2 Μαρ 2023

Οι Ρότσιλντ και ο έλεγχος της παγκόσμιας προσφοράς χρήματος για περισσότερο από δύο αιώνες


By:
Donald V. Watkins, 2022

© Copyrighted and Published on December 27, 2019


Οι Ρότσιλντ έχουν τον έλεγχο της παγκόσμιας προσφοράς χρήματος για περισσότερο από δύο αιώνες. Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ακούσει ποτέ γι' αυτούς.


Η επιχειρηματική αυτοκρατορία της οικογένειας περιλαμβάνει
ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, συγχωνεύσεις και εξαγορές, εξόρυξη, ενεργειακή μικτή γεωργία, οινοποιεία και “φιλανθρωπικά” ιδρύματα.

Οι Ρότσιλντ είναι μια οικογένεια Εβραίων χρηματιστών. Η ανάδειξη της οικογένειας στον κόσμο της υψηλής οικονομίας ξεκίνησε με τον Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), ιδρυτή και τοκογλύφο της Φρανκφούρτης επί του Μάιν- οικονομικό σύμβουλο (1801) των Landgraves της Έσσης-Κάσελ - πράκτορα της βρετανικής κυβέρνησης στην επιχορήγηση των ευρωπαϊκών κρατών στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα.

Οι πέντε γιοι του Mayer Amschel Rothschild ήταν οι εξής:

Ο Amschel Mayer (1773-1855), ήταν ο πρώτος από τους πέντε γιους του, ο οποίος

διαδέχθηκε τον πατέρα του ως επικεφαλής του ιδρύματος της Φρανκφούρτης. Ο Salomon Mayer (1774-1855), ο οποίος ίδρυσε υποκατάστημα στη Βιέννη της Αυστρίας. Ο Nathan Mayer (1777-1836), ο οποίος ίδρυσε υποκατάστημα στο Λονδίνο, ο Karl Mayer (1788-1855), ο οποίος ίδρυσε υποκατάστημα στη Νάπολη της Ιταλίας- και James ή Jakob (1792-1868), ο οποίος ίδρυσε υποκατάστημα στο Παρίσι.

Η οικογένεια Ρότσιλντ ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην ευρωπαϊκή επενδυτική τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Τα μέλη της οικογένειας κατείχαν θέσεις στο Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Λόρδων- έγιναν βαρόνοι στο Λονδίνο- και ίδρυσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Rothschild (1892).

Μέχρι το 1815, ο Nathan Mayer Rothschild ήλεγχε την Τράπεζα της Αγγλίας και δήλωνε με θάρρος: "Δεν με νοιάζει ποια μαριονέτα θα ανέβει στον θρόνο της Αγγλίας για να κυβερνήσει την αυτοκρατορία στην οποία ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Ο άνθρωπος που ελέγχει το χρηματικό απόθεμα της Βρετανίας ελέγχει τη βρετανική αυτοκρατορία, και εγώ ελέγχω το βρετανικό χρηματικό απόθεμα".

Αυτό έγινε το μάντρα της οικογένειας Ρότσιλντ - να ελέγχει τον κόσμο ελέγχοντας την παγκόσμια προσφορά χρήματος.

Μέχρι το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα, η οικογένεια Ρότσιλντ ήλεγχε τον μισό παγκόσμιο πλούτο.

Η απόκτηση του ελέγχου της προσφοράς χρήματος της Αμερικής

Το 1791, η οικογένεια Ρότσιλντ απέκτησε τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος της Αμερικής μέσω του Αλεξάντερ Χάμιλτον (πράκτορας της οικογένειας στο υπουργικό συμβούλιο του Τζορτζ Ουάσινγκτον), όταν η οικογένεια ίδρυσε μια κεντρική τράπεζα στις ΗΠΑ με την ονομασία First Bank of the United States, η οποία έλαβε 20ετές καταστατικό από το Κογκρέσο το 1791.

Όταν το Κογκρέσο αρνήθηκε να ανανεώσει το καταστατικό το 1812, οι Ρότσιλντ απείλησαν τις ΗΠΑ με "τον πιο καταστροφικό πόλεμο" με τη Βρετανία. Οι ΗΠΑ παρέμειναν σταθερές. Ακολουθώντας την απειλή τους, ξέσπασε ένας δεύτερος πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Η βρετανική πολεμική προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε από τους Ρότσιλντ. Όταν ο πόλεμος τελείωσε το 1815, τα οικονομικά των ΗΠΑ είχαν καταρρεύσει.

Το 1816, το Κογκρέσο ψήφισε νομοσχέδιο που ενέκρινε μια δεύτερη κεντρική τράπεζα υπό την κυριαρχία των Ρότσιλντ με ένα 20ετές καταστατικό. Με την ονομασία Δεύτερη Τράπεζα της Αμερικής, η τράπεζα αυτή έδωσε στους Ρότσιλντ ξανά τον έλεγχο της αμερικανικής προσφοράς χρήματος.


