18 Ιουλ 2022

Η Νιγηρία η μεγαλύτερη Αφρικανική χώρα και πρώτη πετρελαιοπαραγωγός δύναμη της μαύρης ηπείρου δήλωσε ότι θα α ν α γ ν ω ρ ί σ ε ι τις δύο Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς. Θα ενταχθεί και στους BRICS.

Η Νιγηρία η μεγαλύτερη Αφρικανική χώρα και πρώτη πετρελαιοπαραγωγός δύναμη της μαύρης ηπείρου δήλωσε δια του πρέσβη της στη Ρωσία Abdullahi Shehu Yibaikwal που μίλησε σχετικά στο RIA News ότι είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τις 2 Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς αυτή του Ντόνετσκ και την άλλη του Λούγκανσκ όπως έκαναν νωρίτερα η Β Κορέα και η Συρία. Ο πρέσβης δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να εξετάσει ένα αίτημα διπλωματικής αναγνώρισης των RPD και RPL.


Nigerian ambassador to Russia Abdullahi Shehu Yibaikwal told RIA News that Nigeria is ready to consider a request for diplomatic recognition of the DPR and LPR— Russians With Attitude (@RWApodcast) July 18, 2022

Η Νιγηρία ακολουθεί το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής και είναι σίγουρο πως θα ενταχθεί στους BRICS. Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Οργάνου ήταν παρατηρητής και είναι σε προενταξιακή φάση.

Ιράν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Τουρκία είναι επίσης στον προθάλαμο των BRICS.

dimpenews