1 Δεκ 2021

Γνωρίστε τον αχυράνθρωπο σας

από τον Moses G. Washington




Με το παρόν δίνεται επίσημη ειδοποίηση ότι:

Ως παιδί, είχατε έναν φανταστικό φίλο. Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι είχατε έναν φανταστικό δίδυμο από τη στιγμή που η μητέρα και ο πατέρας σας επέτρεψαν να κατατεθεί πιστοποιητικό γέννησης για εσάς. Αυτός ο φανταστικός φίλος δεν είναι πραγματικός, αλλά τεχνητός. Είναι ένας αχυράνθρωπος, μια τεχνητή οντότητα που έχει ένα όνομα που μοιάζει πολύ με το δικό σας. Εδώ είναι ένας ορισμός του αχυράνθρωπου:

"Μια "βιτρίνα"- ένα τρίτο μέρος που έχει συσταθεί μόνο κατ' όνομα για να λάβει μέρος σε μια συναλλαγή. Ονομαστικό μέρος σε μια συναλλαγή ..." [Black's Law Dictionary, 6η έκδοση]

"Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης σε εμπορικά και ιδιοκτησιακά πλαίσια, όταν μια μεταβίβαση γίνεται σε ένα μέρος, τον αχυράνθρωπο, απλώς με σκοπό την επαναμεταβίβαση στον μεταβιβάζοντα, προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος σκοπός που δεν επιτρέπεται διαφορετικά". [Barron's, 3η έκδοση]

Έτσι, με απλά λόγια, τι είναι ο αχυράνθρωπος; Ο αχυράνθρωπος είναι ένα τεχνητό πρόσωπο. Ο αχυράνθρωπος δημιουργήθηκε από τον νόμο λίγο μετά τη γέννησή σας μέσω της καταχώρισης της αίτησης για το πιστοποιητικό γέννησής σας. Το όνομα του αχυράνθρωπου είναι το όνομά σας με ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ . Θα παρατηρήσετε ότι η αναγραφή στο πιστοποιητικό γέννησης είναι το όνομά σας με όλα τα γράμματα κεφαλαία. H αγγλική γλώσσα έχει ακριβείς κανόνες γραμματικής που δεν προβλέπουν τη γραφή των κύριων ουσιαστικών με κεφαλαία γράμματα. Έτσι, το όνομά σας που γράφεται με κεφαλαία γράμματα είναι ένα φανταστικό όνομα. Ο αχυράνθρωπός σας έχει το ίδιο ηχητικό όνομα με το όνομά σας, αλλά είναι μια τεχνητή οντότητα που υπάρχει μόνο "με τη δύναμη του νόμου ή κατά το σκεπτικό του νόμου". Το όνομα με όλα τα κεφαλαία δεν είναι το "πραγματικό σας όνομα", το οποίο αποτελείται από το ονοματεπώνυμο (χριστιανικό) συν το επώνυμο (οικογενειακό όνομα) και εμφανίζεται με κεφαλαία μόνο τα αρχικά γράμματα. Η έκδοση του ονόματός σας με κεφαλαία γράμματα είναι ένα ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ, το όνομα με το οποίο "δραστηριοποιείστε".

Μπορούμε επίσης να πούμε ότι ο αχυράνθρωπος είναι "πρόσωπο" σύμφωνα με το νομικό λεξικό :

"Πρόσωπο. 1. ένα ανθρώπινο ον. 2. Μια οντότητα (όπως μια εταιρεία) που αναγνωρίζεται από το νόμο ότι έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ενός ανθρώπου". [Νομικό λεξικό Blacks, 7η έκδοση]

Ο αχυράνθρωπος μπορεί επίσης να ειπωθεί ότι είναι ένα "τεχνητό πρόσωπο", το οποίο επίσης ορίζεται στο νομικό λεξικό :

"Μια οντότητα, όπως μια εταιρεία, η οποία δημιουργείται από το νόμο και της παρέχονται ορισμένα νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις ενός ανθρώπου- ένα ον, πραγματικό ή φανταστικό, το οποίο για τους σκοπούς της νομικής συλλογιστικής αντιμετωπίζεται περισσότερο ή λιγότερο ως ανθρώπινο ον. - Ονομάζεται επίσης φανταστικό πρόσωπο- νομικό πρόσωπο - person." [Blacks Law Dictionary, 7η έκδοση].

