναγκαίο «διάλλειμα» εν’ όψη εξαιρετικών συνθηκών. Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού στον ελλαδικό χώρο θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα με ηπιότερους ρυθμούς, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όποιος εισέρχεται νόμιμα στη χώρα και κάνει αίτηση για άσυλο αλλά και όποιος έμπαινε παράνομα θα μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια σε 7 χρόνια. Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σ’ αυτήν την πολυπολιτισμική κοινωνία οι Έλληνες θα αποτελούν μία από τις διάφορες εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές μειονότητες. Εκτός εάν λειτουργήσουν εγκαίρως τα αντανακλαστικά επιβίωσης του έθνους.

Παράλληλα όμως υπάρχει ύψιστος κίνδυνος η Τουρκία να μεθοδεύσει, με τη χρήση ειδικών δυνάμεων και μέσων, την ξαφνική εισβολή μεγάλου αριθμού μεταναστών για να ανατρέψει την ελληνική πολιτική ανάσχεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση μέχρι που είναι αποφασισμένη να φτάσει η κυβέρνηση; Θα χρησιμοποιήσει τα όπλα για να υπερασπιστεί τα σύνορα ή όχι; Κανένας δεν εύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και πρέπει η αντίδραση να είναι προαποφασισμένη. Αν π.χ. 3.000 άνθρωποι μπουν έστω 100 μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος, τότε όλα θα έχουν καταρρεύσει».Πηγή

Τα δακρυγόνα στον Έβρο φαίνεται ότι “καλύπτουν” όσα γίνονται την τελευταία εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου, όπου οι ροές προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται σταθερά.


Σε νησί των Δωδεκανήσων από τα 70 άτομα που αποβιβάστηκαν την πρώτη ημέρα της κρίσης πριν μια εβδομάδα, έχουμε φθάσει στους 300. Το ανησυχητικό είναι ότι η δημοτική αρχή μη έχοντας που να τους φιλοξενήσει πρότεινε να πάνε σε στρατόπεδο του νησιού! Η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Τουλάχιστον προς το παρόν. Επιμένουν όπως μαθαίνουμε…

Την ίδια ώρα τα όσα γίνονται σ΄ όλα τα μικρά νησιά, όπως για παράδειγμα το Φαρμακονήσι, δείχνουν ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια επιθετική τακτική. Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κάθε μέρα έρχονται σε αντιπαράθεση με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Είναι τα ίδια σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που είδαμε σε βίντεο να συνοδεύουν λέμβους με μετανάστες και πρόσφυγες προς τις ακτές ελληνικών νησιών. Είναι η ακτοφυλακή την οποία η Γερμανία αποφάσισε να ενισχύσει με 32 εκατομμύρια ευρώ!

Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι ήδη εκτός ελέγχου σ΄ ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τι ανακοίνωσε και τι παραδέχτηκε ο Μηταράκης

Ο υπουργός Μετανάστευσης παραδέχτηκε μιλώντας στη Βουλή ότι...(Συνέχεια ΕΔΩ)

Είδηση πως μεταφέρουν με το ζόρι μετανάστες από την Αγκυρα στα σύνορα με την Ελλάδα


Αναφέρεται πως πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνταν στο κέντρο επαναπροωθήσης του Ακγιουρτ-Αγκυρας, τα μεσάνυχτα χωρίς να θέλουν τους έβαλαν σε λεωφορεία και τους έστειλαν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η Σαδίκ Ονουρ Γκελμπαλ του Κέντρου Δικαιωμάτων Προσφύγων του δικηγορικού συλλόγου Άγκυρας, υποστήριξε πως από τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου ως τώρα μεταφέρονται άτομα στα σύνορα χωρίς να το θέλουν. Η Γκελμπαλ ανέφερε πως ως δικηγορικός Σύλλογος μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ερευνήσουν μέσα στο κέντρο κράτησης, καθώς δυσκολεύονται ακόμη και να μπούνε, ενώ συνάδελφοι της δικηγόροι, έχουν δεχτεί πολλές καταγγελίες από πελάτες τους, πως τους μετέφεραν με το ζόρι στα σύνορα. (Συνέχεια ΕΔΩ)


Πάνω από 100 πρόσφυγες και μετανάστες στο ακριτικό Καστελόριζο – Ανησυχία

 

Περισσότεροι από 100 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά έφτασαν τα τελευταία 24ωρα στο Καστελόριζο, γεγονός που θορύβησε τους κατοίκους καθώς δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές για τη φιλοξενία τους και οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο όπου βρουν μέχρι να αναχωρήσουν από το νησί.

Όπως δήλωσε στη «δ» ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Αμύγδαλος, υπάρχει έντονη φημολογία ότι στα απέναντι από το Καστελόριζο τουρκικά παράλια βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες που περιμένουν να καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες για να αποπειραθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω του ακριτικού νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεγίστης έχει ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας στο νησί, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα μεταναστών και προσφύγων που ετοιμάζεται να καταφθάσει στο νησί από την Τουρκία, καθώς η πρόσβαση θεωρείται εύκολη λόγω της πολύ κοντινής απόστασης. Το Κας, (η παλιά Αντίφυλλος), είναι σε απόσταση μόλις 1,25 ναυτικών μιλίων.


Σήμερα αναμένονται στο νησί επιπλέον ενισχύσεις για το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο διαθέτει 10 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ 18 άνδρες υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα όπου επίσης αναμένονται ενισχύσεις. Στο νησί έχει καταφθάσει ήδη ένα επιπλέον σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του στρατού σε ξηρά και θάλασσα με συνεχείς περιπολίες και επιτήρηση των συνόρων.

Στο νησί, λόγω του νέου κύματος των προσφυγικών ροών, καταγράφεται έντονη ανησυχία (Συνέχεια ΕΔΩ)

Προφητική(;) δημοσίευση Σαράντου Καργάκου για το τι θα γίνει σε Εβρο και Νησιά


Τα έχουν ήδη συμφωνημένα. Για αυτό κάνει το μάγκα ο Μητσοτάκης με το στρατό τώρα. Τη μια μέρα βαρούσε τους Νησιώτες και ξαφνικά έκανε την αλλαγή και αγάπησε την Ελλάδα; Ακούει ο στρατός και η αστυνομία;



Πηγή
Διαμόρφωση/σύζευξη/κεφαλίδα:Α.Τ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :