13 Αυγ 2021

"Είναι απλά..." - Γιατί δεν θα υποταχθώ!

Είναι απλά μόνο δύο εβδομάδες. Απλά μένουμε τρία μέτρα μακριά. Απλά μένεις έξι πόδια μακριά. Απλά δεν βγαίνεις έξω. Χρειάζεται απλά να μη κάνεις χειραψίες. Απλά δουλεύεις από το σπίτι. 
 
Είναι απλά μη βασικές επιχειρήσεις που είναι κλειστές. Είναι απλά μόνο τα μπαρ. Είναι απλά τα εστιατόρια. Είναι απλά μόνο τα θέατρα. Είναι απλά μόνο συναυλίες. Είναι απλά μόνο χορός. Είναι απλά μόνο ενδοσχολικά αθλήματα. Είναι απλά μόνο η χορωδία.

Είναι απλά μη βασικές ιατρικές υπηρεσίες που πρέπει να εγκαταλείψεις. Είναι απλώς μη απαραίτητα αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να αγοράσεις. Είναι απλά το να μην μπορείς να γυμναστείς. Είναι απλά μόνο τα γυμναστήρια. Είναι απλώς το κλείσιμο της επιχείρησής σου για κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι απλά το να μην βγάζεις χρήματα για λίγο. Είναι απλώς το να μην μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου για λίγο...

Είναι απλά μια μικρή ενόχληση. Είναι απλά το να μην επιτρέπεται η χρήση του αυτοκινήτου. Είναι απλά το να μην μπορείς να κάνεις παρέα για λίγο καιρό. Είναι απλά μια μάσκα. Απλά δεν μπορείς να ταξιδέψεις για λίγο. Χρειάζεται απλά να μην αγκαλιάζεις ανθρώπους για λίγο. Είναι απλά το ιεραποστολικό σεξ που είναι επικίνδυνο...

Χρειάζεται απλά να μην βλέπεις την οικογένεια και τους φίλους σου για ένα διάστημα. Χρειάζεται απλά να μην επισκέπτεσαι προσωρινά τους παππούδες και τις γιαγιάδες σου. Είναι απλώς το να μην έχουν επισκέπτες οι παππούδες σας για την ασφάλειά τους. Είναι απλώς τα γενέθλια που πρέπει να θυσιάσεις. Είναι απλά μια μέρα των Ευχαριστιών μόνος σου. Είναι απλά μόνο τα Χριστούγεννα χωρίς την οικογένειά σου. Είναι μόνο δύο γενέθλια που έπρεπε να θυσιάσεις. Χρειάζεται απλά να μην γιορτάζεις κανένα ορόσημο για ενάμιση χρόνο.

Είναι απλώς προσωρινό. Είναι απλώς ένα μέτρο ασφαλείας. Είναι απλά το δικαίωμά σου να πληρώνεις μετρητά. Είναι απλά η ανίχνευση επαφών. Είναι απλά ένας έλεγχος υγείας. Είναι απλά ένας έλεγχος θερμοκρασίας. Είναι απλώς μια σάρωση του προσώπου σου. Είναι απλώς μια μικρή απώλεια της ιδιωτικής σου ζωής.

Είναι μόνο ένα εξάμηνο. Είναι μόνο δύο εξάμηνα. Είναι μόνο ένας χρόνος από τη ζωή του παιδιού σου. Είναι μόνο ένα ακόμη εξάμηνο. Είναι απλά μια αποφοίτηση από το λύκειο.

Είναι απλώς η γέννηση του εγγονιού σου που έχασες. Είναι απλά το να μην μπορείς να είσαι εκεί για τους συγγενείς σου όταν είναι άρρωστοι ή πεθαίνουν. Είναι απλά το να μην συμμετέχεις σε μια κηδεία. Είναι απλά ότι δεν μπορείς να θρηνήσεις από κοντά τους αγαπημένους σου. Απλώς δεν μπορείς να ασκήσεις ορισμένα μέρη της θρησκείας σου.

Είναι απλώς παραπληροφόρηση που λογοκρίνεται. Είναι απλά οι 'συντηρητικοί' που λογοκρίνονται. Είναι απλά κάποια από τις επιστήμες που λογοκρίνεται. Απλώς οι άνθρωποι που έχουν αντίθετες απόψεις απαγορεύονται στο διαδίκτυο. Είναι απλά μόνο η αντιπολίτευση που η κυβέρνηση στοχεύει στη λογοκρισία. Είναι απλά οι 'κακές' απόψεις που λογοκρίνονται.

Είναι απλά η οικονομία. Είναι απλώς οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που υποφέρουν οικονομικά. Είναι μόνο οι φτωχοί άνθρωποι που υποφέρουν οικονομικά. Είναι μόνο οι έγχρωμοι άνθρωποι που υποφέρουν οικονομικά. Είναι μόνο η οικονομική δυστυχία. Είναι μόνο μερικές μικρές επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν οριστικά. Είναι μόνο μερικές μεγάλες επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Είναι απλά ότι δεν μπορείς να πας πιο μακριά από μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι σου. Είναι απλά μια απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι απλά μια άδεια. Είναι απλά το να είσαι μόνος σου για δύο εβδομάδες. Είναι απλά να είσαι κοινωνικά απομονωμένος για ένα χρόνο.

Είναι απλά ένα εμβόλιο. Είναι μόνο ένα σετ εμβολίων. Είναι απλώς τακτικές ενέσεις κάθε έξι μήνες. Είναι απλά άλλες δύο εβδομάδες. Είναι απλά ένα ακόμα κλείδωμα. Είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα -δύο φορές το πολύ- που θα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι σε θέση να συμμετέχεις στην κοινωνία. Απλώς οι ανεμβολίαστοι θα διαχωρίζονται από την κοινωνία. Είναι απλώς ένα ιατρικό τεστ.

