21 Δεκ 2022

Είναι κρίσιμο ν' αφήσουμε το νέο να γεννηθεί




"Οι διανοούμενοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που έλεγαν πως δεν υπάρχουν κβαντικοί υπολογιστές και δεν καταλαβαίνουν τι είναι η κβαντική πληροφορία, να βγαίνουν και να εξηγούν τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και να μας λένε πως είναι η 4η βιομηχανική επανάσταση. Είναι κρίσιμο ν' αφήσουμε το νέο να γεννηθεί. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Το νέο γεννιέται πάντα μέσα από φρικτές διαδικασίες, αλλά πάντοτε κερδίζει.

Για να κερδίσει, πρώτα πρέπει να θυσιαστούν πολλοί διανοούμενοι, επιστήμονες, ποιητές, ιερείς κ.α.. Αν δεν θυσιαστούν αυτοί, το νέο απλά θα καθυστερήσει και αυτό το οποίο φοβάμαι, είναι ότι η ιστορία μου διδάσκει ότι αυτή η σύγκρουση μεταξύ παλιού και νέου, κάποια στιγμή γίνεται αιματηρή. Γιατί εμείς, μπορεί να σκεφτόμαστε τον άνθρωπο αλλά κάποιοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους.

Οι διαιρέσεις του κόσμου σε κόμματα, ιδέες ή οτιδήποτε άλλο, είναι πάρα πολύ καλές, εάν πίσω από αυτές, υπάρχει μόνο μια λέξη: ο Άνθρωπος. Η απάντηση σε κάθε πρόβλημα είναι: ο Άνθρωπος". -Μάνος Δανέζης

Τελειώνει όσα λέει παραπάνω, με την εξής πρόταση: "Άρα πρέπει να ξέρουμε πως, εάν θέλουμε ν' αλλάξει η κοινωνία, αντί να βγάζουμε λογύδρια φιλοσοφικά, θα πρέπει αυτά που λέμε να τ' αποδεικνύουμε με την ζωή μας..."

🌞 Καλημέρα σε όσους δεν φοβούνται το φως! Οι υπόλοιποι μείνετε στα λαγούμια σας... Να ξέρετε μόνο πως η Αλήθεια πάντα κερδίζει!