31 Μαρ 2024

Η εφαρμογή αυτών των νόμων μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα - αλλά θα είναι νόμος, και έτσι θα μπορούν να σας συλλάβουν αν θέλουν.


Σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις του διεθνούς υγειονομικού κανονισμού, που θα τεθούν σε ισχύ τον Μάιο του 2024, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε ένα "εμβόλιο" προκειμένου να ανανεώσετε τη βίζα σας. Τι γίνεται λοιπόν αν αρνηθείτε; Τότε η βίζα σας δεν θα ανανεωθεί. Οπότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε τη χώρα αυτή.

Αλλά και για τα ταξίδια θα απαιτείται πλήρης εμβολιασμός, οπότε ούτε εσείς θα μπορείτε να φύγετε. Και όλες οι χώρες προορισμού θα απαιτούν εμβολιασμό, οπότε δεν θα υπάρχει μέρος για να πάτε.

Σε αυτή την κατάσταση, ένα άτομο δεν μένει απλώς άστεγο, αλλά μένει και χωρίς κόσμο. Οι υγιείς ανεμβολίαστοι δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτοί πουθενά, ούτε καν θα μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι οι διεθνείς υγειονομικοί κανονισμοί θεωρούν κάθε ανεμβολίαστο άτομο ως δυνητικά μολυσμένο, μπορεί να συλληφθεί σε οποιοδήποτε σημείο ελέγχου, check-in ή check-out και απλά να “απομακρυνθεί”.

Να ζεις έξω από ένα νόμο ή να πεθαίνεις μέσα σε αυτόν;