13 Ιουν 2022

Μη νομίζεις ότι είσαι. Να ξέρεις ότι είσαι. Όλα Είναι Συνείδηση.

Για μένα, το βασικό μήνυμα της ταινίας δεν είναι τόσο για να αποκαλύψει ότι τα ανθρώπινα όντα αγνοούν ότι είναι σκλάβοι και φυλακισμένοι ενός Matrix που τρέφεται από την ενέργειά τους.


Το πιο σημαντικό μήνυμα έρχεται από το παιδί που λυγίζει το κουτάλι με το μυαλό του, λέει στον Neo, "Μην προσπαθείς να λυγίσεις το κουτάλι, είναι αδύνατον. Αντίθετα, προσπάθησε μόνο να συνειδητοποιήσεις την αλήθεια... δεν υπάρχει κουτάλι. Τότε θα δεις ότι δεν είναι το κουτάλι που λυγίζει, είσαι μόνο εσύ. "

Η αλήθεια για την οποία μιλάει είναι ότι η ύλη είναι ψευδαίσθηση γιατί δημιουργείται και προβάλλεται από το μυαλό και τις σκέψεις μας. Στην πραγματικότητα έχουμε τη δύναμη του μυαλού πάνω στην ύλη να υπερβούμε την ψευδαίσθηση, συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού, επειδή Όλα Είναι Προβολή της Συνείδησης, οπότε Όλα Είναι Συνείδηση. Έχουμε μια δύναμη Δημιουργού. Αυτή είναι η έξοδος από τη Μάγια (Illusion), ή το Matrix...

Αυτό το μήνυμα Αλήθειας και Σοφίας μας έρχεται από το στόμα ενός παιδιού (παρεμπιπτόντως, υπάρχουν παιδιά στη γη με τις ίδιες ικανότητες), που αντιπροσωπεύει την Αρχή μιας Αθωότητας που δεν έχει ξεχάσει...

Ο Μορφέας ξέρει ότι ο Νίο είναι ο πολυαναμενόμενος ήρωας, κατά την διάρκεια της προπόνησής του - του λέει: "Μη νομίζεις ότι είσαι. Να ξέρεις ότι είσαι. Πρέπει να τα ξεχάσεις όλα, Neo - φόβος, αμφιβολία και δυσπιστία. Ελευθερώστε το μυαλό σας!"

Ο Μορφέας αποκαλύπτει στον Νίο ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο του για να γίνει ο ήρωας που είναι, είναι μόνο ο εαυτός του. Το κλειδί για να έχεις πρόσβαση σε πλήρη συνείδηση του Εαυτού είναι να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Ποιος Είσαι, όχι μόνο να πιστεύεις σε αυτόν. Οι πεποιθήσεις είναι εύπλαστες και μπορούν να αλλάξουν, η γνώση ξεπερνά τον χρόνο και τον χώρο και μένει στην αιωνιότητα.

Η ουσία αυτών των μηνυμάτων είναι ακόμη πιο σχετική σε αυτή την παγκόσμια μετάβαση, ειδικά για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι σημαντικό να το θυμόμαστε τακτικά : Εάν εξακολουθούμε να έχουμε στιγμές αμφιβολίας, φόβους που εμφανίζονται, αισθήματα αδυναμίας ή στιγμές απελπισίας, θυμηθείτε αυτά τα μηνύματα.

Θα βοηθήσουν πολύ.

Gabrielle Isis


💥 Με αυτό τον κανόνα ξεκλειδώνει το Μάτριξ