13 Οκτ 2022

Τώρα και στην πατρίδα μας




Μια από τις κύριες ιδέες της Σχολής της Φρανκφούρτης ήταν να εκμεταλλευτεί την ιδέα του Φρόιντ για τον " πανσεξουαλισμό " - την αναζήτηση της απόλαυσης, την εκμετάλλευση των διαφορών μεταξύ των δύο φύλων και την ανατροπή των παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Για να προωθήσουν τους στόχους τους :

  • Θα επιτίθενται στην εξουσία του πατέρα, αρνούνται τους συγκεκριμένους ρόλους του πατέρα και της μητέρας και αφαιρούν από τις οικογένειες τα δικαιώματά τους ως βασικών παιδαγωγών των παιδιών τους.
  • Θα φροντίσουν να καταργήσουν τις διαφορές στην εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών.
  • Θα καταργηθεί κάθε μορφή ανδρικής κυριαρχίας ~ άρα θα ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις.
  • Θα κηρύξουν τις γυναίκες ως "καταπιεσμένη τάξη" και τους άνδρες ως "καταπιεστές.

Αυτό το δόγμα ήταν μέρος του δηλητηρίου που διέρρευσε στη γενιά μου κατά τη διάρκεια της φεμινιστικής ατζέντας από τις κομμουνίστριες Εβραίες Betty Friedan, Gloria Steinem και Bella Azbug. Ξαφνικά ακόμη και οι πατεράδες μας ~ τις περισσότερες φορές αξιοπρεπείς σκληρά εργαζόμενοι άνδρες που σεβάστηκαν τις γυναίκες τους και φρόντισαν τις οικογένειές τους ~ παρουσιάστηκαν ως καταπιεστές και οι μητέρες μας καταπιεσμένες επειδή έμειναν στο σπίτι για να μεγαλώσουν τις οικογένειες.

Σήμερα, η γυναίκα όχι μόνο μεγαλώνει την οικογένεια με ποικίλους βαθμούς βοήθειας από τον σύντροφό της, αλλά πρέπει επίσης να έχει μια δουλειά για να "διατηρήσει την αίσθηση του εαυτού της" καθώς και για να κρατήσει απλώς την οικογένεια στην επιφάνεια οικονομικά. Και η λεπτή ισορροπία του δεσμού άνδρα/γυναίκας, πατέρα/κόρης καταστράφηκε.


Ο Munzenberg συνόψισε τη μακροπρόθεσμη λειτουργία της Σχολής της Φρανκφούρτης : "Θα κάνουμε τη Δύση...τόσο διεφθαρμένη ώστε να βρωμάει". 👈

Η Σχολή πίστευε ότι υπήρχαν δύο τύποι επανάστασης:

(α) η πολιτική και

(β) η πολιτιστική.

Η πολιτιστική επανάσταση είναι ο δούρειος ίππος. Γκρεμίζει από μέσα. (πολιτιστικός μαρξισμός).

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


‼️ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