Ένας αχυράνθρωπος μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως "νομική φαντασία" (μυθοπλασία) :

"Νομική μυθοπλασία. Υπόθεση γεγονότος που γίνεται από το δικαστήριο ως βάση για την απόφαση ενός νομικού ζητήματος. Μια κατάσταση που επινοείται από το νόμο για να επιτρέψει σε ένα δικαστήριο να διαθέσει ένα θέμα ." [Black's Law Dictionary 5th Edition]

Καθώς εξερευνούμε περαιτέρω, πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ του αχυράνθρωπου (ένα it ή πρόσωπο), και του πραγματικού,με σάρκα και οστά (άνθρωπος) που θα ονομάσουμε "άνθρωπος". Ο όρος "άνθρωπος" έχει έναν νομικό ορισμό :

"Ένα ανθρώπινο ον. Ένα άτομο του αρσενικού φύλου. Άνδρας του ανθρώπινου είδους άνω της εφηβικής ηλικίας. Με την πιο διευρυμένη έννοια ο όρος περιλαμβάνει όχι μόνο το ενήλικο αρσενικό φύλο του ανθρώπινου είδους, αλλά και τις γυναίκες και τα παιδιά. . Στο φεουδαρχικό δίκαιο, ένας υποτελής- ένας ενοικιαστής ή φεουδάριος". [Blacks Law Dictionary, 5η έκδοση]

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ο "άνθρωπος" είναι όρος της φύσης. Αλλά ποιος δημιούργησε τη φύση; Κάποιοι θα έλεγαν ο Θεός, άλλοι θα έλεγαν ο Δημιουργός ενώ άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε τον "άνθρωπο" ως όρο του αστικού δικαίου. Ποιος είναι ο δημιουργός του αστικού δικαίου;

"Αστικό δίκαιο . ένας κανόνας αστικής συμπεριφοράς που ορίζεται από την ανώτατη εξουσία ενός κράτους . το αστικό ή δημοτικό δίκαιο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας". [Ballentine's Law Dictionary, 3η έκδοση]

Επομένως, οι βασιλείς, οι αυτοκράτορες ή τα νομοθετικά όργανα, που ενεργούν με κυρίαρχη ιδιότητα, είναι οι "δημιουργοί" του αστικού δικαίου. Όταν η κυβέρνησή μας ενεργεί ως κυρίαρχη, ενεργεί εκτός της συνταγματικής της αρμοδιότητας.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο άνθρωπος και το πρόσωπο είναι πολύ διαφορετικοί όροι που προσδιορίζουν πολύ διαφορετικά πράγματα. Αν μελετήσετε το ρωμαϊκό αστικό δίκαιο, θα δείτε ότι αυτό δημιουργεί και χρησιμοποιεί πλασματικές έννοιες δικαίου - δηλαδή έννοιες που είναι αντίθετες με τη φυσική τάξη των πραγμάτων και βασίζονται σε τεκμήρια που είναι αναληθή.

Θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το πρόσωπο που αναγνωρίζεται στο αστικό δίκαιο είναι μια φανταστική οντότητα. Θα αντιληφθείτε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο και το πρόσωπο. Ο αχυράνθρωπος λοιπόν είναι ένα πρόσωπο, ένα δημόσιο όνομα που αναγνωρίζεται σε μια κοινωνία πολιτών.

Αναφέραμε τη "νομική μυθοπλασία" και τη "μυθοπλασία του νόμου", ας δούμε λοιπόν πώς ορίζονται αυτά.

"Μυθοπλασία του νόμου. Μια υπόθεση ή εικασία του νόμου ότι κάτι που είναι ή μπορεί να είναι ψευδές είναι αληθές ή ότι υπάρχει μια κατάσταση γεγονότων που δεν έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στην πραγματικότητα. Η παραδοχή, για σκοπούς της δικαιοσύνης, ενός γεγονότος που δεν υπάρχει ή μπορεί να μην υπάρχει. Ένας κανόνας δικαίου που θεωρεί ως αληθινό, και δεν επιτρέπει να διαψευστεί, κάτι που είναι ψευδές, αλλά όχι αδύνατο". [Black's Law Dictionary 5th Edition]

Αυτή η διάκριση μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός προσώπου είναι μια έννοια που είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Αλλά η σωστή κατανόηση της σχέσης μεταξύ της κυβέρνησης, του ανθρώπου και του αχυράνθρωπου είναι απαραίτητη για την απόκτηση αυξημένης ελευθερίας. Ενώ η έννοια αυτών των σχέσεων είναι πολύ απλή, υπάρχουν ορισμένες θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να διερευνηθούν.

