18 Οκτ 2022

⚠️ Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ νέο στέλεχος Covid που έχει ποσοστό θανάτου 80%. Ξύνονται στη γκλίτσα...


DailyMail.com
: Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο θανατηφόρο στέλεχος Covid σε εργαστήριο - επαναλαμβάνοντας το είδος των πειραμάτων που πολλοί φοβούνται ότι ξεκίνησαν την πανδημία.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Αυτό είναι παιχνίδι με τη φωτιά - θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πανδημία που δημιουργείται στο εργαστήριο": Οι ειδικοί καταγγέλλουν το εργαστήριο της Βοστώνης όπου οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο θανατηφόρο στέλεχος του Covid με ποσοστό θανάτου 80%

  • Οι ερευνητές πρόσθεσαν την πρωτεΐνη spike της Omicron στο αρχικό στέλεχος Covid της Wuhan
  • Η spike του Omicron είναι ιδιαίτερα μεταλλαγμένη, γεγονός που την κατέστησε την πιο μολυσματική παραλλαγή που υπήρξε ποτέ
  • Οκτώ στα 10 ποντίκια που μολύνθηκαν με το εργαστηριακό στέλεχος που δημιουργήθηκε πέθαναν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης

Η μεταλλαγμένη παραλλαγή - η οποία είναι υβρίδιο του Omicron και του αρχικού ιού Wuhan - σκότωσε το 80% των ποντικιών που μολύνθηκαν με αυτήν στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ωστόσο, όταν μια παρόμοια ομάδα τρωκτικών εκτέθηκε στο τυπικό στέλεχος Omicron, όλα επέζησαν και παρουσίασαν μόνο "ήπια" συμπτώματα.

Το Εθνικό Εργαστήριο Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της
Βοστώνης είναι ένα από τα 13 εργαστήρια βιοασφάλειας επιπέδου 4 στις ΗΠΑ.


Οι "επιστήμονες" μόλυναν επίσης ανθρώπινα κύτταρα με την υβριδική παραλλαγή και διαπίστωσαν ότι ήταν πέντε φορές πιο μολυσματική από το Omicron.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο τεχνητός ιός μπορεί να είναι η πιο μεταδοτική μορφή του μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο :


Αναμφίβολα θα εκπλήξει πολλούς Αμερικανούς το γεγονός ότι τέτοια πειράματα συνεχίζονται στις ΗΠΑ, παρά τις ανησυχίες ότι παρόμοιες μελέτες μπορεί να οδήγησαν στην παγκόσμια επιδημία του Covid.

Το Covid άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά από μια αγορά στο Wuhan της Κίνας, περίπου οκτώ μίλια από ένα παρόμοιο εργαστήριο ιολογίας υψηλής ασφάλειας που χειριζόταν κορονοϊούς νυχτερίδων.

Το λεγόμενο "όφελος της λειτουργικότητας της έρευνας" (research gain  of function) περιελάμβανε την τροποποίηση των ιών για να τους καταστήσει πιο θανατηφόρους ή μολυσματικούς - με την ελπίδα να προλάβουν ένα μελλοντικό ξέσπασμα. (?)

Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ νέο στέλεχος Covid που έχει ποσοστό θανάτου 80%


Οι "επιστήμονες" του Πανεπιστημίου της Βοστώνης καταδικάστηκαν σήμερα για "παιχνίδι με τη φωτιά", αφού προέκυψε ότι δημιούργησαν ένα θανατηφόρο νέο στέλεχος του Covid στο εργαστήριο.

Η DailyMail.com αποκάλυψε ότι η "ομάδα", είχε δημιουργήσει έναν υβριδικό ιό - συνδυάζοντας τον Omicron και το αρχικό στέλεχος Wuhan - που σκότωσε το 80% των ποντικιών σε μελέτη.

Η αποκάλυψη αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνες έρευνες χειραγώγησης ιών συνεχίζονται ακόμη και στις ΗΠΑ, παρά τους φόβους ότι παρόμοιες πρακτικές μπορεί να ξεκίνησαν την πανδημία.

Ο καθηγητής Shmuel Shapira, κορυφαίος επιστήμονας της ισραηλινής κυβέρνησης, δήλωσε: "Αυτό πρέπει να απαγορευτεί εντελώς, είναι παιχνίδι με τη φωτιά".

Το κέρδος της έρευνας λειτουργίας -όταν οι ιοί χειραγωγούνται σκόπιμα ώστε να είναι πιο μολυσματικοί ή θανατηφόροι- θεωρείται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της προέλευσης του Covid.

Ένα κινεζικό εργαστήριο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη συστάδα κρουσμάτων διεξήγαγε παρόμοια έρευνα σε κορονοϊούς νυχτερίδων. Αλλά η πρακτική αυτή έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ από το 2017.

Ο Δρ Richard Ebright, χημικός στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Brunswick του Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στη DailyMail.com ότι: "Η έρευνα είναι ένα σαφές παράδειγμα της έρευνας για το όφελος της λειτουργικότητας της έρευνας".

Και πρόσθεσε: "Αν θέλουμε να αποφύγουμε μια επόμενη πανδημία που θα δημιουργηθεί στο εργαστήριο, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η εποπτεία της ενισχυμένης έρευνας για δυνητικά παθογόνα πανδημίας".

Πηγή