15 Ιαν 2021

Ψυχολόγος: τ΄άτομα δεν αρρωσταίνουν ψυχικά από φόβο του covid19 αλλά από συνέπειες διαχείρισης κρίσης. Αύξηση ναρκωτικών και ψυχότροπων ουσιών.Οι νέοι δεν βλέπουν μέλλον , δεν υπάρχουν σπουδές,οι έφηβοι δεν μπορούν να έχουν διεπαφή...

Η κλινική Ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας Marie-Estelle Dupont : “δεν παρατηρώ στο γιατρείο μου άτομα που κουράρω λόγω του φόβου για τον Covid. Είναι οι συνέπειες της διαχείρισης της κρίσης που αρρωσταίνουν τ΄άτομα.”

Άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ ασθενείς τώρα διαμορφώνουν μια νέα κατηγορία ασθενών που πλήττονται γιατί δεν υπάρχει κοινωνική διαδραστικότητα. Πολλαπλασιάστηκε η κακομεταχείρηση η ενδο-οικογενειακή βία γιατί δεν υπάρχει πια διέξοδος κοινωνική για τ΄άτομα που υπέφεραν ήδη από αυτή.

Ψυχική κατάρρευση. Ο τρόπος της διαχείρισης της κρίσης και οι κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες της κρίσης έκαναν να εκραγούν τα ναρκωτικά και οι ψυχότροπες ουσίες..

Οι νέοι, οι έφηβοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα αφού πια δεν μπορούν ούτε ν’ αγγίξουν ο ένας τον άλλον. Οι νέοι επίσης δεν βλέπουν μέλλον, δεν υπάρχουν σπουδές.. Οι γονείς τους έχουν χάσει τις δουλειές τους κι αυτό επιβαρύνει τους νέους.

Η ανθρωπότητα σε μια πανδημία όπως και σε πόλεμο έχει τον τρόπο να την αντιμετωπίσει αλλά η χρήση διαχείρισης αυτής της κρίσης προκάλεσε έκρηξη στα ναρκωτικά και ψυχότροπες ουσίες.Άνθρωποι που ποτέ ως τώρα δεν έπαιρναν ψυχοφάρμακα άρχισαν τώρα..Άλλοι που έπιναν λίγο αλκοόλ και έπαιρναν λίγα φάρμακα τώρα αύξησαν τη χρήση τους. Υπάρχει αύξηση ναρκωτικών.

Οι γυναίκες που ήταν θύματα κακομεταχείρισης σπίτια τους πηγαίνουν τώρα στα ψυχιατρεία γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να ξεφύγουν από το σπίτι τους.


 Marie-Estelle Dupont, psychologue clinicienne : "Je n'observe pas, dans mon cabinet, des gens qui consultent à cause de la peur du #Covid. Ce sont les conséquences de la gestion de la crise qui rendent les gens malades."

 #BrunetDirect avec @ericbrunet. pic.twitter.com/5fMHjKdhCD— LCI (@LCI) January 8, 2021

dimpenews.com