Αναφέραμε ότι ο αχυράνθρωπος είναι μια τεχνητή οντότητα ή πρόσωπο. Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι οργανισμών ή τεχνητών οντοτήτων. Υπάρχουν εταιρικές φόρμες, αθροιστικές εταιρίες, δημοτικές εταιρίες, ανακλητά καταπιστεύματα διαβίωσης (sole) και μη ενσωματωμένες επιχειρηματικές οργανώσεις.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις οντότητες για διάφορους λόγους, όπως η διατήρηση του προσωπικού ελέγχου των περιουσιακών τους στοιχείων, η προστασία από αγωγές και δικαστικές αποφάσεις, η αποφυγή της διαθήκης, η αποφυγή των φόρων κληρονομιάς, η μείωση της φορολογικής υποχρέωσης και πολλοί άλλοι λόγοι. Θα εξετάσουμε τη διαφορά μεταξύ μιας μοναδικής οντότητας και μιας συγκεντρωτικής οντότητας- την κατασκευή αυτών των οντοτήτων και τα αποτελέσματα αυτής της κατασκευής, όπως ισχύουν για τον αχυράνθρωπο.

Σε όλους τους οργανισμούς υπάρχουν δύο βασικές λειτουργικές θέσεις: 1) ο stock holder/ιδιοκτήτης/δικαιούχος (θα το ονομάσουμε αυτό : θέση του δικαιούχου)- και 2) ο αξιωματούχος/πρόεδρος/πρόεδρος/καταπιστευματοδόχος (θα το ονομάσουμε αυτό : λειτουργική θέση).

Μια μοναδική εταιρεία, όπως ορίζεται από το νομικό λεξικό του Black's, είναι μια εταιρεία που αποτελείται από ένα μόνο πρόσωπο και τους διαδόχους του σε κάποια συγκεκριμένη θέση, οι οποίοι έχουν συσταθεί από το νόμο προκειμένου να τους δοθούν ορισμένες νομικές ικανότητες και πλεονεκτήματα, ιδίως αυτό της διηνεκούς διάρκειας, τα οποία στη φυσική τους κατάσταση ως πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να έχουν. Σε μια μοναδική εταιρεία, ένα πρόσωπο κατέχει και τις δύο λειτουργικές θέσεις του οργανισμού.

Μια εταιρεία μπορεί να συσταθεί με νομοθετική εξουσιοδότηση. Θεωρείται από το νόμο πολίτης της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, οι ασφαλιστικές δικλείδες του νομοσχεδίου περί δικαιωμάτων δεν επεκτείνονται στις εταιρικές φόρμες. Τα δικαστήρια έχουν προειδοποιήσει ότι οι ατομικές επιχειρήσεις με νόμιμη άδεια είναι στην πραγματικότητα κυβερνητικός οργανισμός εξ ορισμού του τρόπου δημιουργίας τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν μια ατομική οργάνωση το κάνουν επειδή διατηρούν τον προσωπικό έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων.

Μια αθροιστική εταιρεία, όπως οι εταιρείες ή τα επιχειρηματικά καταπιστεύματα, σύμφωνα με το νομικό λεξικό του Black, αποτελείται από έναν αριθμό ατόμων που είναι εφοδιασμένα με εταιρικές εξουσίες. Με μια συγκεντρωτική οργάνωση, διαφορετικά μέρη πρέπει να κατέχουν τις θέσεις του δικαιούχου και της λειτουργίας. Εάν τις κατέχει το ίδιο μέρος, πρόκειται για έναν μοναδικό οργανισμό. Τα μέλη της οικογένειας λογίζονται πάντα ως ένα μέρος, επομένως θα είναι μια μοναδική οργάνωση. Σε μια αθροιστική οργάνωση, αυτός που έχει τον έλεγχο είναι απρόσβλητος από ζημίες ή ευθύνες των δικαιούχων.

