7 Οκτ 2022

Το Μάτριξ θα καταρρεύσει και το τι θα ακολουθήσει, είναι στο χέρι μας



Ζούμε σε ένα Matrix. Μπορεί να μην είναι το Matrix της ομώνυμης ταινίας (φαινομενικά τουλάχιστον) αλλά σίγουρα είναι κάτι που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Νομίζουμε ότι είναι αληθινό ενώ δεν είναι.

Μας ρουφάει την ενέργεια για να συντηρηθεί.

Χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Όσο περνάει ο καιρός θα αντιλαμβανόμαστε πόσο υπαρκτό είναι κάτι τέτοιο. Κάποιοι θα είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Κάποιοι ξυπνάνε και σιγά σιγά βάζουν σκοπό της ζωής τους να πολεμήσουν για την ελευθερία της ανθρωπότητας.

Το σύστημα αυτό δεν μπορείς να το πολεμήσεις με βία. Πολύ απλά δεν λειτουργεί. Όταν χρησιμοποιείς βία γίνεσαι εύκολος στόχος και το ίδιο το σύστημα σε καταπίνει.

Το σύστημα δεν είναι κάποιοι «κακοί». Το σύστημα είμαστε εμείς. Εμείς αποτελούμε τα γρανάζια του. Μπορεί να το σχεδίασαν και να το ελέγχουν κάποιοι πολλοί λίγοι αλλά στην πραγματικότητα, χωρίς την ανθρωπότητα σύστημα δεν υπάρχει.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ενδυναμωθείς μέσα σε αυτό και να δράσεις παρασιτικά καθώς ενώνεις τις δυνάμεις σου με άλλους που κάνουν το ίδιο.

Επόμενο βήμα είναι να περάσεις αυτή τη λογική και σε άλλους. Χωρίς όμως να προσπαθήσεις να πείσεις κανέναν να σε ακολουθήσει. Όποιος μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα μόνος του θα ακολουθήσει.

Το σημαντικό που θέλω να πω είναι αυτό: Το σύστημα δεν το πολεμάς με βία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγουν αρκετοί από μέσα ώστε να καταρρεύσει από μόνο του.

Ο περισσότερος όμως κόσμος δεν θέλει να ξυπνήσει. Ο ρυθμός αφύπνισης έχει όμως πολλαπλασιαστεί τόσο μα τόσο πολύ που είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε σε αυτό το κρίσιμο σημείο.

Το Μάτριξ θα διαλυθεί από μόνο του. Αυτοί που το ελέγχουν δεν μπορούν να το απορρίψουν. Προετοιμάζονται για αυτό, κερδίζουν χρόνο με διάφορους τρόπους, αλλά ξέρουν καλά ότι δεν είναι στο χέρι τους να το σταματήσουν.

Όταν το σύστημα καταρρεύσει, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για όσους ζούσαν αποκλειστικά μέσα σε αυτό. Θα ξυπνήσουν απότομα και μπορεί να μην καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της πραγματικότητας.

Όσοι ζούσαν ήδη μέσα-έξω στο σύστημα και μπορούσαν να το αντιληφθούν και να ζήσουν χωρίς αυτό, θα είναι προετοιμασμένοι. Το να μπορείς να ζήσεις στην φύση, να έχεις σε κάποιο βαθμό αυτάρκεια και αυτονομία είναι σημαντικά. Ο κόσμος έχει αρχίσει να στρέφεται προς αυτά και να αναζητά την έξοδο του από το Μάτριξ.

Αργά η γρήγορα αυτό το Μάτριξ δε θα μπορεί να συντηρηθεί και θα γκρεμιστεί. Αν θες να ζεις μέσα σε αυτό δικαίωμά σου. Να θυμάσαι όμως ότι είναι καλή ιδέα να είσαι προετοιμασμένος να ζήσεις και έξω από αυτό σε περίπτωση που ξαφνικά αυτό το Μάτριξ σταματήσει να υπάρχει.

Ανατροπή Τώρα


Είναι αδιαμφισβήτητο, οι τελικές αιτίες κατάρρευσης είναι κοντά μας, αιτίες για τις οποίες οι εναλλακτικοί οικονομολόγοι προειδοποιούν από την αρχική κατάρρευση του 2008.


