31 Οκτ 2020

Με αφορμή τη ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα (πέρασε με 158 «ναι») καθώς μόνο η Νέα Δημοκρατία τα υπερψήφισε.


Τα δάνεια των μελών της κυβέρνησης, όπως προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση των τελευταίων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασής τους….


Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δάνεια ύψους 1.362.196€, χωρίς μάλιστα να έχει αποπληρωθεί το επίμαχο δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων όπως όφειλε εντός του 2018.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με οφειλές που αγγίζουν το 1.308.148€, που ξεκινούν από το 2006 και αφορούν σε 4 δάνεια που έχουν αποπληρωθεί ελάχιστα.

Στην τρίτη θέση έρχεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του οφείλουν 1,1 εκατ. ευρώ σε διάφορα δάνεια με αρχική οφειλή 1,275 εκατ. ευρώ.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με οφειλές ύψους 745.000 αγγλικών λιρών (περίπου 850.000 ευρώ) για το αστρονομικό δάνειο ύψους 1 εκατ. λιρών που συνάπτει με την Πειραιώς του Λονδίνου το 2010 ενώ συνεχίζει να οφείλει 300.000 ευρώ σε ισόποσο δάνειο που έλαβε από την Εθνική το 2013. Μάλιστα, παρότι ο συνολικός δανεισμός του βρίσκεται σχεδόν στο 1,5 εκατ. ευρώ, το 2015 λαμβάνει δάνειο 10.000 ευρώ από τη Βουλή, το οποίο και οφείλει ακόμη στις 31-12-2019 ενώ έχει οφειλές σε κάρτες της τάξης των 22.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας, με οφειλές 700.000 ευρώ από το 2006. Αξιοσημείωτο φυσικά είναι το γεγονός ότι στην εν λόγω λίστα, και μάλιστα στην έκτη θέση, συναντάμε τον υπεύθυνο για την Εθνική Οικονομία, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αν και συχνά εκτοξεύει βολές κατά των κακοπληρωτών, ο ίδιος συνεχίζει να οφείλει 624.000 ευρώ σε τρία δάνεια που έχει πάρει από την Εθνική και την Alpha Bank. Το αρχικό ποσό των δανείων είναι 630.000 ευρώ και σε ένα από τα δανειακά προϊόντα, το ύψος της οφειλής είναι πλέον μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου.   [ Πηγή ]

Οικονομική φυλακή. Έτσι θα μπορούσε εύκολα να λέγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που κατά έναν οργουελικό τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί με κάποιου είδους «δεύτερη ευκαιρία» στον δανειολήπτη. Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος και τυπικά.Οικονομικό έγκλημα.Ο πτωχός, θα μπαίνει πρακτικά σε μια οικονομική φυλακή, χωρίς καμία πιθανότητα να ανακάμψει...

Οικονομική φυλακή με νοικιασμένα κελιά για πτωχούς

Οικονομική φυλακή. Έτσι θα μπορούσε εύκολα να λέγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που κατά έναν οργουελικό τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί με κάποιου είδους «δεύτερη ευκαιρία» στον δανειολήπτη. Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος και τυπικά. Αν πτωχεύσεις, αν δεν αντέξεις να αποπληρώνεις δάνεια και χρέη λόγω της νέα κρίση πάνω στην προηγούμενη δεκαετή κρίση, φυλακίζεσαι οικονομικά. Στην καλύτερη, καταλήγεις νοικάρης στο πρώην πλέον σπίτι σου, για 12 χρόνια.


Διαβάστε περισσότερα »


Να θυμάστε πως αυτοί οι "άνθρωποι" προσπαθούν πραγματικά ε ί τ ε να σας δολοφονήσουν είτε να σας υποδουλώσουν, κι εσάς και τους αγαπημένους σας. Δεν είναι ώρα για κωλυσιεργίες. Πρόκειται για μάχη μεταξύ αυτών που επιθυμούν μια ελεύθερη ανθρωπότητα και αυτών που μας θέλουν υποδουλωμένους.

Βαδίζουμε, σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί, που ξεδιπλώθηκε, πάνω απ΄ την κοινωνία, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε, σε δεκάδες σερβιρισμένα διλήμματα, που αφορούν στις ίδιες τις ζωές μας.

Σκοπός, να χαθεί ο πραγματικός στόχος. Να χαθεί η κοινή λογική μας. Να χαθούμε οι ίδιοι, μέσα στην ομίχλη της αμφισβήτησης, για όσα γεγονότα εξελίσσονται, μπροστά στα μάτια μας με πλήρη διαύγεια!  Διαβάστε περισσότερα »