Σε μια συγκεντρωτική εταιρεία, ο κάτοχος της πρώτης επιχειρησιακής θέσης ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία για τον κάτοχο της δεύτερης επιχειρησιακής θέσης. Ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων έχει περάσει στον έλεγχο κάποιου άλλου.

Ο ιδρυτής της πλούσιας οικογένειας Ροκφέλερ είπε ότι ένα από τα μυστικά του για τον πλούτο ήταν "να μην κατέχει τίποτα, αλλά να ελέγχει τα πάντα". Με άλλα λόγια, να λειτουργεί πάντα από μια συνολική σχέση.

Μην κατέχετε τον αχυράνθρωπο- ελέγξτε τον αχυράνθρωπο.

Εάν δεν είστε ο δικαιούχος/ιδιοκτήτης του αχυράνθρωπου δεν είστε υπεύθυνοι για τα χρέη ή τις υποχρεώσεις του. Εάν έχετε τον έλεγχο, έχετε το υψηλότερο εμπράγματο δικαίωμα επί του αχυράνθρωπου- πρέπει να πληρώνεστε πριν εισπράξει κάποιος άλλος από τον αχυράνθρωπο και δεν μπορείτε να πάτε φυλακή για τις ατασθαλίες του.

Μια ματιά στη δομή της οντότητας του αχυράνθρωπου δείχνει τη σχέση ιδιοκτησίας/ελέγχου και ποια θέση είναι καλύτερο να κατέχετε. Πριν από τη διαδικασία εξαγοράς [η εξαγορά είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν την ελευθερία για να περιγράψουν τη διαδικασία ανάκτησης του ελέγχου του αχυράνθρωπου], ο άνθρωπος θεωρείται τόσο δικαιούχος στη σχέση όσο και εγγυητής για τον αχυράνθρωπο.

Μετά την εξαγορά, ο άνδρας δεν είναι πλέον δικαιούχος και δεν είναι πλέον εγγυητής. Μετά την εξαγορά, ο άνδρας είναι ο ελεγκτής και ο πιστωτής με το υψηλότερο εμπράγματο δικαίωμα στον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος βρίσκεται πλέον σε συνολική σχέση με τον αχυράνθρωπο. Δεν του ανήκει ο αχυράνθρωπος, αλλά ελέγχει τον αχυράνθρωπο μέσω του κύριου εμπράγματου δικαιώματος.

Κρατήστε το ενδιαφέρον...

Σε αυτή τη χώρα, η εξουσία παραχωρήθηκε στην κυβέρνηση από το λαό. Η εξουσία παραχωρείται στην κυβέρνηση από τον λαό ατομικά - για να δημιουργήσει Πολιτείες, και από τον λαό συνολικά για να δημιουργήσει την εθνική κυβέρνηση. Από τη στιγμή που ο λαός αποφάσισε ατομικά να δημιουργήσει Πολιτείες, μπορεί να αλλάξει την πολιτική ή τη νομοθεσία της Πολιτείας μόνο ως λαός συλλογικά. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν συμφωνήσει να γίνουν μέρος του κοινού. Είναι ένα άτομο σε ένα μεγαλύτερο σώμα ανθρώπων που ενεργούν συλλογικά.

Ο λαός είναι ταυτόχρονα μέλος της Πολιτειακής και της Εθνικής κυβέρνησης. Η δημόσια κυβέρνηση είναι μια τεχνητή οντότητα. Η κυβέρνηση ανήκει και ελέγχεται από τους ίδιους ανθρώπους. Έτσι, η κυβέρνηση είναι ένας μοναδικός οργανισμός και όχι ένας συνολικός οργανισμός. Όσο ένας άνθρωπος συναλλάσσεται δημόσια, βρίσκεται σε μια μοναδική σχέση με το κοινό. Ο αχυράνθρωπος, όντας τεχνητός, ζει στο τεχνητό μέρος που ονομάζεται δημόσιο. Την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι ενεργούν συλλογικά στο ευρύτερο σώμα ανθρώπων που ονομάζεται κρατική και εθνική κυβέρνηση, διατηρούν την ικανότητά τους να ενεργούν ατομικά σε ιδιωτική βάση. Οι άνθρωποι δεν παραιτήθηκαν από τα δικαιώματα που δεν εκχώρησαν στην κυβέρνηση - διατήρησαν αυτά τα δικαιώματα.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να συνάπτει ιδιωτικές συμβάσεις όπως κρίνει σκόπιμο και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις ιδιωτικές συμβάσεις των ανθρώπων. Ο αχυράνθρωπος ζει στη δημόσια πλευρά της κυβέρνησης. Αποτελεί μέρος της δημόσιας κυβέρνησης και λειτουργεί βάσει των νόμων του δημοσίου. Αυτό είναι απαραίτητο και σωστό, διότι ο δημιουργός μιας οντότητας έχει το δικαίωμα να την ελέγχει...