Πολύ απλό, έτσι δεν είναι;

Και σου λένε, απλά κάνε το το γα@η@ένο!

Αλλά όταν αθροίσεις όλα τα "απλά", φτάνουν σε ολόκληρη τη ζωή μας...

Για πάνω από ενάμιση χρόνο και πλέον, μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να ζήσουμε τη ζωή μας πλήρως, να κάνουμε ουσιαστικές επιλογές για τον εαυτό μας και να εκφράσουμε τις αξίες μας με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε κατάλληλο.


Δεν θα συμμορφωθώ γιατί δεν θέλω να ζήσω στην κοινωνία που δημιουργείται από την απόλυτη υποταγή στην κυβέρνηση. Δεν θέλω να γίνω συνένοχος στις φρικαλεότητες αυτής της εποχής.

Ποιο είναι το νόημα της ζωής αν υπάρχει κανείς απλά και μόνο για να υπακούει στην ελίτ εις βάρος του; Ζει κανείς, αν δεν έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τη ζωή του; Έχω ήδη υποταχθεί σε αντίθεση με τις αξίες μου σε ντροπιαστικό βαθμό. Θα μπορούσε κανείς να πει: "Λοιπόν, και τι είναι ένας ακόμη συμβιβασμός:", αλλά δεν θα είναι απλώς ένας ακόμη συμβιβασμός. Θα είναι απλώς η επόμενη μαχαιριά σε έναν αργό θάνατο από χίλιες μαχαιριές.

Δεν θα υποταχθώ, επειδή δεν θέλω να ζω σε έναν κόσμο στον οποίο οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μου θα με έβλεπαν ευχαρίστως να διώκομαι από την κυβέρνηση.

Δεν θα υποταχθώ επειδή το πολιτικό κλίμα έχει γίνει τόσο λογοκριτικό, αυταρχικό και γενικά τοξικό που οι απόψεις μου δεν θα εκπροσωπηθούν ποτέ στην πολιτική διαδικασία εδώ. Χωρίς εκπροσώπηση, οι αξίες και οι πεποιθήσεις μου θα παραβιάζονται ξανά και ξανά από ένα πολίτευμα που θεωρεί οποιαδήποτε απόκλιση από τον εαυτό του άκυρη. Έτσι, η συμμόρφωσή μου θα παρέχει μηδενική εγγύηση για οποιαδήποτε καλύτερη μεταχείριση στο μέλλον.

Δεν θα υποκύψω επειδή δεν είμαι κομφορμιστής. Δεν θα υποχωρήσω επειδή δεν θέλω να επιβραβεύσω την κυβερνητική χειραγώγηση και τον εξαναγκασμό.

Δεν θα παραδοθώ γιατί μπορεί να πεθάνω ανά πάσα στιγμή και δεν θέλω οι τελευταίες μου αναμνήσεις να είναι αυτές της δειλής υποταγής στην τυραννία και της επακόλουθης δυστυχίας και αυτοαπόρριψης.

Δεν θα συμμορφωθώ επειδή δεν είναι η πρώτη επέμβαση της κυβέρνησης στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μου- και αν συμμορφωθούμε, σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Το μόνο που θα καταφέρω με τη συμμόρφωσή μου είναι να επικυρώσω την αξίωση της κυβέρνησης στο σώμα και τη ζωή μου.

Δεν υποτάσσομαι επειδή πρόκειται για πόλεμο και δεν παραδίδω στον εχθρό τις νίκες του.

Δεν θα συμμορφωθώ, διότι η ανταμοιβή για τη συμμόρφωση θα εξακολουθεί να είναι η αντιμετώπιση από την κοινωνία ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Δεν θα συναινέσω επειδή είμαι αντιρρησίας συνείδησης.

Δεν θα συναινέσω επειδή τα μέτρα είναι περιττά και το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Δεν συναινώ γιατί δεν θέλω να είμαι ένας απλός σκλάβος στη μελλοντική εκδοχή του κόσμου που δημιουργούν, να κάνω μόνο ό,τι μου λένε να κάνω και να πρέπει να ικετεύω για την πρόσβαση στα αναγκαία αγαθά της ζωής που δικαιούμαι ως ζωντανό ον σε αυτή τη γη.

Δεν θα υποχωρήσω επειδή η θρησκεία τους δεν είναι η δική μου θρησκεία και αρνούμαι να λατρέψω ένα ψεύτικο είδωλο.

Δεν θα συνθηκολογήσω γιατί δεν θέλω να προδώσω τους προγόνους και τους προκατόχους μου που αγωνίστηκαν για να είμαι ελεύθερος.

Δεν θα παραδοθώ επειδή η ελευθερία είναι πιο σημαντική από την ευκολία και το ψευτοβόλεμα.

Δεν θα συμμορφωθώ γιατί αν το έκανα θα γέμιζα με οργή κατά της κοινωνίας, με δυσαρέσκεια προς τους φίλους και την οικογένειά μου με συνέπεια να με αυτο-απεχθάνομαι,κάτι  που θα με έτρωγε ζωντανό. Θα γινόμουν πικρόχολος και κλειστός και δεν το θέλω αυτό για τον εαυτό μου.

Όλα αυτά είναι ο λόγος για τον οποίο απλά, δεν θα "το κάνω το γα@η@ένο!". (I won’t “just fucking do it.”)
Η υπακοή σας επιμηκύνει αυτόν τον εφιάλτη...

Πηγή - Ελεύθερη μετάφραση/διαμόρφωση/φώτος : Α.Τ.