Το 1823, οι Ρότσιλντ ανέλαβαν τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων της Καθολικής Εκκλησίας, παγκοσμίως. —


Το 1832, ο πρόεδρος Άντριου Τζάκσον ηγήθηκε μιας επιτυχημένης προσπάθειας του Κογκρέσου να ανακτήσει τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος της Αμερικής από τους Ρότσιλντ, αρνούμενος να ανανεώσει το καταστατικό της Δεύτερης Τράπεζας της Αμερικής.

Μόλις το 1913 οι Ρότσιλντ θα μπορούσαν να ιδρύσουν την τρίτη κεντρική τους τράπεζα στην Αμερική.


Εν τω μεταξύ, αρχής γενομένης από το 1875, οι Ρότσιλντ, ενεργώντας μέσω του τραπεζικού συνεργάτη τους στη Νέα Υόρκη, Jacob Schiff, στον τραπεζικό οίκο Kuhn, Loeb, and Co., χρηματοδότησαν με χρήματα των Ρότσιλντ την Standard Oil Company του John D. Rockefeller, τη σιδηροδρομική αυτοκρατορία του Edward R. Harriman και την αυτοκρατορία χάλυβα του Andrew Carnegie.

Οι Ρότσιλντ βοήθησαν επίσης τον νεοϋορκέζο χρηματιστή J.P. Morgan και τους Drexels και Biddles της Φιλαδέλφειας να ιδρύσουν ευρωπαϊκά υποκαταστήματα των αντίστοιχων τραπεζών τους με αντάλλαγμα να επιτρέψουν στους Ρότσιλντ να ελέγχουν τον τραπεζικό κλάδο στη Νέα Υόρκη και, επομένως, την Αμερική.

Το 1913, οι Ρότσιλντ ίδρυσαν την τελευταία και σημερινή κεντρική τους τράπεζα στην Αμερική,την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων (Federal Reserve Bank).

Αυτή η ανεξάρτητη τράπεζα ρυθμίζει και ελέγχει την προσφορά χρήματος και τις νομισματικές πολιτικές της Αμερικής.

Παρόλο που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα εποπτεύεται από ένα διοικητικό συμβούλιο που διορίζεται από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πραγματικός έλεγχος της τράπεζας εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια Rothschild. Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να σπάσει τον οικονομικό εναγκαλισμό και την επιρροή της οικογένειας Rothschild στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.


Οι τραπεζικές επιχειρήσεις της οικογένειας Ρότσιλντ πρωτοστάτησαν στη διεθνή υψηλή χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της εκβιομηχάνισης της Ευρώπης και της Αμερικής.

Οι τράπεζες Rothschild χρηματοδότησαν σιδηροδρομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Χρηματοδότησαν επίσης την κατασκευή της διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο. Επιπλέον, τα κεφάλαια της οικογένειας Ρότσιλντ ίδρυσαν την DeBeers το 1888, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών στον κόσμο.

Το 1987, ο Edmond de Rothschild δημιούργησε την Παγκόσμια Τράπεζα Διατήρησης για να αποκτήσει τον έλεγχο της γης στις χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 30% της επιφάνειας της γης. Η τράπεζα αναλαμβάνει τα χρέη αυτών των χωρών με αντάλλαγμα ακίνητα που μεταβιβάζονται στην τράπεζα.


Το 1992, ο πρώην πρόεδρος του Federal Reserve Board Paul Volker έγινε πρόεδρος της ευρωπαϊκής τραπεζικής εταιρείας J. Rothschild, Wolfensohn, and Co.

Μέχρι το 1995, οι Ρότσιλντ έλεγχαν περίπου το 80% των παγκόσμιων αποθεμάτων ουρανίου, δίνοντας έτσι στην οικογένεια το μονοπώλιο της πυρηνικής ενέργειας.


Μέχρι το 2001, μόνο επτά έθνη στον κόσμο - Κίνα, Ιράν, Αφγανιστάν, Βόρεια Κορέα, Σουδάν, Κούβα και Λιβύη - δεν είχαν κεντρικές τράπεζες ελεγχόμενες από τους Ρότσιλντ.

Μέχρι τις 5 Μαΐου 2004, η τιμή του χρυσού καθοριζόταν δύο φορές την ημέρα στην N.M. Rothschild & Sons στο Λονδίνο από τους κυριότερους οίκους χρυσού στον κόσμο -- Deutsche Bank, HSBC, ScotiaMocatta και Societe Generale.


Το 2006, η Edmond de Rothschild Banque, θυγατρική της ευρωπαϊκής οικογενειακής τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γαλλία, έγινε η πρώτη ξένη τράπεζα που απέκτησε πρόσβαση στην κινεζική αγορά.


Η κυριαρχία των Ρότσιλντ στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζεται μέχρι σήμερα...


Φώτο : Προέλευση της δυναστείας των Rothchild

Mετάφραση/διαμόρφωση/προσθήκες : Α.Τ.