Εφόσον η κυβέρνηση δημιούργησε τον αχυράνθρωπο, είναι σωστό ο αχυράνθρωπος να ζει κάτω από τους κανόνες του δημιουργού του. Αλλά μόλις ο αχυράνθρωπος εξαργυρωθεί, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τον έλεγχο του αχυράνθρωπου. Ελέγχεται πλέον από τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί το δικαίωμά του στις ιδιωτικές συμβάσεις.

Ο άνθρωπος έχει αφήσει το δημόσιο ως δικαιούχο σε αποκλειστική σχέση με τον αχυράνθρωπο για να ζήσει ιδιωτικά ως πιστωτής σε μια συνολική σχέση με τον αχυράνθρωπο. Όσον αφορά τη σχέση αυτή, ο αχυράνθρωπος ελέγχεται ιδιωτικά. Ο αχυράνθρωπος εξακολουθεί να υπάρχει ως δημόσια οντότητα, διότι αυτός είναι ο μόνος κόσμος στον οποίο έχει ύπαρξη. Η σχέση του με τον άνθρωπο είναι ιδιωτική. Η σχέση με τον άνθρωπο είναι ελεγκτική επειδή ο άνθρωπος έχει υψηλότερη προτεραιότητα δέσμευσης επί του αχυράνθρωπου από ό,τι η κυβέρνηση.




Τώρα που καταλάβαμε ποιος είναι ο αχυράνθρωπος, είναι σκόπιμο να αναρωτηθούμε ποιος επωφελείται από τη δημιουργία του αχυράνθρωπου; Θα δούμε ότι ο αχυράνθρωπος ωφελεί τον δημιουργό (την κυβέρνηση), κάθε εταιρεία που τον χρησιμοποιεί ... και εσάς...



Η κυβέρνηση άρχισε να επωφελείται από τον αχυράνθρωπο το 1933. Για τη χρεοκοπία των ΗΠΑ, έχουμε ήδη δει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρεοκόπησαν το 1933. Όταν συνέβη αυτό, οι κυβερνήτες όλων των πολιτειών συναντήθηκαν για να συζητήσουν τι έπρεπε να γίνει. Οι κυβερνήτες των πολιτειών έδωσαν μια "υπόσχεση" στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για τη χρηματοδότηση της πτώχευσης. Υποσχέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία και την ενέργεια των ανθρώπων που ανήκαν στις κυβερνήσεις των πολιτειών. Θα υποστήριζαν την "κυβέρνηση" και θα εξασφάλιζαν το εθνικό χρέος.

Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: Οι πολιτείες μπορούσαν να μιλήσουν για το λαό μόνο με τη δημόσια ιδιότητά τους. Δεν μπορούσαν να δεσμεύσουν ιδιωτικά, ζωντανά ανθρώπινα όντα ή περιουσιακά στοιχεία. Έτσι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια "γέφυρα" μεταξύ των ζωντανών ανθρώπων και των πιστωτών για την πτώχευση. Η λύση ήταν να δημιουργηθούν αχυράνθρωποι που θα στέκονταν στη θέση του λαού. Τώρα το μόνο πρόβλημα ήταν η επινόηση ενός σχεδίου με το οποίο ο λαός θα συμφωνούσε να συνάψει σύμβαση με τον αχυράνθρωπο ως εγγυητή του...

