2 Δεκ 2021

Η καλύτερη άμυνα κατά της προπαγάνδας: περισσότερη προπαγάνδα.

Η προπαγάνδα είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της αόρατης κυβέρνησης. Propaganda (1928)

Κρυσταλλοποίηση της "κοινής γνώμης" : Ο μέσος πολίτης είναι ο πιο αποτελεσματικός λογοκριτής στον κόσμο. Το ίδιο του το μυαλό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο μεταξύ αυτού και των γεγονότων. Τα δικά του "λογικά διαμερίσματα" και η δική του απολυτότητα είναι τα εμπόδια που του αποκλείουν να δει με όρους εμπειρίας και σκέψης και όχι με όρους ομαδικής αντίδρασης.

Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών αποτελεί σημαντικό στοιχείο της 'δημοκρατικής' κοινωνίας.

Αν κατανοήσουμε τον μηχανισμό και τα κίνητρα του ομαδικού νου, είναι πλέον δυνατό να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε τις μάζες σύμφωνα με τη θέλησή μας χωρίς αυτές να το γνωρίζουν.

Αυτοί που χειρίζονται τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση, η οποία είναι η πραγματική κυβερνητική δύναμη της χώρας μας.

Μας κυβερνούν, το μυαλό μας διαμορφώνεται, τα γούστα μας διαμορφώνονται, οι ιδέες μας προτείνονται, σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Αυτό είναι ένα λογικό αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένη η 'δημοκρατική' μας κοινωνία.

Τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων 'πρέπει' να συνεργάζονται με αυτόν τον τρόπο, αν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια "ομαλά λειτουργούσα κοινωνία". Σχεδόν σε κάθε πράξη της ζωής μας, είτε στη σφαίρα της πολιτικής είτε της επιχειρηματικότητας, είτε στην κοινωνική μας συμπεριφορά είτε στην ηθική μας σκέψη, κυριαρχείται από τον σχετικά μικρό αριθμό ατόμων που κατανοούν τις νοητικές διεργασίες και τα κοινωνικά πρότυπα των μαζών.

Είναι αυτοί που τραβούν τα νήματα που ελέγχουν το δημόσιο μυαλό.

Propaganda (1928)

Edward Louis Bernays (22 Νοεμβρίου 1891 - 9 Μαρτίου 1995). Αυστρο-αμερικανός πρωτοπόρος στον τομέα των δημόσιων σχέσεων και της προπαγάνδας.




Τι είναι η Συναίνεση;


Συναίνεση :

-Βασισμένη σε [ελεύθερη βούληση] επιλογή
-Ενεργητική, όχι παθητική
-Μόνο όταν υπάρχει ίση ισχύς
-Δίνοντας την άδειά σας, λέγοντας "ΝΑΙ".
-Διαπραγματεύσιμη σε κάθε στάδιο : Ναι σε ένα πράγμα δεν σημαίνει ναι σε όλα.

Συναίνεση ΔΕΝ είναι:

-Να ενδίδεις λόγω φόβου
-Ό,τι βασίζεται στη χειραγώγηση, την εξαπάτηση ή το ψέμα
-Δυνατή όταν ένα άτομο έχει περισσότερη δύναμη
-Δυνατή αν το ένα άτομο είναι υπό την επήρεια του αλκοόλ, των ναρκωτικών, της υποτιθέμενης εξουσίας (ή των μέσων μαζικής ενημέρωσης). Χασκογελώντας, αλλάζοντας το θέμα ή απομακρυνόμενος δεν επικοινωνείτε στο ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Για να δώσετε την άδεια,πρέπει να είστε σε θέση να πείτε ΝΑΙ ή ΟΧΙ χωρίς πίεση.

Το άρθρο 18-3-403 του αναθεωρημένου καταστατικού του Κολοράντο αναφέρει στο σχετικό μέρος: "Συναίνεση σημαίνει συνεργασία σε πράξη ή στάση σύμφωνα με την άσκηση της ελεύθερης βούλησης και με γνώση της φύσης της πράξης. Μια τρέχουσα ή προηγούμενη σχέση δεν αρκεί για να αποτελέσει συναίνεση. Η υποταγή υπό την επήρεια φόβου δεν συνιστά συναίνεση."

"Η γλώσσα δημιουργεί φαντάσματα που μπαίνουν στο μυαλό μας και μας υπνωτίζουν" -- Robert Anton Wilson, Introduction to The Tree of Lies of Christopher S. Hyatt. Ph.D.

"Είναι δύσκολο να πολεμήσεις έναν εχθρό που έχει φυλάκια στο κεφάλι σου"
-- Sally Kempton

"Το πιο ισχυρό όπλο στα χέρια του καταπιεστή είναι το μυαλό του καταπιεσμένου"
-- Steve Biko