19 Ιουλ 2021

Επιβεβαίωση αυτού που ήδη υποψιαζόμασταν / ξέραμε, ότι είναι αλήθεια...

Αποκαλύφθηκε: Διαρροή αποκαλύπτει την παγκόσμια κατάχρηση 'όπλου' επιτήρησης στον κυβερνοχώρο


Η έρευνα από το Guardian και 16 άλλων οργανισμών μέσων ενημέρωσης, υποδηλώνει εκτεταμένη και συνεχιζόμενη κατάχρηση του λογισμικού υποκλοπής spyware "Pegasus" της NSO.

Το λογισμικό υποκλοπής spyware πωλείται σε αυταρχικά καθεστώτα που χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν ακτιβιστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους, σύμφωνα με στοιχεία. (Stephanie Kirchgaessner, Paul Lewis, David Pegg, Sam Cutler, Nina Lakhani και Michael Safi) - [Κυρ 18 Ιουλ 2021 17.00 BST - Τελευταία τροποποίηση στις Δευ 19 Ιουλίου 2021 04.37 BST]

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι και δικηγόροι σε όλο τον κόσμο έχουν στοχοποιηθεί από αυταρχικές κυβερνήσεις χρησιμοποιώντας λογισμικό πειρατείας Pegasus που πωλείται από την ισραηλινή εταιρεία "επιτήρησης" NSO Group, σύμφωνα με έρευνα για μια μαζική διαρροή δεδομένων.

Η έρευνα από τον Guardian και 16 άλλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης υποδηλώνει εκτεταμένη και συνεχιζόμενη κατάχρηση του λογισμικού υποκλοπής hacking της NSO, Pegasus, το οποίο επιμένει η εταιρεία ότι  προορίζεται μόνο για χρήση εναντίον εγκληματιών και τρομοκρατών.

Το "Pegasus" είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που μολύνει iPhone και συσκευές Android για να επιτρέπει στους χειριστές του εργαλείου να εξάγουν μηνύματα, φωτογραφίες και email, να καταγράφουν κλήσεις και να ενεργοποιούν κρυφά τα μικρόφωνα.

Η διαρροή περιέχει μια λίστα με περισσότερους από 50.000 αριθμούς τηλεφώνου που, πιστεύεται, έχουν αναγνωριστεί ως εκείνοι που ενδιαφέρουν τους  "αυταρχικούς" πελάτες της NSO,  από το 2016 Διαβάστε περισσότερα »