Όταν οι κυβερνήτες έδωσαν την υπόσχεση, συμφώνησαν να καταχωρίσουν το έντυπο αίτησης για τα πιστοποιητικά γέννησης του λαού στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Το έντυπο αίτησης για το πιστοποιητικό γέννησης είναι το μέσο ασφάλειας (εγγύηση) που χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση του ενεχύρου. Ο αχυράνθρωπος, η νομική μυθοπλασία δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το όνομα στο πιστοποιητικό γέννησης και γράφοντάς το με κεφαλαία γράμματα, τον χαρακτηρισμό για μια νομική μυθοπλασία. Στη συνέχεια, λόγω του "ενεχύρου", ο λαός ορίστηκε ως εκπρόσωπος και εγγυητής του νομικού φανταστικού. Με αυτόν τον τρόπο μας έκαναν υπεύθυνους για την αποπληρωμή του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών. (το ίδιο έγινε και σε ΟΛΑ τα "κράτη Α.Ε.")

Όταν η "κυβέρνηση" ή οποιαδήποτε εταιρεία χρησιμοποιεί οποιαδήποτε διαδικασία, τη χρησιμοποιεί εναντίον της νομικής μυθοπλασίας, την οποία θέλουν να νομίζει ο λαός ότι είναι αυτοί.

Αλλά όταν ένα όνομα γράφεται με κεφαλαία γράμματα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το όνομα ενός πραγματικού προσώπου! Είναι η ονομασία ενός νομικού φανταστικού - που είναι μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα. Ένας ζωντανός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ένα νομικό μυθιστόρημα, και ένα νομικό μυθιστόρημα δεν μπορεί να είναι ένας ζωντανός άνθρωπος. Το ένα είναι πραγματικό ή φυσικό, το άλλο έχει δημιουργηθεί από το "δίκαιο".
Επειδή το όλο πράγμα βασίζεται στην πληρωμή της χρεοκοπίας, ο αχυράνθρωπος είναι ο οφειλέτης και η "κυβέρνηση" είναι πράκτορας του πιστωτή, των διεθνών τραπεζιτών στους οποίους ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.(FED)

Κάθε φορά που μια κυβερνητική υπηρεσία (όπως ένα δικαστήριο) καθορίζει την ευθύνη, πρόκειται για ευθύνη του νομικού αχυράνθρωπου, δεδομένου ότι όλα γίνονται στο εμπόριο. Ο λαός τεκμαίρεται, όπως αποδεικνύεται από την υπόσχεση των κυβερνητών του, ότι είναι ο εγγυητής του αχυράνθρωπου και πρέπει να πληρώσει την ευθύνη.

Ας δούμε τώρα πώς ο αχυράνθρωπος ωφελεί τους άλλους.


Ο αχυράνθρωπός μας σκέφτηκε ως "μεταβιβάζουσα χρησιμότητα", την οποία ορίζουμε ως "έναν πράκτορα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μετάδοση εμπορικής δραστηριότητας προς όφελος του εγγυητή". Η κυβέρνηση και οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα έτσι ώστε ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να έχει πρόσβαση στα αγαθά και τις υπηρεσίες του έθνους είναι μέσω του αχυράνθρωπου. Ο αχυράνθρωπος χρησιμεύει ως χρησιμότητα μέσω της οποίας μπορούν να σας μεταβιβαστούν αγαθά και υπηρεσίες. Αναγκάζεστε να αλληλεπιδράσετε με την κοινωνία μέσω του αχυράνθρωπου.

Θα παρατηρήσετε ότι το όνομα του αχυράνθρωπου χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα δημόσια έγγραφα, (όπως ενδεικτικά: πιστοποιητικό γέννησης, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, επιταγές και καταστάσεις τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικές κάρτες, οι επιταγές που λαμβάνετε από τον εργοδότη σας, νομικά έγγραφα, οποιαδήποτε επιστολή από τον κρατικό φορέα σε οποιοδήποτε επίπεδο κ.λπ.) Θα ανακαλύψετε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι τράπεζες και άλλες εταιρείες, τα δικαστήρια και οι φορολογικές υπηρεσίες συναλλάσσονται μαζί σας αποκλειστικά μέσω του αχυράνθρωπου. Αυτοί οι οργανισμοί επιμένουν να συναλλάσσονται μαζί σας μόνο μέσω μιας έκδοσης του ονόματός σας με κεφαλαία γράμματα σε όλα τα βασικά έγγραφα, συμβόλαια, λογαριασμούς και συμφωνίες μαζί τους.