Στα χρόνια που ακολούθησαν την καταστροφή των παραγώγων, η παράλογη και γελοία προπαγάνδα που βγαίνει από τα κυρίαρχα χρηματοπιστωτικά μέσα δεν έχει τελειωμό και όσο η κατάσταση στις αγορές χειροτερεύει, η προπαγάνδα θα αυξάνεται. Αυτό μπορεί να φαίνεται αδιανόητο σε πολλούς. Θα πίστευε κανείς ότι όσο πιο προφανής γίνεται η οικονομική κατάρρευση, τόσο περισσότεροι εναλλακτικοί αναλυτές θα δικαιώνονται και τόσο πιο ξύπνιος και συνειδητοποιημένος θα είναι ο μέσος άνθρωπος. Όχι απαραίτητα...

H οικονομική κατάρρευση δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, είναι μια διαδικασία. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης από το 2008 και δεν έφυγε ποτέ από αυτή την πορεία. H οικονομική κατάρρευση, είναι προϊόν της καθολικής αποσύνθεσης των δημοσιονομικών υποδομών. Σχεδόν κάθε έθνος σε αυτόν τον πλανήτη, κάθε κυρίαρχη οικονομία, έχει επιτρέψει στις κεντρικές και διεθνείς τράπεζες να δηλητηριάσουν κάθε πτυχή των αντίστοιχων συστημάτων τους με χρέος και χειραγώγηση. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα "μετάδοσης", είναι ένα συστημικό πρόβλημα για κάθε οικονομία σε όλο τον κόσμο.


Οι δημόσιες δηλώσεις παγκοσμιοποιητικών οντοτήτων, όπως το ΔΝΤ για την Κίνα, για παράδειγμα, έχουν υποστηρίξει ότι η τρέχουσα κρίση τους είναι απλώς μέρος της "νέας κανονικότητας"- ένα μέλλον στο οποίο η στασιμότητα της ανάπτυξης και η μείωση του βιοτικού επιπέδου είναι ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να είναι τα πράγματα. Σημειώστε τα λόγια μου, μια μέρα σύντομα η Fed, το ΔΝΤ και άλλοι θα προσπαθήσουν να πείσουν τους λαούς ότι η διάβρωση της οικονομίας και η απώλεια του παγκόσμιου αποθεματικού καθεστώτος είναι στην πραγματικότητα ένα "καλό πράγμα".

Θα το πω άλλη μια φορά - τα fiat μέτρα τόνωσης έχουν διάρκεια ζωής, και αυτή η διάρκεια ζωής έχει τελειώσει για ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ημέρες των τεχνητά υποστηριζόμενων αγορών έχουν σχεδόν τελειώσει και δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ ξανά. Αν ο στόχος είναι να εκτροχιάσει το δολάριο, αυτή η δράση έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά, καθώς το ΔΝΤ προετοιμάζει προσεκτικά το έδαφος για την είσοδο του γιουάν στο παγκόσμιο καλάθι νομισμάτων SDR, απειλώντας το παγκόσμιο αποθεματικό καθεστώς του δολαρίου. Η Κίνα συνεχίζει επίσης να πετάει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, οδηγώντας αναπόφευκτα σε μια βιαστική απόρριψη κρατικών ομολόγων από άλλα έθνη. Το δολάριο είναι ένα νεκρό νόμισμα που περπατάει, και η Fed δεν θα χρειαστεί καν να τυπώσει τύπου Βαϊμάρης της Γερμανίας για να το σκοτώσει.

Ναι, είναι ακριβώς τόσο κακό όσο φαίνεται, αν όχι χειρότερο. Οι μετοχές δεν αποτελούν προγνωστικό δείκτη. Δεν ακολουθούν θετικά ή αρνητικά θεμελιώδη μεγέθη. Οι μετοχές δεν καταρρέουν πριν ή κατά τη διάρκεια της εξέλιξης μιας προβληματικής οικονομίας. Οι μετοχές καταρρέουν αφού η οικονομία έχει ήδη πέσει σε κώμα. Οι μετοχές καταρρέουν όταν το σύστημα δεν μπορεί πλέον να σωθεί. Από το 2008, τίποτα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική δομή δεν έχει διασωθεί και τώρα το κεντρικό τραπεζικό οικοδόμημα είναι είτε ανίκανο είτε απρόθυμο (πιστεύω και τα δύο) να παράσχει τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν ακόμη και να προσποιηθούμε ότι μπορεί να διασωθεί.

Τώρα θα νιώσουμε τον πόνο, και όλα αυτά ενώ το κατεστημένο μας λέει ότι όλο αυτό είναι στο μυαλό μας.

Brandon Smith - Άυγουστος 27, 2015

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ και ΕΔΩ