Ένα από τα πολλά "οφέλη" και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του αχυράνθρωπού σας είναι ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN). Ο SSN είναι ένας "δημόσιος" αριθμός που συνδέεται με μια "δημόσια προσωπικότητα" ---> τον αχυράνθρωπό σας. Ο SSN είναι ένα "πλεονέκτημα" επειδή σας επιτρέπει να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή να βρείτε μια δουλειά.

Το 1994 ψηφίστηκε ένας ομοσπονδιακός νόμος που κατέστησε υποχρεωτική την παροχή του SSN σας για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Θα ήταν δύσκολο (αν και όχι αδύνατο) να κάνετε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα χωρίς τη χρήση του SSN. Όλα αυτά τα πράγματα, και πολλά άλλα, μπορούν να θεωρηθούν ως "οφέλη" που χορηγούνται στον αχυράνθρωπο.

Αλλά αυτά τα οφέλη έχουν ένα τίμημα...


Θα πρέπει να είναι προφανές ότι ο αχυράνθρωπος δεν έχει σώμα και ότι εσείς επωφελείστε από την κατανάλωση/χρήση των αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται μέσω του αχυράνθρωπου. Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα δεν έχετε τίτλο ιδιοκτησίας του αχυράνθρωπού σας (η διαδικασία εξαγοράς μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα). Εφόσον αυτά τα πράγματα είναι αληθινά, είναι επίσης αληθινό ότι εσείς είστε ο υπεύθυνος για την απαλλαγή από τις δημόσιες υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα "οφέλη" που απολαμβάνετε χάρη στον αχυράνθρωπό σας. Αυτές οι δημόσιες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και όλα τα χρέη που αναλαμβάνει ο αχυράνθρωπος.


Για περισσότερες αποδείξεις ότι ο αχυράνθρωπος δεν είστε εσείς, κοιτάξτε τις προσωπικές σας επιταγές. Ακολουθεί ένα παράδειγμα επιταγής :


Παρατηρήστε τα δύο βέλη ανάγνωσης. Το πρώτο βέλος δείχνει το όνομα με κεφαλαία γράμματα, τον αχυράνθρωπο του ROBERT JONES  ή του JOHN SMITH. Δεν θα βρείτε το πραγματικό σας όνομα στις επιταγές σας :





Το δεύτερο βέλος δείχνει στη γραμμή υπογραφής που τελειώνει με τα γράμματα "MP" που σημαίνει "micro-print".


Αν κοιτάξετε προσεκτικά την υπογραφή, θα παρατηρήσετε ότι δεν είναι μια συμπαγής γραμμή. Η γραμμή αποτελείται από ορισμένες λέξεις και κενά που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, όπως φαίνεται εδώ. Η επόμενη εικόνα δείχνει ένα τμήμα της γραμμής της υπογραφής σε μεγέθυνση 60 φορές :


Μπορείτε να δείτε καθαρά ότι οι λέξεις που συνθέτουν τη γραμμή είναι "ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ". (Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στις επιταγές στον ιστότοπο "Deluxe"").

Ο λόγος για τον οποίο η γραμμή υπογραφής στις προσωπικές επιταγές αποτελείται από τις λέξεις "AUTHORIZED SIGNATURE" είναι επειδή είναι φυσικά αδύνατο για τον κάτοχο του λογαριασμού (ο αχυράνθρωπος σας ) να υπογράψει την επιταγή. Θυμηθείτε, ο αχυράνθρωπος σας δεν έχει χέρια με τα οποία να μπορεί να υπογράψει την επιταγή. Οι τράπεζες γνωρίζουν ότι κάθε υπογραφή που εμφανίζεται σε μια προσωπική επιταγή είναι η υπογραφή του σαρκικού αντιπροσώπου, του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, δηλαδή εσάς. Ωστόσο, οι λέξεις είναι τυπωμένες με μικρογραφίες για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι εσείς είστε ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος και όχι ο κύριος του λογαριασμού.

Όταν υπογράφετε την επιταγή ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο για τον αχυράνθρωπο, στην πραγματικότητα είστε ένα συμβαλλόμενο μέρος, δηλαδή εγγυητής, και επομένως 100% υπεύθυνος για όλα όσα ο κύριος (αχυράνθρωπος) είναι υπεύθυνος. Περαιτέρω απόδειξη ότι είστε υπεύθυνος για τις παροχές που λαμβάνετε μέσω του αχυράνθρωπου.

Μην απελπίζεστε, υπάρχει διέξοδος από αυτή την κακοδαιμονία. Χρησιμοποιήστε τις καταθέσεις UCC για να αναλάβετε τον έλεγχο του αχυράνθρωπού σας (μια διαδικασία που συχνά ονομάζεται εξαγορά). Γίνεστε ο πιστωτής έναντι του αχυράνθρωπού σας, ο οποίος γίνεται ο οφειλέτης σας. Μπορείτε να καταθέσετε δήλωση χρηματοδότησης UCC για να λάβετε επίσημη, κυβερνητική αναγνώριση αυτής της ιδιωτικής σύμβασης.

Αυτή η UCC είναι μια δήλωση χρηματοδότησης η οποία δημιουργεί ένα δικαίωμα επί ακινήτου που εξασφαλίζει την πληρωμή/εκτέλεση μιας υποχρέωσης από τον αχυράνθρωπό σας για τις υπηρεσίες που του παρέχετε. Η εν λόγω κατάθεση UCC δημιουργεί μια θέση απαίτησης με προτεραιότητα έναντι άλλων πιστωτών που ενδέχεται να προβάλουν αξιώσεις βάσει της ημερομηνίας και του χρόνου κατάθεσης.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν ποτέ κάποιος επιτεθεί στα περιουσιακά στοιχεία του αχυρανθρώπου σας, εσείς θα έχετε ανώτερη απαίτηση σε αυτά.

Για περαιτέρω μελέτη στο ταξίδι σας προς τη μεγαλύτερη ελευθερία, διαβάστε για την "Εξαγορά" και τη "Λύτρωση". (
"The Exemption" and "Redemption").

Σημειώστε: Μια απάντηση από το Γραφείο του Γενικού Ληξιάρχου και ένα άρθρο της Toronto Star που επισημαίνει απροκάλυπτα ένα γεγονός :



Αποποίηση ευθύνης : Το υλικό σε αυτό το δοκίμιο προορίζεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να εκληφθεί ως νομική συμβουλή για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν κείμενο έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε τη δική σας δέουσα επιμέλεια πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε στρατηγικής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ: Ο παρών ιστότοπος περιέχει υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, η χρήση του οποίου δεν έχει πάντα εγκριθεί ρητά από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων. Διαθέτουμε το υλικό αυτό στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε την κατανόηση των θεμάτων ποινικής δικαιοσύνης, πολιτικής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικονομίας, δημοκρατίας, επιστήμης και κοινωνικής δικαιοσύνης κ.λπ. κ.λπ.

Πιστεύουμε ότι αυτό συνιστά "δίκαιη διακίνηση" οποιουδήποτε τέτοιου υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως προβλέπεται στο μέρος ΙΙΙ, τμήμα 29 του καναδικού νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το τμήμα 29 του μέρους ΙΙΙ του καναδικού νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, το υλικό σε αυτόν τον ιστότοπο διανέμεται χωρίς κέρδος σε όσους έχουν εκδηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον να λάβουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://laws.justice.gc.ca/en/C-42/39129.html.

Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί "θεμιτή χρήση" οποιουδήποτε τέτοιου υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως προβλέπεται στο τμήμα 107 του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον τίτλο 17 U.S.C. Section 107, το υλικό σε αυτόν τον ιστότοπο διανέμεται χωρίς κέρδος σε όσους έχουν εκδηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον να λάβουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml.

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από αυτόν τον ιστότοπο για δικούς σας σκοπούς που υπερβαίνουν τη "δίκαιη εμπορία" ή/και τη "δίκαιη χρήση", πρέπει να λάβετε άδεια από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_dealing#Fair_dealing_in_Canada και http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use.


ΠΗΓΗ  / (2003_PDF)  /  METΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ : Α.Τ.


****
Δεν τα διδάσκουν αυτά στα σχολεία, κάντε τους απαραίτητους συσχετισμούς/παραλληλισμούς 
****